Seria de consultări publice închise presei organizate de primarul Ovidiu Portariuc cu aproximativ jumătate de an înaintea alegerilor locale a atras şi atenţia fostului preşedinte naţional şi judeţean al Consiliului Elevilor.
Student la Universitatea Politehnică Bucureşti, Eduard Mititelu i-a adresat edilului şef mai multe întrebări legate de iniţiativa sa de a lua pulsul partidelor, ONG-urilor, tinerilor.
Fostul elev al Colegiului Naţional Mihai Eminescu are şase nelămuriri:
1.Cum s-au ales participantii in cadrul consultarilor si de ce au fost atat de putini oameni de afaceri (din cate am vazut in imaginile postate pe diferite site-uri)?
2.De ce au fost atat de scurte consultarile si de ce nu au avut loc si in mediul online (de ex. sa putem trimite propuneri sau o alta metoda)?
3.De ce tocmai acum aceste consultari? (inainte de alegerile din 2016)
4.De ce nu au fost implicate institutii (ex. DJST Botosani) si mai ales ONG-urile reprezentative si active Botosanene ce lucreaza cu tinerii/pensionarii/persoanele cu dizabilitati din municipiul si judetul Botosani? Probabil ei stiu prea bine ce bugete au fost acordate de Primarie, de exemplu pentru tineri (categorie consultata de Primarie ~ PSD) si cum au fost dati si acei putini bani…
5.Va fi in dezbatere publica strategia finala? Se va preciza un buget minim acordat proiectelor destinate fiecarei categorii consultate?
6.Promovarea acestor consultari de ce a fost atat de proasta?
CITEŞTE ŞI:
Consultăriile primarului au ajuns la oamenii de afaceri: CARE e rezultatul discuțiilor
În opinia actualului student din capitală, o strategie ar fi mult mai bine conturată apelându-se la cât mai mulţi oameni competenţi din afara Botoşaniului, cu obiective realizabile si necesare Botosaniului.
“Sectorul IT nu l-am văzut deloc în obiective, chiar dacă Botoşaniul a format oameni competenţi în acest domeniu şi ar putea reprezenta un avantaj pe piaţa muncii şi mai ales dacă se doreşte întoarcerea oamenilor competenţi în Botoşani, ce pot dezvolta şi mediul de afaceri”, a menţionat Eduard Mititelu, care la final a pus punctual pe “i”:
“Acest document trebuie structurat la începutul unui drum, nu la finalul altuia”.
Eduard Mititelu, care vara aceasta a terminat liceul, este în prezent director executiv la Tekit, o firmă de dezvoltare web design. (S.B.)
CITEŞTE ŞI:
Elevii cer liderilor de partide să o termine cu campania electorală în școli
Nereguli prin Piața Centrală: Șoferi pe legea lor și mizerie
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Declarația zilei 14 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 14, 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 14, 2024