Interviuri
INTERVIU Amitabh Vardhan, director Cine Grand: Este cu mult peste așteptările noastre / Am făcut ca Botoșaniul să nu mai meargă la culcare înainte de 1 noaptea
Cine Grand Botoşani, întâiul multiplex din nordul Moldovei a împlinit în septembrie două luni de la deschidere, iar primele cifre trec mult peste estimările făcute de investitori. Este practic manifestarea sau locul din oraş pentru care se plăteşte bilet şi care a adunat în două luni cei mai mulţi plătitori, chiar peste ceea ce a reuşit şi FC Botoşani de la promovarea în Liga I. În ciuda startului fulminant, indienii de la Cine Grand nu se gândesc însă deocamdată la recuperarea investiţiei de circa 1,2 milioane euro, ci, încurajaţi de succesul de la Botoşani, la extinderea afacerii în regiune. Asta mai ales că numărul mare de spectatori nu constituie singura surpriză de care au avut parte, ci şi, printre altele, comportamentul spectatorilor şi al angajaţilor.
Amitanh Vardhan director Cine Grand

"Botoșaniul este cu adevărat extraordinar"

-    Aveți două luni de când ați deschis Cine Grand la Botoșani. Cum merge afacerea, peste ceea ce vă așteptați, sub ceea ce vă așteptați?
-    Este cu mult peste așteptările noastre. Suntem fericiți că oamenii din Botoșani, Suceava, chiar și Iași au venit aici și ne-au vizitat cinematograful și s-au arătat încântați.

-    Care este comportamentul spectatorului din Botoșani față de cel din Bulgaria, să spunem, sau din alte țări?
-    Oamenii de aici vor să vizioneze filme bune, vor să le vadă la prețuri convenabile, vin la film mai ales în weekend și în vacanțe. Tinerii preferă filmele de acțiune și romantice, iar cei mai în vârstă preferă dramele, filmele de suspans, thrillerele. Dar peste tot situația este aceeași!

-    Când am adresat întrebarea precedentă mă gândeam și la comportamentul lor social, dacă vorbesc la telefon în timpul filmului, dacă fac mizerie, lucruri de genul acesta.
-    Mă voi referi strict la Botoșani. Spre surprinderea noastră, se comportă chiar foarte frumos. Nu o să fac comparații cu alte locuri din lume, dar pot spune că nu vorbesc la telefon, nu aruncă pe jos popcorn și își duc cutiile singuri afară, nu vorbesc între ei în timp ce rulează filmul, sunt foarte disciplinați. Vin înainte de a începe filmul, îl urmăresc… a fost o surpriză plăcută. Sunt foarte disciplinați să spunem, dacă ar fi să facem o comparație cu orașele mari din lume, unde se înregistrează probleme. Din acest punct de vedere, Botoșaniul este cu adevărat extraordinar.

"FC Botoşani își face bine treaba, dar totuși Brad Pitt rămâne Brad Pitt"

-    Care a fost filmul cu cele mai multe încasări?
-    Cred că a fost World War Z. Now You See Me a mers de asemenea bine. Când vorbim despre cele mai bine vândute filme trebuie să luăm în considerare și cât timp rulează în cinema. Sunt filme care merg foarte bine în prima săptămână și apoi… Dacă ar fi să facem un top, trebuie să menționăm Pacific Rim, World War Z, și filmul nou care tocmai a început să ruleze – We are the Millers. De asemenea, avem filme foarte bune care rulează dimineața, la prețul de 5 lei pe bilet. Sunt filme care au rulat timp de 5-6 săptămâni. Ca și companie, suntem singurul deținător de cinematograf care oferă aceste prețuri promoționale de 5-7 lei pentru filmele difuzate dimineață.

-    Câți spectatori ați avut până acum?
-    Cred că în cele două luni de la deschidere am avut în jur de 40.000-45.000 de bilete vândute.

Amitabh Vardhan director Cine Grand interviu Botosaneanul   -    FC Botoșani, echipa noastră de fotbal, nu a adunat atâția spectatori de când e în prima ligă.
-    Ei își fac bine treaba, dar totuși Brad Pitt rămâne Brad Pitt, ceea ce a asigurat succesul pentru World War Z. Iar el a adunat 40.000 de spectatori în două luni. Fotbalul rămâne totuși un lucru minunat!

