Interviuri
INTERVIU Cătălin Alexa : „Eu nu mă descurc cu ce iau acum”

În vremuri de criză, după patru ani de la începerea lucrărilor, Primăria revine în noul sediu, dotat, printre altele cu candelabre de sute de milioane şi mobilier din lemn masiv. Pe de altă parte, lucrări precum pavelarea trotuarului de pe Marchian au început în primăvară şi nu sînt gata nici acum, cînd toamna bate la uşă. Toate acestea în timp ce mai bine de o treime dintre angajaţi primesc sub salariul minim pe economie. Aceasta după reducerile care au fost operate lefurilor şi care îl afectează inclusiv pe viceprimarul Cătălin Alexa.

- De ce credeţi că investiţiile la Botoşani durează atît de mult? De exemplu, sediul vechi al Primăriei care a durat 3-4 ani de zile, sau reabilitarea trotuarului străzii Marchian unde lucrările au început prin martie şi încă nu au fost finalizate…
- La fiecare există cîte o explicaţie. Trotuarul de pe Marchian nu a suferit numai lucrările de reabilitare a trotuarului propriu zis, ci s-au înlocuit şi nişte conducte acolo, şi după ce au demarat lucrările au venit de la E.ON Gaz, au avut bani de investiţii şi a trebuit să îi aşteptăm pe ei, ca să putem să finalizăm lucrările acolo. La Primărie finanţarea a fost dublă, a fost finanţare din buget local şi finanţare de la Compania Naţională de Investiţii. Noi am început lucrarea din buget local, finanţarea de la CNI a venit mai tîrziu, asta este explicaţia. Faptul că nu ne-am mutat de mult, deşi era gata, a fost din cauză că nu au fost prinse în proiect lucrările pentru curenţi slabi, telefonie, internet şi au fost tratate separat, într-o lucrare separată, care a fost făcută în primăvara anului acesta.

„Toată ţara este în criză”

- Cît de mult credeţi că influenţează criza investiţiile care se fac în municipiu, pornind de la încasările la bugetul local care au scăzut şi pînă la anularea unor programe de finanţare, cum ar fi bazinul de înot sau reabilitarea termică a blocurilor?
- Bun, pentru anveloparea termică s-a dat ceva în schimb, s-a dat posibilitatea de a accesa credite chiar pentru locuinţe unifamiliale, deci la case, credite garantate de stat, astfel încît să poţi să îţi faci termosistemul, dar mai avantajos, dobîndă subvenţionată, deci există această posibilitate de a înlocui acel program care, ce este drept se finanţa mai mult, dar şi lucrările erau de un grad mai mare de complexitate, deci erau inclusiv tîmplăria care se înlocuia, terase şi subsoluri, lucrări de mai mare anvergură, acum se ia doar termosistemul. Credit cu dobîndă subvenţionată, deci tot există un ajutor. Da, este păcat că nu au apucat să înceapă lucrările la bazinul de înot, ar fi fost util bazinul de înot didactic, acum să vedem, poate la anul o să încapă şi bazinul nostru.

- Dar avem garanţii că la anul se va putea finanţa?
- Nu există nici o garanţie, depinde foarte mult şi de evoluţia întregii societăţi, nu numai de ce se întîmplă la Botoşani. Toată ţara este în criză.

- Dar la programul de anvelopare termică aţi primit deja solicitări?
- Încă nu au venit normele de aplicare acolo, deci nu ştim exact prin cine şi cum se vor derula programele astea. Aşteptăm să vedem, nu ştim în ce măsură va fi implicată Primăria, s-ar putea să fie vorba numai de eliberarea autorizaţiei de construire atîta tot.

