Cel puţin două dintre obiectivele majore trecute în protocolul parafat de liderii PDL, PNŢCD şi PER privind înfiinţarea „Mişcării pentru Botoşani” sunt deja în derulare. A spus-o preşedintele Consiliului Judeţean, care a dat şi exemple în această privinţă.
Astfel, unul dintre punctele din amintitul acord este reprezentat de transformarea judeţului în zonă ecologică.
CJ are în derulare un program european privind sistemul integrat de management al deşeurilor şi un altul, aflat în faza de licitaţie, de extindere a reţelei de apă şi canalizare. Valoarea cumulată a acestora trece de 150 de milioane de euro.
„Aceste obiective se realizează pe seama unor importante fonduri europene atrase de către noi şi ţinta este chiar aceasta: transformarea judeţului Botoşani în zonă ecologică”, a afirmat
Mihai Ţâbuleac. Acesta a insistat asupra faptului că în realizarea acestor mega-programe de investiţii nu s-a ţinut cont de culoarea politică a primarilor. El a dat ca exemplu Dorohoiul, acolo unde se va pune în practică 30% din programul judeţean de apă şi canalizare.
„Ştiţi că municipiul Dorohoi este reprezentat de un primar PSD. N-a reprezentat pentru noi nici un fel oprelişte să sprijinim investiţiile din Dorohoi”, a declarat
şeful CJ.
„Există o mare diferenţă între alianţa noastră şi cealaltă”
El a mai menţionat drumul de la Vorona, localitate condusă tot de un PSD-ist, dar şi modificarea planurilor iniţiale la proiectul cu apa pentru a cuprinde şi Săveniul, localitate condusă de un primar PNL. Mihai Ţâbuleac a pus astfel în antiteză politica actualei administraţii cu cea a opoziţiei, care a lăsat Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri şi primăriile PDL cu fonduri infime în acest an prin votul pur politic al consilierilor judeţeni USL.
„Am făcut paşi mari pe această zonă a sprijinirii tuturor comunităţilor locale fără să ţinem cont de culoarea carnetului de partid. Trebuie ca oamenii să vadă că există o mare diferenţă între alianţa noastră şi cealaltă, a USL-ului. Pe noi ne interesează ca Botoşaniul să fie bine administrat, să atragem fonduri europene sau guvernamentale şi în felul acesta să rezolvăm problemele majore de infrastructură, să creăm locuri de muncă, iar pe ceilalţi îi interesează doar puterea, să alunge nişte oamenii de pe nişte funcţii ca să se aşeze ei înşişi”, a concluzionat
preşedintele Consiliului Judeţean.
Un alt obiectiv major al „Mişcării pentru Botoşani” îl constituie dezvoltarea turismului în regim transfrontalier, CJ depunând deja proiecte europene pentru reabilitarea Casei Memoriale George Enescu şi a Muzeului Ştefan Luchian. Totodată, lucrările la Casa Ventura se apropie de finalizare.
CITEŞTE ŞI:
Programul „Mişcării pentru Botoşani” – Episcopie şi capitala Moldovei la Botoşani