Interviuri
INTERVIU Costică Macaleţi : „Am avut un ajutor substanţial de la Răzvan Rotaru”

10 ani, atît a împlinit Costică Macaleţi de cînd ocupă aproape fără încetare funcţii publice. A fost jumătate de an consilier judeţean, aproape patru ani prefect, iar în 2004 a devenit deputat. În vara lui 2008 a suferit un eşec usturător la Primăria Botoşani, însă după numai jumătate de an, candidînd tot pe un colegiu din municipiu, a dobîndit al doilea mandat consecutiv de parlamentar. Pe 29 mai a recîştigat categoric preşedinţia organizaţiei municipale a PSD, într-o dispută cu mult mai tînărul Costel Lupaşcu, cel care i-a reproşat că se află în fruntea unei „organizaţii de şmecheri”.

- Cum e să conduci o organizaţie de şmecheri?
- Să conduci o „organizaţie de şmecheri”, ca să-l parafrazăm pe colegul nostru Lupaşcu, nu-i simplu deloc. Politica este o activitate benevolă şi fac politică cei care sînt atraşi de politică sau care au diverse interese. Nu-i simplu de condus, mai ales că însuşirile umane, de cele mai multe ori, îşi spun cuvîntul şi mă refer la orgolii, invidii ş.a.m.d. Nu-i simplu de condus o orgnizaţie, chiar mai mică sau mai mare.

- Deci nu-i una de şmecheri?

- Nu, indiscutabil, nu este o organizaţie de şmecheri...

- Dar de ce este atunci?

- ... Mai ales că baza a ceea ce înseamnă o viitoare guvernare sau o viitoare ocupare a posturilor din instituţiile deconcentrate se face din nucleul organizaţiei municipale sau din teritoriu, din judeţ şi trebuie să ai buni profesionişti, oameni care au mai condus la viaţa lor structuri şi cred că trebuie şi selectaţi foarte bine că altfel ne trezim că punem la Ape oameni de la Loto şi cînd sînt inundaţii dăm din colţ în colţ sau punem la spital nu ştiu ce dansator sau balerin ş.a.m.d. Cred că trebuie fiecare meserie să îşi găsească locul acolo unde îi este locul.

„Nu aveam alt candidat pregătit sau scos la rampă pentru a candida la Primăria Botoşani”

- Pe de altă parte, la acea conferinţă municipală de alegeri, vi s-au reproşat şi unele lucruri pornite de la date statistice, care nu prea pot fi contestate, cum ar fi rezultatul de la alegerile pentru Primăria Botoşani din 2008, cînd aţi avut un scor de 15%.

- Da, scorul din 2008, mă rog, eu n-aş vrea să aduc justificări, dar principalul candidat Cătălin Flutur era pe val, era primar în funcţie şi probabil n-am fost nici eu cea mai bună variantă.

- Vi s-a impus?

- Dacă ar fi fost în 2005 probabil lucrurile erau altfel. Apropos de impus sau nu, nu mi s-a impus o asemenea candidatură, dar la vremea respectivă nici nu aveam alt candidat pregătit sau scos la rampă pentru a candida la Primăria Botoşani. Eu îmi însuşesc înfrîngerea de atunci. La Consiliul Local rezultatul a fost mai bun, s-au scoscinci consilieri, dar faptul că nu am putut avea nici măcar un viceprimar e o înfrîngere dureroasă. A fost şi la nivel de judeţ înfrîngere, la care unii nu se aşteaptau şi aveau pretenţii mult mai mari.

Conţac – „un stil de conducere dictatorial”

- Vă referiţi la fostul preşedinte al organizaţiei?

- Da.

- Mai discutaţi cu dl.Conţac, vă mai întîlniţi?

- Nu... ne-am mai întîlnit de cîteva ori, ne-am salutat, dar nu am intrat în discuţii şi nici în detalii.

- Dar aţi fost o mulţime de ani colegi de partid, ce v-a făcut ca, după un număr de ani în care i-aţi fost alături sau l-aţi tolerat, nu ştiu exact care este expresia cea mai potrivită, să vă împotriviţi cumva politicii d-lui?

- În ultimul timp, cred că şi datorită înfrîngerilor, era mai puţin de înţeles, şi deciziile pe care le lua nu erau dintotdeauna cele mai sănătoase. De altfel, el este un om bine înfipt în realităţi, dar cu un stil de conducere dictatorial, ceea ce la partid e mai greu de impus şi mai ales atunci cînd încerci să îţi aduci în organizaţie sau să îţi plasezi pe orbita politicii neamuri, fini, afini ş.a.m.d. Lucrul ăsta e deranjant şi eu m-am ferit de aşa ceva, nu că n-aş fi avut cereri în sensul acesta, dar m-am ferit avînd o jenă totală la asemenea decizii.

