Interviuri
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))

O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.

Botoșăneanul și-a propus să le caute pe aceste femei care au dovedit că sunt puternice prin ceea ce au făcut de-a lungul anilor și mai ales prin ceea ce au oferit comunității pe care o reprezintă. Femei din politică, femei carieriste, femei mame din care izvorăște viața, femei care își ajută semenii necondiționat, cad, își șterg lacrimile, se ridică și merg mai departe.

 

Astăzi, Mirela Saucă!

 

Este născută la Săveni, fiică de fost primar. A avut așadar contact cu politica încă din copilărie însă nu s-a concentrat pe a face politică. A optat pentru biochimie medicală și a petrecut în laboratoare decenii întregi. Este mândra mamă a unor frumoase gemene care au moștenit-o la finețe și eleganță.

 

Istoric politic:

Partidul Național Liberal (PNL), 2015 - prezent

Președinte Organizația de Femei PNL Botoșani

Partidul Democrat Liberal (PDL) 2014 - 2015

Forța Civică (FC) 2012 - 2014

Vicepreședinte Organizația de Femei Forța Civică

 

 

Activitate profesională:

Consilier județean - Consiliul județean Botoșani 2016 - prezent

Chimist - Biochimie medicală, 1990 - prezent

Profesor - Liceul Mihai Ciucă Săveni 1989-1990

 

 

 

În opinia dv cum ar trebui să arate o femeie puternică?

 

O femeie puternică... nu cred că există tipare care țin de aspectul fizic în care se încadrează sau de abilitatea de a fi dură, rece și lipsită de emoții. Nu cred că ține nici de eticheta de firmă de pe haine, nici de caii putere ai mașinii pe care o conduce, de numărul de karate al bijuteriilor - mai ales al broșelor - pe care le poartă, nu ține nici măcar de titluri sau funcțiile de pe cartea de vizită. O femeie puternică în opinia mea este, în primul rând, independentă financiar; mă întristează când văd succesul feminin prin atârnarea la brațul și de portofelul masculin. De asemenea, la fel de importantă este încrederea în propria persoană, fiindcă dacă tu nu crezi în tine, atunci cine?  Și nu în ultimul rând, curajul... curajul de a-și asuma deciziile, de a nu tăcea atunci când are ceva de spus, curajul de a trage linia și a o lua de la capăt, dar și de a-și arăta sentimentele chiar dacă, uneori, e considerat o dovadă de slabiciune.

 

 

Vă considerați o femeie puternică?

 

 

Atunci când am necazuri, greutăți, când sunt copleșită de probleme, caut o motivație și o cale de a le depăși, nu pierd timpul cu lamentări. Și știu că indiferent de ce mi se întâmplă, am oameni dragi alături, prieteni adevărați, nu mulți, dar de foarte bună calitate pe care mă pot baza. Și la urma urmei, nu e important de câte ori cazi, ci de câte ori reușești să te ridici, nu-i așa?

Da, consider că sunt o femeie puternică.

 

 

Ați ajuns la un prag al vieții, vă considerați împlinită?

 

 

Da, așa este... mă aflu în fața unui moment de bilanț al vieții mele dar știți cum se spune: mereu este loc de mai bine. Cred că anii mei nu au fost irosiți degeaba. Mi-am ales o profesie pe care o fac cu pasiune, mă implic în politică, uneori cu prea multă patimă, așa mi s-a spus :)... și mă străduiesc să nu-i dezamăgesc pe cei care mi-au acordat încredere. Dar, cea mai mare realizare, pe care nimic nu ar putea-o egala nici dacă aș mai trăi 100 de ani, este aceea că am devenit mamă. Este gestul suprem de responsabilitate și iubire. Prin copiii mei, mă simt împlinită.

 

 

 

Care este cea mai mare mulțumire sufletească pe care o aveți?

 

 

Ca părinți, suntem responsabili și de societatea în care vor trăi copiii și nepoții noștri. Am mulțumirea că am dat societății doi oameni educați, instruiți, profesioniști.

 

 

Dar cel mai mare regret?

