La patru ani şi jumătate după ce şi-a cerut insolvenţa, a intrat în faliment. Magazinele care mai merg cât de cât, circa 20 la număr, au fost mutate la o altă companie, înființată la mijlocul lui 2014, anunță Digi24.
Noua firma carte operează sub brandul Leonardo este controlată de o entitate înregistrată în Hong Kong, care are 95% din acţiuni. Restul de 5% le are lanțul intrat acum în faliment.
Băgarea companiei în faliment și mutarea activelor bune pe altă firmă pune sub semnul întrebării datoriile pe care le-a adunat Leonardo. Are o lungă listă de creditori printre care BRD, Unicredit, Bancpost, RBS şi o puzderie de firme printre care şi unele care au fost nevoite să-şi închidă afacerea cu totul fiindcă nu și-au mai primit banii, arată jurnaliștii de la Bihoreanul.
În 2010, când Leonardo a intrat în insolvență, i-au fost șterse 80% din datorii prin planul de reorganizare. Din ce şi-a asumat să achite nu a reușit să plătească nici jumătate, aşa că Unicredit, RBS și câteva mall-uri şi producători de pantofi de la care se împrumutase i-au cerut falimentul.
Zilele bune ale celor de la Leonardo s-au sfârșit în criză, dar „o mână de ajutor” le-au dat-o și cei de la Deichmann, care le-au mâncat rapid cota de piață.
În 2008, Leonardo avea 200 de magazine în toată țara, cu 3.000 de angajați și afaceri de 500 de milioane de lei. Anul trecut nu mai avea decât o treime din angajați, iar cifra de afaceri era mult sub jumătatea celei din 2008.
La Botoșani, Leonardo a avut un magazin pe Pietonalul Unirii care l-au închis, deschizând altul la Botoșani Shopping Center.
Dosar pentru răzbunare! Managerul de la ”Mavromati” a ieșit de la DNA sub control judiciar - VIDEO
Gabriela Erdic
Jan 22, 2025
Lucrări în forță pe un tronson din Autostrada Moldovei – VIDEO cu stadiul investiției
Redacția Botoșăneanul
Jan 22, 2025
Nu, nu e martor! Prepeliță ridicat de DNA pentru ce a făcut ca manager la spital
Gabriela Erdic
Jan 22, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile