Interviuri
INTERVIU C.Buhăianu : Ada Macovei mi-a fost şef de cabinet, de asta ne sînt legate numele

Săptămîna aceasta au fost schimbaţi 26 de directori de unităţi şcolare, iar unul din numele cel mai des pronunţate pentru cele întîmplate a fost Cătălin Buhăianu. Asta, bineînţeles, s-a întîmplat la nivel neoficial. Peste şase zile PDL Botoşani împlineşte patru luni de cînd nu are preşedinte, sute de bugetari îşi pierd locurile de muncă şi alte sute sau poate chiar mii au ajuns să fie plătiţi sub salariul minim pe economie. Despre acestea şi despre altele am stat de vorbă cu deputatul Cătălin Buhăianu, membru în Parlamentul României de şase ani de zile, împărţiţi egal între PSD şi PDL.

- Am să încep cu o problemă de actualitate. Au fost schimbaţi vreo 20 şi ceva de directori de şcoli săptămîna aceasta. Ce rol aţi avut în aceste shimbări?
- N-am avut nici un rol în schimbarea directorilor unităţilor de învăţămînt. Surprinzător pentru toţi cîrcotaşii, care consideră că am o implicare directă în activitatea Inspectoratului Şcolar, este o problemă falsă şi cred că motivul schimbării acelor directori au fost rezultatele care le-au obţinut ca şi manageri de instituţie, nimic altceva. Probabil că lumea nu înţelege că o colaborare bună cu autorităţile locale reprezintă un punct forte al managerilor de unităţi şcolare. Indiferent de culoarea politică eu cred că acel director de şcoală trebuie să colaboreze foarte bine cu autoritatea locală pentru că depinde într-o oarecare măsură de bugetul Consiliului Local.

- Şi atunci de unde acest zvonuri? De ce nu se zvoneşte că a avut un rol deputatul Stelică Strugaru în schimbarea directorilor de şcoli?
- Relaţia în timp pe care am avut-o cu d-na Ada Macovei, fiind şeful meu de cabinet o perioadă de timp, a făcut ca numele meu să fie legat puţin mai direct de cel al Adei Macovei, dar asta nu înseamnă că cineva îşi poate permită să intervină în activitatea Inspectoratului Şcolar, indiferent că îl cheamă Buhăianu Cătălin sau eu ştiu cum...

„Şi anul trecut cînd am numit directorii de şcoli, teoretic şi aceia puteau fi membri PDL”

- Totuşi, coincidenţă sau nu, o parte dintre cei numiţi acum sînt membri PDL. De exemplu, d-na Dodiţă, soţia şefului de le pensii, a devenit director de şcoală.
- Da, dar d-na Dodiţă, ca să respectăm adevărul istoric, a fost director la Şcoala nr.4 Botoşani, care a fost desfiinţată. În urma discuţiei avute cu domnia sa, ea şi-a prezentat demisia, refuzînd să accepte pierderea personalităţii juridice a Şcolii 4 şi arondarea pe lîngă Şcoala 11 Botoşani. Şi nu cred că există vreo persoană care să îi conteste calităţile de manager ale d-nei Dodiţă. Personal nici n-o cunosc.

- Vă întreb ca om care aţi activat în învăţămînt: fac bine aceste schimbări în fiecare an, în preajma noului an şcolar, cîte 10, 20, 30 de directori de şcoli înlocuiţi?
- Problema este că, şi anul trecut cînd am numit directorii de şcoli, teoretic şi aceia puteau fi membri PDL, deci mergînd pe acest raţionament al coloraturii politice, n-am fi avut motive să gîndim schimbarea acelor directori, dar cred că motivele care au stat la baza demiterii lor sau a nu li se prelungi delegaţia de manager la acele unităţi de învăţămînt au avut la bază motive strict educaţionale şi de management.

„Conducerea centrală a considerat că este doar o joacă demisia d-lui Flutur”

- De ce nu se pune un şef interimar la PDL Botoşani? Sînt aproape patru luni de acum de cînd staţi fără preşedinte.
- Da, e o situaţie mai delicată cea a organizaţiei Botoşani. Acest lucru trebuie privit puţin mai atent, nu neapărat datorită funcţionării partidului ca un întreg şi de ce spun chestia asta? Pentru că în această perioadă am reuşit să cîştigăm alegerile locale de la Răchiţi şi nu oricum, ci din primul tur...

