Interviuri
INTERVIU C.Buhăianu : Ada Macovei mi-a fost şef de cabinet, de asta ne sînt legate numele

Săptămîna aceasta au fost schimbaţi 26 de directori de unităţi şcolare, iar unul din numele cel mai des pronunţate pentru cele întîmplate a fost Cătălin Buhăianu. Asta, bineînţeles, s-a întîmplat la nivel neoficial. Peste şase zile PDL Botoşani împlineşte patru luni de cînd nu are preşedinte, sute de bugetari îşi pierd locurile de muncă şi alte sute sau poate chiar mii au ajuns să fie plătiţi sub salariul minim pe economie. Despre acestea şi despre altele am stat de vorbă cu deputatul Cătălin Buhăianu, membru în Parlamentul României de şase ani de zile, împărţiţi egal între PSD şi PDL.

- Am să încep cu o problemă de actualitate. Au fost schimbaţi vreo 20 şi ceva de directori de şcoli săptămîna aceasta. Ce rol aţi avut în aceste shimbări?
- N-am avut nici un rol în schimbarea directorilor unităţilor de învăţămînt. Surprinzător pentru toţi cîrcotaşii, care consideră că am o implicare directă în activitatea Inspectoratului Şcolar, este o problemă falsă şi cred că motivul schimbării acelor directori au fost rezultatele care le-au obţinut ca şi manageri de instituţie, nimic altceva. Probabil că lumea nu înţelege că o colaborare bună cu autorităţile locale reprezintă un punct forte al managerilor de unităţi şcolare. Indiferent de culoarea politică eu cred că acel director de şcoală trebuie să colaboreze foarte bine cu autoritatea locală pentru că depinde într-o oarecare măsură de bugetul Consiliului Local.

- Şi atunci de unde acest zvonuri? De ce nu se zvoneşte că a avut un rol deputatul Stelică Strugaru în schimbarea directorilor de şcoli?
- Relaţia în timp pe care am avut-o cu d-na Ada Macovei, fiind şeful meu de cabinet o perioadă de timp, a făcut ca numele meu să fie legat puţin mai direct de cel al Adei Macovei, dar asta nu înseamnă că cineva îşi poate permită să intervină în activitatea Inspectoratului Şcolar, indiferent că îl cheamă Buhăianu Cătălin sau eu ştiu cum...

„Şi anul trecut cînd am numit directorii de şcoli, teoretic şi aceia puteau fi membri PDL”

- Totuşi, coincidenţă sau nu, o parte dintre cei numiţi acum sînt membri PDL. De exemplu, d-na Dodiţă, soţia şefului de le pensii, a devenit director de şcoală.
- Da, dar d-na Dodiţă, ca să respectăm adevărul istoric, a fost director la Şcoala nr.4 Botoşani, care a fost desfiinţată. În urma discuţiei avute cu domnia sa, ea şi-a prezentat demisia, refuzînd să accepte pierderea personalităţii juridice a Şcolii 4 şi arondarea pe lîngă Şcoala 11 Botoşani. Şi nu cred că există vreo persoană care să îi conteste calităţile de manager ale d-nei Dodiţă. Personal nici n-o cunosc.

- Vă întreb ca om care aţi activat în învăţămînt: fac bine aceste schimbări în fiecare an, în preajma noului an şcolar, cîte 10, 20, 30 de directori de şcoli înlocuiţi?
- Problema este că, şi anul trecut cînd am numit directorii de şcoli, teoretic şi aceia puteau fi membri PDL, deci mergînd pe acest raţionament al coloraturii politice, n-am fi avut motive să gîndim schimbarea acelor directori, dar cred că motivele care au stat la baza demiterii lor sau a nu li se prelungi delegaţia de manager la acele unităţi de învăţămînt au avut la bază motive strict educaţionale şi de management.

