Interviuri
INTERVIU Ada Macovei : „Sunt deranjant de tînără'

Prima femeia care conduce învăţămîntul botoşănean este probabil şi prima într-un nealcătuit încă top al şefelor de instituţii ca mediatizare şi comentarii. Tocmai şi de aceea Ada Macovei a ales de curînd să îşi mai rărească din apariţiile publice. Inspectorul şcolar general are 33 de ani şi ocupă funcţia din 2009, cu o întrerupere de cîteva zile, în toamna anului trecut, cînd în urma unei hotărîri a instanţei Horia Negrescu a trebuit reinstalat pe acest post. În prealabil, timp de cinci ani a activat ca expert în educaţie, tot la Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cadrul Proiectului pentru Învăţămînt Rural finanţat de Banca Mondială şi Guvern. Este doctor în chimie, iar din 2008 este consilier judeţean.

„Sînt prima femeie care conduce sistemul de învăţămînt botoşănean”

- De ce aţi ales să vă luaţi această pauză de apariţii în mass-media?
- Cred că şi cu această pauză apar cel puţin la fel de frecvent ca înainte, dacă nu şi mai frecvent. Avem purtător de cuvînt în cadrul Inspectoratului Şcolar începînd de anul acesta, anul trecut nu a fost posibilă lăsarea acestei sarcini unui inspector. Sînt liberi la a transmite mesaje din interiorul instituţiei şi inspectorii generali adjuncţi şi inspectorii de specialitate atunci cînd au probleme punctuale de soluţionat. Nu ştiu dacă se poate numi cu adevărat pauză, doar, eu ştiu, evitarea sufocării publicului cu acest nume care a ajuns să fie atît de interesant şi de bine vîndut.

- Cum a devenit atît de interesant şi de bine vîndut?
- Nu ştiu.

- A cui este meritul?
- Probabil deranjează foarte mult pentru că, după cum ştiţi, sînt prima femeie care conduce o instituţie cu 7.000 de oameni şi anume Inspectoratul Şcolar. Pe lîngă faptul că este un număr foarte mari de angajaţi în sistemul de învăţămînt, de aproape 7.000, iar familiile lor, cu siguranţă, sînt interesate de ceea ce se întîmplă în sistem, prin sistemul educaţional a trecut absolut toată lumea într-o etapă a vieţii astfel încît învăţămîntul este şi rămîne o temă, mai mult decît de interes public şi de interes general, rămîne o temă de actualitate. Este clar că sînt prima femeie care conduce sistemul de învăţămînt botoşănean şi la o vîrstă care poate să fie deranjant de fragedă, aşa cum mi-au spus foşti colegi. Sînt deranjant de tînără, cu alte cuvinte. Probabil că am prins şi o etapă nu tocmai favorabilă, e vorba de acest an şi jumătate de mandat în care s-au întîmplat, pe lîngă lucruri pozitive şi demne de remarcat, şi o serie de situaţii neplăcute pentru mine ca manager de sistem şi pentru angajaţii din învăţămînt. Este vorba de reducerile de personal, de schimbări de mentalitatea în rîndul cadrelor didactice, a managerilor de şcoli, chiar în echipa corpului de inspectori.

„Sînt lucruri care au mers prea departe în sistemul de învăţămînt”

- Şi să înţelegem că sînt oameni care au ieşit din sistem şi care acum se răzbună?
- Nu, poate fi oricine şi nu cred că este interesant cine sînt cei care comentează şi cine sînt cei dispuşi la a face rău în mod gratuit. Este mai important că sînt destul de multe aceste persoane, destul de agresive, iar de multe ori nivelul de pregătire al acestora nu este pe măsura aşteptărilor mele, lucru care reiese din calitatea slabă a scrisului în comentariile care apar pe net.

