Discuțiile privitoare la unitățile de învățământ care funcționează încă cu grupuri sanitare în exterior au încins spiritele la nivel guvernamental.
La nivelul județului Botoșani situația nu prezintă gravitatea din urmă cu câțiva ani. Grație unui program guvernamental, peste 100 de unități de învățământ botoșănene au beneficiat de fonduri pentru a diminua din acest fenomen.
Inspectorul școlar general a prezentat o statistică actualizată a grupurilor sanitare exterioare, situația fiind totodată transmisă și către Ministerul Educației.
„Din 475 de unități de învățământ din județul Botoșani, un număr de 36 au încă toaleta în curte. 18 sunt prinse în programe de reabilitare. Este vorba despre programe de investiții prin PNDL I sau PNDL II, proiecte de construcții grădinițe care sunt încă neterminate, programul axa prioritară 13, bani de la Guvern, POR, etc.”,
Bogdan Suruciuc, inspector școlar general
Există și situații unde chiar dacă ar exista programe de investiții sau fonduri asigurate de unitățile administrativ teritoriale, această problemă nu poate fi încă rezolvată.
„Sunt unele care nu sunt racordate deloc la apă. De exemplu, la grădinița din Ungureni nu este racordată la apă, dar nu există nicio posibilitate de racordare acolo la apă, pentru că nu este apă curentă iar puțul care este de mare adâncime câteodată nu are apă. Adică sunt și situații din astea izolate unde efectiv nu se poare interveni”,
Bogdan Suruciuc, inspector școlar general
Ca imagine generală, județul Botoșani la acest capitol nu se află printre codașele țării: „Stăm foarte bine din acest punct de vedere și sperăm ca în cursul anului să tindem spre zero cu toalete în curte. Se fac progrese de la an la an, sunt vizibile progresele”, a încheiat șeful educației botoșănene.
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024