Interviuri
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO

La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.

Gelu Graur candidat la Primărie? 

 

Gelu Graur a ajuns la concluzia că nici aceste mișcări de stradă nu mai sunt suficiente. Și ar fi timpul să se implice activ și altfel în schimbarea societății. Și probabil, numele său va apărea pe vreuna dintre listele pentru alegerile de anul viitor.

 

Gelu Graur este născut pe 26 septembrie 1979 la Botoșani din părinți muncitori. A frecventat Școala Gimnazială nr. 7 și apoi Colegiul Mihai Eminescu și Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție. Este absolvent și de studii post universitare pe criminalitate transfrontalieră.

 

 

Este fost ofițer de intervenție rapidă la Inspectoratul Județean de Jandarmi, fost ofițer judiciar la Inspectoratul de Poliție Județean, fost ofițer DIICOT la crimă organizată. A fost în Congo în urma unor examene susținute cu ONU unde a fost numit adjunct al șefului de misiune. Șef de contingent al Contingentului de Poliție din RD Congo, recrutat apoi de PriceWaterHouseCooper în cadrul Ambasadei Britanice în calitate de consultant pe probleme de drept penal.

 

Are de asemenea absolvite și cursuri de negociator în situații de conflict sau mediu infrațional, în Africa.

 

Este vorbitor fluent de două limbi străine, engleza și franceza. În prezent activează în cadrul Biroului de Executor Judecătoresc Sînziana Secrieru.

 

Este tatăl a trei fete, motociclist, iubitor de Harley Davidson, compozitor la UCMR și iubitor de pescuit.

 

 

De ce a intrat Gelu Graur în politică?

 

Nu cred că mai era altă alternativă din punctul meu de vedere, decât a încerca să fac ceva și la nivel de comunitate în care trăiesc. Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cer, când știm că, din păcate sau din fericire, depinde cum privim lucrurile, prin politică se pot face și lucruri bune. Acesta cred că a fost principalul motiv și bineînțeles și partea personală, emoțională, fiind tată, fiind soț, fiind om cu serviciul în Botoșani, fiind botoșănean get beget, bineînțeles că mă gândesc acum, la vârsta asta, când mă simt un om împlinit, ar fi momentul să dau ceva și societății din care provin.

 

De ce USR?

 

Ce altă alternativă ar mai putea fi văzând cei 30 de ani din urmă? Aveam 10  ani la Revoluție, deci cred că am crescut odată cu această tranziție, suntem generația tranziției. Din păcate, vedem că și copiii noștri încep să facă parte, ca generație din această tranziție care nu se mai termină. Și cred că la ora actuală este singura alternativă viabilă la viața politică din România.

 

Mai există speranță pentru schimbarea percepției asupra oamenilor politici din România?

 

Mentalitățile și mentalitatea unui popor este cel mai greu de schimbat, așa cum bine știm. Asta cu speranța, eu cred că în momentul în care nu mai sperăm, e momentul în care să ne încuiem în casă și să lăsăm protestul pentru cei care speră. USR este un partid născut din protest și atunci bineînțeles că mergem și noi pe linia asta. USR-ul nu este perfect, este un partid al speranței, încearcă oameni tineri să facă ceva și așa cum spunea și Dan Barna, cred că avem o revoluție neterminată. L-aș completa pe președintele partidului și aș zice că, în România Revoluția a fost făcută doar în stradă și nu în capul și mentalitatea oamenilor. Încă avem mentalități învechite și sunt foarte, foarte bine exploatate de cei care au făcut politică până acum. Încercăm să venim cu această alternativă numită USR, perfectibilă, nu suntem roboței nici noi și noi greșim și noi suntem oameni, dar în același timp încercăm să facem lucrurile altfel. Ne vrem țara înapoi până la urmă. Cam ăsta este sloganul pe care l-aș zice eu, personal, Gelu Graur.

 

 

Are șanse USR să devină un partid de tradiție pe eșichierul politic din România?

 

Odată cu creșterea tinerilor, odată cu maturizarea lor, sper și îmi doresc să se maturizeze și viața politică din România. USR la ora actuală și prin rezultatul de la europarlamentare și prin succesul acțiunilor gen „Fără penali”, a arătat că este trendul care urmează a fi adoptat ca și politică de stat. Mă uit la platformele USR-ului, mă uit la proiectele care sunt în lucru pentru România și văd ceea ce ar trebui să se numească normalitate. Bineînțeles că această politică a USR-ului este perfectibilă, bineînțeles că urmează să fie particularizată la nivel de fiecare grup, de fiecare comunitate locală. Se lucrează și la Botoșani, există grupuri de lucru, dacă nu ar fi USR la Botoșani înseamnă că ne mulțumim să continuăm în ritmul și modalitatea în care s-a făcut politică timp de 30 de ani.

 

Gelu Graur este candidatul USR la Primărie pentru alegerile locale din 2020?

