Consilierii locali vor avea spre dezbatere un proiect de hotărâre privitor la cele peste 80 de garaje care se află în zona Primăverii, lângă Colegiul Național Mihai Eminescu.
Ședința va avea loc joi, 22 decembrie 2022, de la ora 13:00.
Este vorba despre Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care s-a aflat în dezbatere publică în perioada 5 – 20 septembrie 2022.
Ultimul pas este practic adoptarea acestei documentații prin care să fie realizat proiectul de investiții „reconfigurare și modernizare spațiu public urban prin amenajare locuri de parcare, spații verzi, spații de joacă, zone de odihnă, amenajare circulații publice – pietonale și carosabile”.
La începutul toamnei primarul Cosmin Andrei anunța că i-a notificat pe proprietarii garajelor din zonă asupra intenției municipalității de a transforma zona din punct de vedere urbanistic prin eliminarea baterilor de garaje.
„Am semnat adrese pentru 80 de notificări de demolări de garaje. Să-i întrebăm dacă au puncte de vedere pentru acest PUZ, pentru că așa este procedura. Așteptăm răspunsurile, intrăm în consultare publică, așteptăm termenul legal pentru aproximativ o lună, după care votăm PUZ în CL”,
Cosmin Andrei, primar
Ulterior, odată parcursă și această etapă, prin proiectul de hotărâre supus dezbaterii se dorește declararea de utilitate publică de interes local a lucrărilor ce vor fi executate în Primăverii, în locul garajelor.
Iar acolo unde este necesară, denunțarea unilaterală a contractelor de concesiune existente pe amplasamentele identificate.
Primăria a anunțat de asemenea dezafectarea pe cale administrativă a construcțiilor cu caracter provizoriu edificate în zonă, în această situație regăsindu-se aproape 30 de garaje.
Alți 30 de botoșăneni au transmis Primăriei că își vor demola singuri construcțiile pentru ca ulterior să beneficieze de un loc de parcare, fără licitație.
„Cu privire la parcarea auto care va fi amenajată în locul garajelor, aceasta va avea caracterul unei parcări de reședință, locurile de parcare putând fi rezervate doar prin licitație publică și doar cetățenilor care domiciliază pe o rază de 60 de metri de amplasamentul parcării. Referitor la atribuirea locurilor de parcare se vor respecta prevederile prevăzute în regulamentul privind regimul parcărilor. Propunem derogarea de la această regulă în sensul că proprietarii construcțiilor cu caracter provizoriu care își vor dezafecta din proprie inițiativă și pe cheltuiala lor aceste construcții, vor beneficia de atribuirea unui loc de parcare, fără licitație publică, pe amplasamentul ocupat anterior de către construcția demolată”,
Se arată în raportul de specialitate din documentația Primăriei
Planul Urbanistic Zonal și regulamentul local de urbanism aferent imediat după aprobare în Consiliul Local devin acte de autoritate ale administrației publice locale, opozabile în justiție.
Pot fi utilizate inclusiv la declanșarea procedurilor legale pentru realizarea de investiții ce implică exproprieri pentru cauză de utilitate publică, iar în această situație s-ar regăsi o mică suprafață de teren din zonă.
Vor mai exista zone de recreere cu maximum 40 de bănci, dar și un loc de joacă pentru copii.
Post disponibil la farmacia de la „Mavromati”, candidații dau trei probe
Oana Sava
Nov 05, 2024
Bani de la Guvern pentru masa de Crăciun: CINE sunt cei care beneficiază de ajutor
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Botoșănean BĂTUT în propria casă de un adolescent de 15 ani: Un amic a postat filmarea pe internet
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Botoșănean prins BEAT și fără permis în trafic: A fost reținut de polițiști
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
TREI parohii vacante în județul Botoșani: Arhiepiscopia Iaşilor organizează examen
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024