- Cu acuzaţiile aferente de furt electoral.

- Ei, aşa toată lumea, în momentul cînd cîştigi din primul tur, se găseşte cineva care să te acuze. Eu vreau să văd dacă au în spate şi dovezi foarte clare că altfel putem discuta de acuze, fără nici un fel de probleme, de o parte şi de alta. A nu avea preşedinte legitim în această perioadă face rău membrilor de rînd ai partidului şi se creează o stare de incertitudine şi de confuzie în rîndurile partidului, lucru care nu este de dorit avînd în vedere şi contextul în care România parcurge această perioadă de criză, e o problemă destul de delicată de gestionare a acestei situaţii şi toate aceste aspecte negative de gestionare a crizei sînt repercutate, prin actul de guvernare, asupra PDL.

- Şi dacă spuneţi că face rău această stare de provizorat, de ce nu i se pune capăt?
- Este decizia Biroului Permanent Central şi nu...

- Da’ ei poate nu ştiu că nu este preşedinte la Botoşani...?
- Ba da, ştiu foarte bine. Şi noi, la rîndul nostru, în calitate şi de parlamentari, am prezentat de cîte ori am avut ocazia conducerii partidului şi... probabil că nu s-a crezut că ceea ce dl.Flutur prin demisia sa, pe care a considerat-o absolut normală, conducerea centrală a considerat că este doar o joacă. Probabil că de aici s-a adoptat această poziţie de a nu lua nici o decizie asupra organizaţiei Botoşani.

„Decizia de a ne retrage de la guvernare este total în consens cu ceea ce un membru adevărat de partid trebuie să gîndească”

Catalin Buhaianu

- Şi pînă la urmă cine conduce acum filiala? Trebuie să semneze, eu ştiu, state de plată, tot felul de lucruri, raportări, documente...
- Într-o oarecare formulă, deci e ceea ce s-a discutat... E trezorierul partidului care are drept de semnătură în bancă şi poate gestiona fondurile, iar tot ceea ce există ca decizie politică în acest moment ne întîlnim la partid şi toţi cei care facem parte din structura judeţeană de conducere, luăm prin consens... Evident că şi dl.Flutur, care cel puţin de două-trei ori pe săptămînă este prezent la partid, ne consultăm şi stabilim o decizie corectă, dacă ea e necesar de luat în această perioadă.

- Apropos de Cătălin Flutur, d-lui a spus în această săptămînă că în Colegiul Director a votat pentru depunerea mandatului de către actualul Guvern. Subscrieţi la o asemenea idee?
- Este o decizie total corectă din perspectiva partidului şi nu a persoanelor care îşi doresc să ajungă miniştri sau să gestioneze fondurile guvernamentale. Din punct de vedere al partidului, decizia de a ne retrage de la guvernare este total în consens cu ceea ce un membru adevărat de partid trebuie să gîndească pe considerentul că mult trîmbiţatele măsuri, planuri alternative ale PSD şi PNL de redresare economică imediată şi că reducerea numărului de bugetari nu reprezintă o soluţie, micşorarea pensiilor nu reprezintă de asemenea o soluţie, impozitarea altor venituri, creşterea TVA şi aşa mai departe, toate aceste măsuri din punctul de vedere al PSD şi PNL nu reprezintă o soluţie, aveam posibilitatea să demonstrăm tuturor românilor că ceea ce face PSD şi PNL fac în această perioadă este strict campanie electorală. Cred că era un moment bun în a încerca să demonstrăm că nu PDL este 100% vinovat şi nu PDL este vinovat pentru faptul că majoritatea românilor sînt obişnuiţi să fie asistaţi social şi să nu muncească.