„Conducerea centrală a considerat că este doar o joacă demisia d-lui Flutur”

- De ce nu se pune un şef interimar la PDL Botoşani? Sînt aproape patru luni de acum de cînd staţi fără preşedinte.
- Da, e o situaţie mai delicată cea a organizaţiei Botoşani. Acest lucru trebuie privit puţin mai atent, nu neapărat datorită funcţionării partidului ca un întreg şi de ce spun chestia asta? Pentru că în această perioadă am reuşit să cîştigăm alegerile locale de la Răchiţi şi nu oricum, ci din primul tur...

- Cu acuzaţiile aferente de furt electoral.

- Ei, aşa toată lumea, în momentul cînd cîştigi din primul tur, se găseşte cineva care să te acuze. Eu vreau să văd dacă au în spate şi dovezi foarte clare că altfel putem discuta de acuze, fără nici un fel de probleme, de o parte şi de alta. A nu avea preşedinte legitim în această perioadă face rău membrilor de rînd ai partidului şi se creează o stare de incertitudine şi de confuzie în rîndurile partidului, lucru care nu este de dorit avînd în vedere şi contextul în care România parcurge această perioadă de criză, e o problemă destul de delicată de gestionare a acestei situaţii şi toate aceste aspecte negative de gestionare a crizei sînt repercutate, prin actul de guvernare, asupra PDL.

- Şi dacă spuneţi că face rău această stare de provizorat, de ce nu i se pune capăt?
- Este decizia Biroului Permanent Central şi nu...

- Da’ ei poate nu ştiu că nu este preşedinte la Botoşani...?
- Ba da, ştiu foarte bine. Şi noi, la rîndul nostru, în calitate şi de parlamentari, am prezentat de cîte ori am avut ocazia conducerii partidului şi... probabil că nu s-a crezut că ceea ce dl.Flutur prin demisia sa, pe care a considerat-o absolut normală, conducerea centrală a considerat că este doar o joacă. Probabil că de aici s-a adoptat această poziţie de a nu lua nici o decizie asupra organizaţiei Botoşani.

„Decizia de a ne retrage de la guvernare este total în consens cu ceea ce un membru adevărat de partid trebuie să gîndească”

Catalin Buhaianu

- Şi pînă la urmă cine conduce acum filiala? Trebuie să semneze, eu ştiu, state de plată, tot felul de lucruri, raportări, documente...
- Într-o oarecare formulă, deci e ceea ce s-a discutat... E trezorierul partidului care are drept de semnătură în bancă şi poate gestiona fondurile, iar tot ceea ce există ca decizie politică în acest moment ne întîlnim la partid şi toţi cei care facem parte din structura judeţeană de conducere, luăm prin consens... Evident că şi dl.Flutur, care cel puţin de două-trei ori pe săptămînă este prezent la partid, ne consultăm şi stabilim o decizie corectă, dacă ea e necesar de luat în această perioadă.

- Apropos de Cătălin Flutur, d-lui a spus în această săptămînă că în Colegiul Director a votat pentru depunerea mandatului de către actualul Guvern. Subscrieţi la o asemenea idee?
- Este o decizie total corectă din perspectiva partidului şi nu a persoanelor care îşi doresc să ajungă miniştri sau să gestioneze fondurile guvernamentale. Din punct de vedere al partidului, decizia de a ne retrage de la guvernare este total în consens cu ceea ce un membru adevărat de partid trebuie să gîndească pe considerentul că mult trîmbiţatele măsuri, planuri alternative ale PSD şi PNL de redresare economică imediată şi că reducerea numărului de bugetari nu reprezintă o soluţie, micşorarea pensiilor nu reprezintă de asemenea o soluţie, impozitarea altor venituri, creşterea TVA şi aşa mai departe, toate aceste măsuri din punctul de vedere al PSD şi PNL nu reprezintă o soluţie, aveam posibilitatea să demonstrăm tuturor românilor că ceea ce face PSD şi PNL fac în această perioadă este strict campanie electorală. Cred că era un moment bun în a încerca să demonstrăm că nu PDL este 100% vinovat şi nu PDL este vinovat pentru faptul că majoritatea românilor sînt obişnuiţi să fie asistaţi social şi să nu muncească.

