Interviuri
INTERVIU Constantin Conţac : „Lumea mănîncă la c… ca să o spun pe româneşte”
Încet-încet Constantin Conţac revine pe scena politică botoşăneană. Nu joacă însă chiar în faţa spectatrilor, ci coordonează piesa din culise. Tocmai a convenit cu şefii de la centru ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României să coordoneze activitatea filialei de la Botoşani, însă nu intră efectiv în partid şi nici nu participă la aţciuni concrete ale acestuia. La un an şi jumătatea de la plecarea din Consiliul Judeţean şi din PSD, fostul lider social-democrat nu l-a uitat nici pe Mircea Geoană, despre care spune că l-a dat afară din partid, dar nici pe prefectul Cristian Roman. Pare tentat, dar nu din cale afară, doar de o funcţie în administraţie. Asta poate şi pentru că, în ciuda crizei, afacerile îi merg mai bine ca niciodată.
„Am dus oameni care n-o fost văzut Bucureştiul niciodată”

-    Reveniţi în politică, aşa cum se zvoneşte, sau nu?
-    Nu, deocamdată nu revin. Am promis şi susţin UNPR-ul, am întrebat dacă ei au formulată o ideea privitoare cine va fi viitorul preşedinte în 2014 şi mi-au spus Cristian Diaconescu, au confirmat toţi că el va fi următorul candidat la preşedinţie. Am spus că o să-i ajut şi cît o să pot să îi dau relaţii care să fie şi solide, dar şi credibile, am să-i ajut.

-    Şi ajutorul în ce o să conste, în fonduri, în logistică?
-    Nu. Bălăşcău acum să ştii că s-a vorbit foarte mult, tot timpul, de fonduri. Eu să ştii că nu chiar, vai de mine, am dat bani la partid. Eu am avut altă chestie. De exemplu, cînd am mers la Bucureşti, care nu s-a realizat pe vremea pînă la mine la partid, nici nu ştiau unde îi Bucureştiul membrii de partid din judeţ că mergeau numai vîrfurile care erau parlamentari, alde cutare, cutare, cutare, nu mai dau nume, eu i-am dus pe toţi să vadă şi centru, să poată să participe la discuţii şi mai plăteam autobuzul dus-întors că îmi era frică să merg cu un autobuz nelegal dacă în caz de accident trebuia să am bilet şi nu’ş ce, dădeam şi eu o masă seara că eu am dus oameni care n-o fost văzut Bucureştiul niciodată, n-o fost stat la hotel niciodată şi i-am cazat la hotel. Am făcut nişte servicii dintr-astea, dar nu chiar prea ieşit din comun. Şi-am mai plătit nişte nenorociţi dintr-ăştia care toată ziua mă băteau la cap şi stăteau cu mîna întinsă. Ei, şi acuma, dacă mă duc un post de televiziune seara, este femeia aceea care e cînd mă vede la televizor stă la uşă, cînd ies de acolo mă prinde, într-o oră ajunge de oriunde Şi ce să fac? Se ţine de mine pînă acasă.
„Spun cu mîna pe Biblie că e mai bun Băsescu decît Geoană”

-    Şi oferta aţi primit-o de la centru sau a fost iniţiativa dvs.?
-    Nu. Eu am intrat în nişte relaţii în 2009, după ce m-au dat afară din partid şi tot, am susţinut candidatura preşedintelui Băsescu împotriva lui Geoană. Era şi normal, Geoană şi-a bătut joc de mine în halul ăsta cu gaşca lui şi astăzi spun cu mîna pe Biblie că e mai bun Băsescu decît Geoană. Eu cunosc foarte bine la oameni, e mai bun, e mai bun!
-    Aşa rău cum îl face toată lumea?
-    Chiar aşa rău cum îl face toată lumea el e mai bun decît Geaonă. Geoană a fost un pervers, n-o spun niciodată adevărul, numai cu minciuni a umblat, numai a dus pe toţi cu preşuleţul şi nu… El e coautor la distrugerea bugetului cînd a fost la guvernare şi a susţinut liberalii. Au dat bani… Şi dacă se dădea măcar echitabil în toată ţara, dar s-au dat la cîţiva lideri de-ai noştri care erau în coastă lui şi care toată ziua erau ei la…, dar nu vrea să-i pomenesc. Şi eu am rămas fidel acestei susţineri pentru că consider că un om la vîrsta mea nici nu-i frumos să umble cu, ştiu eu, cînd la un partid, cînd la altul. Eu am rămas susţinător al acestei formaţiuni politice care s-a creat din independenţi şi care s-a transformat în partid. Eu nu mai pot să merg la un partid pentru că, vă daţi seama, ce-ar fi. Şi aşa atunci cînd ne-a trecut Simirad şi nu’ş ce cu Partidul Moldovenilor am ajuns la PSD să mă duc la alt partid să mă vorbească lumea că-s ciolănar. Mie nu îmi trebuie, eu nu m-am dus la alt partid sau dacă am fost la Consiliul Judeţean n-am făcut pentru bani, eu am făcut că am crezut, chiar am avut un crez al meu, că pot să fac ceva. Ei, m-am convins că prea mulţi rechini erau, nu prea am făcut. Am mai făcut cîte ceva, dar nu prea s-a putut. M-am luptat foarte mult cu ei, dar nu se putea.

