Întruniţi miercuri dimineaţă în şedinţă consilierii judeţeni au aprobat componenţa comisiilor de evaluare a activităţii managerilor instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean. Cum calitatea de membru în aceste structuri este remunerată cu 10% din valoarea retribuţiei ordonatorului de credite, au fost ceva doritori.
În total era vorba de şase locuri, trei pentru analiza propriu-zisă a directorilor, iar altele trei pentru comisiile de contestaţii. Propunerile au fost mai multe, astfel încât preşedintele CJ a încercat să negocieze oarecum oamenii şi posturile pentru a nu se ajunge la vot secret, procedură care presupunea timp considerabil mai mult. „
Dl secretar, vă rog să ţineţi minte toate propunerile că nu mă gândeam că o să fie aşa multe”, a afirmat
Mihai Ţâbuleac. Observând multitudinea de propuneri Cristian Achiţei s-a interesat dacă membrii comisiilor în cauză sunt remuneraţi.
„Înseamnă că nu avem nici o şansă. Cum, dar sunt care vin aici şi pentru doi lei”, a spus
fostul vice PDL al CJ. Apoi, el a avut o iniţiativă ironică.
„Îl propun pe dl Holeiciuc. El e specialist în hărţi, citate şi e bun pentru Biblioeca Judeţeană”, a arătat
Achiţei. Unul dintre cei propuşi, profesorul Constantin Manolache, a renunţat, iar alţii au acceptat să fie mutaţi dintr-o comisie în alta, astfel încât în final s-a ajuns la „omul şi locul”, fiind evitat votul secret. În schimb, au ajuns doi agricultori în comisii. În final, directorii vor fi evaluaţi de Dumitru Codreanu, de meserie agricultor, de fostul inspector şcolar general Pavel Rusu şi de inginerul de la Elsaco Violeta Teslaru. Comisiile de contestaţii au în componenţă pe profesorul Vasile Batâr, pe lidera Sindicatului Judeţean al Pensionarilor Maria Paraschiv şi de pensionarul agricultor Eugen Niţură.