 

 

Regrete... da ... sunt două, de fapt și nu pot să spun care este cel mai mare. Am pierdut o parte din cele mai mari bucurii pe care ți le oferă maternitatea: când copiii mei au rostit prima dată cuvântul mama, când le-a căzut primul dințisor, când au râs prima dată în hohote sau când au făcut primul pas. Și al doilea este că nu le-am spus părinților mei cât de mult i-am iubit, chiar dacă ei știau asta.

 

Care este cel mai mare compromis făcut pentru a vă atinge un anume țel?

 

Cel mai mare compromis pe care l-am făcut, a devenit unul din cele mai mari regrete. Am sacrificat cea mai frumoasă perioadă a copilăriei fetelor mele  pentru a-mi finaliza studiile universitare.  Aș putea să-l numesc compromis pentru că ulterior am făcut tot posibilul să mă revanșez, să recuperez, fiindu-le cât mai mult alături.

 

 

 

Este greu să îmbini propria carieră cu politica?

 

Sincer, am uneori senzația că fac un fel de echilibristică. Nu e ușor și nici simplu, mai ales că o femeie  mai are și obligații casnice. Mă străduiesc să le fac cât mai bine pe toate, dar recunosc, uneori mi se întamplă să nu-mi iasă. Cred că sunt momente în care trebuie să sacrifici ceva... fie ratezi un eveniment în familie, fie nu poți participa la o întâlnire politică ori îți amintești prea târziu că frigiderul e gol. Sau reușești să le faci pe toate, dar nu atât de bine pe cât ți-ai fi dorit.    Oricum, o zi incărcată este cel mai bun somnifer. Îmi amintesc acum ce spunea o colegă cu foarte mult umor: În spatele unei femei de succes, stă un bărbat flămând :))

 

Este greu pentru o femeie să facă politică?

 

Suntem o țară în care misoginismul nu a fost eradicat, avem nevoie de un vaccin cultural. De aceea, am fost și sunt în continuare o susținătoare a echilibrului de gen în politică. Dacă am avea cote de gen, femeile din partid ar depinde de lege, nu de cheful ”cuiva” de a le pune pe o listă.

Sigur,  am rezolva problema reprezentativității dar nu și cea a meritocrației. Pe de altă parte, unii bărbați politicieni susțin că femeile trebuie ”să se bată” cu ei de la egal la egal… nici așa nu au șanse, vă spun, să zicem, din experiența personală. De aceea e greu pentru o femeie să facă politică...dar e și mai greu acum, când vedem garnitura feminină din guvernele Dăncilă. Am avut o urmă de invidie când a fost nominalizată fiindcă aș fi vrut ca partidul meu să promoveze un Prim-Ministru femeie. Dar mi-a trecut repede când am văzut calitatea, sau mai bine zis, lipsa ei.

 

Ce le reproșati politicienilor?

 

Consider că mulți nu au conștiința propriei valori. Pentru ei, satisfacerea propriului orgoliu este mai importantă decât lipsa de performanță într-o funcție și asta are un efect de bumerang. Din păcate, cei care suferă suntem noi, cetățenii, iar ca efect este deprofesionalizarea instituțiilor statului și disfunctionalități grave ale acestora. De asemenea, politicienii nu știu să asculte, merg la întâlniri cu cetățenii, țin discursuri pline de emfază, fără a avea, de fapt, un dialog real. Practic, agenda politicienilor nu coincide cu nevoile cetățenilor și de aici percepția publică conform căreia toți politicienii suntem la fel și nu e așa.

 

Aveți un anumit targhet pe care vreți să-l atingeți în următorii ani?

 

Prima lecție pe care am primit-o când m-am înscris în partid a fost că politica se face în echipă și le mulțumesc celor care mi-au predat-o. De aceea, am câteva obiective legate, în primul rând de echipă. Mă preocupă ca, împreună cu colegele mele, să facem ca Organizația Femeilor Liberale să fie cât mai performantă. Întotdeauna e nevoie de suflu proaspăt și trebuie să ne gândim că va veni o vreme când vom preda ștafeta și e important ce lăsăm în urmă. Colaborarea cu tinerii este pentru noi, o bucurie, îi văd entuziaști, implicați și dornici să schimbe lumea. Iar eu cred ca lumea se schimbă când tinerilor le pasă.