„Cînd nu-ţi convine ceea ce îţi oferă statul ai posibilitatea să activezi în domeniul privat”

- Vis-a-vis de aceste măsuri clar nepopulare, cum vă mai uitaţi în ochii bugetarilor botoşăneni? Unora li s-a redus salariile şi cu mai mult de 25%, alţii au rămas fără loc de muncă...
- Eu am o părere strict personală vis-a-vis de activitatea bugetarilor. Respectîndu-le din capul locului meseria şi profesia fiecăruia, dar în momentul în care statul îţi acordă o anumită posibilitate de a lucra în sistemul bugetar pe o anumită grilă de salarizare, în momentul în care nu-ţi convine ceea ce îţi oferă statul ai posibilitatea să activezi în domeniul privat. Dacă nu te satisface salariul de la stat, mergi în privat şi acolo, pe baza competenţelor, a profesionalismului şi a ceea demonstrezi patronului, poţi să ai un salariu decent şi mult mai mare, care să şi corespundă cerinţelor tale existenţiale. De altfel, nu cred că problema banilor este pusă pe primul plan, ci mai exact „la ce bani cîştig, ce anume trebuie să fac” şi asta este o mentalitate greşită şi în urma procesului de reducere a personalului din învăţămînt. În şcoala unde sînt eu titular vă spun că am rămas oarecum surprins de decizia coelgilor mei de a renunţa pur şi simplu la serviciu şi de dorinţa lor de a intra în şomaj decît să accepte să fie plătiţi cu jumătate de normă de la stat şi jumătate de normă din veniturile extrabugetare ale instituţiei. E un lucru care ne dă şi nouă de gîndit.

- Poate e mai mare ajutorul de şomaj şi de asta trebuie regîndit sistemul.
- Beneficiezi de acel ajutor de şomaj pe o perioadă limitată de timp, pe cînd un  job pe care îl ai...

- Ce salariu avea respectivul profesor?
- Da’ nu-i vorba de profesor, era vorba de personal auxiliar.

„M-am întîlnit în ultimele două săptămîni de cel puţin trei ori cu preşedintele CJ”

Catalin Buhaianu - PDL- Nu, păi vroiam să vă întreb dacă dvs. aţi fi lucrat pe respectivii bani?
- Eu cînd m-am angajat în învăţămînt în 1996, cînd am venit în Botoşani şi m-am încadrat, salariul meu de sportiv de performanţă pe care îl cîştigam la nivel de Divizia A era de trei ori mai mare decît salariul de profesor. Am acceptat să vin în Botoşani, să vin acasă, să îmi exercit meseria de profesor tocmai în ideea în care, exercitîndu-mi acea meserie şi făcînd-o cu profesionalism, ajung la un moment dat să îmi creez un culoar pentru eventuale oportunităţi care se ivesc din acea profesie pe care am avut-o.

- Tot am ajuns la sport. V-aţi mai văzut în ultimele două-trei luni, aţi mai vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean după ce nu s-a alocat nici un ban pentru sport şi de acolo să se ducă mai departe la Pro Volei?
- Pentru media ar fi o chestie senzaţională să nu mă întîlnesc, dar ca parlamentar m-am întîlnit în ultimele două săptămîni de cel puţin trei ori cu preşedintele Consiliului Judeţean pe diverse teme, altele decît cele sportive. Evident că oamenii maturi trec peste divergenţele care au fost la un moment dat şi nu neg acest lucru şi consider că e mult mai importantă relaţia de colaborare dintre un parlamentar şi preşedintele CJ decît relaţia d-lui Ţâbuleac cu dl.Buhăianu pe probleme punctuale de susţinere a activităţii sportive, a oricărei echipe.

„Ţurcanu putea să se mute în rulotă vis-a-vis de Parlament, în parc”

- Spuneaţi prin primăvară că o să-l monitorizaţi pe deputatul Florin Ţurcanu...
- Da...