„Este vorba pînă la urmă şi de onoare profesională”

- Odată cu concretizarea prin lege a măsurii de diminuare a salariilor bugetarilor cu 25% în cadrul Primăriei, aproximativ 30% dintre angajaţi beneficiază de venituri mai mici chiar şi decît valoarea unui salariu minim pe economie, cei mai mulţi dintre aceştia care sunt afectaţi sunt jurişti. Vor mai putea aceşti angajaţi să muncească la potenţial maxim cînd îşi văd leafa astfel diminuată?
- Acum, în principiu, indiferent de salariul pe care îl iei, munca pe care o prestezi, trebuie să fie în principiu aceeaşi, să nu afecteze calitatea muncii pe care o faci. Este vorba pînă la urmă şi de onoare profesională, acum depinde fiecare cum ştie să îşi respecte onoarea profesională. Eu, cel puţin dacă aş fi jurist, nu m-ar încurca chestiunea asta să îmi fac treaba cu aceeaşi seriozitate, pentru că îmi fac un nume aşa. Cel puţin în breasla asta şi care ştiu la un moment dat poate să îmi dea posibilitatea să intru, eu ştiu, în barou, în avocatură sau chiar mai sus, dar asta ţine numai de seriozitatea fiecăruia. În principiu, fiecare trebuie să îşi facă la locul lui treaba aşa cum scrie la carte. Dacă toată lumea ar respecta treaba asta, nu am mai vedea nici atîtea accidente sau alte minunăţii ce se întîmplă în ţara noastră şi tot felul de greşeli care trebuie reparate de instanţe. Numai de aici pleacă totul, seriozitatea fiecăruia cu care îşi face treaba pe care trebuie să şi-o facă, nu trebuie să facă alta în plus.

- Dvs. v-aţi putea descurca cu un salariu de 400, 500 de lei pe lună?
- Nu, eu nu mă descurc cu ce iau acum. Deci… în condiţiile în care s-a diminuat, înainte mă descurcam.

„Problema nu este de acum, este de acum 20 de ani”

- După diminuarea salariilor au fost înregistrate demisii în rîndul angajaţilor?
- Nu, deocamdată nu am înregistrat demisii. Ştiu, este o perioadă grea, o perioadă dificilă pentru toată lumea nu numai pentru bugetari şi cei din sistemul privat resimt şocul crizei economice. Pînă la urmă asta este, personal cred că este o greşeală cum s-a dezvoltat toată societatea românească după 1989, adică lucrurile au fost lăsate liber de către, să spunem de către stat, poate trebuia dirijat cumva domeniul, mai multă activitate în domeniul producţiei, în fine. Problema nu este de acum, este de acum 20 de ani.

- Avînd în vedere că se confruntă cu deficit de personal, municipalitatea şi-a arătat disponibilitatea de a prelua angajaţi din alte instituţii unde se operează concedieri. Sunt deja persoane care vin prin transfer la Primărie?
- Există o posibilitate, acum nu aş putea să spun cu mare precizie, dar ar trebui să se potrivească şi pe postul pe care vin. Ori din ceea ce avem noi nevoie sunt posturi cu caracter tehnic sau economic, sunt în cadrul serviciului de urbanism sau de investiţii unde nu poate să vină decît cineva care se pricepe la treaba asta, deci are studii tehnice, ştie cu ce se mănîncă urbanismul. Sau cum se dirigintează nişte lucrări de şantier. Ori dacă, în fine, marea majoritate din cîte am înţeles din cei disponibilizaţi au facultăţi de genul administraţie publică. Or fi buni, dar în altă parte, nu aici. Deci în măsura în care se vor găsi chiar echivalenţi, atîta tot.

Catalin Alexa viceprimar

„Fără credit nu ne-am putea descurca să derulăm programe europene”

- Din cîte am înţeles Primăria ar avea probleme cu  creditul de la Intesa…
- Nu sunt probleme, de la comisie ni s-a spus să facem separat cererile pentru proiectele finanţate pe fonduri europene şi proiectele finanţate de la buget local, să facem separat chestiunile astea, deci nu, urmează să se aprobe, deci nu este nici o problemă. Atît doar că văd că durează prea mult.

