Trei dintre finaliştii „Vocea României“ au explicat ce înseamnă această experienţă pentru un tânăr care vrea să pătrundă în industria muzicală autohtonă şi au împărtăşit câteva gânduri înainte de mare finală din această seară.
Ioana Ignat (Botoșani), de la Marius Moga, Alex Muşat, din echipa lui Smiley, Teodora Buciu şi Robert Botezan, ambii antrenaţi de Tudor Chirilă, sunt cei patru concurenţi care vor evolua în finala „Vocea României“, difuzată în această seară, de la ora 20.30, de Pro TV.
Câştigătorul celui de-al şaselea sezon al show-ului va fi ales prin votul telespectatorilor şi va primi, pe lângă râvnitul trofeu Vocea României, şi un cec în valoare de 100.000 de euro. Ioana Ignat, Alex Muşat şi Robert Botezan au dezvăluit cum şi-au descoperit pasiunea pentru muzică, ce i-a determinat să participe la „Vocea României“, ce au simţit pe parcursul competiţiei, ce părere au despre adversarii lor, dar şi despre artiştii alături de care speră să câştige marele premiu.
Ioana Ignat, concurenta lui Marius Moga: Sper să fiu un exemplu pentru toţi cei care se lasă îngenunchiaţi uneori de eşecuri. Uite că pe fata aia de 18 din Botoşani, doar cu vise în bagaje, eşecurile din anii trecuţi au adus-o acum în finala Vocea României
Ioana Ignat: Este o binecuvântare să te naşti una cu muzica, aşa că nu am avut un moment în care să îmi descopăr pasiunea pentru muzică. Pur şi simplu, am respirat şi gângurit muzică din primele secunde de viaţă. Cel puţin asta mi s-a povestit. Pe măsură ce am crescut, muzica m-a purtat pe mine prin viaţă şi nu eu pe ea. Este foarte ciudat de explicat sentimentul ăsta, dar mă simt jumătate om, jumătate muzică.
Cum ai decis să te înscrii la Vocea României şi, pe lângă marele premiu, ce ţi-ai dorit să demonstrezi în acest concurs?
Dorinţa de a cânta la Vocea României s-a născut din dorinţa de a mă simţi cu adevărat un artist. Habar nu aveam ce trăiri şi bucurii îţi poate aduce scena aceea. E ceva ce te duce într-o altă lume, unde nimic nu mai contează în afară de muzică şi emoţie. Orice om care consideră că are pregătirea necesară să apară în faţa unui public măreţ, se visează pe scena de la Vocea României. Doar e cel mai important concurs de voci. Am încercat de două ori să conving că merit să fiu acolo, dar abia anul acesta soarta mi-a făcut loc printre cei mai buni concurenţi din ţară. Să nu credeţi că nu am vrut să renunţ, dar în sinea mea era o dorinţă arzătoare ce mă ţinea legată de acest vis. Mă vedeam de fiecare dată în echipa lui Marius şi uite că s-a întâmplat. Din punctul ăsta de vedere, sper să fiu un exemplu pentru toţi cei care se lasă îngenunchiaţi uneori de eşecuri. Uite că pe fata aia de 18 din Botoşani, doar cu vise în bagaje, eşecurile din anii trecuţi au adus-o acum în finala Vocea României. Şi acum, că am ajuns aproape de linia de finish, după atâta alergat după momente memorabile şi experienţe unice, credeţi că mă pot opri? Şi nu este despre demonstrat nimic. Este despre a găsi un loc într-o zonă potrivită ţie din marea asta de oameni care ne ascultă ediţie de ediţie. Vreau să cuceresc cât mai multe suflete şi să trăim aceeaşi energie în momentele mele muzicale.
Cum vezi industria muzicală autohtonă?
Dacă în America se vorbeşte despre Marius Moga şi peste tot în lume se aud piese ale artiştilor români, eu clar mă dezvolt într-o perioadă prolifică din punct de vedere artistic. Şi, da, poate la noi în ţară e mai greu să răzbaţi, chiar dacă eşti înzestrat cu o voce specială, dar lucrurile frumoase vin din momente în care trebuie să dai din coate. Gândiţi-vă că marii artişti au compus capodopere muzicale în momente de maximă durere sufletească. Aşa că, orice greu cu siguranţă e răsplătit mereu cu bine.