- Aţi mai făcut lucrul acesta?
- E atîta populism şi atîta demagogie în declaraţiile d-lui Ţurcanu încît a trecut dintr-o latură a responsabilităţii pe care funcţia i-o conferă într-un ridicol absolut prin faptul că aruncă vorbe de genul „mă mut într-o rulotă în faţa Parlamentului şi renunţ la hotel”. Ori vedeţi că nici în ziua de azi nu s-a mutat în acea rulotă. Putea să se mute în rulotă vis-a-vis de Parlament, în parc şi nu avea nici un fel de problemă dacă avea de gînd acest lucru. Se dă mare agricultor şi vine cu tot felul de iniţiative în domeniul agricol, zootehnic şi aşa mai departe, dar în spatele acestor vorbe frumoase stau foarte multe business-uri ale domniei sale în cîrdăşie cu tot felul de asociaţii profesionale, agricole şi se fac tot felul de presiuni, inclusiv asupra directorilor de instituţii deconcentrate pentru a încerca să favorizeze într-un fel sau altul anumite persoane din anturajul lui. Aş putea veni şi cu exemple concrete, le voi face publice în momentul în care dl.Ţurcanu va ridica mănuşa pe care i-am aruncat-o.

„Cînd voi alege să mă despart de PDL voi renunţa la politică”


- Aveţi şase ani de Parlament. Care consideraţi că este principala realizare strict ca parlamentar? Una singură...
- În această destul de lungă activitate parlamentară am reuşit să fac multe lucruri bune pentru parlamentari, pentru învăţămîntul botoşănean şi aş exemplifica faptul că în comuna Stăuceni, în satul Tocileni există o şcoală care anul trecut a fost reabilitată de la zero.

- Şi aţi adus dvs. fondurile sau cum?
- Evident. Sîntem în procedură de achiziţie a şcolii de la Şoldăneşti, comuna Blîndeşti, o şcoală retrocedată şi să o readucem în circuitul şcolar, în patrimoniul Consiliului Local, fără a avea o implicaţie politică sau afinităţi. Sumele de bani pe care Ministerul Educaţiei le-a alocat judeţului Botoşani pentru plata restanţelor către constructori, contracte încheiate pe vremea...

- Nu mai aduceţi aminte de restanţe astea, că sînt uriaşe.
- Sînt uriaşe, dar nivelul sumelor aprobate de minister în prima fază a fost cu mult mai mic faţă de ceea ce s-a primit în final. Fiind cadru didactic, am încercat să îmi canalizez activitatea preponderent pe domeniul educaţional şi este bine aşa pentru că, aşa cum şi neamţul gîndeşte o activitate strict în profesia pe care o are şi este specializat şi noi trebuie să gîndim activitatea în domeniul în care am fost pregătiţi, ca profesori, ca medici...

- PDL o să mai stea la guvernare, eu ştiu, cel mai probabil vreo doi ani, dvs. cît o să mai staţi în PDL?
- Nu mi-am pus niciodată problema să plec din PDL. Odată plecat din Partidul Social Democrat, şi vă spun că n-am făcut-o cu inima largă, ci forţat de împrejurări, cei care mă cunosc ştiu foarte bine care au fost motivele plecării mele din PSD. De fapt, am şi declarat-o, nu plecam dacă nu aveam acel conflict în 2007 cu preşedintele organzaţiei de atunci. În momentul în care voi alege să mă despart de PDL voi renunţa la politică.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
Loading...
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Loading...
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
11 septembrie 2010, 16:27
incompetentul la incompetenta trage, este vreo alta varianta in ultimii ani, la cei de la putere ? toata toapa a ajuns deputat sau senator si aduce alti handicapati pusi pe furta dupa ei. Rezultatul? DEzastrul national pe care il traim cu totii, cu legi aberante, negandite si care se amesteca in alt stufaris de legi date de incompetentii dinaintea astora, haos peste haos, deasupra lor troneaza incompetentii si infumuratii care nu raspund ptr. actele lor.
11 septembrie 2010, 12:42
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
”Performanța școlară nu va fi niciodată o povară ci un motor pentru învățământul și în perspectivă pentru economia acestei țări. Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali și avem obligația să îi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8590 lei
USD
Dolarul SUA
4.1404 lei
CHF
Francul elveţian
4.5183 lei
GBP
Lira sterlină
5.2910 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9604 lei
XAU
Gramul de aur
253.3349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3419 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1101 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.9 o C
Dorohoi
10.8 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
10.9 o C
Ştefăneşti
12.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.