Reprezentanții celor mai importante instituții de la Botoșani s-au adunat astăzi la o dezbatere publică menită să faciliteze pașii care trebui urmați pentru deschiderea unei grădinițe speciale.
„Părintele” acestei unități educative este medicul pediatru Tamara Ciofu care și-a dedicat viața copiilor din Botoșani pe care-i ajută și la momentul actual, în paralel cu activitatea de parlamentar.
Și pentru că la Botoșani există o sumedenie de copii deosebiți, Tamara Ciofu a venit cu ideea înființării unei grădinițe care să le fie destinată doar lor.
Intenția dezbaterii organizate astăzi de Tamara Ciofu a fost de a se aduce la cunoștința autorităților locale și județene problema persoanelor și în special a copiilor cu nevoie speciale, respectiv nevăzători, cu surditate, cu autism și Sindrom Down.
”În acest sens ne propunem să înființăm în județul nostru o grădiniță, pentru copiii între 3 și 6 ani care să fie adaptată și în care aceștia să primească educație, aici, la ei acasă. Încercăm să ținem copiii în familie, să-i educăm în familie, nevoile lor speciale să fie înțelese de comunitate și comunitatea să-i sprijine în totalitate”,
Tamara Ciofu, deputat PSD
Astfel de grădinițe ajută copiii să obțină independența de care au nevoie și să se dezvolte în viitor ca niște tineri demni.
Care ar fi etapele pentru deschiderea acestei grădinițe?
”În primul rând trebuie identificată locația și se pare că s-a găsit o locație în care ar putea să funcționeze această grădiniță. Apoi până în data de 15 decembrie am înțeles de la inspectorul școlar general că există posibilitatea să aducem în atenția Ministerului Educației această problemă pentru a obține o normă școlară pentru grădiniță”,
Tamara Ciofu, deputat PSD
Ulterior, cu sprijinul autorităților locale urmează ca această clădire să fie reabilitată și adaptată condițiilor necesare pentru copiii care vor fi beneficiari ai acestei unități educaționale.
La nivelul județului Botoșani există 738 de copii cu vârste între 3 și 6 ani și care au nevoi speciale.
La dezbatere au participat pe lângă reprezentanți ai unor ONG-uri de profil și șefii Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei municipiului reședință de județ, Inspectoratului Școlar Județean, Direcției de Sănătate Publică sau Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
Olimpiadele școlare din 2025 s-ar putea desfășura online: Lucrările se vor corecta pe calculator
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Replica Spitalului Județean Mavromati cu privire la acreditare
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Accident rutier cauzat de vremea rea, cinci botoșăneni implicați
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024