 

 

 

Care este modelul dv feminin în viață, care vă inspiră?

 

Nu am un model feminin anume, cred că de la fiecare persoană poți avea ceva de învățat, de la unele cum să fii iar de la altele cum să nu fii. Dar sunt femei care m-au inspirat și mă inspiră, femei pe care le admir pentru calitați pe care mi-aș fi dorit să le am. Cu siguranță, mama a fost primul meu etalon de eleganță și de demnitate, iar apoi, bunica maternă mi-a fost model de bunătate, înțelegere și empatie. Politic, pe Mona Muscă am admirat-o pentru curajul, profesionalismul  dar, mai ales pentru limba română nobilă și fără cusur din toate declarațiile sale. Și am întâlnit femei care au o calitate umană extraordinară, care deși au posibilități materiale limitate, găsesc resurse să ajute oameni aflați în suferintă. Ele sunt adevaratele modele care ar trebui cunoscute, fiindcă ne-ar imbogați. Despre un astfel de OM, de o rară noblețe sufletească vorbesc acum, cu gând îndurerat, la trecut. Maria Riza. Iar cei care au cunoscut-o, știu...

 

Ce mesaj le transmiteți femeilor care nu reușesc să-și depășească limitele?

 

Indiferent de eșecuri sau neâmpliniri, să nu-și piardă respectul de sine. Să fie mai încrezătoare... fericirea are atâtea culori și atâtea fețe încât uneori riscăm să nu le băgăm in seamă de grăbite ce suntem.  Și, e adevărat că lumea este condusă de barbați, dar există mereu femei care le arată calea.

loading...
Atacuri FURTUNOASE la CJ, liberalii făcuți zombie - Mergem în Maldive, ne punem pe Facebook excursiile opulente
Mirela Saucă dă din nou de pământ cu șeful CJ-ului - Nu vă interesează decât o liniștită ieșire la pensie

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
Loading...
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
Loading...
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
"Să ziceţi mersi că v-aţi măritat cu Flămânzilă şi nu cu Setilă.
26 septembrie 2019, 19:42
Pentru eminența cenușie ,,baba" - ratații profesional e corect. După ce termini 4 clase poți să-ți exprimi punctul de vedere.
15 august 2019, 13:32
S-au adunat o gramada de ofilite in pnl cu gândul la ciolan.
14 august 2019, 23:41
Dacă o sa votați cu ochii închiși o sa vina și Ciuma Galbena.Papusa din foto e cam obosita...
14 august 2019, 17:50
toate sansele sa iasa primar in Saveni, la anul, pentru ca Tarzioru a dat-o in bara cu infractorul Dragnea si pupila acestuia Federovici. nu a reusit in Saveni sa amenajeze macar cateva locuinte penytru medici, sa-i atraga pe acestia in orasul nostru.,
14 august 2019, 11:28
Cea mai faina poza este cea in care trei masculi stau pe scaune iar doamnele mult respectate se afla in spatele acestora in picioare. Un exemplu de respect pentru doamne din partea barbatilor la PNL.Probabil ca si-au propus ca doamnele sa stea doar in spate si in picioare .....aratandu-le astfel barbatilor calea spre succes.
14 august 2019, 11:16
stai linistit ca nici cu galbejitele voastre nu ne mindrim. politica este pentru ratatii profesionali, nu au vocatie sa-si faca meseria. se pricep sa minta fraierii care cred ca va curge lapte si miere cind vin ei la putere.
14 august 2019, 11:03
Liberalii botosaneni se respecta...intelectuali cu scoala adevarata, spre deosebire de ciuma rosie, care defileaza cu tot felul de menajere si de analfabeti, cu facultati facute la x si o..
14 august 2019, 09:25
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Nu uitați că suntem principalul vector de imagine al municipiului Botoșani la ora actuală. Nu știu dacă într-adevăr în bugetul de cheltuieli preconizat de dv. aveți posibilitatea să măriți aceste sume sau doar să modifica ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7789 lei
USD
Dolarul SUA
4.4241 lei
CHF
Francul elveţian
4.4982 lei
GBP
Lira sterlină
5.7446 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0100 lei
XAU
Gramul de aur
229.0604 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2502 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4222 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9619 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1914 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6398 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.