Interviuri
INTERVIU Costică Macaleţi : „Am avut un ajutor substanţial de la Răzvan Rotaru”

10 ani, atît a împlinit Costică Macaleţi de cînd ocupă aproape fără încetare funcţii publice. A fost jumătate de an consilier judeţean, aproape patru ani prefect, iar în 2004 a devenit deputat. În vara lui 2008 a suferit un eşec usturător la Primăria Botoşani, însă după numai jumătate de an, candidînd tot pe un colegiu din municipiu, a dobîndit al doilea mandat consecutiv de parlamentar. Pe 29 mai a recîştigat categoric preşedinţia organizaţiei municipale a PSD, într-o dispută cu mult mai tînărul Costel Lupaşcu, cel care i-a reproşat că se află în fruntea unei „organizaţii de şmecheri”.

- Cum e să conduci o organizaţie de şmecheri?
- Să conduci o „organizaţie de şmecheri”, ca să-l parafrazăm pe colegul nostru Lupaşcu, nu-i simplu deloc. Politica este o activitate benevolă şi fac politică cei care sînt atraşi de politică sau care au diverse interese. Nu-i simplu de condus, mai ales că însuşirile umane, de cele mai multe ori, îşi spun cuvîntul şi mă refer la orgolii, invidii ş.a.m.d. Nu-i simplu de condus o orgnizaţie, chiar mai mică sau mai mare.

- Deci nu-i una de şmecheri?

- Nu, indiscutabil, nu este o organizaţie de şmecheri...

- Dar de ce este atunci?

- ... Mai ales că baza a ceea ce înseamnă o viitoare guvernare sau o viitoare ocupare a posturilor din instituţiile deconcentrate se face din nucleul organizaţiei municipale sau din teritoriu, din judeţ şi trebuie să ai buni profesionişti, oameni care au mai condus la viaţa lor structuri şi cred că trebuie şi selectaţi foarte bine că altfel ne trezim că punem la Ape oameni de la Loto şi cînd sînt inundaţii dăm din colţ în colţ sau punem la spital nu ştiu ce dansator sau balerin ş.a.m.d. Cred că trebuie fiecare meserie să îşi găsească locul acolo unde îi este locul.

„Nu aveam alt candidat pregătit sau scos la rampă pentru a candida la Primăria Botoşani”

- Pe de altă parte, la acea conferinţă municipală de alegeri, vi s-au reproşat şi unele lucruri pornite de la date statistice, care nu prea pot fi contestate, cum ar fi rezultatul de la alegerile pentru Primăria Botoşani din 2008, cînd aţi avut un scor de 15%.

- Da, scorul din 2008, mă rog, eu n-aş vrea să aduc justificări, dar principalul candidat Cătălin Flutur era pe val, era primar în funcţie şi probabil n-am fost nici eu cea mai bună variantă.

- Vi s-a impus?

- Dacă ar fi fost în 2005 probabil lucrurile erau altfel. Apropos de impus sau nu, nu mi s-a impus o asemenea candidatură, dar la vremea respectivă nici nu aveam alt candidat pregătit sau scos la rampă pentru a candida la Primăria Botoşani. Eu îmi însuşesc înfrîngerea de atunci. La Consiliul Local rezultatul a fost mai bun, s-au scoscinci consilieri, dar faptul că nu am putut avea nici măcar un viceprimar e o înfrîngere dureroasă. A fost şi la nivel de judeţ înfrîngere, la care unii nu se aşteaptau şi aveau pretenţii mult mai mari.

Conţac – „un stil de conducere dictatorial”

- Vă referiţi la fostul preşedinte al organizaţiei?

- Da.

- Mai discutaţi cu dl.Conţac, vă mai întîlniţi?

- Nu... ne-am mai întîlnit de cîteva ori, ne-am salutat, dar nu am intrat în discuţii şi nici în detalii.

- Dar aţi fost o mulţime de ani colegi de partid, ce v-a făcut ca, după un număr de ani în care i-aţi fost alături sau l-aţi tolerat, nu ştiu exact care este expresia cea mai potrivită, să vă împotriviţi cumva politicii d-lui?

- În ultimul timp, cred că şi datorită înfrîngerilor, era mai puţin de înţeles, şi deciziile pe care le lua nu erau dintotdeauna cele mai sănătoase. De altfel, el este un om bine înfipt în realităţi, dar cu un stil de conducere dictatorial, ceea ce la partid e mai greu de impus şi mai ales atunci cînd încerci să îţi aduci în organizaţie sau să îţi plasezi pe orbita politicii neamuri, fini, afini ş.a.m.d. Lucrul ăsta e deranjant şi eu m-am ferit de aşa ceva, nu că n-aş fi avut cereri în sensul acesta, dar m-am ferit avînd o jenă totală la asemenea decizii.

