Interviuri
INTERVIU Amitabh Vardhan, director Cine Grand: Este cu mult peste așteptările noastre / Am făcut ca Botoșaniul să nu mai meargă la culcare înainte de 1 noaptea
Cine Grand Botoşani, întâiul multiplex din nordul Moldovei a împlinit în septembrie două luni de la deschidere, iar primele cifre trec mult peste estimările făcute de investitori. Este practic manifestarea sau locul din oraş pentru care se plăteşte bilet şi care a adunat în două luni cei mai mulţi plătitori, chiar peste ceea ce a reuşit şi FC Botoşani de la promovarea în Liga I. În ciuda startului fulminant, indienii de la Cine Grand nu se gândesc însă deocamdată la recuperarea investiţiei de circa 1,2 milioane euro, ci, încurajaţi de succesul de la Botoşani, la extinderea afacerii în regiune. Asta mai ales că numărul mare de spectatori nu constituie singura surpriză de care au avut parte, ci şi, printre altele, comportamentul spectatorilor şi al angajaţilor.
Amitanh Vardhan director Cine Grand

"Botoșaniul este cu adevărat extraordinar"

-    Aveți două luni de când ați deschis Cine Grand la Botoșani. Cum merge afacerea, peste ceea ce vă așteptați, sub ceea ce vă așteptați?
-    Este cu mult peste așteptările noastre. Suntem fericiți că oamenii din Botoșani, Suceava, chiar și Iași au venit aici și ne-au vizitat cinematograful și s-au arătat încântați.

-    Care este comportamentul spectatorului din Botoșani față de cel din Bulgaria, să spunem, sau din alte țări?
-    Oamenii de aici vor să vizioneze filme bune, vor să le vadă la prețuri convenabile, vin la film mai ales în weekend și în vacanțe. Tinerii preferă filmele de acțiune și romantice, iar cei mai în vârstă preferă dramele, filmele de suspans, thrillerele. Dar peste tot situația este aceeași!

-    Când am adresat întrebarea precedentă mă gândeam și la comportamentul lor social, dacă vorbesc la telefon în timpul filmului, dacă fac mizerie, lucruri de genul acesta.
-    Mă voi referi strict la Botoșani. Spre surprinderea noastră, se comportă chiar foarte frumos. Nu o să fac comparații cu alte locuri din lume, dar pot spune că nu vorbesc la telefon, nu aruncă pe jos popcorn și își duc cutiile singuri afară, nu vorbesc între ei în timp ce rulează filmul, sunt foarte disciplinați. Vin înainte de a începe filmul, îl urmăresc… a fost o surpriză plăcută. Sunt foarte disciplinați să spunem, dacă ar fi să facem o comparație cu orașele mari din lume, unde se înregistrează probleme. Din acest punct de vedere, Botoșaniul este cu adevărat extraordinar.

"FC Botoşani își face bine treaba, dar totuși Brad Pitt rămâne Brad Pitt"

-    Care a fost filmul cu cele mai multe încasări?
-    Cred că a fost World War Z. Now You See Me a mers de asemenea bine. Când vorbim despre cele mai bine vândute filme trebuie să luăm în considerare și cât timp rulează în cinema. Sunt filme care merg foarte bine în prima săptămână și apoi… Dacă ar fi să facem un top, trebuie să menționăm Pacific Rim, World War Z, și filmul nou care tocmai a început să ruleze – We are the Millers. De asemenea, avem filme foarte bune care rulează dimineața, la prețul de 5 lei pe bilet. Sunt filme care au rulat timp de 5-6 săptămâni. Ca și companie, suntem singurul deținător de cinematograf care oferă aceste prețuri promoționale de 5-7 lei pentru filmele difuzate dimineață.

-    Câți spectatori ați avut până acum?
-    Cred că în cele două luni de la deschidere am avut în jur de 40.000-45.000 de bilete vândute.

Amitabh Vardhan director Cine Grand interviu Botosaneanul   -    FC Botoșani, echipa noastră de fotbal, nu a adunat atâția spectatori de când e în prima ligă.
-    Ei își fac bine treaba, dar totuși Brad Pitt rămâne Brad Pitt, ceea ce a asigurat succesul pentru World War Z. Iar el a adunat 40.000 de spectatori în două luni. Fotbalul rămâne totuși un lucru minunat!

 Angajaţii sunt mult mai buni decât în alte ţări

-    Care este relația cu angajații. Cum sunt angajații din România față de cei din alte țări? Mai mult, mai puțin muncitori, mai dedicați?
-    Sunt mult mai buni decât în alte țări. Din nou nu vreau să fac comparații, prefer să vorbesc despre cei din Botoșani. Sunt oameni foarte dedicați, poate pentru că provin dintr-un oraș foarte mic și vor să crească, să se dezvolte. Nu caută cu orice preț să iasă în evidență, sunt oameni foarte simpli, ceea ce este foarte bine pentru că în acest oraș banii nu vorbesc atât de mult, nu sunt cel mai important lucru din viața lor. Privindu-le munca și comportamentul, le oferim oportunitatea de a avansa înspre o viață mai bună, de a crește și de a lucra chiar și în afara Botoșaniului, în locațiile pe care le vom deschide.
 