„Cînd nu-ţi convine ceea ce îţi oferă statul ai posibilitatea să activezi în domeniul privat”

- Vis-a-vis de aceste măsuri clar nepopulare, cum vă mai uitaţi în ochii bugetarilor botoşăneni? Unora li s-a redus salariile şi cu mai mult de 25%, alţii au rămas fără loc de muncă...
- Eu am o părere strict personală vis-a-vis de activitatea bugetarilor. Respectîndu-le din capul locului meseria şi profesia fiecăruia, dar în momentul în care statul îţi acordă o anumită posibilitate de a lucra în sistemul bugetar pe o anumită grilă de salarizare, în momentul în care nu-ţi convine ceea ce îţi oferă statul ai posibilitatea să activezi în domeniul privat. Dacă nu te satisface salariul de la stat, mergi în privat şi acolo, pe baza competenţelor, a profesionalismului şi a ceea demonstrezi patronului, poţi să ai un salariu decent şi mult mai mare, care să şi corespundă cerinţelor tale existenţiale. De altfel, nu cred că problema banilor este pusă pe primul plan, ci mai exact „la ce bani cîştig, ce anume trebuie să fac” şi asta este o mentalitate greşită şi în urma procesului de reducere a personalului din învăţămînt. În şcoala unde sînt eu titular vă spun că am rămas oarecum surprins de decizia coelgilor mei de a renunţa pur şi simplu la serviciu şi de dorinţa lor de a intra în şomaj decît să accepte să fie plătiţi cu jumătate de normă de la stat şi jumătate de normă din veniturile extrabugetare ale instituţiei. E un lucru care ne dă şi nouă de gîndit.

- Poate e mai mare ajutorul de şomaj şi de asta trebuie regîndit sistemul.
- Beneficiezi de acel ajutor de şomaj pe o perioadă limitată de timp, pe cînd un  job pe care îl ai...

- Ce salariu avea respectivul profesor?
- Da’ nu-i vorba de profesor, era vorba de personal auxiliar.

„M-am întîlnit în ultimele două săptămîni de cel puţin trei ori cu preşedintele CJ”

Catalin Buhaianu - PDL- Nu, păi vroiam să vă întreb dacă dvs. aţi fi lucrat pe respectivii bani?
- Eu cînd m-am angajat în învăţămînt în 1996, cînd am venit în Botoşani şi m-am încadrat, salariul meu de sportiv de performanţă pe care îl cîştigam la nivel de Divizia A era de trei ori mai mare decît salariul de profesor. Am acceptat să vin în Botoşani, să vin acasă, să îmi exercit meseria de profesor tocmai în ideea în care, exercitîndu-mi acea meserie şi făcînd-o cu profesionalism, ajung la un moment dat să îmi creez un culoar pentru eventuale oportunităţi care se ivesc din acea profesie pe care am avut-o.

- Tot am ajuns la sport. V-aţi mai văzut în ultimele două-trei luni, aţi mai vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean după ce nu s-a alocat nici un ban pentru sport şi de acolo să se ducă mai departe la Pro Volei?
- Pentru media ar fi o chestie senzaţională să nu mă întîlnesc, dar ca parlamentar m-am întîlnit în ultimele două săptămîni de cel puţin trei ori cu preşedintele Consiliului Judeţean pe diverse teme, altele decît cele sportive. Evident că oamenii maturi trec peste divergenţele care au fost la un moment dat şi nu neg acest lucru şi consider că e mult mai importantă relaţia de colaborare dintre un parlamentar şi preşedintele CJ decît relaţia d-lui Ţâbuleac cu dl.Buhăianu pe probleme punctuale de susţinere a activităţii sportive, a oricărei echipe.

„Ţurcanu putea să se mute în rulotă vis-a-vis de Parlament, în parc”

- Spuneaţi prin primăvară că o să-l monitorizaţi pe deputatul Florin Ţurcanu...
- Da...