- Dar nu are Primăria prea multe credite?
- Nu, noi suntem sub gradul maxim de îndatorare care este prevăzut de lege, chiar nu avem nici o problemă. Dar fără credit nu ne-am putea descurca să derulăm programe europene. Ştiţi prea bine, chiar ieri s-a semnat proiectul de finanţare pe Axa 1, în toate cazurile de finanţări pe bani europeni, trebuie să achiţi tu mai întîi situaţiile de lucrări şi apoi ţi se returnează cota de finanţare de la UE. Deci este vorba de o sumă destul de mare pe care o achiţi întîi şi după aia aştepţi pînă se verifică toată cererea de plată şi abia după aia ţi se returnează banii. Deci trebuie o sumă mare tampon pe care să o foloseşti, plăteşti, primeşti înapoi, iar plăteşti, iar primeşti înapoi.

„V-ar place să vă mutaţi în casă nouă şi să puneţi o dulie cu un bec în loc de lustră?”

- Dar la ora actuală, aveţi idee cu aproximaţie la cît se ridică suma pe care lunar Primăria trebuie să o dirijeze către bănci, în urma creditelor făcute?
- Deci noi am avut un credit de 250 de miliarde, încă unul de 200 şi cu acesta de 300 de miliarde, deci astea sunt creditele făcute, 850 de miliarde, cred că pe acolo suntem.

- Şi efortul lunar al Primăriei ştiţi cam cît e?
- Nu ştiu suma exactă, dar oricum o parte din creditele astea au fost deja rambursate. Deci asta era suma, dacă e să adunăm toate creditele făcute, dar ele sunt achitate o parte din ele. Deci nu mai ajungem la suma asta mare, dar nu aş putea spune cu precizie.

- Sediul Primăriei a fost finalizat, aţi început mutarea. Per ansamblu văd multe îmbunătăţiri zic eu, costisitoare, lemn masiv, candelabre, mobilier nou… nu este astfel sfidată criza?
Alexa, viceprimar- Deci dacă dvs. v-ar place să vă mutaţi în casă nouă şi să staţi pe jos şi să puneţi o dulie cu un bec în loc de lustră? Atunci cred că am înţelege... Nu are nici o legătură criza cu mutarea într-un sediu nou. Un sediu de Primărie, trebuie să arate ca un sediu de Primărie mai ales într-o clădire de la 1800, este o clădire patrimoniu şi trebuie să fie reprezentativă pentru municipiul Botoşani. Şi cine vine aici, afară de faptul că rămîne impresionat de oraş că arată bine, bine că acum e puţin mai spart, dar lucrările se vor termina, trebuie să fie impresionat şi de sediul Primăriei.

„Parchează şi tu alături că nu o să moară nimeni”

- Mai spuneaţi dvs. că veţi depune în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local unele amendamente privind activitatea firmei de ridicat maşini.
- De fapt nu privind firma de ridicat maşini. Aici lucrurile se împletesc, nu ştiu de ce, lumea face o confuzie. Noi practic avem un regulament care trebuie respectat. Ce este drept, acel regulament este foarte strict şi ei nu fac altceva decît să respecte regulamentul, care le dă posibilitatea. Cred că ar trebui să fie mai permisiv regulamentul, de exemplu dacă am două locuri pentru persoane cu handicap şi în fine a fost ocupat unul, dacă nu vine cineva, chiar o persoană care să aibă nevoie de locul respectiv, nu cred că, chiar se impune imediat să se ridice maşina. Dau un exemplu. Sau într-o parcare în care am locuri libere şi a venit unul şi a ocupat un loc care este rezervat unui magazin sau unui cetăţean, restul parcării e liber… parchează şi tu alături că nu o să moară nimeni. Nu a venit să lase maşina acolo pe vecie.

- Să înţeleg că veţi depune an amendament la HCL pentru ca acel regulament să fie puţin mai flexibil.
- Da, să fie puţin mai flexibil, asta este intenţia mea.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC


INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
Sunt curios, de ce avem nevoie de doi viceprimari si mai ales de doi primari? Unul e primar in romaneste, altul e "city manager".De ce totusi doi viceprimari? Botosaniul nu e asa de mare...Cine ma poate lamuri?
21 august 2010, 18:27
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.5 o C
Dorohoi
2.7 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
3.3 o C
Saveni
2.5 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.