- Spuneţi că v-aţi ferit de lucruri de genul acesta, dar vi se reproşează mereu faptul că îl susţineţi pe şeful de la tineret, pe Răzvan Rotaru.

- Da, îl susţin şi îl voi susţine atît timp cît va face treabă. Eu am cîţiva amici de partid, cîţiva colegi foarte buni, care s-au înhămat în sensul bun şi total la treabă. Dacă Răzvan Rotaru nu se înhamă la treabă nu îl voi mai susţine.

- Dar de unde dragostea asta politică faţă de d-lui?

- A fost o chestiune absolut reciproc. Eu am avut un ajutor substanţial, vorbesc ca muncă, în campaniile partidului, necondiţionat. A venit la munca de partid fără să pună condiţii.

„Eu l-am rugat pe prefect doar să fie drept”

- Condiţionat sau necondiţionat, a ajuns pînă la urmă şef la Garda de Mediu.

- A, bun, a fost o recompensă în sensul ăsta şi a făcut o figură bună acolo chiar punîndu-se de-a curmezişul unor decizii ale mai marilor judeţului, ceea ce denotă curaj şi atitudine.

- Chiar dl.prefect spunea odată într-un cadru oficial că aţi fost la d-lui să interveniţi pentru Răzvan Rotaru să îl lase în pace sau ceva de genul ăsta.

- Nu, nu, intervenţia n-a fost de genul ăsta. Eu l-am rugat doar să fie drept, „drept Măria Ta”, un lucru pe care el a dorit să îl spună la presă. Eu nu i-am cerut altceva, am avut poziţia domniei sale şi e una în care trebuie să fii foarte echilibrat.

- Şi d-lui n-a fost atunci?

- Nu, faptul că a ieşit în presă cu discuţii absolut particulare şi deturnînd sensul discuţiei mele mi s-a părut puţin deplasat.

Costica Macaleti

„În 30 şi ceva de ani de serviciu n-am avut concediu medical”

- Apropos de funcţia de prefect, pe care aţi deţinut-o aproape patru ani, nu purtaţi o nostalgie a acelei perioade?

- Nu, eu întotdeauna, dincolo de funcţiile pe care le-am avut, am fost un om extraordinar de disciplinat la serviciu. În 30 şi ceva de ani de serviciu n-am avut concediu medical, nu ţin minte să fi fost sancţionat sau să mi se ia din salariu, deşi am avut discuţii şi mai contondente cu unii şefi.

- Dar unde vă simţiţi mai bine sau ce este mai pe placul dvs., unde credeţi că aţi dat randament mai bun, la Prefectură sau în Camera Deputaţilor?

- Luînd ca serviciu în sine e mai aplicată activitatea la Prefectură, deci în Executiv. Vezi că în urmă poate rămîne ceva sau decizia ta poate să aibă urmări bune sau mai puţin bune decît în Legislativ. Discutam înainte de interviu despre faptul că încă nu există o separaţie a puterilor în stat şi faptul că în treburile Legislativului se amestecă foarte mult Executivul venind cu foarte multe iniţiative sau cu puncte de vedere asupra legislaţiei, mi se pare absolut incorect şi incomod.

„Viaţa de parlamentar se simte mai puţin pentru că nu am calitatea de lider de grup ca să ies în faţă ca imagine”

- Sînteţi după şase ani de deputăţie. Majoritatea oamenilor cînd ne văd, ştiind că sîntem jurnalişti, ne zic, „dom’ne zi-i lui ăla să spună un lucru concret care l-a făcut pentru Botoşani”. Spuneţi-ne un lucru concret pe care l-aţi făcut pentru Botoşani.

