Interviuri
INTERVIU Constantin Conţac : „Lumea mănîncă la c… ca să o spun pe româneşte”
Încet-încet Constantin Conţac revine pe scena politică botoşăneană. Nu joacă însă chiar în faţa spectatrilor, ci coordonează piesa din culise. Tocmai a convenit cu şefii de la centru ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României să coordoneze activitatea filialei de la Botoşani, însă nu intră efectiv în partid şi nici nu participă la aţciuni concrete ale acestuia. La un an şi jumătatea de la plecarea din Consiliul Judeţean şi din PSD, fostul lider social-democrat nu l-a uitat nici pe Mircea Geoană, despre care spune că l-a dat afară din partid, dar nici pe prefectul Cristian Roman. Pare tentat, dar nu din cale afară, doar de o funcţie în administraţie. Asta poate şi pentru că, în ciuda crizei, afacerile îi merg mai bine ca niciodată.
„Am dus oameni care n-o fost văzut Bucureştiul niciodată”

-    Reveniţi în politică, aşa cum se zvoneşte, sau nu?
-    Nu, deocamdată nu revin. Am promis şi susţin UNPR-ul, am întrebat dacă ei au formulată o ideea privitoare cine va fi viitorul preşedinte în 2014 şi mi-au spus Cristian Diaconescu, au confirmat toţi că el va fi următorul candidat la preşedinţie. Am spus că o să-i ajut şi cît o să pot să îi dau relaţii care să fie şi solide, dar şi credibile, am să-i ajut.

-    Şi ajutorul în ce o să conste, în fonduri, în logistică?
-    Nu. Bălăşcău acum să ştii că s-a vorbit foarte mult, tot timpul, de fonduri. Eu să ştii că nu chiar, vai de mine, am dat bani la partid. Eu am avut altă chestie. De exemplu, cînd am mers la Bucureşti, care nu s-a realizat pe vremea pînă la mine la partid, nici nu ştiau unde îi Bucureştiul membrii de partid din judeţ că mergeau numai vîrfurile care erau parlamentari, alde cutare, cutare, cutare, nu mai dau nume, eu i-am dus pe toţi să vadă şi centru, să poată să participe la discuţii şi mai plăteam autobuzul dus-întors că îmi era frică să merg cu un autobuz nelegal dacă în caz de accident trebuia să am bilet şi nu’ş ce, dădeam şi eu o masă seara că eu am dus oameni care n-o fost văzut Bucureştiul niciodată, n-o fost stat la hotel niciodată şi i-am cazat la hotel. Am făcut nişte servicii dintr-astea, dar nu chiar prea ieşit din comun. Şi-am mai plătit nişte nenorociţi dintr-ăştia care toată ziua mă băteau la cap şi stăteau cu mîna întinsă. Ei, şi acuma, dacă mă duc un post de televiziune seara, este femeia aceea care e cînd mă vede la televizor stă la uşă, cînd ies de acolo mă prinde, într-o oră ajunge de oriunde Şi ce să fac? Se ţine de mine pînă acasă.
„Spun cu mîna pe Biblie că e mai bun Băsescu decît Geoană”

-    Şi oferta aţi primit-o de la centru sau a fost iniţiativa dvs.?
-    Nu. Eu am intrat în nişte relaţii în 2009, după ce m-au dat afară din partid şi tot, am susţinut candidatura preşedintelui Băsescu împotriva lui Geoană. Era şi normal, Geoană şi-a bătut joc de mine în halul ăsta cu gaşca lui şi astăzi spun cu mîna pe Biblie că e mai bun Băsescu decît Geoană. Eu cunosc foarte bine la oameni, e mai bun, e mai bun!
-    Aşa rău cum îl face toată lumea?
-    Chiar aşa rău cum îl face toată lumea el e mai bun decît Geaonă. Geoană a fost un pervers, n-o spun niciodată adevărul, numai cu minciuni a umblat, numai a dus pe toţi cu preşuleţul şi nu… El e coautor la distrugerea bugetului cînd a fost la guvernare şi a susţinut liberalii. Au dat bani… Şi dacă se dădea măcar echitabil în toată ţara, dar s-au dat la cîţiva lideri de-ai noştri care erau în coastă lui şi care toată ziua erau ei la…, dar nu vrea să-i pomenesc. Şi eu am rămas fidel acestei susţineri pentru că consider că un om la vîrsta mea nici nu-i frumos să umble cu, ştiu eu, cînd la un partid, cînd la altul. Eu am rămas susţinător al acestei formaţiuni politice care s-a creat din independenţi şi care s-a transformat în partid. Eu nu mai pot să merg la un partid pentru că, vă daţi seama, ce-ar fi. Şi aşa atunci cînd ne-a trecut Simirad şi nu’ş ce cu Partidul Moldovenilor am ajuns la PSD să mă duc la alt partid să mă vorbească lumea că-s ciolănar. Mie nu îmi trebuie, eu nu m-am dus la alt partid sau dacă am fost la Consiliul Judeţean n-am făcut pentru bani, eu am făcut că am crezut, chiar am avut un crez al meu, că pot să fac ceva. Ei, m-am convins că prea mulţi rechini erau, nu prea am făcut. Am mai făcut cîte ceva, dar nu prea s-a putut. M-am luptat foarte mult cu ei, dar nu se putea.