- Spuneţi că v-aţi ferit de lucruri de genul acesta, dar vi se reproşează mereu faptul că îl susţineţi pe şeful de la tineret, pe Răzvan Rotaru.

- Da, îl susţin şi îl voi susţine atît timp cît va face treabă. Eu am cîţiva amici de partid, cîţiva colegi foarte buni, care s-au înhămat în sensul bun şi total la treabă. Dacă Răzvan Rotaru nu se înhamă la treabă nu îl voi mai susţine.

- Dar de unde dragostea asta politică faţă de d-lui?

- A fost o chestiune absolut reciproc. Eu am avut un ajutor substanţial, vorbesc ca muncă, în campaniile partidului, necondiţionat. A venit la munca de partid fără să pună condiţii.

„Eu l-am rugat pe prefect doar să fie drept”

- Condiţionat sau necondiţionat, a ajuns pînă la urmă şef la Garda de Mediu.

- A, bun, a fost o recompensă în sensul ăsta şi a făcut o figură bună acolo chiar punîndu-se de-a curmezişul unor decizii ale mai marilor judeţului, ceea ce denotă curaj şi atitudine.

- Chiar dl.prefect spunea odată într-un cadru oficial că aţi fost la d-lui să interveniţi pentru Răzvan Rotaru să îl lase în pace sau ceva de genul ăsta.

- Nu, nu, intervenţia n-a fost de genul ăsta. Eu l-am rugat doar să fie drept, „drept Măria Ta”, un lucru pe care el a dorit să îl spună la presă. Eu nu i-am cerut altceva, am avut poziţia domniei sale şi e una în care trebuie să fii foarte echilibrat.

- Şi d-lui n-a fost atunci?

- Nu, faptul că a ieşit în presă cu discuţii absolut particulare şi deturnînd sensul discuţiei mele mi s-a părut puţin deplasat.

Costica Macaleti

„În 30 şi ceva de ani de serviciu n-am avut concediu medical”

- Apropos de funcţia de prefect, pe care aţi deţinut-o aproape patru ani, nu purtaţi o nostalgie a acelei perioade?

- Nu, eu întotdeauna, dincolo de funcţiile pe care le-am avut, am fost un om extraordinar de disciplinat la serviciu. În 30 şi ceva de ani de serviciu n-am avut concediu medical, nu ţin minte să fi fost sancţionat sau să mi se ia din salariu, deşi am avut discuţii şi mai contondente cu unii şefi.

- Dar unde vă simţiţi mai bine sau ce este mai pe placul dvs., unde credeţi că aţi dat randament mai bun, la Prefectură sau în Camera Deputaţilor?

- Luînd ca serviciu în sine e mai aplicată activitatea la Prefectură, deci în Executiv. Vezi că în urmă poate rămîne ceva sau decizia ta poate să aibă urmări bune sau mai puţin bune decît în Legislativ. Discutam înainte de interviu despre faptul că încă nu există o separaţie a puterilor în stat şi faptul că în treburile Legislativului se amestecă foarte mult Executivul venind cu foarte multe iniţiative sau cu puncte de vedere asupra legislaţiei, mi se pare absolut incorect şi incomod.

„Viaţa de parlamentar se simte mai puţin pentru că nu am calitatea de lider de grup ca să ies în faţă ca imagine”

- Sînteţi după şase ani de deputăţie. Majoritatea oamenilor cînd ne văd, ştiind că sîntem jurnalişti, ne zic, „dom’ne zi-i lui ăla să spună un lucru concret care l-a făcut pentru Botoşani”. Spuneţi-ne un lucru concret pe care l-aţi făcut pentru Botoşani.

