Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (SCDCOC) ”Popăuți” organizează vineri, 4 septembrie, workshop-ul: ”Rezultate preliminare în obținerea unui nou ecotip ovin specializat în producția de pielicele și carne la rasa Karakul de Botoșani”.
Manifestarea face parte din cadrul proiectului ADER 8.1.4. ”Stabilizarea genetică a unui nou ecotip ovin specializat pentru producția de pielicele și carne la rasa Karakul”, proiect finanțat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
În cadrul acțiunii vor fi dezbătute teme precum împerecherea berbecilor specializați în producția de carne cu femele reformă de rasă Karakul de Botoșani, varietățile de culoare din cadrul rasei Karakul de Botoșani, rezultate obținute la generația F1 din anul 2020.
Workshop-ul, la care sunt așteptați undeva între 200 și 300 de fermieri, se va desfășura la sediul unității începând cu ora 11:00.
Se pot prezenta și lucrări asemănătoare temei workshop-ului, termenul de înscriere fiind până la data de 3 septembrie 2020.
Prezentarea va fi în aer liber, respectându-se măsurile impuse de prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dă asigurări Ionică Nechifor, directorul SCDCOC Popăuți.
Stațiunea din localitatea Răchiți are ca scop ameliorarea genetică, managementul și promovarea ovinelor din rasa Karakul și a caprinelor și este organizată într-un sector de cercetare şi o biobază la sediul unității.
A fost înființată în 1909, inițial ca depozit de tauri, iar din 2017 funcționează ca stațiune de cercetare în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” cu finanțare de la MADR.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Evoluție și inovație - Cum modelează tastatura mecanică și laptopul gaming ASUS viitorul tehnologiei
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024