Producţiile teatrale sunt programate sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 19.00, la Cinematograful „Unirea”, dar și duminică, 13 noiembrie, ora 18.00, pe scena Casei Tineretului din Botoșani.
Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână la spectacolele „Lockdown”(o poveste în carantină), după o idee de Dennis Kelly, și „Angajare de clovn”, de Matei Vișniec.
Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinematograful „Unirea”, publicul este invitat la spectacolul „Lockdown (o poveste în carantină)” după o idee de Dennis Kelly, în regia lui Vlad Cepoi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și din distribuție fac parte Andreea Moțcu, Bogdan Horga și Matei Horga.
Aceasta este povestea unei familii, ca multe altele, care, în ciuda diferențelor, a găsit o modalitate de a supraviețui împreună. Este povestea hilară și sfâșietoare a unui cuplu în care partenerii se urăsc unul pe celălalt, dar care au găsit cumva o modalitate de a exista împreună. De dragul copilului, ei evită să-și vorbească, să se gândească la ei sau chiar să fie în aceeași cameră. După ani de relație în care au dezvoltat o artă a ignorării, vine pandemia și totul se schimbă, sunt forțați să se reevalueze pe ei înșiși și relația lor prin realitatea carantinei.
Duminică, 13 noiembrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, este programat spectacolul „Angajare de clovn”, de Matei Vișniec.
E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului.
„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991.
Regia, decoruri, coloana sonoră: Ion Sapdaru
Coregrafia: Victoria Bucun
Costume: Alina Dincă
Distribuţia: Bogdan Muncaciu, Dragoş Radu, Răzvan Amitroaei, Volin Costin, Cezar Amitroaei
Pret bilet - 30 lei; 15 lei – elevi, studenți, pensionari.
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024
Liderul național votat de sute de botoșăneni deși s-a retras din cursă
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024