Afectată de căderea barilului de ţiţei, Petrom, a doua companie din România, ia în calcul posibile restructurări atât de proiecte, cât şi de număr de salariaţi, pentru a face faţă vremurilor volatile care afectează toată industria de petrol şi gaze din lume.
„Având în vedere evoluţiile pieţei, acest proces de analiză a proiectelor este continuu şi ar putea duce, printre alte măsuri avute în vedere, şi la reducerea numărului de salariaţi. Însă nu se poate vorbi de un obiectiv numeric, ci de unul calitativ, respectiv rezilienţa companiei într-un mediu de piaţă nefavorabil, menţinând totodată deschise opţiunile pentru revenire, în cazul îmbunătăţirii contextului de preţ“, au declarat pentru Ziarul Financiar reprezentanţii Petrom.
La finalul lunii septembrie 2015, Petrom avea 16.200 de angajaţi. Joi, 18 februarie, Petrom îşi va anunţa rezultatele financiare pe tot anul trecut, care ar putea aduce compania pe pierderi pentru prima dată de la privatizarea din 2004. Nici acţionarul majoritar al Petrom, grupul austriac OMV, nu are o viaţă mai bună, în contextul căderii sectorului petrolier. OMV a anunţat vineri că va scoate la vânzare reţeaua de benzinării deţinută în Turcia, Petrol Ofisi, unde era cel mai mare jucător.
Un botoșănean și-a pierdut telefonul pe o trecere de pietoni: CINE l-a găsit
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Ministru premiat de Valeriu Iftime la Botoșani: Am contribuit mult mai puțin decât am primit – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
ACUM: Ședință festivă pe modul rece de Zilele Eminescu, la Primărie – LIVE
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Stelian Mețler ACHITAT în dosarul angajărilor de la Apele Române
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile