Subvențiile oferite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vor fi excluse pentru terenurile scoase din circuitul agricol.
Terenul pârloagă va fi exclus anul acesta de la plata subvenției APIA pe hectar. Terenurile scoase din circuitul agricol, inclusiv în cursul anului de cerere, nu sunt eligibile la plăţile pe suprafaţă.
Terenul pârloagă declarat/determinat pe același amplasament mai mult de 4 ani este exclus anul acesta de la plata subvenției APIA pe suprafață, precizează un proiect de Ordin de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) care stabilește condiții pentru toate subvențiile agricole, potrivit newsweek.ro.
Nu se acordă plăţi pentru suprafaţa care depăşeşte suprafaţa maximă eligibilă a blocului fizic.
Nu sunt incluse în hectarul eligibil:
- suprafeţele compacte sau însumate mai mari de 100 de metri pătraţi care nu sunt utilizate pentru activităţi agricole, cum ar fi cele ocupate de vegetaţie forestieră, iazurile naturale permanente şi a drumurilor/aleilor de exploatare din interiorul suprafeţei parcelei agricole, inclusiv din sere şi solarii cu lăţimea de maximum 2,5 m inclusiv, conform agroinfo.ro.
- drumurile/aleile de exploatare din interiorul suprafeţei parcelei agricole, inclusiv din sere şi solarii a căror lăţime este mai mare de 2,5 m.
Suprafaţa de teren ocupată de orice tip de construcţie, indiferent de mărime, nu este eligibilă la plată, cu excepția suprafeţelor de teren ocupate cu sere şi solarii.
Terenurile scoase din circuitul agricol, inclusiv în cursul anului de cerere, nu sunt eligibile la plăţile pe suprafaţă.
Nu sunt eligibile la plată următoarele suprafeţe:
- suprafeţele agricole pe care se constată că în urma controalelor administrative sau controalelor la faţa locului, inclusiv cele pentru actualizarea blocurilor fizice nu s-a desfăşurat activitatea agricolă prevăzută la pct. 4.1.1 din PS 2023-2027;
- suprafeţele din rezervaţiile ştiinţifice, zonele de protecţie strictă din parcurile naţionale, parcurile naturale sau din rezervaţii ale biosferei şi amenajările peisagistice, spre exemplu Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, Parcul Naţional Munţii Rodnei.
- suprafeţele amenajate ca terenuri permanente de sport;
- suprafeţele aferente aeroporturilor şi culoarelor de siguranță, suprafeţele aferente aerodromurilor şi/sau heliporturilor;
- suprafeţe aferente zonelor sportive/de agrement (parcuri, pârtii de schi) care sunt scoase din circuitul agricol;
- suprafețe utilizate de unitățile militare;
Sunt eligibile la plată suprafețele agricole situate în zonele de protecție integrală și zonele de conservare durabilă (zonele-tampon) din parcurile naționale și naturale pe care se pot desfășura activități agricole, cu respectarea măsurilor impuse în planul de management al ariei protejate, compatibile cu cerințele pentru măsurile de sprijin direct.
(Sursă: depositphotos)
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024