 Angajaţii sunt mult mai buni decât în alte ţări

-    Care este relația cu angajații. Cum sunt angajații din România față de cei din alte țări? Mai mult, mai puțin muncitori, mai dedicați?
-    Sunt mult mai buni decât în alte țări. Din nou nu vreau să fac comparații, prefer să vorbesc despre cei din Botoșani. Sunt oameni foarte dedicați, poate pentru că provin dintr-un oraș foarte mic și vor să crească, să se dezvolte. Nu caută cu orice preț să iasă în evidență, sunt oameni foarte simpli, ceea ce este foarte bine pentru că în acest oraș banii nu vorbesc atât de mult, nu sunt cel mai important lucru din viața lor. Privindu-le munca și comportamentul, le oferim oportunitatea de a avansa înspre o viață mai bună, de a crește și de a lucra chiar și în afara Botoșaniului, în locațiile pe care le vom deschide.
 
-    Spuneați că merge bine afacerea la Botoșani. Lucrul acesta nu vă determină să deschideți un alt multiplex în zona Moldovei?
-    Bineînțeles! Analizăm în regiune mai multe orașe, nu pot să vă dezvălui care sunt acestea, dar analizăm această posibilitate. Deocamdată putem anunța cu siguranță deschiderea unui cinematograf la București, s-au perfectat deja actele, probabil undeva în ianuarie îl vom deschide, dar pentru anul următor ne îndreptăm atenția și înspre orașele mai mici, cred că pentru anul următor ne putem propune să deschidem 20-25 de săli de cinema în România.
 
-    Care este relația cu autoritățile locale? Ați primit până în prezent cereri de sponsorizări?
-    Până acum sunt foarte mulțumiți că ne aducem contribuția la dezvoltarea societății. Am creat locuri de muncă, plătim taxe, oferim comunității oportunități pentru divertisment. Până acum, autoritățile locale ne-au venit în ajutor. Iar noi în schimb am dat, pe lângă locuri de muncă și taxe, am făcut ca Botoșaniul să nu mai meargă la culcare înainte de 1 noaptea. Înainte oamenii se retrăgeau în case pe la 8.30 sau 9 seara, acum la 11-11.30 încă sunt la cinema. Ieri mă plimbam la 1 noaptea prin oraș și erau oameni pe străzi, ceea ce m-a bucurat.

"Ne așteptăm să obținem profit abia peste patru sau cinci ani"

-    Dacă ar fi să vorbim procentual, cât din investiție v-ați recuperat în aceste două luni, 1%?
-     Nu! Pentru orice investiție pe care o facem, ne așteptăm să obținem profit abia peste patru sau cinci ani. Noi abia am deschis, nici nu se pune problema să facem astfel de calcule. În primii ani se investesc cât mai mulți bani pentru a ne asigura că afacerea este puternică și abia apoi începi să te gândești la recuperarea lor.

-    Este un obicei printre antreprenori ca atunci când o afacere merge bine să încerce să o dezvolte. Se poate vorbi despre așa ceva la Botoșani sau nu?
-    Aici avem deja un cinematograf, analizăm posibilitatea extinderii în orașe din regiune. Afacerea cu multiplexuri este singura pe care o avem, este singurul lucru pe care îl facem. Nu ne interesează alte domenii de activitate.

-    Noi mai avem un cinematograf în Botoșani. Oarecum paradoxal, directorul de acolo a declarat că de când s-a deschis multiplexul a început să crească și acolo numărul de spectatori. Este un fenomen care se petrece doar la Botoșani sau se poate generaliza?
-    E posibil să fie așa pentru că sunt 100.000 de locuitori în Botoșani și s-a relansat ideea de a merge la cinematograf. Este un lucru foarte bun că ei supraviețuiesc, noi nu vrem să ne clădim afacerea cauzând probleme altora. Ideea este probabil că oamenii au început să vizioneze din ce în ce mai multe filme, iar dacă la noi nu rulează un anumit titlu, e bine că se duc acolo. Oamenii s-au întors în cinematografe.