„Pe Ţâbuleac ce să-l întreb, dacă nu are nimic, ce să-l întreb?”

-    Şi acum credeţi că mai puteţi face ceva?
Eu cred că UNPR… Dar trebuie să conducă cineva şi ţara şi cred că cineva, pînă la urmă, trebuie să îşi mai pună şi contribuţia. Cred că, cu greutăţile care sunt acuma, cu tăierea din salarii, cu bugetarii, cred că se poate reveni la o formă normală. Nu se poate fără bugetari, dar nici în halul ăsta. Nu se poate fără asistenţă socială, dar nu în halul ăsta, nu se poate fără susţinere financiară prin acel ajutor de şomaj, dar nu în halul acesta. Adică, de la 10%, la 15% să dai 60% de acuma e ieşit din comun. Adică fiecare vrea şi spune „dom’ne, dacă mă votezi, mă susţii, îţi dau”. Nu se poate! Eu n-am promis şi cînd am fost n-am promis „asta facem, asta facem”. Că îi întreb acum pe primari „ei, cine v-a mai dat vreun leu?” Cît le-am dat eu lor... nu i-am întrebat? Sigur, era Curte de Conturi şi le spuneam să aibă grijă că, pînă la urmă, iluminatul în comune eu l-am făcut, apa tot eu am tras-o, majoritatea tot eu le-am făcut, şcolile le-am renovat pe toate, acum ăştia le închid. Da, ce poată să-mi spună mie că nu am făcut? Eu am făcut, dar n-am făcut cum trebuie şi n-am avut cu cine să mă înţeleg. Îţi aduce aminte cît m-am luptat eu şi deja umblau topometriştii pe drumul de la Tîrgu Frumos la Botoşani?

Contac senior
Ştii cînd m-a dus la Iaşi şi tu ai scris şi toţi scriau că nu am vrut să semnez cînd cu Fenechiu şi era Câmpanu şi prefectul a semnat? Şi acum prefectul zice că se ocupă de drumul de la Tîrgu Frumos, dar atunci cînd eu vroiam să fac şi eram gata-gata cine l-a scos? El l-a scos! El ar trebui acum să se ducă în faţa oglinzii şi să îşi dea pumni în cap pentru că a blocat atunci judeţul. Şi au mai fost chestii dintr-astea şi cu Suceava, şi cu altele. Vii acum şi zici că trebuie să faci, dar cînd eu am spus? Cînd strigam „să facem un drum de la capăt la capăt” - n-am nimic cu Achiţei, chiar mi-a părut rău când l-au schimbat, dacă îl pune acum e foarte bine – dar vroiam să spun „dom’ne facem un drum de la capăt”, Achiţei striga „nu, să facem pe tronsoane”. Nu ştiu dacă ţii minte, prin şedinţele de Consiliu ce striga el „tronsoane, o bucăţică de aici”. Că el… avea fiecare, avea şi el o bucăţică, el nu mai ţinea cont de interesul general. Eu am vrut să fac treabă bună, ei acuma nu pot să facă. Din punctul acesta de vedere îl compătimesc pe Ţâbuleac că, dacă ar fi avut condiţiile mele, poate mă întrebam cu dînsul mereu „ce ai făcut faţă de mine?” Dar ce să-l întreb, dacă nu are nimic, ce să-l întreb?

„Eu sunt oleacă de patriot aşa în mine, oleacă de naţionalist”
-    Deci o să susţineţi partidul acesta, dar n-o să fiţi şi membru?
-    Nu. Rămîn susţinător şi-o să susţin partidul. Şi-o să ajut cît pot.

-    Dar nu depuneţi adeziune?
-    Nu dom’ne, da’ adeziune înseamnă să fii membru de partid şi nu, nu. O să-l susţin.