- Din perioada în care am fost prefect, ceea ce guvernarea PSD de la vremea respectivă, am fost şi eu o mică rotiţă neimportantă la acel angrenaj, cu excepţia sincopelor pe care le-a avut guvernarea PSD. În partea cealaltă, de Legislativ, că m-aţi întrebat ce am făcut în ultimii şase ani, am fost coautor la o serie de legi legate de partea de administraţie, inclusiv cea a migraţiei politice, care din punctul meu de vedere n-a fost dusă pînă la capăt, în sensul că trebuia să îşi pună la bătaie şi parlamentarii mandatele în momentul în care părăsesc partidele, aşa cum e valabil pentru consilierii locali şi judeţeni, la modificările legii 215 (a administraţiei publice locale – n.r.), la iniţiativele legate de partea de droguri, am fost co-iniţiator cu doctorul Ciuhodaru de la Iaşi, care între timp ne-a şi părăsit, ca partid, cîteva chestiuni la legea învăţămîntului legat de normele diactice, cele de 16-18 ore, la ducerea în faţă şi ca salarii a învăţătorilor şi institutorilor, semnatar al moţiunilor care au fost, inclusiv cea de suspendare a preşedintelui Băsescu, chiar şi ultima moţiune... Dar probabil, viaţa de parlamentar se simte mai puţin pentru că nu am calitatea de lider de grup ca să ies în faţă ca imagine.

- Lumea cînd întreabă despre un lucru concret se gîndeşte la un drum, la un pod, la o clădire construită, la ceva de genul ăsta...

- Aaa, nu...

- ... La aducerea unor fonduri într-o expresie

- În afară de faptul că am participat la voturile bugetelor, inclusiv cele pentru Botoşani, la conducta de gaz, care a trecut prin Parlament ca fonduri şi, în general, ce s-a adus în Botoşani şi noi am fost consultaţi ca grup parlamentar, vorbesc la nivel de Botoşani, am fost totdeauna de acord pentru aducerea de fonduri, inclusiv vama de la Rădăuţi Prut care mereu s-a lăsat aşteptată, să fie deschisă.

„N-am crezut că Geoană va pierde alegerile”

- Cît mai stă PSD în Opoziţie?

- Dacă nimic senzaţional nu se întîmplă încă doi ani de zile.

- Dl.Marcu spunea într-un interviu pe care i l-am luat în urmă cu cîteva săptămîni că a presimţit după anunţarea exit-poll – urilor că Mircea Geoană o să piardă alegerile. Dvs. aţi presimţit acelaşi lucru?

- Nu, n-am crezut că Geoană va pierde alegerile, mai ales cu o asemenea situaţie, în care toate forţele politice s-au îndreptat împotriva lui Băsescu. La fel cum a fost în 2004, cînd toate forţele politice s-au coalizat împotriva lui Năstase. Atunci eram aproape sigur că Năstase va pierde, deşi a avut o guvernare cu creştere economică, dincolo de neregulile care s-au întîmplat şi atunci, dar chiar n-am crezut că Geoană va pierde alegerile.

„Cînd va exista un candidat valabil pentru funcţia de preşedinte la municipiu, nu voi mai candida”

C.Macaleti- De ce nu îl concuraţi pe Gheorghe Marcu la preşedinţia organizaţiei judeţene?

- Nu ştiu, nu m-am gîndit la a-l concura. Faptul că împreună reuşim să facem o echipă şi să ne respectăm reciproc ca parteneri de echipă, cred că e în regulă.

- În 2012 mai candidaţi la vreo funcţie publică?

- Mi s-a mai pus această întrebare şi mi s-a pus întrebarea asta şi de mai marii partidului şi de colegii de aici. În momentul cînd va exista un candidat, din punctul meu de vedere, valabil pentru funcţia de preşedinte la municipiu, nu voi mai candida. Dar dacă va fi un coleg care nu corespunde la ceea ce trebuie făcut pe o asemenea funcţie, voi candida.

- Răzvan Rotaru ar corespunde?

- Da şi nu numai Răzvan Rotaru, mai sînt tineri şi din seniori care pot ocupa această funcţie. Eu mereu i-am îndemnat şi mai mult ca oricînd există democraţie de partid la noi, la nivel de Botoşani, şi am îndemnat la fiecare şedinţă de organizaţie locală şi le-am spus : „candidaţi pentru funcţii, începînd cu cea de preşedinte pînă la...”.

„După ce ce liniştim cu alegerile interne, trebuie scoşi oamenii la rampă”

- Cînd am spus funcţie publică mă gîndeam în primul rînd la alegerile locale, la cele parlamentare.

- A, nu, la asta mai mă gîndesc. Am lansat şi am deschis aceste candidaturi şi sigur în urma unui sondaj de opinie, pentru că trebuie să facem din ce în ce mai tehnic, pentru că tot mai tehnică devine politica, cel care va fi cel mai bun în sondajul de opinie va fi candidatul pentru municipiu, pentru judeţ.

- Bine, acum contează şi cine comandă sondajul şi cine îl face.

