Social-democraţii susţin că managerul
Corneliu Mihai nu a informat pacienţii internaţi referitor la modalitatea prin care îşi pot exercita dreptul la vot în turul I din alegerile prezidenţiale. Astfel, pacienţii nu ar fi putut completa cererile pentru solicitarea urnei mobile la spital în intervalul prevăzut de lege, şi în consecinţă, aceştia nu îşi pot exercita dreptul la vot.
Potrivit social-democraţilor, managerul ar fi încălcat decizia 59/2014 a
Biroului Electoral Judeţean şi deciziile 10 și 109 a Biroului Electoral Central privind urna specială şi articolul 385, alineatul 1, Cod Penal. PSD-iştii susţin că, prin încălcarea acestor prevederi legale, Corneliu Mihai a împiedicat liberul exerciţiu al dreptului constituţional de a alege şi de a fi ales, fapta care se pedepseşte cu închisoarea.
Potrivit social-democraţilor, managerul
Spitalul Judeţean a avut la cunoștință că pacienții internați sunt arondaţi secţiei de votare 1 din municipiul Botoşani întrucât a răspuns solicitării Prefecturii Botoşani de a comunica numărul de pacienţi internaţi şi secţiile de votare din vecinătatea spitalului.
[[banner]]
Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, pacienţii internaţi ar fi trebuit să completeze şi să depună cereri pentru urna mobilă între orele 18:00 şi 20:00, în preziua votului, sâmbătă, 1 noimebrie. În lipsa acestor cereri, aceştia nu pot vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale.
”PSD Botoşani condamnă ferm atitudinea abuzivă a managerului Spitalului Judeţean, prin care a refuzat dreptul de a alege şi de a fi ales, consfinţit prin Constituţia României pentru cei 391 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean. Mavromati. Social-democraţii cer autorităţilor să dispună luarea de măsuri legale împotriva managerului Corneliu Mihai şi a Președintelui Consiliul Județean Botoșani, Florin Ţurcanu, ca autoritate executivă ce are în subordine această unitate spitalicească”, se arată în comunicatul de presă trimis de PSD Botoșani.
CITEȘTE:
Peste un milion de români au votat deja – AFLĂ câţi sunt din Botoşani