Potrivit şefilor de la Urban Serv, e posibil ca de săptămâna viitoare, după ce se va încheia procesul de predare – primire între Primăria Botoşani şi constructor, parcarea subterană să fie redeschisă. Investiţia a fost realizată din fonduri europene, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, fiind inaugurată în ultimele zile din mandatul de primar al lui Cătălin Flutur.
Gratuită două ore
„Parcarea subterană, cred că în momentul în care Primăria va face procesul verbal de predare-primire cu constructorul şi vom primi documentaţia. Bănuiesc că în cel mult o săptămână va putea fi dată spre exploatare şi folosire de către utilizatori. Noi am şi lansat în execuţie porţile care vor fi montate atât la intrările pentru pasageri, cât şi la intrările pentru autoturisme”, a declarat
Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA. Parcarea din zona Pieţei Centrale va putea fi utilizată de conducătorii auto care vor staţiona în limita a două ore, iar cei care depăşesc timpul vor fi sancţionaţi de către poliţiştii locali.
„Parcarea, fiind o parcare publică, cu statut public şi fiind în principal pentru cei care vin la piaţă sau la instituţiile şi magazinele din zona pieţii, am considerat că două ore este suficient pentru un utilizator al parcării să îşi rezolve anumite probleme. Pentru cei care depăşesc, sunt prevăzute prin regulament amenzi care vor fi aplicate de către reprezentanţii Urban Serv, împreună cu Poliţia Locală”, a mai spus
Simion Drelciuc.
Amenzi antipieţari
Conducerea societăţii a apelat la această măsură pentru că nu vrea să transforme parcarea într-una a agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în piaţă. De altfel, când s-a stabilit un cuantum al amenzilor, s-a avut în vedere tocmai acei comercianţi care vor încerca să transforme parcarea într-un loc în care să îşi ţină maşinile pe tot parcursul zilei.
„La cetăţeanul normal, care vine să îşi rezolve o problemă, în nici un caz nu vom fi atât de drastici”, a concluzionat
directorul general al Urban Serv. Accesul conducătorilor auto va fi gratuit pentru o perioadă de cinci ani de zile, lucru prevăzut în contractul de finanţare prin care aceasta s-a construit.
CITESTE:
Parcare„fără stăpân” cu mizerie şi zăpadă murdară - FOTOGALERIE