Interviuri
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  

Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  

A părăsit România pentru 5 ani și a muncit în Anglia, însă dorul de casă i-a mai atenuat din dezamăgirea care l-a fugărit la mii de kilometri și a revenit acasă decis să-și facă un viitor în țara lui. Și, s-a întors mai ales cu gândul să schimbe ceva în țara lui, mobilizând tineri și adulți să pună umărul, alături de el, pentru o Românie mai bună.

 

De ce ai plecat din România?

 

 • Am plecat din cauza faptului că sistemul și acești conducători ai țării nu și-au făcut datoria cum ar fi trebuit și neavând un viitor și neavând posibilitatea să am un serviciu din care să-mi întrețin și familia, a trebuit să iau calea străinătății. Am stat plecat cinci ani, din păcate am reușit să vin de maximum cinci – șase ori acasă pentru că în străinătate este greu să prinzi un serviciu bun și este greu să-l păstrezi. Punctualitatea și seriozitatea lor sunt la un standard pe care noi poate o să-l avem peste 50 de ani.

 

 

Nu te-ai integrat acolo?

 

 • Nu neapărat, m-am integrat foarte bine, pot să zic că am avut un serviciu foarte bun și foarte bine plătit, dar dorul de casă, de familie, dorul de locurile natale și de prieteni m-au făcut să vin acasă. Și speranța că stând acolo și făcând experiență, strângând niște bani, am sperat că o să vin acasă, să-mi fac un viitor aici, o familie. Nu printre străini. Și ca mama mea la bătrânețe să se bucure de nepoți.

 

Ai revenit după 5 ani de zile, acum cu ce te ocupi?

 

 • Momentan cu nimic, doar studiez, vreau să fac școala de șoferi profesioniști, am reușit să iau și penultimul examen. Este un job destul de bine plătit și la noi în România.

 

Te-am văzut foarte pătimaș mai ales în acțiunile astea și electorale și civice. Ce anume te împinge să fii o voce, ce vrei tu să transmiți?

 

 • Eu vreau să încerc să scot din capul multor oameni că noi nu putem face nimic. Că noi suntem prea mici. Mulți oameni nu înțeleg că, de fapt, puterea absolută în România, în general în lume, suntem noi, oamenii. Oameni simpli, pentru că prin votul nostru decidem viitorul nostru, al țării.

 

Dar ce anume se greșește acum în România?

 

 • Prin faptul că noi lăsăm pe alții să decidă în locul nostru, pentru că noi ne pierdem speranța văzând că mai-marii conducători ai țării își umplu conturile, încep să cumpere oamenii, dar ei nu înțeleg un lucru foarte important, că mulți dintre noi nu suntem de vânzare, cu bani nu cumpărăm orice.

 

 

Dacă ai avea putere de decizie, ce ai schimba în România, la sistemul actual?

 

 • În primul rând aș vrea să pun o lege în care să scot imunitatea parlamentarilor, să nu poată să se atingă de legile justiției. Nu i-aș mai lăsa să-și facă pensii speciale, în primul rând. Să vă spun punctul meu de vedere. Eu cred că cei care au fost atunci la Iași și s-au pus împotriva mea și mulți alții dintre bătrânii noștri pentru care s-au mărit pensiile, le spun așa: oameni buni, eu cred că voi meritați de zece ori mai mult. Voi ați muncit prin colective, voi ați muncit foarte greu și meritați să aveți o pensie poate de două, trei ori mai mare, să puteți să stați la bătrânețe liniștiți. Că numai voi știți cum ați muncit pe timpul comuniștilor. Nu cei din Parlament, cei care-și fac legi speciale în favoarea lor, ca să nu ajungă după gratii. Dar mai devreme sau mai târziu, toți vom plăti în fața lui Dumnezeu și toți cei care au greșit în fața legii vor ajunge la închisoare.

 

De ce crezi că generația tânără este atât de indiferentă la ceea ce se întâmplă în România?