-    Lumea o să se întrebe, dar ce cîştigi de aici? Sau vrei aşa, numai din suflet?
-    Eu fac… da, din suflet, da. Ştii ceva? A dispărut patriotismul în ţara asta. Poate, părerea mea, e că-s şi naţionalist oleacă, poate oleacă… Că mi-i şi frică să spun că ăştia te iau şi îţi zice că eşti naţionalist, dar eu nu sunt de acord cu multe lucruri şi ţin la Botoşaniul ăsta, ţin. Eu m-am luptat pentru Botoşani să-l duc înapoi, nu să mă ascund şi să nu îmi deie nimeni nimic şi am arătat că nu este aşa cum se vorbeşte despre Botoşani că-s cei mai săraci, că-s cei mai nu’ş ce şi nu mai ştiu. Am avut şi valorile noastre culturale, şi am avut şi succesele noastre, dar, în fine, eu sunt oleacă de patriot aşa în mine, oleacă de naţionalist că, pînă la urmă, aici m-am născut şi aici îi ţara mea, nu mă duc în altă parte, dar în fine… Astăzi dacă spui chestii din astea altfel eşti înţeles cu toate că, văd că pe francezi nu-i întreabă nimeni cît sunt de naţionalişti şi cît de urît se poartă cu noi şi cum se poartă, dar asta-i, un popor mare îşi face de cap, unul mic n-are ce face. Noi nu suntem chiar mici, dar n-ar trebui să fim acolo.

„Din punct de vedere al afacerilor, stabilitatea cea mai bună e acum”
-    Suntem destui de mulţi, mai ales în Europa de Est, dar vroiam să vă întreb cînd vă mergeau mai bine afacerile, cînd eraţi implicat şi în politică, şi în administraţie sau acum cînd mai sunteţi implicat în politică doar eventual indirect, mai sprijiniţi un partid?
-    Din punct de vedere al afacerilor, stabilitatea cea mai bună e acuma. Pentru că, într-un fel s-au clarificat treburile, adică se licitează. Eu am mers totdeauna la licitaţii. Licitaţiile, totuşi, dacă eşti bun, ţi le respectă Justiţia. Mai sunt şi cazuri în care…
-    Justiţia abia, nu cel care scoate prima oară la licitaţie.
-    Au mentalităţi cum le au, dar la Justiţie, pînă la urmă, îi pune la punct. Şi toate le-am cîştigat în Justiţie. Vorona am cîştigat-o prin Justiţie, Mihălăşeniul prin Justiţie, celălalt, ce-am mai făcut prin Justiţie, Vorniceniul prin Justiţie, acuma Suceava toate în Justiţie.

-    Cheltuiţi ceva bani cu avocaţii.
-    Nuuu, dar nu am. Eu am caietul de sarcini şi oamenii mei, şi am un jurist la mine, aici care se ocupă de treaba asta. Dacă spune că şoseaua e de 7 metri şi eu merg în cadrul celor 7 metri, nu poa’ să spună nimeni că am mers pe arătură, că nu are cum, nu ştiu dacă mă înţelegi. Ei, am avut unul care de pe locul 4 la licitaţie a luat lucrarea şi eu din cauză că-l cunosc pe Simirad am abandonat să fac lucrarea, dar îia de pe locurile 2 şi 3 au făcut contestaţie şi iaca că se judecă şi acuma.

„Noi lucrăm pe datorii sau pe credite bancare”
-    Apropos de contestaţii şi de licitaţii, cum reuşiţi totuşi că lucraţi, de exemplu, la drumul de la Vorona pe datorii de vreo 30 de miliarde de lei vechi şi să fiţi profitabil în continuare?
C Contac-    Auzi… din punct de vedere economic, situaţiile nu se pot analiza. Noi lucrăm pe datorii sau pe credite bancare şi am luat credite bancare, am luat şi am negociat în contracte cu operatori de materiale de construcţii serioşi, ne-am creat şi o credibilitate în faţa beneficiarilor noştri şi, de exemplu, bitumul îl plătim la 60 de zile, motorina la 60 de zile. Dacă s-a întîmplat că n-am putut să plătesc la 60 de zile şi plătesc la 90 de zile, nu mi-au pus penalizări pentru că, totuşi, am făcut eforturi şi am plătit. O lucrare, dacă am făcut-o, nu mi-a dat banii, dar în şase luni tot… La Botoşani e situaţia asta, de exemplu, la alte lucrări sunt bani. Şi la Botoşani proiectele din fonduri structurale, Mihălăşeni, au plătit.

