Mișcare, comunicare...
Activitatea este organizată pentru a marca
Ziua Mondială a Sindromului Down şi se va desfăşura începând cu
ora 11:00, în sala de sport din cadrul
Şcolii Gimnaziale nr.13 Botoşani. Organizată în premieră, competiţia urmăreşte creşterea importanţei sportului, mişcării fizice, activităţilor recreative în viaţa persoanelor cu nevoi speciale, îmbunătăţirea stării de sănătate şi creşterea progresivă a calităţii vieţii sportivilor cu abilităţi scăzute, posibilitatea practicării diferitelor forme ale exerciţiului fizic şi a sportului, acoperind astfel trebuinţele multiple specific persoanelor cu dizabilităţi şi anume:
MIŞCARE, COMUNICARE şi INTEGRAREA în SOCIETATE.
Prin acest demers, organizatorii îşi propun să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu Sindrom Down prin învăţarea modului corect de a interacţiona cu aceştia, încurajarea prieteniilor între copii, înţelegerea şi acceptarea diferenţelor între oameni.
Tir cu arcul, alergare
Concursul „Ştafeta Prieteniei” se va desfăşura pe echipe, având în componenţă un copil cu Sindrom Down, un copil tipic, un pompier si un poliţist. Concurenţii îşi vor dovedi abilităţile sportive la următoarele probe: Tir cu arcul, atletism - alergare 25 m şi bocce. Cu acest prilej, Asociaţia „DOWN ACTIV” Moldova va avea şi un stand de prezentare cu produse lucrate de copii împreună cu voluntari.
Despre sindromul Down!
Sindromul Down nu este o boală. Este o situaţie genetică care implică o colecţie de caracteristici comune, nu numai fizice, ci şi care vizează funcţionalitatea mintală sau natura dificultăţilor de învăţare. Sindromul Down este cauzat de prezenţa unui cromozom 21 în plus. Fiecare copil cu sindrom down este unic şi are propria personalitate. Trăiesc aceleaşi emoţii şi sentimente ca oricare alt copil .
CITEȘTE:
Asociația ”Ne Trebuie Speranță”, gală de aniversare și spectacol pentru copiii cu nevoi speciale – AFLĂ când