Interviuri
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar

În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.

”Urmăresc viață politica românească încă de când candidau Ion Iliescu, Radu Câmpeanu ori Ion Rațiu”

 


- Sunteți nou în politica botoșăneană, cred că încă sunt oameni care se întreabă ce ați făcut până la 35 de ani?
- Sunt botoșănean, am terminat Colegiul Național Mihai Eminescu, apoi am studiat Științe Politice și Filosofie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, acum sunt înscris la un master de Politici Publice și Management Instituțional. Timp de aproape șapte ani am activat într-o multinațională cu profil automotive ocupând diverse poziții, până la manager. Apoi am trecut la diverse proiecte antreprenoriale personale. Sunt căsătorit și avem trei copii.

 


- Ce v-a determinat ca, după ce ați stat departe de acest domeniu, să faceți pasul spre politică?
- Urmăresc viață politica românească încă de când la președinția României candidau Ion Iliescu, Radu Câmpeanu ori Ion Rațiu. Acum însă am decis că nu pot rămâne doar un spectator critic a ceea ce se întâmplă, schimbările se pot produce doar prin implicare directă, prin asumare de responsabilitate. Nu vom putea cere celor care acum sunt elevi să rămână în țara lor dacă nu vom oferi aici ceea ce-i atrage în alte state dezvoltate.

 


”Politica nu este doar despre atingerea unor obiective electorale”

 


- De ce PMP? Este într-adevăr partid parlamentar, dar la Botoșani nu are vreun senator sau deputat, nu are nici măcar un primar, consilier județean sau municipal. Este greu să vă puneți planurile în practică fără aleși.
- PMP este singurul partid care mi-a propus implicare în mod direct și deschis. Este o formațiune de orientare conservatoare, cu doctrină creștin-democrată, un partid autentic de Dreapta. Marea majoritate a membrilor sunt oameni care nu au mai făcut parte și din alte partide, sunt la prima experiență politică. Politica nu este doar despre atingerea unor obiective electorale ci este, așa cum înțeleg eu, urmărirea unor obiective generale de dezvoltare fără a călca în picioare principii sau grupuri.

 


- Am văzut pe mai multe materiale ale PMP mesajul ”Pentru securitate socială”. La ce vă referiți mai exact?
-  În Europa de după cel de al Doilea Război Mondial a apărut o forma de guvernare ce poarta numele de ”statul bunăstării sociale”. Și astăzi funcționează și inspiră modul de distribuire al resurselor. Securitatea socială are în vedere oferirea unor servicii sociale de bază la standarde europene: educație, sănătate, locuri de muncă și siguranță publica. Fără aceste servicii nu vom putea opri exodul masiv al tinerilor din ultimii ani. Există resurse de finanțare, mai trebuie voință și implicare.

 


”Aveam nevoie de un candidat cu notorietate, cu experiență, dar și cu șanse reale de a fi o alternativă puternică la actuala guvernare locală PSD – PNL”

 


- Inițial, președintele filialei Partidului Mișcării Populare v-a prezentat drept candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani? Până la urmă candidează Gheorghe Ciubotaru? Cine a renunțat, dvs. sau partidul?
- Așa cum am mai spus, eu am decis să propun colegilor din organizația municipală candidatura dlui Gheorghe Ciubotaru pentru funcția de primar. Experiență dumnealui, dar și condițiile generate de pandemie au cântărit decisiv. Aveam nevoie de un candidat cu notorietate, cu experiență, dar și cu șanse reale de a fi o alternativă puternică la actuala guvernare locală PSD - PNL. Dl Ciubotaru este personalitatea potrivită pentru a clarifica felul în care au fost cheltuiți bani publici în diverse proiecte. Aș aminti doar cazul Teatrului Mihai Eminescu sau cel al transportului public. În aceeași măsură, o administrație condusă de dl. Ciubotaru poate pune în practică un program de guvernare locală care să includă proiecte mari ca digitalizarea, construirea de rute ocolitoare, construirea de noi locuințe și parcări. Exact ceea ce în ultimii ani nu s-a întâmplat grație tandemului nefericit aflat la conducerea municipiului, mă refer la PNL-PSD.