„Pe Ţâbuleac ce să-l întreb, dacă nu are nimic, ce să-l întreb?”

-    Şi acum credeţi că mai puteţi face ceva?
Eu cred că UNPR… Dar trebuie să conducă cineva şi ţara şi cred că cineva, pînă la urmă, trebuie să îşi mai pună şi contribuţia. Cred că, cu greutăţile care sunt acuma, cu tăierea din salarii, cu bugetarii, cred că se poate reveni la o formă normală. Nu se poate fără bugetari, dar nici în halul ăsta. Nu se poate fără asistenţă socială, dar nu în halul ăsta, nu se poate fără susţinere financiară prin acel ajutor de şomaj, dar nu în halul acesta. Adică, de la 10%, la 15% să dai 60% de acuma e ieşit din comun. Adică fiecare vrea şi spune „dom’ne, dacă mă votezi, mă susţii, îţi dau”. Nu se poate! Eu n-am promis şi cînd am fost n-am promis „asta facem, asta facem”. Că îi întreb acum pe primari „ei, cine v-a mai dat vreun leu?” Cît le-am dat eu lor... nu i-am întrebat? Sigur, era Curte de Conturi şi le spuneam să aibă grijă că, pînă la urmă, iluminatul în comune eu l-am făcut, apa tot eu am tras-o, majoritatea tot eu le-am făcut, şcolile le-am renovat pe toate, acum ăştia le închid. Da, ce poată să-mi spună mie că nu am făcut? Eu am făcut, dar n-am făcut cum trebuie şi n-am avut cu cine să mă înţeleg. Îţi aduce aminte cît m-am luptat eu şi deja umblau topometriştii pe drumul de la Tîrgu Frumos la Botoşani?

Contac senior
Ştii cînd m-a dus la Iaşi şi tu ai scris şi toţi scriau că nu am vrut să semnez cînd cu Fenechiu şi era Câmpanu şi prefectul a semnat? Şi acum prefectul zice că se ocupă de drumul de la Tîrgu Frumos, dar atunci cînd eu vroiam să fac şi eram gata-gata cine l-a scos? El l-a scos! El ar trebui acum să se ducă în faţa oglinzii şi să îşi dea pumni în cap pentru că a blocat atunci judeţul. Şi au mai fost chestii dintr-astea şi cu Suceava, şi cu altele. Vii acum şi zici că trebuie să faci, dar cînd eu am spus? Cînd strigam „să facem un drum de la capăt la capăt” - n-am nimic cu Achiţei, chiar mi-a părut rău când l-au schimbat, dacă îl pune acum e foarte bine – dar vroiam să spun „dom’ne facem un drum de la capăt”, Achiţei striga „nu, să facem pe tronsoane”. Nu ştiu dacă ţii minte, prin şedinţele de Consiliu ce striga el „tronsoane, o bucăţică de aici”. Că el… avea fiecare, avea şi el o bucăţică, el nu mai ţinea cont de interesul general. Eu am vrut să fac treabă bună, ei acuma nu pot să facă. Din punctul acesta de vedere îl compătimesc pe Ţâbuleac că, dacă ar fi avut condiţiile mele, poate mă întrebam cu dînsul mereu „ce ai făcut faţă de mine?” Dar ce să-l întreb, dacă nu are nimic, ce să-l întreb?

„Eu sunt oleacă de patriot aşa în mine, oleacă de naţionalist”
-    Deci o să susţineţi partidul acesta, dar n-o să fiţi şi membru?
-    Nu. Rămîn susţinător şi-o să susţin partidul. Şi-o să ajut cît pot.

-    Dar nu depuneţi adeziune?
-    Nu dom’ne, da’ adeziune înseamnă să fii membru de partid şi nu, nu. O să-l susţin.