- Numai în această vară au existat trei scandaluri în învăţămînt care s-au terminat cu plîngeri la Parchet, lucru care în mandatele precedente nu se întîmplau poate în maxim patru ani...
- Care nu s-au întîmplat, de fapt.

- S-au care nu s-au întîmplat deloc, eu am vrut să fiu mai fin. Invariabial se asociază aceste lucruri cu imaginea şefului din educaţie.
- Sîntem porniţi pe o reformă care, cu sau fără mine, trebuie înfăptuită. Sînt lucruri care au mers prea departe în sistemul de învăţămînt şi care erau cunoscute şi arhicunoscute şi de elevi, şi de părinţi, de întreg corpul profesoral, cu privire la tentativele şi la modalităţile clare de fraudare ale examenelor naţionale, iar faptul că de anul acesta nu s-a mai permis fraudarea examenului de bacalaureat sau, mai mult decît atît, am încercat pe toate căile şi mijloacele posibile să diminuăm acest fenomen, cred că este un lucru care a deranjat, care, cu siguranţă, a făcut furori prin sistem.

„10% din total nu este o schimbare majoră în ceea ce priveşte managamentul unităţilor de învăţămînt”

- De ce se schimbă atît de mulţi directori la începutul fiecărui an de învăţămînt? Numai ultima oară au fost 20 şi ceva.
- 20 din 150, nu este un procent...

- Şi au mai fost vreo 20 şi anul trecut.
- Da, este un număr normal din punctul nostru de vedere pentru că, pe de o parte, au fost cîteva cereri de pensionare, pe de altă parte au fost cîteva cazuri în care directorii au renunţat din diferite motive şi am chiar două sau trei exemple de cadre didactice care suferă de boli cumplite şi care au renunţat din acest motiv la funcţia de director şi dacă le vedem din cele 23 cîte sînt, de fapt, înlocuiri, ele nu sînt decît undeva pînă în 10-12, iar la 10% din total nu este o schimbare majoră în ceea ce priveşte managamentul unităţilor de învăţămînt şi al IŞJ-ului.

Ada Macovei

"Nu mai mult de 35% dintre directori sînt PDL"

- Reproşul general este că aceste schimbări sînt politice, adică pleacă nişte oameni de la partidele din opoziţie şi vin nişte oameni de la partidul de la putere.
- Da, sînt reproşuri, din punctul meu de vedere, gratuite pentru că nimeni n-a încercat... Eu nu pot face lucrul acesta şi nimeni n-a încercat să facă un sondaj în rîndul directorilor să vadă care este realitatea. Din datele pe care le avem, nu mai mult de 35% dintre directori sînt PDL, ceilalţi cu siguranţă că aparţin altor formaţiuni politice. Este puţin probabil, mai ales în mediul rural, ca directorii de şcoală să nu aparţină unei formaţiuni politice.

- Aţi făcut un recensămînt politic sau...?
- Nu, am încercat la ultima şedinţă pe care am avut-o cu directorii, pe o foaie de hîrtie albă, la ieşirea din sală fiecare să treacă cu litere de tipar, ca să nu poată fi nimeni bănuit de nimic, doar dacă face dintr-un partid politic sau nu şi acolo, prin, eu ştiu... la o primă privire cam asta a reieşit.

- Datele respective sînt verificate?
- Nu.

- Adică, pînă la urmă vă bazaţi pe sinceritatea sau nesinceritatea acestor persoane.
- Da, da. Foarte puţine cadre didactice sînt consilieri locali ai unor partide, iar ceilalţi pot să aibă carnet de membru de partid, să nu fi activat niciodată, să fie activişti politici fără carnet de membru de partid sau, pur şi simplu, să servească interesele şcolii şi nu ale unui partid politic.