"Botoșaniul nu are aeroport! Și, în plus față de aceasta, nu există transport în comun disponibil după ora 20"

-    Ce vă supără, ca om de afaceri cu activitate în Botoșani? Dacă ați putea să schimbați ceva în mediul de afaceri, care ar fi acel lucru?
-    Faptul că Botoșaniul nu are aeroport! Și, în plus față de aceasta, nu există transport în comun disponibil după ora 20. Consumatorii noștri care nu au mașini nu pot veni după 8 seara pentru că nu au cu ce ajunge înapoi acasă. Un sistem public de transport disponibil până la miezul nopții ar fi foarte util. Chiar și pentru cei care vin pe jos, e foarte greu să ajungă acasă la 12:30 noaptea, când se termină ultimul film.

amitabh vardhan 3
 
-    Suceava are Mall, dar nu are multiplex. E o oportunitate de exploatat?
-    Evident că analizăm toate opțiunile și poate ne vom extinde și în orașe mai mici. Dar oricum, e loc suficient pentru toată lumea. Important e ca lumea să vizioneze filme. Ceea ce vreau să transmit prin intermediul publicației dvs. este cât e de important să nu privești filme piratate, descărcate de pe Internet. Vă rugăm să veniți la cinematograf să le vedeți. Sunt la prețuri convenabile – 5, 7, 10 lei  - și nu poți compara experiența de a vedea filmul pe un ecran mare față de un monitor de 15 inch. În același timp, aveți ocazia de a socializa, de a veni la Mall.  Nu furați filmele de pe Internet! Pentru că asta înseamnă să vizionezi filme pirat.
Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Indienii cu cinema de 1,2 milioane E: Am făcut lucruri pentru prima oară în România 
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
 Cinematograful Unirea "revigorat" de Cine Grand: Este ca o reclamă pentru noi
INTERVIU Fetița din Botoșani deșteaptă foc și pianistă în devenire : Mă văd ca pe un ”extraterestru”VIDEO

Eliza este o fetiță din Botoșani cu o minte sclipitoare și cu un viitor în față, asemenea. A promovat examenul de evaluare națională cu nota maximă, 10, medie obținută de altfel și la admiterea computerizată de la liceu.

FLASH INTERVIU: Alma, cea mai frumosă liceană cu 10 pe linie – CE carieră dorește să urmeze – FOTOGALERIE

Despre Alma Iuliana Grosu au auzit mulți locuitori ai acestui orășel din nordul țării, după ziua de 5 iulie, cea în care s-au afișat rezultatele de la examenul de bacalaureat. Este singura liceană de la Botoșani care a promovat acest examen cu 10 pe linie.

FLASH INTERVIU: Funcționarul public al anului, 40 DE ANI de muncă în același loc

15 persoane din întreaga țară au fost premiate pentru rezultate meritorii la locul de muncă, printre care și doi botoșăneni. Premiile au fost acordate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

INTERVIU ministrul Gabriel Petrea: Fiind membru în Guvern pot să vă spun exact ce s-a întâmplat / Niciodată nu sunt destule doamne

În decembrie tocmai a împlinit 32 de ani, iar în ianuarie a devenit unul dintre cei mai tineri miniştri de după revoluţie. Este întruchiparea visului social-democrat, al junelui care a urcat în ierarhie nu pe trepte, ci cu liftul, ajungând să conducă Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, calitate în care în luna martie a fost prezent la Botoşani, unde a participat la o întâlnire cu parlamentarii, şefii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, patronate şi sindicate.

INTERVIU Răzvan Rotaru: Conducerea partidului ar putea să dea mai multe explicații. Am votat pentru, este un vot public, am înțeles că sunt înregistrări

În doar două luni de la debutul mandatului de parlamentar, Răzvan Rotaru a reușit să intre în atenția presei naționale printr-un punct de vedere mai... aparte privitor la proteste, față de al majorității colegilor. Iar la Botoșani a fost unul dintre cei care în interiorul filialei a criticat vehement refuzul unor lideri ai organizației PSD de a-i da ”undă verde” lui Cosmin Andrei să ocupe funcția de secretar de stat. Cum a gândit deputatul Răzvan Rotaru în aceste două probleme, dar și alte lucruri poate inedite, le aflăm în rândurile următoare.