Ai fost votat de două ori de către telespectatori. Te aşteptai? Ce ai simţit în acele momente?
Chiar dacă vine de la o tânără de 18 ani, trebuie să vă spun sincer că nu am avut aşteptări legate de momentul votului celor de acasă. Am simţit că este datoria mea să dau totul pe scenă, iar oamenii de acasă nu aveau nicio obligaţie faţă de mine, doar să se bucure de ceea ce le aduc ediţie de ediţie. Probabil că eu şi Marius am fost pe aceeaşi lungime de undă cu toţi cei care m-au votat. O fericire mai înălţătoare nici că am mai simţit. Chiar le mulţumesc şi îmi doresc să ne întâlnim tot mai des.
În cazul în care vei câştiga, ce ai de gând să faci cu banii?
Îmi doresc să mă dezvolt artistic şi marele premiu m-ar duce în direcţia unei cariere muzicale sigure şi complete. Eu nu umblu cu jumătăţi de măsură, vreau să dau totul pe scenă, de la imagine până la cele mai bune piese, tocmai din respect pentru oamenii aceia care vor să mă asculte. Trebuie să recunoaştem însă că asta înseamnă un efort financiar considerabil şi dacă tot vrem să ne comparăm cu artiştii de afară şi vrem show-uri ca în afară, trebuie să investim.
De ce l-ai ales pe Marius Moga şi cum ţi se pare după ce aţi lucrat împreună?
Aşa cum am spus, de când am pus ochii pe Vocea României, mă vedeam la Moga în echipă. Şi, pentru că mi-am dorit atât de mult, am ajuns împreună până în finală. Suntem amândoi firi creative, dar şi foarte determinaţi. Uneori mai lăsăm unul de la celălalt pentru a crea momente magice. Evident că la început am avut viziuni diferite, dar pe parcurs am învăţat să ne completăm reciproc şi acum nu mai poate să iasă decât lucruri măreţe din ceea ce ne dorim să facem.
În semifinală, membrii juriului au subliniat că nu ţi-ai asumat riscul şi ai ales să cânţi o melodie asemănătoare celei din prima gală live. Te-a deranjat această remarcă?
Tind să-i contrazic. Eu cred că mi-am asumat cel mai mare risc, având în vedere că am cântat o piesă necunoscută. Prin piesa din semifinală mi-am demonstrat intensitatea, duritatea şi vibraţia cu care pot cânta. Eu sunt sigură că a fost o alegere bună şi de aceea nu mă deranjează şi nu m-a deranjat cu nimic ceea ce au spus. Te rog să-i descrii în câteva cuvinte pe ceilalţi finalişti şi să-mi spui, dacă poţi, care crezi că este cel mai puternic. Cred că anul acesta s-au adunat în finala Vocea României cei mai tineri concurenţi, aşa că eticheta generală este: tânăr şi neliniştit. Da, suntem patru copii rebeli, fiecare în felul său muzical. Teodora este ca un musical ambulant şi o spun cu toată admiraţia, Robert este un vulcan muzical, atât prin trăirile sale, cât şi pentru registrele vocale, Alex este definiţia curată a blues-ului şi ne bucură talentul lui în această direcţie, iar eu, sper că sunt cartea câştigătoare a lui Marius Moga. Şi cel mai puternic este, evident, cel care câştigă publicul definitiv.
Un mesaj pentru români înainte de marea finală. La ce să se aştepte de la tine?
Vă mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea! Mă bucur extraordinar de mult să ştiu că sunt apreciată de voi şi sunt la inimile voastre. Îmi doresc ca şi de data asta să îmi fiţi alături. Sper să vă încânt şi să vă umplu sufletele de bucurie cu melodiile pe care le voi interpreta în finala Vocea României şi, de ce nu, să câştig! Fără ajutorul vostru nu aş fi reuşit, asta e clar! Vă mulţumesc!
(Sursa: Adevărul)
Și totuși… Ciucă a câștigat un oraș din județ
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Rezultate bombă la Botoșani, candidatul “fantomă” începe să câștige secții
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
SURPRIZA primului tur: Călin Georgescu votat masiv la Botoșani, este pe locul 2 după Ciolacu
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Cosmin Andrei: Este o victorie de etapă / Peste două săptămâni să fim la fel de fericiți - VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024