 

Nu vă ascund faptul că bineînțeles că au fost discuții în acest sens. Datorită faptului că USR trece printr-o transformare și mă refer la alianța politică cu PLUS-ul, suntem într-un moment în care discuțiile pe această alianță încă se poartă. Deși a fost adoptată, amendamentele sunt încă în discuții. Este un procedeu pecare dorim să-l simplificăm, de aici, felul meu de a fi rezervat în a spune că Gelu Graur este candidat la Primăria Botoșani. Pentru a face pasul acesta ar trebui să vin cu niște propuneri și niște proiecte viabile pentru Botoșani. Deocamdată așteptăm să se liniștească apele în această alianță. După care USR cu PLUS Botoșani vor propune și vor vota candidații pentru Primărie. Deocamdată aștept și vreau să văd dacă este oportună această candidatură.

 

Dar este Gelu Graur un posibil candidat la Primărie?

 

Este un posibil candidat alături de ceilalți colegi din USR.

 

Sunt și alte persoane care și-ar dori o candidatură?

 

Bineînțeles. USR-ul și PLUS-ul la ora actuală se află în plină campanie de identificare și validare a candidaților la Primărie, consilii locale, CJ.

 

Va fi un sondaj intern pentru a se vedea candidații care ar avea șanse?

 

Procedura alianței este simplă și complexă în același timp. Oamenii își depun candidatura intern, aceste candidaturi se validează de către forurile existente în cadrul alianței, după care se va face și un sondaj cu privire la oportunitatea lansării unui candidat sau inoportunitatea lansării acelui candidat. Bineînțeles că procedurile trebuie respectate, există niște statuturi, nu putem trece de ele, deși USR este singurul partid în care de la centru nimeni nu se bagă peste filialele județene și locale. Trebuie totuși urmată o procedură pentru a nu crea haos.

 

 

 

Va avea USR Botoșani liste și pentru alegerile parlamentare de anul viitor?

 

Bineînțeles, ca orice partid care se respectă trebuie urmată această cale. USR va veni cu o listă la fel care va trece prin procedurile interne, cu oameni competenți și sper eu, ca lista USR Botoșani să aduc nume curate și de oameni competenți. Pentru că avem. Avem tineri foarte, foarte ok.

 

Pentru filialele județene, la cele trei scrutine care urmează, există un targhet?

 

Nu. Există o bătălie care a început, noi sperăm ca bătălia să se ducă în proiecte viabile și nu neapărat în atacuri la persoană. De altfel, încă o dată reiterez ceea ce am spus atunci când am intrat în USR. Personal și sper ca și colegii mei să facă la fel, niciodată dar niciodată și asta este o promisiune, nu voi ataca o persoană indiferent de partidul din care face parte.

Targhetul este să punem oameni competenți în funcțiile care pică bine pentru ei. Chiar aveam o discuție în interiorul USR, dacă o persoană de la alt partid, sau pusă de alt partid este de calitate și este competentă poate că ar trebui să ne gândim să menținem oamenii competenți în funcțiile respective. Nu facem politică împotriva PSD-ului sau a PNL-ului, nu există așa ceva. Există doar criterii de competență și meritocrație.

 

Pe viitor, mai apropiat sau mai îndepărtat, putem vorbi de o alianță cu PNL?

 

La câte alianțe s-au văzut în România, stânga cu dreapta, capul cu picioarele, spatele cu fața, ș.a.m.d., nimic nu este exclus. Dar în același timp, deocamdată, privind statutul actual al USR traseismul politic la noi la USR este cvasi-interzis.

loading...
Cântărețul Gelu Graur a intrat în USR: O iau razna, nu mai suport

 

 

INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
Loading...
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
Loading...
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
Nu este nici unul mai bun decat primarul Flutur...toti visati la cascaval Votez flutur pana nu o sa mai vrea el sa candideze
4 septembrie 2019, 16:46
Figura ii tradeaza multa jmekereală, foarte mult interes personal si... nimic mai mult pentru prostime. Acum e in mare voga UrSR- ul, in realitate tot un clan politic pus pe jecmaneala la drumul mare.
2 septembrie 2019, 10:57
Bai baiatule..am auzit o si pe asta..niciodata nu voi vota astfel de oameni.
30 august 2019, 05:58
Asta mai lipseste la primarie.
21 august 2019, 19:32
Astia sunt satelitii la PDL , sa ii ascultati vocabularul de cartier, eu personal l-am auzit la pub-ul lor unde incita la tot felul de tampenii, Daca ar ajunge un specimen asa pe motor sa ma reprezinte imi iau si imi fac mutatie la tara.
21 august 2019, 11:18
CV-ul lui Graur prezintă serioase semne de îndoială, dacă nu chiar mai mult. Un asemenea individ în nici un caz nu poate să ,,schimbe societatea” în bine. Pentru unii o fi Mesia din ceruri, pentru mine nu. În orice caz, nu-l voi vota dacă candidează.
21 august 2019, 09:37
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.