 


- La acțiunea electorală la care a participat la Botoșani președintele PMP, Eugen Tomac, a vorbit despre PMP ca de un partid nou cu oameni noi. La Botoșani însă, acest ”partid nou cu oameni noi” are drept candidați la cele mai importante posturi din administrația publică locală două persoane care au fiecare peste două decenii de politică în spate. Cum se împacă acest lucru cu afirmațiile șefului cel mare de la București?
- Marea majoritate a candidaților PMP pentru alegerile locale sunt oameni noi care nu au mai făcut politică și mă refer la candidații pentru primării și consiliile locale. Pentru pozițiile de top din administrația locală am preferat oameni cu notorietate, campania electorală se desfășoară cu restricții evidente, dar normale cauzate de criza sanitară. Sigur, este o provocare pentru toate partidele să selecteze elite politice într-un județ din care mai mult se emigrează. Cred însă că avem cea mai buna variantă pentru alegeri în persoana dlui Corneliu Popescu la Consiliul Județean și dlui Gheorghe Ciubotaru la Primăria Botoșani.

 


”Generația mea mergea singură la școală, astăzi (...) ne temem pentru siguranța elevilor”

 


- Care este prima hotărâre de Consiliu Local pe care vă gândiți să o inițiați în calitate de consilier local?
-  Încă din ianuarie insist pentru siguranța publica. Perioada stării de urgență a agravat și mai mult unele tensiuni sociale, orașul având destule zone nesigure pentru populație. Avem nevoie de o dezbatere publică și de un set de măsuri prin care municipalitatea să ofere protecție în primul rând copiilor, apoi celorlalți. Generația mea mergea singură la școală, astăzi discutând cu cetățenii zilnic, în diverse zone, am observat că avem aceeași problemă: ne temem pentru siguranța elevilor. Administrația municipală trebuie să asigure strada, traseul până la scoală. Așa am evita blocajele în trafic dimineața sau la prânz. Copiii trebuie să fie în siguranță pe stradă așa cum sunt acasă ori în clasă. Deci, vor trebui avute discuții cu toți factorii de decizie locali sau naționali și decis în consecință.

 


- Și ce nu ați face niciodată din postura de consilier local?
- Nimic din ceea ce mi-ar afecta principiile.â

 


”Targetul partidului este de 10 procente, tot ce este peste acest obiectiv este bonus”

 

- Care este obiectivul realist al PMP Botoșani pentru aceste alegeri, ce procent v-ați propus să obțineți?
- Targetul partidului este de 10 procente, tot ce este peste acest obiectiv este bonus. Echipa de la Botoșani are însă un obiectiv mai ambițios generat de ultimele cercetări sociologice ce ne dau speranțe că vom obține mai mult decât se estima.

 


- V-am întrebat ce veți face după ce deveniți consilier local. Trebuie totuși să vă întreb și care vă sunt planurile și în cazul unui eșec?
- Am descoperit în toată această perioadă că orașul are oameni frumoși, muncitori, gospodari. Cunoscându-i pe mulți dintre ei nu pot fi decât un câștigător.

 

 

 

Comandat de PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200020

 

 

 

loading...
Un politician de profesie vrea să-l schimbe pe Flutur: Nu avem siguranță

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Stimați colegi, vă urez succes în parcursul dv. următor, parcurs politic sau profesional, și acestea fiind zise, ședința de astăzi s-a încheiat”,mesajul Cătălinei Lupașcu în ultima ședință de CL  ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8741 lei
USD
Dolarul SUA
4.1264 lei
CHF
Francul elveţian
4.5376 lei
GBP
Lira sterlină
5.3742 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9420 lei
XAU
Gramul de aur
252.0199 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2422 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3349 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9400 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1311 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1782 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.2 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
10.2 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
10.2 o C
Ştefăneşti
9.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.