FLASH Cine este anonimul care a preluat Cornișa : Așteptările sunt foarte mari, este foarte dificil

Despre Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa nu s-a mai vorbit de câteva săptămâni de zile iar așteptările privitoare la o eventuală deschidere a obiectivului care a suscitat atâta interes, s-au disipat odată cu venirea toamnei. Însă, serviciul care va administra acest complex are deja trei salariați care și-au început activitatea de o săptămână de zile.

Marian Murariu, adevărul despre postul de viceprimar : Nu sunt un vânător de funcții!

Tânărul viceprimar Marian Murariu a bifat deja în calendarul de pe birou două luni de zile de când s-a așezat efectiv pe fotoliul administrativ. Cât de mult sau cât de puțin a reușit să se integreze în administrația publică locală de la Botoșani știe doar domnia sa. În exterior, este persoana care în momente oficiale nu schițează nici măcar o umbră de zâmbet și care, cel puțin pentru moment, își tratează misiunea din fruntea Primăriei cu extrem de mare seriozitate.

INTERVIU Mihai Venedict – WorkTape Medical: Alimentele reprezintă carburantul nostru esențial și contează enorm calitatea și cantitatea

După un periplu prin Bucureşti şi Anglia s-a întors la Botoşani unde şi-a deschis un centru de recuperare cum nu se prea întâlneşte prin zonă. Este fiziokinetoterapeut şi la nici 30 de ani a hotărât să îşi ia destinul în propriile mâini şi să îşi iniţieze propriul business. Cel puţin declarativ este însă mai puţin interesat de afacere şi mai mult de recuperarea botoşănenilor. Şi pentru aceea a venit cu câteva noutăţi pe… piaţa serviciilor de aces tip.

INTERVIU : Mihaela Huncă, despre clișee și ipocrizie - Nu am habar la ce fel de „vedete” faceţi trimitere

Este șefa Inspectoratului Școlar Județean Botoșani de deja patru ani de zile și unii ar spune că i se potrivește de minune sintagma ”doamna de fier a învățământului botoșănean”. A atras și simpatii și antipatii și nu de puține ori a ținut prima pagină a ziarelor. După patru ani de zile în fruntea educației botoșănene, Mihaela Huncă face un bilanț al realizărilor, dar și al eșecurilor.

loading...
Botoșăneanul care își ia doctoratul pe băncile unei universități de prestigiu din Anglia: DESCOPERĂ-l pe Andreas, un tânăr cu o minte strălucită

Andreas Zimmermann este un tânăr de 21 de ani, născut și format la Botoșani. A absolvit Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și a plecat să studieze în cadrul unei universități de prestigiu din Anglia. Este pasionat de tot ceea ce ține de automobile și își dorește pe viitor o carieră în domeniu. Nu a rămas în România pentru că străinătatea l-a primit cu brațele deschise și i-a oferit mai multe posibilități.

FLASH INTERVIU : CINE este Bogdan Cărăușu, liderul protestatarilor de la Botoșani?

Cine ești tu? – Un om obișnuit. Un om obișnuit, dar un om neobișnuit de nemulțumit.
Aproape toată suflarea din Botoșani a stat cu ochii pe tinerii care au ieșit în stradă într-unul din cele mai mari mitinguri din ultimii 15 ani. În fruntea lor, un alt tânăr, necunoscut opiniei publice până de curând. Iar întrebarea unanimă a fost, evident, cine este Bogdan Cărăușu?

FLASH INTERVIU: Cerșetoria înflorește la Botoșani - DE CE stau cu mâna întinsă tinerele nimănui : FOTOGALERIE & VIDEO

Majoritatea botoșănenilor le știu pe fetele cu haine murdare și rupte care stau în intersecții și cer câte un ban de la șoferi dar și pe cele care stau în fața supermarketurilor mult vânata fisă de 50 de bani de la coșul de cumpărături. Există totuși un lucru pe care puțini îl știu, pe unii nici nu-i interesează, alții n-au timp să asculte. Și anume povestea acestor sărmane, în cazul în care ele, spun adevărul.

INTERVIU Francezul care a dat luxul din Paris cu Lara Fabian sau Yves Saint Laurent, ca să bage bani în Botoșani: Aș putea trăi aici o viață, dar iernile sunt prea grele!

