Interviuri
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.

Remember electoral  

 

Liviu Toma.

 

Fost social-democrat dedicat, care a ales să-și părăsească partidul ce l-a dus în lumea politică pentru o formațiune menită să o dezechilibreze tocmai pe cea părăsită. Pro România a intrat în campaniile electorale ale anului 2020 cu multă speranță și a ieșit din alegeri aproape îngenuncheat.

 

La nivelul județului, scorul obținut de partidul lui Victor Ponta a fost de 4,54% la alegerile locale, cu doar două mandate de primar din totalul de 78. În Consiliul Județean, electoratul a trimis doi consilieri de la Pro România, la un scor de 6,01%.

 

Iar pe listele pentru consiliile locale, din peste 1.000 de aleși din unitățile administrativ teritoriale ale județului, partidul coordonat pe atunci de Mihaela Huncă a obținut doar 57 de mandate de consilieri locali.

 

 

În Consiliul Local Botoșani unicul mandat a fost câștigat grație unui singur vot în plus. Cu 1.461 de voturi, Liviu Toma și-a rezervat un loc la masa celor 23 de aleși municipali, la procentul fix de 5% din preferințele alegătorilor, alături de 11 sociali democrați, 9 liberali și 2 consilieri de la USR – PLUS.

 

Cu acest remember electoral, s-ar putea spune că Pro România a pierdut alegerile locale la Botoșani.

 

Și totuși...

 

De ce partidele mari au nevoie de cele mici? 

 

Pro România s-a regăsit în situația în care s-a aflat la masa negocierilor cu partidul care a câștigat alegerile la Botoșani – PSD. Iar acest lucru a fost posibil pentru ca atât la Consiliul Județean cât și la Consiliul Local, voturile de la Pro să asigure majoritățile politice ale președintelui și primarului social democrați, în vederea promovării proiectelor supuse dezbaterii.

 

Cum s-a negociat, ce s-a negociat? Cum s-a ajuns în situația în care asupra lui Liviu Toma să planeze o suspiciune de lipsă de conduită politică, după multiple poziționări în tabăra liberală?

 

Răspunde celor 1.079 de botoșăneni care l-au votat pentru funcția de primar, dar și celorlalți interesați de răspuns, chiar viceprimarul Liviu Toma.

 

 

Se poate spune că Pro România a pierdut alegerile locale la Botoșani dar dvs. sunteți totuși viceprimar, cum s-a întâmplat asta?

 

 • Da, sunt consilier local pentru 4 ani de zile, un lucru stabilit de către cetățenii cu drept de vot ai municipiului Botoșani și sunt și viceprimar cu un vot de încredere dat de către toți consilierii locali din actualul mandat, având în vedere faptul că nu a fost niciun consilier local care să voteze împotriva propunerii de a fi viceprimar al municipiului.

 

 

Dar cum s-a ajuns la propunerea ca dvs. să fiți al doilea viceprimar, sau mă rog, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului reședință?

 

 • Nu știu, probabil că a contat foarte mult experiența în administrație și nu în ultimul rând experiența în politică. Chiar dacă am plecat de la PSD, de la partidul în care am activat 12 ani, eu cred că am plecat pe ușa din față, eu cred că am plecat atunci într-un moment în care nu mă regăseam în echipa respectivă de conducere și am plecat cu dare de mână și cu niște proiecte care au fost finalizate în etapa respectivă, împreună cu ceilalți colegi cu care am condus Consiliul Județean

 

„Înțelegerile politice au fost respectate”

 

 

Dar nu au fost niște negocieri politice...?

 

 • Da, într-adevăr, asta cred că s-a mai și spus. În perioada respectivă au existat câteva întâlniri, înțelegeri politice între partide, deci nu între oameni, între membri simpli. Înțelegeri politice care pentru momentul respectiv au fost, eu știu, respectate.

 

Între care partide?

 

 • Între PSD și Pro România. Pentru cele două funcții și așa după cum vă amintiți am votat ca dl Bogdan Buhăianu să fie viceprimar din partea PSD-ului. Deci, noi Pro România, ne-am ținut de cuvânt, în această înțelegere.

 

Și PSD-ul ce trebuia să facă în cadrul înțelegerii?

 

 • PSD a votat să fiu eu viceprimarul municipiului Botoșani și văd că acea înțelegere a fost respectată de ambele formațiuni politice. A fost o înțelegere pentru funcții.