- Din perioada în care am fost prefect, ceea ce guvernarea PSD de la vremea respectivă, am fost şi eu o mică rotiţă neimportantă la acel angrenaj, cu excepţia sincopelor pe care le-a avut guvernarea PSD. În partea cealaltă, de Legislativ, că m-aţi întrebat ce am făcut în ultimii şase ani, am fost coautor la o serie de legi legate de partea de administraţie, inclusiv cea a migraţiei politice, care din punctul meu de vedere n-a fost dusă pînă la capăt, în sensul că trebuia să îşi pună la bătaie şi parlamentarii mandatele în momentul în care părăsesc partidele, aşa cum e valabil pentru consilierii locali şi judeţeni, la modificările legii 215 (a administraţiei publice locale – n.r.), la iniţiativele legate de partea de droguri, am fost co-iniţiator cu doctorul Ciuhodaru de la Iaşi, care între timp ne-a şi părăsit, ca partid, cîteva chestiuni la legea învăţămîntului legat de normele diactice, cele de 16-18 ore, la ducerea în faţă şi ca salarii a învăţătorilor şi institutorilor, semnatar al moţiunilor care au fost, inclusiv cea de suspendare a preşedintelui Băsescu, chiar şi ultima moţiune... Dar probabil, viaţa de parlamentar se simte mai puţin pentru că nu am calitatea de lider de grup ca să ies în faţă ca imagine.

- Lumea cînd întreabă despre un lucru concret se gîndeşte la un drum, la un pod, la o clădire construită, la ceva de genul ăsta...

- Aaa, nu...

- ... La aducerea unor fonduri într-o expresie

- În afară de faptul că am participat la voturile bugetelor, inclusiv cele pentru Botoşani, la conducta de gaz, care a trecut prin Parlament ca fonduri şi, în general, ce s-a adus în Botoşani şi noi am fost consultaţi ca grup parlamentar, vorbesc la nivel de Botoşani, am fost totdeauna de acord pentru aducerea de fonduri, inclusiv vama de la Rădăuţi Prut care mereu s-a lăsat aşteptată, să fie deschisă.

„N-am crezut că Geoană va pierde alegerile”

- Cît mai stă PSD în Opoziţie?

- Dacă nimic senzaţional nu se întîmplă încă doi ani de zile.

- Dl.Marcu spunea într-un interviu pe care i l-am luat în urmă cu cîteva săptămîni că a presimţit după anunţarea exit-poll – urilor că Mircea Geoană o să piardă alegerile. Dvs. aţi presimţit acelaşi lucru?

- Nu, n-am crezut că Geoană va pierde alegerile, mai ales cu o asemenea situaţie, în care toate forţele politice s-au îndreptat împotriva lui Băsescu. La fel cum a fost în 2004, cînd toate forţele politice s-au coalizat împotriva lui Năstase. Atunci eram aproape sigur că Năstase va pierde, deşi a avut o guvernare cu creştere economică, dincolo de neregulile care s-au întîmplat şi atunci, dar chiar n-am crezut că Geoană va pierde alegerile.

„Cînd va exista un candidat valabil pentru funcţia de preşedinte la municipiu, nu voi mai candida”

C.Macaleti- De ce nu îl concuraţi pe Gheorghe Marcu la preşedinţia organizaţiei judeţene?

- Nu ştiu, nu m-am gîndit la a-l concura. Faptul că împreună reuşim să facem o echipă şi să ne respectăm reciproc ca parteneri de echipă, cred că e în regulă.

- În 2012 mai candidaţi la vreo funcţie publică?

- Mi s-a mai pus această întrebare şi mi s-a pus întrebarea asta şi de mai marii partidului şi de colegii de aici. În momentul cînd va exista un candidat, din punctul meu de vedere, valabil pentru funcţia de preşedinte la municipiu, nu voi mai candida. Dar dacă va fi un coleg care nu corespunde la ceea ce trebuie făcut pe o asemenea funcţie, voi candida.

- Răzvan Rotaru ar corespunde?

- Da şi nu numai Răzvan Rotaru, mai sînt tineri şi din seniori care pot ocupa această funcţie. Eu mereu i-am îndemnat şi mai mult ca oricînd există democraţie de partid la noi, la nivel de Botoşani, şi am îndemnat la fiecare şedinţă de organizaţie locală şi le-am spus : „candidaţi pentru funcţii, începînd cu cea de preşedinte pînă la...”.

„După ce ce liniştim cu alegerile interne, trebuie scoşi oamenii la rampă”

- Cînd am spus funcţie publică mă gîndeam în primul rînd la alegerile locale, la cele parlamentare.

- A, nu, la asta mai mă gîndesc. Am lansat şi am deschis aceste candidaturi şi sigur în urma unui sondaj de opinie, pentru că trebuie să facem din ce în ce mai tehnic, pentru că tot mai tehnică devine politica, cel care va fi cel mai bun în sondajul de opinie va fi candidatul pentru municipiu, pentru judeţ.

- Bine, acum contează şi cine comandă sondajul şi cine îl face.

