Angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au demarat o amplă acţiune de control pe linia prevenirii contaminării populaţiei cu bacteria Escherichia Coli enterohemoragică. Vor fi verificaţi cu precădere comercianţii de castraveţi, dat fiind faptul că, E-coli a fost depistat în ţări ale Uniunii Europene în astfel de produse.
„Este o bacterie de temut care este capabilă să producă îmbolnăviri grave la om, manifestate de obicei prin colită hemoragică. Aceste îmbolnăviri au caractere epidemiologice de toxiinfecţie alimentară, sursa de infecţie constitutind-o diverse alimente”, a declarat
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA. La nivel naţional, nu a fost depistată această bacterie, însă autorităţile iau măsuri de prevenire a sănătăţii populaţiei. „
Se pune problema de controale, pe unităţile unde apare acest produs, nu putem rula pe alte produse, pentru că nu au fost incriminate, dar toate unităţile care comercializează castravete vor fi controlate fiecare în parte şi vom vedea dacă fac parte din loturile respective. Planul de controale deja este făcut, colegii mei sunt în teritoriu”, a mai precizat
Minodora Vasiliu.