 

 • Majoritatea tinerilor susțin că România nu o să-i poată ajuta niciodată, cei care ne conduc nu o să ne ajute cu nimic. Îndată ce ei termină facultățile, școlile și ar vrea să aibă un loc de muncă se lovesc de acea barieră, prin care li se cere experiență, nu sunt încurajați. Dar văzându-mă la Iași pe mine, mulți dintre ei mi-au trimis mesaje, mulți dintre ei au spus că vor ieși la vot. Pentru prima dată după mulți ani tineretul va ieși la vot și prin alegerile acestea care vor fi în 26 mai vom demonstra că Moldova nu va mai fi roșie și vom demonstra că într-adevăr vrem o schimbare pentru că așa rău nu am mai trăit niciodată. A fost rău în România de 30 de ani, dar în halul acesta nu s-a ajuns niciodată. Și nu putem fi de partea unui om care are două dosare penale și o condamnare definitivă.

 

Crezi că 26 mai va fi pentru România un moment de răscruce?

 

 • Eu cred că 26 mai va fi una din zilele în care românii se vor trezi și vor vedea că mai este o fărâmă de speranță și eu tind să cred că lumea nu va mai accepta mârșăviile acestor oameni corupți, acestor infractori.

 

Înțeleg că nu ești de acord cu oamenii care guvernează în momentul acesta, dar pe de altă parte vezi o alternativă?

 

 • Eu tind să cred că în România avem și oameni capabili, avem și tineri școliți, avem și oameni care nu sunt corupți, care pot să ne conducă. Sunt puțini din păcate, dar tind să cred că noi putem să aducem la cârma țării niște oameni capabili care vor într-adevăr să facă ceva pentru noi, oamenii de rând.

 

 

Povestește-mi puțin despre „Diaspora Unită Ajută România”. Cum v-ați găsit, cine face parte, care este mesajul pe care îl transmiteți?

 

 • Această organizație a fost înființată în urmă cu ceva timp de o doamnă stabilită de mai mulți ani în Germania. A înființat acest grup civic care se ocupă în primul rând cu informarea cetățenilor despre alegerile care urmează. Noi le spunem cetățenilor ce candidați are România la ora actuală…

 

Toți?

 

 • În afară de „ciuma roșie”. Noi avem voie să facem o singură discriminare, îi discriminăm pe ei… Prezentăm candidații, nu spunem la oameni ce să voteze, doar îi informăm, ce pot vota ei.

 

 

O clipă. Acest partid fără Liviu Dragnea ar fi o opțiune pe care să o prezentați?

 

 • Din păcate „ciuma roșie” nu stă doar în Liviu Dragnea. „Ciuma roșie” este Liviu Dragnea și mulți alții pe lângă el care au dosare penale și care sunt corupți. Și trebuie îndepărtată corupția. Noi nu avem ceva anume cu acest partid, noi avem ceva cu acei oameni corupți care sunt acolo, care-și schimbă legile și care au ajuns la o nesimțire trecută peste orice limită.

 

 

Faci parte din vreun partid?

 

 

 • Nu fac parte și nici nu voi face parte. Pentru că eu sunt apolitic și cu toate că după acel început al meu de a ieși în față, de a deschide ochii la oameni, din fața Consiliului Județean, m-au abordat unele partide politice, mi-au zis că dacă aș vrea într-adevăr să fac ceva mi-ar trebui sprijinul unui partid politic în spate, dar eu le-am spus: din păcate, nu. Pentru că eu nu sunt de vânzare, indiferent că poate situația mea financiară este precară și mi-ar fi de folos, zic că nu. Nu sunt de vânzare. M-am săturat să văd pe alții că se vând pentru nimic. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă eu am ieșit în fața lor și am avut curajul să le spun ceva, le-am spus pentru că așa am simțit. M-am dus acolo pentru că așa am simțit. Eu nu sunt plătit de nimeni, Dumnezeu îmi este martor, așa să mă ajute pe mine și pe familia mea cum mi-a dat mie 50 de bani cineva să ies în față. Mulți au spus că m-a trimis USR, că m-a trimis PNL. Nu m-a trimis nimeni! Eu o să ies întotdeauna în față să spun adevărul, o să am curajul, eu de ei nu mă tem, eu nu am afaceri, nu am nimic de pierdut, sunt un simplu copil de la țară care a avut curajul să iasă în față și a prins la foarte multă lume. Mulți mi-au spus: Daniel, vom ieși la vot, vom vota pentru viitorul copiilor și nepoților noștri.