Inspectorul Siminiceanu – „Dacă postul nu există, nu se poate reintegra”

- Anul trecut, în preajma deschiderii anului de învăţămînt, au fost disponibilizate şi cîteva cadre din Inspectorat. S-au deschis procese şi unele au şi cîştigat. Nu înseamnă că aţi greşit atunci?
- Nu, nu înseamnă că am greşit. Au fost trei inspectori care au atacat Inspectoratul Şcolar, doi care nu au dorit reintegrarea, ci doar plata drepturilor, iar unul dintre ei am înţeles că are o hotărîre judecătorească pe care încă nu o avem la Inspectoratul Şcolar, care nu a ajuns încă, probabil că este în stadiu de redactare. Din presă am văzut că s-ar fi dispus reintegrarea d-lui. Este vorba de o reintegrare pe un post care nu mai există pentru că atunci, în 2009, din cele două posturi de învăţători a rămas unul singur şi din cele două posturi de inspectori pentru resurse umane a rămas unul singur. Fiind vorba de detaşare în interesul învăţămîntului, legea nu poate obliga pe nimeni altcineva, iar legea nu poate decide care dintre inspectori să rămînă, fiind vorba de detaşare în interesul învăţămîntului. Celor doi inspectori, ambii fiind cu concurs, şi d-na Robu, şi dl.Siminiceanu, măsura aplicată a fost una legală. Ambele contracte manageriale au fost încetate prin reorganizarea instituţiei, prin faptul că a rămas un singur post pentru învăţămîntul primar din cele două existente, iar la momentul acestei reorganizări, de aici încolo, din momentul în care a rămas un singur post, este în competenţa inspectorului şcolar general să numească prin detaşare în interesul învăţămîntului una din cele două persoane sau alta.

- Dar faptul că instanţa a dat dreptate inspectorului Siminiceanu înseamnă că el trebuie reîncadrat, înseamnă că el nu trebuia dat afară, dincolo de existenţa sau inexistenţa unui post la ora actuală.
- Nu, înseamnă că trebuie reintegrat, dar nu există postul şi dacă postul nu există nu îl putem reintegra pe un post care nu există. Deci, dacă postul nu există, nu se poate reintegra, iar dacă se poate face reintegrare pe acest post care deja există înseamnă că o instanţă de judecată dă o soluţie favorabilă unui om în detrimentul altuia, ceea ce nu este corect şi nu este legal.

„Nu cred că am afectat în nici un fel imaginea partidului”

- Sînteţi şi consilier judeţean şi sînteţi susţinută aici, la IŞJ, de partidul de guvernămînt. Spuneaţi că sînteţi oarecum afectată de comentariile apărute în presă vis-a-vis de activitatea dvs. Vi s-a reproşat vreodată la partid acest lucru? Eu ştiu, că toate aceste comentarii s-ar răsfrînge asupra imaginii partidului la Botoşani.
- Nu.

- Aveţi susţinere în continuare?
- Cu siguranţă, nu cred că am afectat în nici un fel imaginea partidului. V-am mai spus, la 6 comentarii răutăcioase din 2.000 de vizualizări nu cred că este un număr semnificativ.

- În ce relaţii mai sînteţi cu preşedintele Consiliului Judeţean. Vă întreb acest lucru datorită faptului că la unele şedinţe de CJ, la anumite proiecte, aţi fost unul dintre consilierii PDL care ori v-aţi opus iniţiativelor d-lui, ori aţi avut iniţiative contrare cu ale d-lui.
- Relaţiile consilierului judeţean Ada Macovei în raport cu preşedintele Consiliului Judeţean au fost şi vor rămîne întotdeauna acele de colaborare pentru că, la urma urmei, trebuie să lucrăm cu toţii în interesul cetăţenilor judeţului. Ada - ISJAsta nu înseamnă că voi accepta vreodată să ridic mîna fără să trec prin prisma experienţei şi prin prisma propriei judecăţi acel proiect de hotărîre, nu înseamnă că nu mă voi opune cînd voi considera că nu pot să fiu de acord cu anumite lucruri. Şi vă reamintesc de acel caz, care cu siguranţă că va reintra în atenţia colegilor mei din Consiliul Judeţean, de alocare de fonduri pentru Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, cînd, printre alte multe zeci de miliarde, au fost ascunse şi acele 3 miliarde pentru asigurarea căldurii la Grupul Şcolar Şendriceni şi am refuzat să privez judeţul de atîţia bani doar pentru a-mi atinge interesul de a asigura copiilor din Şendriceni confortul termic.