- Nu, în momentul în care sînt mai mulţi candidaţi din interiorul partidului, nu cred că poţi influenţa într-un fel sau altul. Sau, dacă exsistă vreo suspiciune în acest sens, se poate comanda un sondaj de la o firmă neutră, specializată, care chiar nu cred să existe vreo suspiciune în sensul ăsta. Dar cred că candidaturile, după ce ce liniştim cu alegerile interne, trebuie scoşi oamenii la rampă să-şi prezinte ceea ce pot, ceea ce vor să facă, ce pot demonstra în oglindă cu adversarii politici. 

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Un mare nesimtit si nenorocit Macaleti asta, nu a facut nimik atatia ani, de asta nu il voteaza lumea, vai de el - sa nu aiba sa spuna ce a facut in 6 ani de parlamentar--RUSINE- si se spune ca cine se aseamana se aduna il are alaturi pe balbaitul ala de Marian Sergiu si pe hotul si proxenetul de Rotaru Razvan, valori mari , nu gluma, Rotaru asta inca mai merge si se recomanda ca fiind sef la Garda de Mediu, un jegos. Macaleti esti un cadavru, pute de la tine
21 iunie 2010, 09:27
esti un mare mincinos nene costica---la fel ca si partidul din care faci parte---cat ai fost prefect ai facut avere cu pamanturile statului,iar acum te dai cinstit---esti un ZERO BARAT!!!!
19 iunie 2010, 20:38
19 iunie 2010, 20:35
Domnule Macalet atentie cu pirjoalele nu mai mincaatitea pirjoale ca uite ce buhait la fata esti si dai rau in pozamai ia si tu o patlagica murata o capsuna putina frisca nebatuta si mai ales ca am auzit fereasca dumnezeu ca mamuca ce ingrediente "speciale" are si pe care le adauga prin mincare de te apuca durerile de lingurica,multe verdeturi,te tine verde si frumos,sfatul meu,acuma tu faci cum vrei!!!!!
19 iunie 2010, 15:23
Domnule Deputat Macalet,cred ca sunt putine cuvintele care sa spuna ca sinteti deosebit,si capabil ,ca ati facut multe pentru partid si oamenii partidului,sint oameni care va iubesc si apreciaza,va asteptam primar,sau prefect,sau presedinte de CJ,sinteti potrivit pentru ce functie vreti dumneavoastra ,va sustinem!!!!!!
19 iunie 2010, 15:16
Costica ,dar cui ii vinzi tu povesti din astea cu invidia pe tine,rautate,chiar te crezi asa de bun si crezi ca ai macar un singur lucru in viata ta pentru care sa fii invidiat nenicule,ne faci sa "riiiiiiidem" ne pare rau sa-ti spunem dar credem ca esti chiar demn de mila ,esti un nimeni!n-ai facut nimic pentru Botosani si nimic in general COSTICA ,mai incet cu laudele fufa unde-i la Marea Adriatica???? da bine te-ai gindit Costica,ne pare rau noua ca nu ne-am gindit inaintea ta ,faceam un ban!!!!
19 iunie 2010, 15:11
Mult fariseism in unele afirmatii ale domnului deputat. Ma refer aici la unii "profesionisti "pe care psd-ul i-a "desantat" pe post de "parasutisti "la unele institutii din judet in urma celebrei OG nr 37/2009, acestia avand o singura calitate , reprezentau clientela de partid si erau de alta specialitate. Asa ca lasati-o mai moale dom deputat cu nucleul de profesionisti care musai trebuie sa fie din psd. Profesionisti pur si simplu, fara aliniere politica nu se poate? Politicul a ajuns o pecingine pe obrazul tarii fiindca nu tineti cont de principii si de valori, va intereseaza numai puterea cu orice pret indiferent de culoarea politica! Asa nu o sa progresam niciodata. Criteriul de baza in a accede pe functii in optiunea politrucilor e "banul si ghiolabanul". Dixit!
19 iunie 2010, 10:59
bai costica nu te mai c.... atita ca miroaseeeee de nu mai putem sta in botosani,esti un nimeni,esti un zero,esti mutul parlamentului ,si tot asa,te pregatesti de functii in 2012,da chiar nu mai ai rusine,de fapt nu ai ca daca aveai ,nu erai ce-ai ajuns azi,cu f.... cum stai,vai de capul vostru costica,stim valoarea ta,o cunoastem,nu mai insista cu laudele de sine,viitorul tau e la mamuca pe cuptor ,sau in cel mai fericit caz in Turcia
19 iunie 2010, 10:32
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
0.2 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.