Interviuri
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri

Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.

Președinte pentru tineri

 

Radu Grigoraș i-a luat locul lui Tiberiu Nichiteanu. Temporar încă, dar cu planuri pe termen lung, după alegerile care vor avea loc în primăvara anului viitor. Până atunci, noul președinte speră să-și convingă colegii din TNL că poate să-i reprezinte și este totodată capabil să îi propulseze pe poziții eligibile la viitoare alegeri.

 

 

Cu ce gânduri ați preluat acest mandat și care sunt principalele direcții, priorități, pe care vă veți axa activitatea?

 

  • În primul rând vreau să mulțumesc Biroului Politic Județean pentru decizia din data de 5 noiembrie 2021 de a mă desemna în funcția de președinte interimar al Organizației Județene de Tineret a PNL Botoșani. Și vă asigur că după 14 ani de activitate în Organizația de Tineret a filialei municipale și a celei județene, voi întreprinde toate demersurile astfel încât toți tinerii cu valori și principii liberale de dreapta, vor avea toată susținerea mea și toată deschiderea pentru a face cât mai multe proiecte bune județului Botoșani și pentru comunitatea în care noi trăim.

 

 

Aici PNL s-ar părea că are o mică-mare problemă, tinerii nu se mai regăsesc pe locuri eligibile, inclusiv președintele pe care l-ați avut până acum la Tineret a fost pe locul 15 pe lista de la CJ. Abia pe locul 15!

 

  • Da, foarte bine ați punctat, unul dintre principalele motive pentru care am fost încântat de propunerea dlui președinte de a prelua această Organizație Județeană de Tineret, a fost deschiderea conducerii actuale a organizației către tineri și vă asigur că la alegerile următoare vom avea o proporție de minimum, minimum 50% pe locuri eligibile la alegeri locale și parlamentare. Este singurul motiv cu adevărat pentru care eu am fost deschis acestei propuneri.

 

radu grigoras tnl

 

 

„Voi face unele schimbări pentru oamenii care nu se mai regăsesc între noi”

 

Vor fi și alte schimbări în structura organizației sau mergeți în continuare cu aceeași echipă?

 

  • Aceeași echipă a fost, este și va fi pentru oamenii care au muncit și care se regăsesc în valorile noastre. Dar la următorul Birou Politic al Organizației noastre voi face unele schimbări necesare pentru oamenii care nu se mai regăsesc între noi.

 

Și, alegeri când vor fi la Organizația de Tineret?

 

  • Conform deciziei Biroului Politic Național al Tineretului Național, alegerile vor fi în primăvara anului 2022 din cauza situației pandemice, dar până atunci noi vom munci, vom crea, vom construi tot ce înseamnă TNL la nivel de județ și la nivel național.

 

Și, bănuiesc că atunci intenționați să vă înscrieți, nu?

 

  • Absolut, sunt 100% convins, sunt 100% determinat să o fac și cred și vreau să sper că toți colegii mei se vor baza pe mine și sper că voi avea la momentul respectiv toată expertiza necesară să fiu candidat și ulterior președinte ales al TNL.

 

 

”Am avut determinarea și implicarea continuă în tot ceea ce înseamnă activitățile partidului”

 

Spunea cândva, un fost președinte de Consiliu Județean, că politica nu trebuie făcută de cei «rupți în fund», exact așa spunea dlui. Este și acesta un criteriu în numirile care se fac la PNL, adică se uită cineva și la starea financiară a celor propuși pentru funcții?

 

  • Nu, nu trebuie să ascundem faptul că valorile și principiile liberale sunt adresate într-o mare măsură antreprenorilor, oamenilor de dreapta, oamenilor care creează locuri de muncă, care plătesc taxe și impozite bugetului statului, dar eu tind să cred că, cu adevărat, decizia de a mă numi pe mine interimar în această funcție, care repet mă onorează, este datorită faptului că am avut determinarea și implicarea continuă în tot ceea ce înseamnă activitățile partidului.

 

O ultimă întrebare... PNL-ul mai are o mică-mare problemă la Botoșani: sunt tot mai puțini oameni de afaceri și tot mai mulți bugetari în partid. Cum faceți din postura aceasta de președinte al Organizației de Tineret să mai schimbați raportul?

 

  • Datorită activității din mediul privat pe care o desfășor de circa 11 ani, am foarte mulți tineri care activează în mediul privat, tineri până în 35 de ani, tineri care oferă locuri de muncă, tineri care sunt văzuți foarte bine în tot ceea ce înseamnă organizațiile județene ale noastre și vă asigur că în cel mai scurt timp voi aduce foarte mulți tineri, prieteni, colegi care se vor alătura Partidului Național Liberal prin Organizația de Tineret.

 

loading...
Președinte nou la Tineretul Liberal: a plecat fermierul, a venit antreprenorul
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
Loading...
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Loading...
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
Vrabia malai viseaza! S-ar putea sa nu luati 5% la viitoarele alegeri.
9 noiembrie 2021, 10:12
Având în vedere faptul ca urmează sa refaceți usl, la următoarele alegeri ma tem ca nu o sa contați. Mare parte din electoratul de dreapta este scârbit de alianță cu PSD asa ca nu e cazul sa te agiți foarte tare.
9 noiembrie 2021, 00:00
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am o informare scrisă de la dl director, dar vreau să reiasă și din discuțiile pe care le avem: Copălău, până în perioada 30 iunie, estimăm că terminăm tronsonul acela, mai este tronsonul de la Botoșani până la Bălu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9457 lei
USD
Dolarul SUA
4.6715 lei
CHF
Francul elveţian
4.8931 lei
GBP
Lira sterlină
5.7258 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4368 lei
XAU
Gramul de aur
274.0955 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2433 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2354 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6404 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2000 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.9 o C
Dorohoi
22.9 o C
Bucecea
24.1 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.2 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.