-    Spuneați că merge bine afacerea la Botoșani. Lucrul acesta nu vă determină să deschideți un alt multiplex în zona Moldovei?
-    Bineînțeles! Analizăm în regiune mai multe orașe, nu pot să vă dezvălui care sunt acestea, dar analizăm această posibilitate. Deocamdată putem anunța cu siguranță deschiderea unui cinematograf la București, s-au perfectat deja actele, probabil undeva în ianuarie îl vom deschide, dar pentru anul următor ne îndreptăm atenția și înspre orașele mai mici, cred că pentru anul următor ne putem propune să deschidem 20-25 de săli de cinema în România.
 
-    Care este relația cu autoritățile locale? Ați primit până în prezent cereri de sponsorizări?
-    Până acum sunt foarte mulțumiți că ne aducem contribuția la dezvoltarea societății. Am creat locuri de muncă, plătim taxe, oferim comunității oportunități pentru divertisment. Până acum, autoritățile locale ne-au venit în ajutor. Iar noi în schimb am dat, pe lângă locuri de muncă și taxe, am făcut ca Botoșaniul să nu mai meargă la culcare înainte de 1 noaptea. Înainte oamenii se retrăgeau în case pe la 8.30 sau 9 seara, acum la 11-11.30 încă sunt la cinema. Ieri mă plimbam la 1 noaptea prin oraș și erau oameni pe străzi, ceea ce m-a bucurat.

"Ne așteptăm să obținem profit abia peste patru sau cinci ani"

-    Dacă ar fi să vorbim procentual, cât din investiție v-ați recuperat în aceste două luni, 1%?
-     Nu! Pentru orice investiție pe care o facem, ne așteptăm să obținem profit abia peste patru sau cinci ani. Noi abia am deschis, nici nu se pune problema să facem astfel de calcule. În primii ani se investesc cât mai mulți bani pentru a ne asigura că afacerea este puternică și abia apoi începi să te gândești la recuperarea lor.

-    Este un obicei printre antreprenori ca atunci când o afacere merge bine să încerce să o dezvolte. Se poate vorbi despre așa ceva la Botoșani sau nu?
-    Aici avem deja un cinematograf, analizăm posibilitatea extinderii în orașe din regiune. Afacerea cu multiplexuri este singura pe care o avem, este singurul lucru pe care îl facem. Nu ne interesează alte domenii de activitate.

-    Noi mai avem un cinematograf în Botoșani. Oarecum paradoxal, directorul de acolo a declarat că de când s-a deschis multiplexul a început să crească și acolo numărul de spectatori. Este un fenomen care se petrece doar la Botoșani sau se poate generaliza?
-    E posibil să fie așa pentru că sunt 100.000 de locuitori în Botoșani și s-a relansat ideea de a merge la cinematograf. Este un lucru foarte bun că ei supraviețuiesc, noi nu vrem să ne clădim afacerea cauzând probleme altora. Ideea este probabil că oamenii au început să vizioneze din ce în ce mai multe filme, iar dacă la noi nu rulează un anumit titlu, e bine că se duc acolo. Oamenii s-au întors în cinematografe.

"Botoșaniul nu are aeroport! Și, în plus față de aceasta, nu există transport în comun disponibil după ora 20"

-    Ce vă supără, ca om de afaceri cu activitate în Botoșani? Dacă ați putea să schimbați ceva în mediul de afaceri, care ar fi acel lucru?
-    Faptul că Botoșaniul nu are aeroport! Și, în plus față de aceasta, nu există transport în comun disponibil după ora 20. Consumatorii noștri care nu au mașini nu pot veni după 8 seara pentru că nu au cu ce ajunge înapoi acasă. Un sistem public de transport disponibil până la miezul nopții ar fi foarte util. Chiar și pentru cei care vin pe jos, e foarte greu să ajungă acasă la 12:30 noaptea, când se termină ultimul film.

amitabh vardhan 3
 
-    Suceava are Mall, dar nu are multiplex. E o oportunitate de exploatat?
-    Evident că analizăm toate opțiunile și poate ne vom extinde și în orașe mai mici. Dar oricum, e loc suficient pentru toată lumea. Important e ca lumea să vizioneze filme. Ceea ce vreau să transmit prin intermediul publicației dvs. este cât e de important să nu privești filme piratate, descărcate de pe Internet. Vă rugăm să veniți la cinematograf să le vedeți. Sunt la prețuri convenabile – 5, 7, 10 lei  - și nu poți compara experiența de a vedea filmul pe un ecran mare față de un monitor de 15 inch. În același timp, aveți ocazia de a socializa, de a veni la Mall.  Nu furați filmele de pe Internet! Pentru că asta înseamnă să vizionezi filme pirat.
Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Indienii cu cinema de 1,2 milioane E: Am făcut lucruri pentru prima oară în România 
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
 Cinematograful Unirea "revigorat" de Cine Grand: Este ca o reclamă pentru noi
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
Loading...
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
am dori mai multe filme artistice,de exemplu ''best of offfer'' a rulat doar doua zile,in schimb sunt tot felul de bazdaganii fantastice ruleaza de cand ati deschis,ar trebui sa fiti mai orientati spre cinefilii avizati pe care dupa parerea mea nu prea i-ati atras.
3 octombrie 2013, 09:31
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.