O comemorare a eroilor lipsită de strălucirea din anii trecuți, sub semnul restricțiilor impuse de starea de alertă.
Prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, în semn de recunoștință pentru eroii patriei, autoritățile au decis Ziua Eroilor drept sărbătoare națională celebrată din punct de vedere religios și militar, în Ziua Înălțării Domnului.
Ziua Eroilor sau ziua pomenirii eroilor a fost hotărâtă și de Sfântul Sinod în 1920 și ulterior consfințită prin două hotărâri sinodale în anii 1999 și 2001 drept sărbătoare națională bisericească. Din anul 2003 sărbătoarea Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos a fost proclamată ca Ziua Eroilor, fiind sărbătoare națională a poporului român.
În fiecare an, în această zi, se face pomenirea eroilor români ce au căzut pe toate câmpurile de luptă, de-a lungul veacurilor pentru libertate, dreptate, credință și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Ziua Eroilor amintește de militarii români care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial.
În acest an însă, greu încercat de pandemia de coronavirus, în lipsa ceremonialelor militare datorate precauției pe care fiecare dintre noi trebuie să o manifestăm, rămân rugăciunile noastre, ale tuturor care se înalță la ceruri pentru toți ostașii și luptătorii români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român.
Respectând regulile de distanțare fizică, prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, împreună cu subprefectul Rodica Zelincă, au depus o jerbă de flori în Cimitirul Eroilor - Pacea.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024