Interviuri
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO

La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.

Gelu Graur candidat la Primărie? 

 

Gelu Graur a ajuns la concluzia că nici aceste mișcări de stradă nu mai sunt suficiente. Și ar fi timpul să se implice activ și altfel în schimbarea societății. Și probabil, numele său va apărea pe vreuna dintre listele pentru alegerile de anul viitor.

 

Gelu Graur este născut pe 26 septembrie 1979 la Botoșani din părinți muncitori. A frecventat Școala Gimnazială nr. 7 și apoi Colegiul Mihai Eminescu și Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție. Este absolvent și de studii post universitare pe criminalitate transfrontalieră.

 

 

Este fost ofițer de intervenție rapidă la Inspectoratul Județean de Jandarmi, fost ofițer judiciar la Inspectoratul de Poliție Județean, fost ofițer DIICOT la crimă organizată. A fost în Congo în urma unor examene susținute cu ONU unde a fost numit adjunct al șefului de misiune. Șef de contingent al Contingentului de Poliție din RD Congo, recrutat apoi de PriceWaterHouseCooper în cadrul Ambasadei Britanice în calitate de consultant pe probleme de drept penal.

 

Are de asemenea absolvite și cursuri de negociator în situații de conflict sau mediu infrațional, în Africa.

 

Este vorbitor fluent de două limbi străine, engleza și franceza. În prezent activează în cadrul Biroului de Executor Judecătoresc Sînziana Secrieru.

 

Este tatăl a trei fete, motociclist, iubitor de Harley Davidson, compozitor la UCMR și iubitor de pescuit.

 

 

De ce a intrat Gelu Graur în politică?

 

Nu cred că mai era altă alternativă din punctul meu de vedere, decât a încerca să fac ceva și la nivel de comunitate în care trăiesc. Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cer, când știm că, din păcate sau din fericire, depinde cum privim lucrurile, prin politică se pot face și lucruri bune. Acesta cred că a fost principalul motiv și bineînțeles și partea personală, emoțională, fiind tată, fiind soț, fiind om cu serviciul în Botoșani, fiind botoșănean get beget, bineînțeles că mă gândesc acum, la vârsta asta, când mă simt un om împlinit, ar fi momentul să dau ceva și societății din care provin.

 

De ce USR?

 

Ce altă alternativă ar mai putea fi văzând cei 30 de ani din urmă? Aveam 10  ani la Revoluție, deci cred că am crescut odată cu această tranziție, suntem generația tranziției. Din păcate, vedem că și copiii noștri încep să facă parte, ca generație din această tranziție care nu se mai termină. Și cred că la ora actuală este singura alternativă viabilă la viața politică din România.

 

Mai există speranță pentru schimbarea percepției asupra oamenilor politici din România?

 

Mentalitățile și mentalitatea unui popor este cel mai greu de schimbat, așa cum bine știm. Asta cu speranța, eu cred că în momentul în care nu mai sperăm, e momentul în care să ne încuiem în casă și să lăsăm protestul pentru cei care speră. USR este un partid născut din protest și atunci bineînțeles că mergem și noi pe linia asta. USR-ul nu este perfect, este un partid al speranței, încearcă oameni tineri să facă ceva și așa cum spunea și Dan Barna, cred că avem o revoluție neterminată. L-aș completa pe președintele partidului și aș zice că, în România Revoluția a fost făcută doar în stradă și nu în capul și mentalitatea oamenilor. Încă avem mentalități învechite și sunt foarte, foarte bine exploatate de cei care au făcut politică până acum. Încercăm să venim cu această alternativă numită USR, perfectibilă, nu suntem roboței nici noi și noi greșim și noi suntem oameni, dar în același timp încercăm să facem lucrurile altfel. Ne vrem țara înapoi până la urmă. Cam ăsta este sloganul pe care l-aș zice eu, personal, Gelu Graur.

 

 

Are șanse USR să devină un partid de tradiție pe eșichierul politic din România?

 

Odată cu creșterea tinerilor, odată cu maturizarea lor, sper și îmi doresc să se maturizeze și viața politică din România. USR la ora actuală și prin rezultatul de la europarlamentare și prin succesul acțiunilor gen „Fără penali”, a arătat că este trendul care urmează a fi adoptat ca și politică de stat. Mă uit la platformele USR-ului, mă uit la proiectele care sunt în lucru pentru România și văd ceea ce ar trebui să se numească normalitate. Bineînțeles că această politică a USR-ului este perfectibilă, bineînțeles că urmează să fie particularizată la nivel de fiecare grup, de fiecare comunitate locală. Se lucrează și la Botoșani, există grupuri de lucru, dacă nu ar fi USR la Botoșani înseamnă că ne mulțumim să continuăm în ritmul și modalitatea în care s-a făcut politică timp de 30 de ani.

 

Gelu Graur este candidatul USR la Primărie pentru alegerile locale din 2020?