 

 

loading...
MESAJUL unui băiat din Botoșani prezent la Iași, văzut de peste 1 milion de români – VIDEO
FLASH INTERVIU : CINE este Bogdan Cărăușu, liderul protestatarilor de la Botoșani?

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
Loading...
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
Loading...
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
Vino de muncește în țară ,apoi să ,,mănânci la ciuperci' despre una ori despre alta...! ,,Papagali' de genul tău, sunt în toate crâșmele din Botoșani.
17 mai 2019, 20:16
Vad ca la comentat ne pricepem toti, dar sa faceti ceva real pentru tara asta cam putini...Revolutiile si rascoalele, razboaiele nu s.au dus de oameni cu facultati, cum vad ca abereazaunii pe aici...omul a muncit cinstit si si.a castigat existenta cum a crezut de cuviinta.Daca sunteti mai buni iesi voi in strada, sau daca stiti ca puteti face mai mult ca sa scapamde ciuma rosie faceti dragilor mai mult, nu atacati fara rusine o persoana care nu vrea decatsa intram in normalitate si la noi in Romania...ce sunteti asa grei de cap fratilor? sau poate suntetirau intentionati...de asta ne merge asa bine, ca toti stim doar sa dam in altii si sa nu facem nimicconcret...
16 mai 2019, 21:14
Individul s-a supărat pe tara si a plecat pentru ca nu i-a dat statul serviciu. Păi ia publica-ti cv-ul sa-ti găsim serviciu, dar dupa studiile pe care le ai. Ai fi si tu om de știință și statul te neglijează. Pe vremuri ăștia ca tine făceau o scoala profesională și trăgeau la sauna, nu umblau prin europa dupa escrocherii si încercau să fie vedete. Doamna erdic poate scrieti articole mai interesante despre oameni cu scoala, nu despre analfabeti.
16 mai 2019, 18:38
incerc sa inteleg care e nemultumirea ta legata de penali dar sincer nu vad nici o logica in afirmatiile tale. Acum ca vrei sa ne convingi ca esti apolitic si mai ales nemanipulat politic cred si asta. Dar totusi , organizatia din care matale militezi cu seriozitate in acel grup civic de unde oare se finanteaza?. Vrei nu vrei o directie o ai trasata din start pe care sa circuli tinere . Succes in continuare, Vrei sa pari naiv si idealist dar sunt sigur ca nu e asa nici pe departe.Bafta.
16 mai 2019, 13:43
Si totusi aceasta persoana se contrazice singura si se ocupa cu nimic. Incurajator, distins, minunat. In concluzie ciuma este rosie, nu este galbena, portocalie sau alba. Oamenii tre sa voteze cum spune tanarul fara ocupatie si nu cum doreac si cum simt. Can-can bre...
16 mai 2019, 12:28
VISE !!!
16 mai 2019, 09:20
Respectele mele omule ...toata stima!
16 mai 2019, 08:28
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Nu uitați că suntem principalul vector de imagine al municipiului Botoșani la ora actuală. Nu știu dacă într-adevăr în bugetul de cheltuieli preconizat de dv. aveți posibilitatea să măriți aceste sume sau doar să modifica ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7834 lei
USD
Dolarul SUA
4.4307 lei
CHF
Francul elveţian
4.5078 lei
GBP
Lira sterlină
5.7074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9526 lei
XAU
Gramul de aur
229.4268 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2506 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4151 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3420 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1914 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6404 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.