- Nu, în momentul în care sînt mai mulţi candidaţi din interiorul partidului, nu cred că poţi influenţa într-un fel sau altul. Sau, dacă exsistă vreo suspiciune în acest sens, se poate comanda un sondaj de la o firmă neutră, specializată, care chiar nu cred să existe vreo suspiciune în sensul ăsta. Dar cred că candidaturile, după ce ce liniştim cu alegerile interne, trebuie scoşi oamenii la rampă să-şi prezinte ceea ce pot, ceea ce vor să facă, ce pot demonstra în oglindă cu adversarii politici. 

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
Un mare nesimtit si nenorocit Macaleti asta, nu a facut nimik atatia ani, de asta nu il voteaza lumea, vai de el - sa nu aiba sa spuna ce a facut in 6 ani de parlamentar--RUSINE- si se spune ca cine se aseamana se aduna il are alaturi pe balbaitul ala de Marian Sergiu si pe hotul si proxenetul de Rotaru Razvan, valori mari , nu gluma, Rotaru asta inca mai merge si se recomanda ca fiind sef la Garda de Mediu, un jegos. Macaleti esti un cadavru, pute de la tine
21 iunie 2010, 09:27
esti un mare mincinos nene costica---la fel ca si partidul din care faci parte---cat ai fost prefect ai facut avere cu pamanturile statului,iar acum te dai cinstit---esti un ZERO BARAT!!!!
19 iunie 2010, 20:38
19 iunie 2010, 20:35
Domnule Macalet atentie cu pirjoalele nu mai mincaatitea pirjoale ca uite ce buhait la fata esti si dai rau in pozamai ia si tu o patlagica murata o capsuna putina frisca nebatuta si mai ales ca am auzit fereasca dumnezeu ca mamuca ce ingrediente "speciale" are si pe care le adauga prin mincare de te apuca durerile de lingurica,multe verdeturi,te tine verde si frumos,sfatul meu,acuma tu faci cum vrei!!!!!
19 iunie 2010, 15:23
Domnule Deputat Macalet,cred ca sunt putine cuvintele care sa spuna ca sinteti deosebit,si capabil ,ca ati facut multe pentru partid si oamenii partidului,sint oameni care va iubesc si apreciaza,va asteptam primar,sau prefect,sau presedinte de CJ,sinteti potrivit pentru ce functie vreti dumneavoastra ,va sustinem!!!!!!
19 iunie 2010, 15:16
Costica ,dar cui ii vinzi tu povesti din astea cu invidia pe tine,rautate,chiar te crezi asa de bun si crezi ca ai macar un singur lucru in viata ta pentru care sa fii invidiat nenicule,ne faci sa "riiiiiiidem" ne pare rau sa-ti spunem dar credem ca esti chiar demn de mila ,esti un nimeni!n-ai facut nimic pentru Botosani si nimic in general COSTICA ,mai incet cu laudele fufa unde-i la Marea Adriatica???? da bine te-ai gindit Costica,ne pare rau noua ca nu ne-am gindit inaintea ta ,faceam un ban!!!!
19 iunie 2010, 15:11
Mult fariseism in unele afirmatii ale domnului deputat. Ma refer aici la unii "profesionisti "pe care psd-ul i-a "desantat" pe post de "parasutisti "la unele institutii din judet in urma celebrei OG nr 37/2009, acestia avand o singura calitate , reprezentau clientela de partid si erau de alta specialitate. Asa ca lasati-o mai moale dom deputat cu nucleul de profesionisti care musai trebuie sa fie din psd. Profesionisti pur si simplu, fara aliniere politica nu se poate? Politicul a ajuns o pecingine pe obrazul tarii fiindca nu tineti cont de principii si de valori, va intereseaza numai puterea cu orice pret indiferent de culoarea politica! Asa nu o sa progresam niciodata. Criteriul de baza in a accede pe functii in optiunea politrucilor e "banul si ghiolabanul". Dixit!
19 iunie 2010, 10:59
bai costica nu te mai c.... atita ca miroaseeeee de nu mai putem sta in botosani,esti un nimeni,esti un zero,esti mutul parlamentului ,si tot asa,te pregatesti de functii in 2012,da chiar nu mai ai rusine,de fapt nu ai ca daca aveai ,nu erai ce-ai ajuns azi,cu f.... cum stai,vai de capul vostru costica,stim valoarea ta,o cunoastem,nu mai insista cu laudele de sine,viitorul tau e la mamuca pe cuptor ,sau in cel mai fericit caz in Turcia
19 iunie 2010, 10:32
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.5 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
2.2 o C
Saveni
1.5 o C
Ştefăneşti
2.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.