 

Doar pentru funcția de viceprimar, nu și un vot acordat pe proiecte, în mandatul de 4 ani?

 

 

 • Nu, nu. După caz, după aia, vor fi înțelegeri punctuale, pentru proiecte benefice cetățenilor acestui municipiu.

 

„Nu există înțelegere politică pe anumite proiecte”

 

Dvs. unde vă poziționați acum, din punct de vedere politic în plenul municipal? Având în vedere că majoritatea este una sensibilă, la un vot, două, trei, diferența o fac partidele mici.

 

 

 •  Așa este, cred că, cam toate proiectele grupului PSD care într-adevăr au îndeplinit și condițiile de legalitate, le-am votat pentru. Au pornit într-adevăr două, trei proiecte în care ori lipsesc anumite vize, ori se pare că ne aflăm într-o anumită situație pe care n-am vrea să o repetăm, situația Urban Serv-ului, n-am vrea ca nici la Eltrans să ajungem în aceeași situație. Cred că trebuie să fim un pic mai aplecați ca să nu mai facem greșelile care s-au făcut în mandatul trecut. Și într-adevăr, având în vedere și experiența mea și faptul că studiez în detaliu fiecare proiect, s-a ajuns în această situație ca votul meu să pară ca fiind o înțelegere politică cu altă formațiune. Vreau să vă spun și cu această ocazie că nu există înțelegere politică pe anumite proiecte de stabilire a unor membri în consiliile de administrație provizorii. Atunci când, din punctul meu de vedere se încalcă legislația, nu am făcut nimic. Pentru că promisiunea noastră a fost în primul rând să respectăm cadrul legal, nu să-l încălcăm.

 

 

 

Spuneți că nu există nicio înțelegere politică. Dvs. ați fost vreodată la Locativa înaintea ședințelor?

 

 • Da, da. Și mă duc la toate instituțiile subordonate CL, cu atât mai mult la instituțiile subordonate cu care colaborez datorită atribuțiilor pe care le-am primit.

 

 

„Înțelegerile politice se fac la sediile partidelor, nu la direcții sau societăți”

 

Spuneți că din postura de viceprimar aveți în subordine Locativa?

 

 • Sunt activități unde, de exemplu, Locativa se intersectează foarte mult în activitate cu Poliția Locală. Și atunci mă duc și discut acolo pentru că am mai avut și intervenții în timpul ședințelor de CL, nu cred că trebuie să așteptăm 30 de zile, noi, viceprimarii, să facem o afirmație vizavi de activitatea unor direcții sau societăți comerciale subordonate, pentru că ne putem deplasa la fața locului și găsim soluții în timp util.

 

Deci, ați fost în calitatea dv. de viceprimar, nu ca să vă înțelegeți cum să votați....

 

 • Înțelegerile politice se fac la sediile partidelor, nu la societățile comerciale sau la sediul unor direcții.

 

 

Ziceați că nu vreți să se repete greșelile din mandatul trecut, greșeli în urma cărora totuși nu plătește nimeni, pentru că s-au achitat niște bani, dar nimeni nu este tras la răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat atunci...

 

 • Sunt de acord cu ce spuneți dvs. Din păcate, din păcate. Dar într-adevăr, dacă ar fi să dezvoltăm această idee, cred că ar fi bine ca în Consiliul de Administrație să fie oameni cu experiență administrativă, oameni care să cunoască foarte bine activitatea societăților comerciale și cu atât mai mult, nu-mi place atunci când văd într-un CA membri ai unui singur partid. Pentru că, cred că nu mai vorbim de transparență decizională în momentul în care avem membrii unui singur partid, există riscul ca anumite decizii administrative să nu se mai ia la sediul societății comerciale, ci anumite decizii să se ia la sediul unui partid și eu nu sunt de acord cu acest lucru.

 

Cum vedeți cele șase luni de când ați fost învestit în funcția de viceprimar?

 

 • În prinicipiu au fost șase luni destul de grele având în vedere și evenimentul de sănătate cu care m-am întâlnit, având în vedere că în cei peste 20 de ani de experiență profesională, nu am mai avut situații de internare în spital. Dar a fost și o perioadă destul de grea pentru că am venit după o perioadă de alegeri, anul 2020 a fost un an plin de alegeri, un an în care anumite proiecte de impact asupra cetățenilor, nu au fost puse pe ordinea de zi. Au intervenit anumite întârzieri și atunci a trebuit ca într-un timp record, împreună cu întreaga conducere executivă, deci alături de dl primar, de dl viceprimar Buhăianu, să facem tot posibilul ca aceste proiecte să intre pe ordinea de zi, chiar dacă de cele mai multe ori, aceste proiecte creează o stare de tensiune în rândul consilierilor locali. Cred că am reușit împreună să le punem și, acolo unde au îndeplinit toate condițiile, aceste proiecte să treacă, cu un vot pentru.