„Florin Ignat a votat împotriva intereselor grupului şcolar”

- Apropos de Consiliul Judeţean, mi-am adus aminte acum că a existat la un moment dat un proiect de hotărîre privitor la Darabani şi implicit la grupul şcolar de acolo. Directorul de acolo, Florin Ignat, care este şi consilier judeţean, a votat contrar dvs. şi într-o lună, două şi-a pierdut funcţia de director.
- A, nu, nu, n-a votat contrar intereselor mele, a votat contrar intereselor comunităţii din care făcea parte.

- Asta este părerea dvs., părerea d-lui era alta.
- Nu, nu, a votat împotriva intereselor grupului şcolar. Deci, a votat o reducere de cheltuieli la Darabani în interesul altor localităţi, iar el era directorul Grupului Şcolar din Darabani, cel care este finanţat prin bunăvoinţa Consiliului Local şi, bineînţeles, în limita fondurilor pe care le are Consiliul Local.

- Nu a fost o răzbunare din partea dvs. faptul că în cîteva săptămîni şi-a pierdut postul?
- Nu şi l-a pierdut, i-a încetat contractul de management, iar directorul pe care l-am numit cu siguranţă că este unul capabil şi care se va descurca.

„În 2013 probabil voi fi la catedră liniştită”

- O să candidaţi la alegerile din 2012?
- Este prea devreme să mă pronunţ acum.

- Atunci, poate îmi spuneţi unde vă vedeţi peste doi-trei ani, tot aşa, prin luna octombrie. În 2013, de exemplu...
- În 2013 sau 2012?

- În 2013.
- Nu m-am gîndit aşa departe, sînt mulţi ani pînă atunci. Probabil voi fi la catedră liniştită şi ocupîndu-mă de copilul meu, care, cu siguranţă, va fi atunci mai mare şi va avea mai multă nevoie de sprijin în redactarea temelor, portofoliilor pentru şcoală şi aşa mai departe.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
Esti deranjant de incompetenta in primul rand si in al doilea rand...arati de 48 de ani, nicidecum 33!
18 octombrie 2010, 08:47
ESTE DERANJANT DE P....
17 octombrie 2010, 22:17
CE EXPERIENTA , CE VALOARE ARE ACEASTA FATUCA ?? PENTRU ASTA, PD-L-ul TREBUIE ASPRU SANCTIONAT DE ELECTORAT. CHIAR SE JOACA CU VIETILE CELOR 7000 DE ANGAJATI ?? ESTE DOVADA CEA MAI ELOCVENTA DE LIPSA DE RASPUNDERE A PD-L-istilor. CE SA INVETE ELEVII DE LA ACEASTA FATA, FARA EXPERIENTA, FARA MORALA (Buhaianu), toti fac misto la adreasa ei, chiar asa de imatura este gandirea membrilor PDL ??? NU EXISTA LA INSPECTORATUL SCOLAR UN MODEL DE OM PENTRU A FI NUMIT IN FRUNTEA ACESTEI INSTITUTII FUNDAMENTALE A JUDETULUI ?? EU ZIC CA CEI CARE NUMESC INSPECTORUL SCOLAR, SA SE TRAZEASCA PANA NU E PREA TARZIU. NU DE AMBITII COPILARESTI AVEM NOI NEVOIE ACUM.
16 octombrie 2010, 15:11
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.5 o C
Dorohoi
2.7 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
3.3 o C
Saveni
2.5 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.