-    Lumea o să se întrebe, dar ce cîştigi de aici? Sau vrei aşa, numai din suflet?
-    Eu fac… da, din suflet, da. Ştii ceva? A dispărut patriotismul în ţara asta. Poate, părerea mea, e că-s şi naţionalist oleacă, poate oleacă… Că mi-i şi frică să spun că ăştia te iau şi îţi zice că eşti naţionalist, dar eu nu sunt de acord cu multe lucruri şi ţin la Botoşaniul ăsta, ţin. Eu m-am luptat pentru Botoşani să-l duc înapoi, nu să mă ascund şi să nu îmi deie nimeni nimic şi am arătat că nu este aşa cum se vorbeşte despre Botoşani că-s cei mai săraci, că-s cei mai nu’ş ce şi nu mai ştiu. Am avut şi valorile noastre culturale, şi am avut şi succesele noastre, dar, în fine, eu sunt oleacă de patriot aşa în mine, oleacă de naţionalist că, pînă la urmă, aici m-am născut şi aici îi ţara mea, nu mă duc în altă parte, dar în fine… Astăzi dacă spui chestii din astea altfel eşti înţeles cu toate că, văd că pe francezi nu-i întreabă nimeni cît sunt de naţionalişti şi cît de urît se poartă cu noi şi cum se poartă, dar asta-i, un popor mare îşi face de cap, unul mic n-are ce face. Noi nu suntem chiar mici, dar n-ar trebui să fim acolo.

„Din punct de vedere al afacerilor, stabilitatea cea mai bună e acum”
-    Suntem destui de mulţi, mai ales în Europa de Est, dar vroiam să vă întreb cînd vă mergeau mai bine afacerile, cînd eraţi implicat şi în politică, şi în administraţie sau acum cînd mai sunteţi implicat în politică doar eventual indirect, mai sprijiniţi un partid?
-    Din punct de vedere al afacerilor, stabilitatea cea mai bună e acuma. Pentru că, într-un fel s-au clarificat treburile, adică se licitează. Eu am mers totdeauna la licitaţii. Licitaţiile, totuşi, dacă eşti bun, ţi le respectă Justiţia. Mai sunt şi cazuri în care…
-    Justiţia abia, nu cel care scoate prima oară la licitaţie.
-    Au mentalităţi cum le au, dar la Justiţie, pînă la urmă, îi pune la punct. Şi toate le-am cîştigat în Justiţie. Vorona am cîştigat-o prin Justiţie, Mihălăşeniul prin Justiţie, celălalt, ce-am mai făcut prin Justiţie, Vorniceniul prin Justiţie, acuma Suceava toate în Justiţie.

-    Cheltuiţi ceva bani cu avocaţii.
-    Nuuu, dar nu am. Eu am caietul de sarcini şi oamenii mei, şi am un jurist la mine, aici care se ocupă de treaba asta. Dacă spune că şoseaua e de 7 metri şi eu merg în cadrul celor 7 metri, nu poa’ să spună nimeni că am mers pe arătură, că nu are cum, nu ştiu dacă mă înţelegi. Ei, am avut unul care de pe locul 4 la licitaţie a luat lucrarea şi eu din cauză că-l cunosc pe Simirad am abandonat să fac lucrarea, dar îia de pe locurile 2 şi 3 au făcut contestaţie şi iaca că se judecă şi acuma.

„Noi lucrăm pe datorii sau pe credite bancare”
-    Apropos de contestaţii şi de licitaţii, cum reuşiţi totuşi că lucraţi, de exemplu, la drumul de la Vorona pe datorii de vreo 30 de miliarde de lei vechi şi să fiţi profitabil în continuare?
C Contac-    Auzi… din punct de vedere economic, situaţiile nu se pot analiza. Noi lucrăm pe datorii sau pe credite bancare şi am luat credite bancare, am luat şi am negociat în contracte cu operatori de materiale de construcţii serioşi, ne-am creat şi o credibilitate în faţa beneficiarilor noştri şi, de exemplu, bitumul îl plătim la 60 de zile, motorina la 60 de zile. Dacă s-a întîmplat că n-am putut să plătesc la 60 de zile şi plătesc la 90 de zile, nu mi-au pus penalizări pentru că, totuşi, am făcut eforturi şi am plătit. O lucrare, dacă am făcut-o, nu mi-a dat banii, dar în şase luni tot… La Botoşani e situaţia asta, de exemplu, la alte lucrări sunt bani. Şi la Botoşani proiectele din fonduri structurale, Mihălăşeni, au plătit.