 

Nu vă ascund faptul că bineînțeles că au fost discuții în acest sens. Datorită faptului că USR trece printr-o transformare și mă refer la alianța politică cu PLUS-ul, suntem într-un moment în care discuțiile pe această alianță încă se poartă. Deși a fost adoptată, amendamentele sunt încă în discuții. Este un procedeu pecare dorim să-l simplificăm, de aici, felul meu de a fi rezervat în a spune că Gelu Graur este candidat la Primăria Botoșani. Pentru a face pasul acesta ar trebui să vin cu niște propuneri și niște proiecte viabile pentru Botoșani. Deocamdată așteptăm să se liniștească apele în această alianță. După care USR cu PLUS Botoșani vor propune și vor vota candidații pentru Primărie. Deocamdată aștept și vreau să văd dacă este oportună această candidatură.

 

Dar este Gelu Graur un posibil candidat la Primărie?

 

Este un posibil candidat alături de ceilalți colegi din USR.

 

Sunt și alte persoane care și-ar dori o candidatură?

 

Bineînțeles. USR-ul și PLUS-ul la ora actuală se află în plină campanie de identificare și validare a candidaților la Primărie, consilii locale, CJ.

 

Va fi un sondaj intern pentru a se vedea candidații care ar avea șanse?

 

Procedura alianței este simplă și complexă în același timp. Oamenii își depun candidatura intern, aceste candidaturi se validează de către forurile existente în cadrul alianței, după care se va face și un sondaj cu privire la oportunitatea lansării unui candidat sau inoportunitatea lansării acelui candidat. Bineînțeles că procedurile trebuie respectate, există niște statuturi, nu putem trece de ele, deși USR este singurul partid în care de la centru nimeni nu se bagă peste filialele județene și locale. Trebuie totuși urmată o procedură pentru a nu crea haos.

 

 

 

Va avea USR Botoșani liste și pentru alegerile parlamentare de anul viitor?

 

Bineînțeles, ca orice partid care se respectă trebuie urmată această cale. USR va veni cu o listă la fel care va trece prin procedurile interne, cu oameni competenți și sper eu, ca lista USR Botoșani să aduc nume curate și de oameni competenți. Pentru că avem. Avem tineri foarte, foarte ok.

 

Pentru filialele județene, la cele trei scrutine care urmează, există un targhet?

 

Nu. Există o bătălie care a început, noi sperăm ca bătălia să se ducă în proiecte viabile și nu neapărat în atacuri la persoană. De altfel, încă o dată reiterez ceea ce am spus atunci când am intrat în USR. Personal și sper ca și colegii mei să facă la fel, niciodată dar niciodată și asta este o promisiune, nu voi ataca o persoană indiferent de partidul din care face parte.

Targhetul este să punem oameni competenți în funcțiile care pică bine pentru ei. Chiar aveam o discuție în interiorul USR, dacă o persoană de la alt partid, sau pusă de alt partid este de calitate și este competentă poate că ar trebui să ne gândim să menținem oamenii competenți în funcțiile respective. Nu facem politică împotriva PSD-ului sau a PNL-ului, nu există așa ceva. Există doar criterii de competență și meritocrație.

 

Pe viitor, mai apropiat sau mai îndepărtat, putem vorbi de o alianță cu PNL?

 

La câte alianțe s-au văzut în România, stânga cu dreapta, capul cu picioarele, spatele cu fața, ș.a.m.d., nimic nu este exclus. Dar în același timp, deocamdată, privind statutul actual al USR traseismul politic la noi la USR este cvasi-interzis.

loading...
Cântărețul Gelu Graur a intrat în USR: O iau razna, nu mai suport

 

 

FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
Loading...
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
Loading...
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
Nu este nici unul mai bun decat primarul Flutur...toti visati la cascaval Votez flutur pana nu o sa mai vrea el sa candideze
4 septembrie 2019, 16:46
Figura ii tradeaza multa jmekereală, foarte mult interes personal si... nimic mai mult pentru prostime. Acum e in mare voga UrSR- ul, in realitate tot un clan politic pus pe jecmaneala la drumul mare.
2 septembrie 2019, 10:57
Bai baiatule..am auzit o si pe asta..niciodata nu voi vota astfel de oameni.
30 august 2019, 05:58
Asta mai lipseste la primarie.
21 august 2019, 19:32
Astia sunt satelitii la PDL , sa ii ascultati vocabularul de cartier, eu personal l-am auzit la pub-ul lor unde incita la tot felul de tampenii, Daca ar ajunge un specimen asa pe motor sa ma reprezinte imi iau si imi fac mutatie la tara.
21 august 2019, 11:18
CV-ul lui Graur prezintă serioase semne de îndoială, dacă nu chiar mai mult. Un asemenea individ în nici un caz nu poate să ,,schimbe societatea” în bine. Pentru unii o fi Mesia din ceruri, pentru mine nu. În orice caz, nu-l voi vota dacă candidează.
21 august 2019, 09:37
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Ce doriți să vedeți săptămâna viitoare pe Stadionul Municipal?
Meciul naționalei României de rugby
Meciul FC Botoșani - Poli Iași
Declaraţia zilei
„Un singur aspect aș dori să vă aduc în atenție. Numărul insuficient de locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară și anume pentru copiii de  0 -3 ani care la noi în oraș au la dispoziție doar trei clase, doar trei ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7748 lei
USD
Dolarul SUA
4.4026 lei
CHF
Francul elveţian
4.4844 lei
GBP
Lira sterlină
5.7369 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0060 lei
XAU
Gramul de aur
223.7158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2491 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4271 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9596 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3277 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6392 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.