Interviuri
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri

Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.

Președinte pentru tineri

 

Radu Grigoraș i-a luat locul lui Tiberiu Nichiteanu. Temporar încă, dar cu planuri pe termen lung, după alegerile care vor avea loc în primăvara anului viitor. Până atunci, noul președinte speră să-și convingă colegii din TNL că poate să-i reprezinte și este totodată capabil să îi propulseze pe poziții eligibile la viitoare alegeri.

 

 

Cu ce gânduri ați preluat acest mandat și care sunt principalele direcții, priorități, pe care vă veți axa activitatea?

 

  • În primul rând vreau să mulțumesc Biroului Politic Județean pentru decizia din data de 5 noiembrie 2021 de a mă desemna în funcția de președinte interimar al Organizației Județene de Tineret a PNL Botoșani. Și vă asigur că după 14 ani de activitate în Organizația de Tineret a filialei municipale și a celei județene, voi întreprinde toate demersurile astfel încât toți tinerii cu valori și principii liberale de dreapta, vor avea toată susținerea mea și toată deschiderea pentru a face cât mai multe proiecte bune județului Botoșani și pentru comunitatea în care noi trăim.

 

 

Aici PNL s-ar părea că are o mică-mare problemă, tinerii nu se mai regăsesc pe locuri eligibile, inclusiv președintele pe care l-ați avut până acum la Tineret a fost pe locul 15 pe lista de la CJ. Abia pe locul 15!

 

  • Da, foarte bine ați punctat, unul dintre principalele motive pentru care am fost încântat de propunerea dlui președinte de a prelua această Organizație Județeană de Tineret, a fost deschiderea conducerii actuale a organizației către tineri și vă asigur că la alegerile următoare vom avea o proporție de minimum, minimum 50% pe locuri eligibile la alegeri locale și parlamentare. Este singurul motiv cu adevărat pentru care eu am fost deschis acestei propuneri.

 

radu grigoras tnl

 

 

„Voi face unele schimbări pentru oamenii care nu se mai regăsesc între noi”

 

Vor fi și alte schimbări în structura organizației sau mergeți în continuare cu aceeași echipă?

 

  • Aceeași echipă a fost, este și va fi pentru oamenii care au muncit și care se regăsesc în valorile noastre. Dar la următorul Birou Politic al Organizației noastre voi face unele schimbări necesare pentru oamenii care nu se mai regăsesc între noi.

 

Și, alegeri când vor fi la Organizația de Tineret?

 

  • Conform deciziei Biroului Politic Național al Tineretului Național, alegerile vor fi în primăvara anului 2022 din cauza situației pandemice, dar până atunci noi vom munci, vom crea, vom construi tot ce înseamnă TNL la nivel de județ și la nivel național.

 

Și, bănuiesc că atunci intenționați să vă înscrieți, nu?

 

  • Absolut, sunt 100% convins, sunt 100% determinat să o fac și cred și vreau să sper că toți colegii mei se vor baza pe mine și sper că voi avea la momentul respectiv toată expertiza necesară să fiu candidat și ulterior președinte ales al TNL.

 

 

”Am avut determinarea și implicarea continuă în tot ceea ce înseamnă activitățile partidului”

 

Spunea cândva, un fost președinte de Consiliu Județean, că politica nu trebuie făcută de cei «rupți în fund», exact așa spunea dlui. Este și acesta un criteriu în numirile care se fac la PNL, adică se uită cineva și la starea financiară a celor propuși pentru funcții?

 

  • Nu, nu trebuie să ascundem faptul că valorile și principiile liberale sunt adresate într-o mare măsură antreprenorilor, oamenilor de dreapta, oamenilor care creează locuri de muncă, care plătesc taxe și impozite bugetului statului, dar eu tind să cred că, cu adevărat, decizia de a mă numi pe mine interimar în această funcție, care repet mă onorează, este datorită faptului că am avut determinarea și implicarea continuă în tot ceea ce înseamnă activitățile partidului.

 

O ultimă întrebare... PNL-ul mai are o mică-mare problemă la Botoșani: sunt tot mai puțini oameni de afaceri și tot mai mulți bugetari în partid. Cum faceți din postura aceasta de președinte al Organizației de Tineret să mai schimbați raportul?

 

  • Datorită activității din mediul privat pe care o desfășor de circa 11 ani, am foarte mulți tineri care activează în mediul privat, tineri până în 35 de ani, tineri care oferă locuri de muncă, tineri care sunt văzuți foarte bine în tot ceea ce înseamnă organizațiile județene ale noastre și vă asigur că în cel mai scurt timp voi aduce foarte mulți tineri, prieteni, colegi care se vor alătura Partidului Național Liberal prin Organizația de Tineret.

 

loading...
Președinte nou la Tineretul Liberal: a plecat fermierul, a venit antreprenorul
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
Loading...
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vrabia malai viseaza! S-ar putea sa nu luati 5% la viitoarele alegeri.
9 noiembrie 2021, 10:12
Având în vedere faptul ca urmează sa refaceți usl, la următoarele alegeri ma tem ca nu o sa contați. Mare parte din electoratul de dreapta este scârbit de alianță cu PSD asa ca nu e cazul sa te agiți foarte tare.
9 noiembrie 2021, 00:00
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.5 o C
Dorohoi
-2.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-3.1 o C
Saveni
-2.1 o C
Ştefăneşti
-0.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.