S-ar muta cu totul în colțul Moldovei de care atâția oameni fug, și ar da cu dragă inimă mâncarea cu nume greu de pronunțat din Franța pentru o porție zdravănă de sărmăluțe cu mămăliguță caldă. Asta dacă nu ar fi iernile atât de grele, ierni care lui Mickael Sejourne nu îi plac de nicio culoare. Cum de s-a rătăcit atunci în Botoșani? Pentru că a căutat un colț de rai unde să-i crească și inima, și afacerea. Și l-a găsit.

INTERVIU Mirela Saucă: Un liberal botezat în marxism-leninism, care se gudură în fața lui Ponta ca un cățel
Este mamă a două fete, este întreprinzător privat, iar de vreo doi anide zile este şi om politic. Pe scurt, ea este Mirela Saucă, unul dintrefoştii lideri ai Partidului Forţa Civică Botoşani, care prin succesiuneade fuziuni şi alianţe din Dreapta eşichierului politic face acum partedin Alianţa Creştin Liberală. Cum este văzută campania electorală pentruprezidenţiale prin ochii unei figuri relativ noi din politicabotoşăneană şi ce aşteptări are de la turul al doilea citiţi înrândurile următoare.
loading...
INTERVIU Florin Ghiorghiţă, dezvăluiri de la HSR, la… duş: Am stat fărăun loc de muncă aproape doi ani şi jumătate, nu a interesat pe nimeni
Fostul, timp de 12 ani, viceprimar al municipiului Botoşani, este figuracentrală a lumii politice locale de două săptămâni. După ApR, PRM şiPDL, după ce a declarat că preferă să se retragă din politică decât săpărăsească rândurile democrat-liberalilor, după ce în nenumărate rândurii-a adus laude publice lui Cătălin Flutur, Florin Ghiorghiţă a votatpentru demiterea propriului coleg de partid, Eugen Ţurcanu, care îi este şi rudă, din funcţia de viceprimar şia contribuit decisiv la desemnarea unui viceprimar de la PSD. Înaceastă mişcare s-a aliat cu Ovidiu Portariuc şi Cosmin
Interviu Elena Udrea: N-am fost un ministru care a stat la cafele, ciunul care a încercat să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din Botoșani
Dacă nu a fost prezentă săptămâna trecută la Botoşani, când s-aulansat şi aici candidaţii de la Partidul Mişcarea Populară pentrualegerile europarlamentare, în schimb Elena Udrea a acordat un interviuîn care face mai multe referiri la judeţul Botoşani. Printre altele,fostul ministru al Dezvoltării, care a vizitat judeţul în perioada2010-2011, a trecut în revistă proiectele din judeţ la care a contribuitîn timp ce făcea parte din precedentul Guvern.
INTERVIU Roxana Vașniuc: De când sunt eu pe lumea asta mi-am dorit săfiu la televizor / Doar pentru că e nu ştiu ce milionar nu e suficientpentru mine - FOTOGALERIE
Apare mai mereu la posturile centrale de televiziune şi în tabloide, dareste o apariţie relativ rară prin Botoşani. Roxana Vaşniuc a revenitînsă acasă pentru câteva zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi apurtat cu reporterul Botoşăneanul o discuţie despre cariera sa, desprelumea mondenă, despre cum a plecat din judeţ şi a ajuns la posturilecentrale TV. Toate acestea înaintea relansării sale într-o emisiune careva începe să fie difuzată în aproximativ o lună.
INTERVIU Mihai Ţâbuleac : Este grav ce se întâmplă la Botoșani, dar mă opresc aici
INTERVIU Cătălin Flutur : Sunt la o vârstă la care nu mă mai joc cu viaţa mea / Sunt şi regrete
vivacredit.ro
INTERVIU Cosmin Andrei: Ne-au ameninţat, ne-au insultat & Sunt cu ochii pe ei!
am dori mai multe filme artistice,de exemplu ''best of offfer'' a rulat doar doua zile,in schimb sunt tot felul de bazdaganii fantastice ruleaza de cand ati deschis,ar trebui sa fiti mai orientati spre cinefilii avizati pe care dupa parerea mea nu prea i-ati atras.
3 octombrie 2013, 09:31
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6573 lei
USD
Dolarul SUA
3.8067 lei
CHF
Francul elveţian
3.9531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2524 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4395 lei
XAU
Gramul de aur
163.7883 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2245 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5068 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0379 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0601 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1830 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6253 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.