- Aţi mai făcut lucrul acesta?
- E atîta populism şi atîta demagogie în declaraţiile d-lui Ţurcanu încît a trecut dintr-o latură a responsabilităţii pe care funcţia i-o conferă într-un ridicol absolut prin faptul că aruncă vorbe de genul „mă mut într-o rulotă în faţa Parlamentului şi renunţ la hotel”. Ori vedeţi că nici în ziua de azi nu s-a mutat în acea rulotă. Putea să se mute în rulotă vis-a-vis de Parlament, în parc şi nu avea nici un fel de problemă dacă avea de gînd acest lucru. Se dă mare agricultor şi vine cu tot felul de iniţiative în domeniul agricol, zootehnic şi aşa mai departe, dar în spatele acestor vorbe frumoase stau foarte multe business-uri ale domniei sale în cîrdăşie cu tot felul de asociaţii profesionale, agricole şi se fac tot felul de presiuni, inclusiv asupra directorilor de instituţii deconcentrate pentru a încerca să favorizeze într-un fel sau altul anumite persoane din anturajul lui. Aş putea veni şi cu exemple concrete, le voi face publice în momentul în care dl.Ţurcanu va ridica mănuşa pe care i-am aruncat-o.

„Cînd voi alege să mă despart de PDL voi renunţa la politică”


- Aveţi şase ani de Parlament. Care consideraţi că este principala realizare strict ca parlamentar? Una singură...
- În această destul de lungă activitate parlamentară am reuşit să fac multe lucruri bune pentru parlamentari, pentru învăţămîntul botoşănean şi aş exemplifica faptul că în comuna Stăuceni, în satul Tocileni există o şcoală care anul trecut a fost reabilitată de la zero.

- Şi aţi adus dvs. fondurile sau cum?
- Evident. Sîntem în procedură de achiziţie a şcolii de la Şoldăneşti, comuna Blîndeşti, o şcoală retrocedată şi să o readucem în circuitul şcolar, în patrimoniul Consiliului Local, fără a avea o implicaţie politică sau afinităţi. Sumele de bani pe care Ministerul Educaţiei le-a alocat judeţului Botoşani pentru plata restanţelor către constructori, contracte încheiate pe vremea...

- Nu mai aduceţi aminte de restanţe astea, că sînt uriaşe.
- Sînt uriaşe, dar nivelul sumelor aprobate de minister în prima fază a fost cu mult mai mic faţă de ceea ce s-a primit în final. Fiind cadru didactic, am încercat să îmi canalizez activitatea preponderent pe domeniul educaţional şi este bine aşa pentru că, aşa cum şi neamţul gîndeşte o activitate strict în profesia pe care o are şi este specializat şi noi trebuie să gîndim activitatea în domeniul în care am fost pregătiţi, ca profesori, ca medici...

- PDL o să mai stea la guvernare, eu ştiu, cel mai probabil vreo doi ani, dvs. cît o să mai staţi în PDL?
- Nu mi-am pus niciodată problema să plec din PDL. Odată plecat din Partidul Social Democrat, şi vă spun că n-am făcut-o cu inima largă, ci forţat de împrejurări, cei care mă cunosc ştiu foarte bine care au fost motivele plecării mele din PSD. De fapt, am şi declarat-o, nu plecam dacă nu aveam acel conflict în 2007 cu preşedintele organzaţiei de atunci. În momentul în care voi alege să mă despart de PDL voi renunţa la politică.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
11 septembrie 2010, 16:27
incompetentul la incompetenta trage, este vreo alta varianta in ultimii ani, la cei de la putere ? toata toapa a ajuns deputat sau senator si aduce alti handicapati pusi pe furta dupa ei. Rezultatul? DEzastrul national pe care il traim cu totii, cu legi aberante, negandite si care se amesteca in alt stufaris de legi date de incompetentii dinaintea astora, haos peste haos, deasupra lor troneaza incompetentii si infumuratii care nu raspund ptr. actele lor.
11 septembrie 2010, 12:42
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
-0.4 o C
Bucecea
1.5 o C
Darabani
-0.9 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.