„Ei s-au dus toţi ca blegii afară”
-    Lumea spune că aţi cîştigat licitaţiile astea în instanţă după ce l-aţi sprijinit pe Băsescu la prezidenţiale.
-    Lumea mănîncă la c… ca să o spun pe româneşte să audă toată ţara. Nu e adevărat. Tu crezi că Băsescu se bagă în treburile astea? Ei uite că eu chiar am să spun un lucru. Lumea multă îl acuză pe Băsescu, dar nu e aşa. Eu am stat şi la Iaşi, şi la Caracal, cînd am fost acolo la cetate, Băsescu la nimeni n-o spus dom’ne. Şi acela Solomon a fost lîngă mine şi nu l-au arestat? Nu-i adevărat! Lumea a luat-o aşa înainte cu Băsescu. Băsescu vreă să facă ordine, dar nu poate. Nu poate, că Parlamentul vezi ce face? Şi eu te întreb, că se spune că a furat Roberta. O fi furat Roberta, dar cei care trebuiau să păzească de ce au ieşit afară din sală şi n-au stat la numărătoare? Vezi, noi venim şi spunem că hoţu-i hoţ, dar cel ce trebuie să păzească hoţul doarme. Păi cine-i de vină? Hoţu-i hoţ de felul lui, dar cel ce a dormit nu-i de vină? Adică eu asta întreb. Eu întotdeauna nu m-am dus, băi gata, a fost unul isteţ şi v-a tras în ţeapă, v-a tras. Voi aţi ieşit toţi ca blegii din sală? Ăştia au spus că a fost vot corect? Ce mai să facă reconstituire, înscenări dintr-astea se fac multe acuma, aţi văzut ce se face. Nu-i corectă treaba, nu-i ţin partea că e bine sau rău, dar nu-i corect. Ei trebuiau să lase chestorii, şi liberalii şi socialiştii, să îi lase în sală la numărătoare şi, chiar dacă erau doua voturi ale lor împotrivă, dar erau acolo şi votau şi le luau la numărat şi ştiau „băi fraţilor aici suntem, acum anunţăm presa”, dar ei s-au dus toţi ca blegii afară şi ăia înauntru…
-    Am înţeles că nu vă mai doriţi nici o implicare în politică, dar o funcţie administrativă v-ar mai tenta?
-    Nu, ţi-am spus că nu. Ţi-am spus că mi-au spus că mă pune acolo. În fine, rămîne să mai mă gîndesc. Eu deocamdată am refuzat-o pentru că nu ştu ce-o să aducă viitorul şi nici n-aş vrea să mă complic în nişte situaţii că, după cum se mai vorbeşte prin tîrgul ăsta mă îngrozesc de ce au mai făcut alţii şi nu vreau să mai intru şi eu pe acolo că cine ştie ce scandaluri mai am. Tu nu ştiu, nu auzi? Auzi mai multe ca mine.

Interviu realizat de Sergiu Bălăşcău
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
intai invata sa scrii romaneste, apoi incearca sa/ti ascunzi ofuscarea personala, de troglodit platit la stat, care asteapta leafa o data pe luna si eventualele spagi de la cetatenii de aici, apoi afla ca parerile tale chiar nu au importanta, cata vreme domnul Contac a demonstrat ca are valoare, si in politica si in afaceri, chit ca iar crapa de ciuda jegosii ca tine. Cu ce sunt mai valabili si mai buni, actualii falimentatori ai judetului? ce au facut astia pana acum? ce fac acum ptr. botosaneni? se vede mai bine daca ai judeca cu capul, ori pe tine te caracterizeaza"goliciunea mintii".
28 noiembrie 2010, 12:58
Noroc cal mai bagati voi in seama ,ca in rest pe politica e un nimeni , dar stie ca se mai poate roade vreun ciolan si atunci profita de voi ca sa fie bagat in seama. Lupul unde a mancat o oae se intoarce si a doua oara , dar domnia sa ar fi bine sasi vada de afaceri ca la asta se pricepe si stie sa fenteze legile tari pentru asi infunda buzunarele parca ar avea viata vesnica . Un papagal de vita veche, un nimeni pe scena politica mai bine siar fece acel partid de pomina al celor prosti .
28 noiembrie 2010, 11:28
da asa da bine mai zici ,si nici un interes nu ai ,chiar asa? te-a apucat dragul si dorul de a ajuta partidul asta de o,oooooooo % nu? da stai sa te credem,numai ca unii dintre noi stiu care este miza ta,vezi ca te trag si astia in piept ,iti papa banutul si tot acolo ajungi,ai sa vezi!
27 noiembrie 2010, 14:21
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
-0.4 o C
Bucecea
1.5 o C
Darabani
-0.9 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.