 

 

Dacă ar fi să vă oprească cineva pe stradă, să vă întrebe ce ați făcut pentru botoșăneni, în șase luni din postura de viceprimar, ce i-ați spune?

 

 • Eu zilnic îmi fac timp...

 

Răspunsul oferit de viceprimarul Pro România în acest sens dar și alte chestiuni de interes pentru administrația publică locală pot fi vizionate în materialul video de mai jos, de la 7:07.

 

Cum a ajuns în mașina directorului de la Poliția Locală?

Cum vede următorii trei ani și jumătate în fruntea Primăriei Botoșani?

Ce și-a propus să realizeze în mandatul de viceprimar?

În activitatea căruia dintre directorii din Primărie a găsit întârzieri la anchete?

 

loading...
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
De Toma am tot auzit când era pe funcție la Urban Srvice sau la Consiliul Județului, dar de celalzlt viceprimar Bulgariu nu știu ninica. Cu ce s-a ocupat sa ajungă pe funcție la primărie ? Este același care a fost la Răchiți ?
20 mai 2021, 22:28
Parsiv este acest om
20 mai 2021, 20:43
Ce calitate are acest domn Toma, ce il recomanda pentru aceasta functie? E doar o papusa manuita de doamna de fier, Mihaela, el e doar un executant pentru a isi pastra ea functiile caldute. Ce realizari are Toma in acest mandat, ce cauta la Locativa fix inainte de sedinte? Sa lase vrajeala cu Politia Locala, atunci sa ne spuna ce au discutag si cum rezolva problemele.
20 mai 2021, 20:14
Ce calitate are acest domn Toma, ce il recomanda pentru aceasta functie? E doar o papusa manuita de doamna de fier, Mihaela, el e doar un executant pentru a isi pastra ea functiile caldute. Ce realizari are Toma in acest mandat, ce cauta la Locativa fix inainte de sedinte? Sa lase vrajeala cu Politia Locala, atunci sa ne spuna ce au discutag si cum rezolva problemele.
20 mai 2021, 18:22
Tomita, ai ajuns viceprimar și acum ai trădat pe cei care te au pus, rusinica dar nu mai prinzi tu nik în viitor, tragi de os de funcția de la Urban, ți e frica ca ramai pe drumuri...
20 mai 2021, 18:19
Domu" Toma dar despre Nova Apaserv ce ne puteți spune, nu ați avut o cumva în atribuții în mandatul trecut!?!
20 mai 2021, 18:17
Ponta este mai bun decât Ciolacu de o mie de ori, iar PSD-ul cu Ciolacu la comanda se distruge pas cu pas.
20 mai 2021, 16:28
Un om cu adevarat educat si cu cu mult bun simt fata de ceilalti, muncitor,care isi face treaba cu simt de raspundere,ajunge la 8 la servici fata de altii si are usa deschisa pentru oricine . De facut va putea face daca va fi lasat si va avea atributii , observand cu totii ca evenimentele sunt aduse in plin plan mai mult politic decat administrativ. S-au cam saturat oamenii de poze ,de populism si incet se va aprecia si calitatea si nu cantitatea.
20 mai 2021, 12:45
Înțelegerile politice cu privire la susținerea penalului Turcanu Eugen se fac la partid sau la padocul de câini??
20 mai 2021, 09:42
Nu-i rău ca botoșănenii să cunoască câteva din zicerile lui Liviu Toma - mare politician de Botoșani:a) unele proiecte nu au ,,vize” în loc de avize; b) în viitor trebuie să ne ,, aplecăm” mai mult pentru a nu mai face greșelile din trecut; întrebare: până unde trebuie să vă aplecați, domnule Toma ??
20 mai 2021, 09:38
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
”Trebuie să fii prezent, implicat și fără emoții. Dar cei care vin fără pic de emoții devin cam aroganți, oamenii mult prea încrezători devin mai antipatici și e greu de lucrat cu ei. Fiecare leu are propriile indicative dup ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
1.5 o C
Darabani
0.6 o C
Saveni
2.2 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.