„Ei s-au dus toţi ca blegii afară”
-    Lumea spune că aţi cîştigat licitaţiile astea în instanţă după ce l-aţi sprijinit pe Băsescu la prezidenţiale.
-    Lumea mănîncă la c… ca să o spun pe româneşte să audă toată ţara. Nu e adevărat. Tu crezi că Băsescu se bagă în treburile astea? Ei uite că eu chiar am să spun un lucru. Lumea multă îl acuză pe Băsescu, dar nu e aşa. Eu am stat şi la Iaşi, şi la Caracal, cînd am fost acolo la cetate, Băsescu la nimeni n-o spus dom’ne. Şi acela Solomon a fost lîngă mine şi nu l-au arestat? Nu-i adevărat! Lumea a luat-o aşa înainte cu Băsescu. Băsescu vreă să facă ordine, dar nu poate. Nu poate, că Parlamentul vezi ce face? Şi eu te întreb, că se spune că a furat Roberta. O fi furat Roberta, dar cei care trebuiau să păzească de ce au ieşit afară din sală şi n-au stat la numărătoare? Vezi, noi venim şi spunem că hoţu-i hoţ, dar cel ce trebuie să păzească hoţul doarme. Păi cine-i de vină? Hoţu-i hoţ de felul lui, dar cel ce a dormit nu-i de vină? Adică eu asta întreb. Eu întotdeauna nu m-am dus, băi gata, a fost unul isteţ şi v-a tras în ţeapă, v-a tras. Voi aţi ieşit toţi ca blegii din sală? Ăştia au spus că a fost vot corect? Ce mai să facă reconstituire, înscenări dintr-astea se fac multe acuma, aţi văzut ce se face. Nu-i corectă treaba, nu-i ţin partea că e bine sau rău, dar nu-i corect. Ei trebuiau să lase chestorii, şi liberalii şi socialiştii, să îi lase în sală la numărătoare şi, chiar dacă erau doua voturi ale lor împotrivă, dar erau acolo şi votau şi le luau la numărat şi ştiau „băi fraţilor aici suntem, acum anunţăm presa”, dar ei s-au dus toţi ca blegii afară şi ăia înauntru…
-    Am înţeles că nu vă mai doriţi nici o implicare în politică, dar o funcţie administrativă v-ar mai tenta?
-    Nu, ţi-am spus că nu. Ţi-am spus că mi-au spus că mă pune acolo. În fine, rămîne să mai mă gîndesc. Eu deocamdată am refuzat-o pentru că nu ştu ce-o să aducă viitorul şi nici n-aş vrea să mă complic în nişte situaţii că, după cum se mai vorbeşte prin tîrgul ăsta mă îngrozesc de ce au mai făcut alţii şi nu vreau să mai intru şi eu pe acolo că cine ştie ce scandaluri mai am. Tu nu ştiu, nu auzi? Auzi mai multe ca mine.

Interviu realizat de Sergiu Bălăşcău
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
Loading...
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Loading...
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
intai invata sa scrii romaneste, apoi incearca sa/ti ascunzi ofuscarea personala, de troglodit platit la stat, care asteapta leafa o data pe luna si eventualele spagi de la cetatenii de aici, apoi afla ca parerile tale chiar nu au importanta, cata vreme domnul Contac a demonstrat ca are valoare, si in politica si in afaceri, chit ca iar crapa de ciuda jegosii ca tine. Cu ce sunt mai valabili si mai buni, actualii falimentatori ai judetului? ce au facut astia pana acum? ce fac acum ptr. botosaneni? se vede mai bine daca ai judeca cu capul, ori pe tine te caracterizeaza"goliciunea mintii".
28 noiembrie 2010, 12:58
Noroc cal mai bagati voi in seama ,ca in rest pe politica e un nimeni , dar stie ca se mai poate roade vreun ciolan si atunci profita de voi ca sa fie bagat in seama. Lupul unde a mancat o oae se intoarce si a doua oara , dar domnia sa ar fi bine sasi vada de afaceri ca la asta se pricepe si stie sa fenteze legile tari pentru asi infunda buzunarele parca ar avea viata vesnica . Un papagal de vita veche, un nimeni pe scena politica mai bine siar fece acel partid de pomina al celor prosti .
28 noiembrie 2010, 11:28
da asa da bine mai zici ,si nici un interes nu ai ,chiar asa? te-a apucat dragul si dorul de a ajuta partidul asta de o,oooooooo % nu? da stai sa te credem,numai ca unii dintre noi stiu care este miza ta,vezi ca te trag si astia in piept ,iti papa banutul si tot acolo ajungi,ai sa vezi!
27 noiembrie 2010, 14:21
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
”Performanța școlară nu va fi niciodată o povară ci un motor pentru învățământul și în perspectivă pentru economia acestei țări. Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali și avem obligația să îi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8590 lei
USD
Dolarul SUA
4.1404 lei
CHF
Francul elveţian
4.5183 lei
GBP
Lira sterlină
5.2910 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9604 lei
XAU
Gramul de aur
253.3349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3419 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1101 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.2 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
10.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
10.2 o C
Ştefăneşti
12.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.