Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Pornind de la o fotografie făcută pe când avea 17 ani chiar în fața fostei Primării, alături de Valeriu Drobotă, nimeni altul decât actualul viceprimar, a povestit că a intrat de tânăr în Partidul Comunist Român. Și asta nu neapărat pentru că și-ar fi dorit el.
”Conjunctural, eu la 18 ani am fost făcut membru PCR. Nu e o rușine pentru că tinerele speranțe, știți cum era pe atunci, comuniștii alegeau totuși oameni care aveau o perspectivă, îi studiau, îi verificau. Au văzut că eram isteț, lucram la secția de mecanizare. Mulți îmi spuneau că sunt tractorist, vreau să le spun că astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer și tehnologia care este astăzi. Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un utilaj performant, pe un tractor cu GPS, cu touch screen, cu o combină care are 1.000 de reglaje, se uită ca pisicile în calendar. Sunt mai mult decât niște Mercedes-uri”,
Verginel Gireadă, primar comuna Mihai Eminescu.
S-a angajat la Secția de Mecanizare a Agriculturii Cucorăni, iar comuniștii s-au gândit atunci să îi ghideze cariera.
”Urma să mă trimită la școala de maiștri, cum era la data respectivă. Că așa era, îi trimiteau pe cei mai buni, că eram cu școala profesională făcută la zi atunci, zece clase. Era școala profesională de doi ani, ieșeai muncitor calificat, ultra meseriaș. Erai și pe flux, făceai și motoare, făceai de toate, că așa era, era jobul meu, deci nu îmi este rușine de munca mea niciodată. Indiferent de ce ar spune unii, nu mi-a fost rușine să muncesc niciodată. Și astăzi nu îmi este rușine să muncesc și pot să mă urc pe orice utilaj”,
Verginel Gireadă, primar comuna Mihai Eminescu.
A terminat armata în 1989, după care s-a transferat la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, unde a lucrat la aprovizionare doi ani.
În 1993 a revenit însă la ”prima dragoste” și a înființat o firmă pe profil agricol. A povestit că a riscat pentru că era inflație mare și a împrumutat bani din bancă la o dobândă de 70%, achiziționând tractoare și combine. Dar inflația l-a și ajutat întrucât prețurile au crescut și a reușit să își achite creditul.
Pentru prima oară a candidat în 2004, amintindu-și că nu prea își dorea întrucât era ocupat cu afacerea, însă liberalii l-au convins. A câștigat alegerile în 2004 și 2008, iar în 2012 a devenit parlamentar. În perioada 2012 – 2020 Primăria Mihai Eminescu a fost condusă de Aneta Gireadă, pentru ca în 2020 să revină în funcția de primar.
Fiul său, despre care spune că i-a preluat business-ul, este inginer agronom, a absolvit și un master.
FOTO: Facebook
VEZI VIDEO DE LA 1:10:43
ACUM: Valeriu Iftime își prezintă echipa liberală pentru Parlament la ”Botoșăneanul TV” - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Adolescentă căutată la nivel național, depistată de jandarmii botoșăneni
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Prăpăd după BLOCADA: Zeci de șoferi au rămas fără permis la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Cum să îi implici pe cei mici în pregătirile pentru sărbătoarea Crăciunului
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
ACUM: Directorii de instituții se întrec în citit rapoarte „roz"
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024