Interviuri
INTERVIU Cristian Ungureanu : „Niciodată nu am spus nu la Botoşani”

„La casierie, la casierie” a fost şi rămîne refrenul lui preferat, care îl face să vibreze cînd echipa pentru care joacă iese din teren victorioasă în aplauzele suporterilor. Cristian Ungureanu este unul dintre cei mai animaţi fotbalişti, care a ştiut deopotrivă să încînte suporterii prin golurile pe care le-a marcat, dar a şi schimbat o sumedenie de cluburi de-a lungul carierei. A trecut prin mîna a zeci de antrenori, iar acum la vîrsta de 30 de ani se simte încă în formă şi îşi doreşte să mai joace fotbal încă cîţiva ani de zile. În prezent apără culorile echipei Concordia Chiajna, după o scurtă experienţă la Minerul Lupeni, iar sîmbăta 20 februarie pe Stadionul Municipal îşi va înfrunta foştii colegi de vestiar, luptă din care speră să iasă victorios.

„Îmi propun să marchez cu Botoşani”

- Am văzut că în etapa precedentă ai fost titular la Chiajna şi chiar ai marcat, deci bănuiesc că vei face parte din primul 11 şi în meciul cu FC Botoşani. Cum te simţi cînd ştii că revii pe Stadionul Municipal?
- Eu mereu revin cu plăcere la Botoşani, dar ştii cum e, eu sper într-o victorie a echipei pentru care joc şi mai ales sper să fiu unul dintre marcatori.

- Cum crezi că vei fi primit de suporteri?
- Relaţia mea cu suporterii de la Botoşani eu cred că mereu a fost una bună şi mai ales cred că ei au înţeles mereu că eu sunt fotbalist profesionist şi trebuie să îmi fac treaba la echipa de care sunt plătit.

- Cîte goluri îţi propui să marchezi sîmbătă la Botoşani, avînd în vedere că ultima dată cu Chiajna ai oferit o dublă.
- Sincer nu îmi propun la nici un meci să marchez un anumit număr de goluri, ci doar să marchez.

- Şi ai un pronostic, care crezi că va fi scorul?
- Nu îmi place să dau pronosticuri la meciuri, dar înclin spre victoria în favoarea echipei mele, îmi doresc foarte mult să cîştigăm mai ales că noi suntem în lupta pentru promovare şi ne-am propus ca printr-o victorie sîmbătă să ne apropiem de primele clasate.

- Are Concordia Chiajna ca obiectiv promovarea în acest sezon?
- Da, Chiajna rămîne o favorită la promovare chiar dacă locul în clasament este altul decît ne-am fi dorit noi în momentul acesta, dar o victorie la Botoşani ne-ar apropia foarte mult de ceea ce şi-a propus Chiajna în acest sezon.

- Şi crezi că prin valoarea jucătorilor care se află acum în componenţa echipei se va atinge acest obiectiv?
- Da, sincer să fiu cred că, din cîte ştiu eu şi cunosc foarte bine seria asta, jucînd la atîtea echipe, Chiajna are unul din cele mai puternice loturi chiar unul dintre cele mai puternice loturi. În pauza competiţională s-au făcut muşte transferuri şi chiar îmbucurător sunt fotbalişti foarte buni.

„Discuţiile despre transferul meu la FC Botoşani au rămas în aer”

Cristian Ungureanu - Concordia

- Înaintea acestui retur de campionat au fost mai multe zvonuri referitoare la o eventuală revenire a ta la FC Botoşani, zvonuri care nu s-au mai concretizat. Ce s-a întîmplat de fapt?
- Sincer să fiu nu ştiu ce s-a întîmplat, am fost la un stadiu de discuţii avansate cu FC Botoşani, la un moment dat lucrurile au rămas în stand-by şi mie nu prea îmi place să comentez mai mult, discuţiile au rămas în aer, asta a fost tot.

- A fost o neconcordanţă din punct de vedere financiar?
- Nici nu am discutat despre acest aspect.

- Dar de cine ai fost tu contactat?
- Păi nu ştiu dacă am fost chiar contactat de cineva, că eu vorbesc mai mereu cu cei din conducere, mai ales de sărbători. Eu tot timpul am avut o relaţie bună şi cu dl. Valeriu Iftime şi cu dl. Cornel Şfaiţer, am discutat cu ei, se propusese din cîte am înţeles transferul meu la echipă, am discutat puţin atunci. Nu m-a mai sunat nimeni şi atunci am înţeles că nu e momentul să revin acum, poate voi reveni.

- Dar îţi doreşti asta?
- Niciodată nu am spus nu la Botoşani.

- Bănuiesc că ai mai citit prin presă despre componenţa lotului de la FC Botoşani şi transferurile efectuate. Valoric, consideri că este mai bun decît cel al echipei tale?
- Nu aş putea să spun pentru că în primul rînd nu am jucat cu mulţi dintre jucătorii de la FC Botoşani şi atunci dacă nu i-am văzut pe teren sau la antrenamente nu aş putea să îmi dau cu părerea.

„Minerul Lupeni a fost greşeala vieţii mele”

- Ai fost o perioadă la Minerul Lupeni, cum ai ajuns acolo?
- Am fost în discuţii cu nişte impresari, nu eram pe atunci în vederile celor de la Chiajna, am zis să plec pentru că eu vroiam să joc fotbal şi am zis că e momentul oportun să joc undeva. Am plecat acolo, am stat, am marcat pentru ei, am semnat chiar şi la un moment dat s-a rupt ceva, nu ştiu ce şi am revenit aici. Am stat la Lupeni o lună de zile. Am jucat amicale, am făcut cantonament cu ei, am marcat şi goluri şi la un moment dat a venit cineva şi mi-a zis că a venit un jucător de culoare care a semnat pe trei ani de zile, că e plătit jumătate din cît sunt eu plătit în şase luni de zile şi ar vrea să îl ţină pe el că suntem de valori apropiate şi la mine ar vrea să renunţe pentru că contractul meu încă nu a fost înregistrat la Federaţia Română de Fotbal. Şi atunci am zis că nu e nici o problemă, am dat mîna şi ne-am despărţit.

Cristian Ungureanu si suporterii FC-ului- Şi cu cît ai fost plătit pentru o lună de antrenament la Minerul Lupeni?
- Sumele sunt confidenţiale. Eu am fost plătit, dar nu cu cît ne-am înţeles. Oricum, eu cred că a fost greşeala vieţii mele faptul că am semnat cu ei. Am vrut să le returnez şi banii pe care îi primisem de la ei şi să plec.

- Ai nimerit la această echipă în mijlocul unui scandal sexual, nu ţi-a fost teamă că ai fi putut fi etichetat ca unii dintre foştii tăi colegi?
- Foştii mei colegi au dreptul la viaţa lor privată şi atîta tot, altceva nu am de comentat, fiecare îşi alege să trăiască cum vrea. Pe mine mă interesează doar din punct de vedere fotbalistic.

- A afectat acest scandal atmosfera din vestiar, a fost mai tensionată?
- Nu, pentru că suntem fotbalişti profesionişti şi ne interesează doar acest aspect. Ce se întîmplă în afară nu ne-a afectat, iar personal nu am mintea atît de îngustă încît să judec pe cineva.

- Viaţa ta fotbalistică pare a fi o adevărată telenovelă, schimbi uneori echipele ca pe cămăşi. Te plictiseşti într-un singur loc? Îţi place mereu să experimentezi?
- Eu aşa am considerat atunci cînd am plecat de la o echipă, dacă am avut senzaţia că nu pot juca fotbal acolo, am plecat în altă parte unde am putut face acest lucru, am căutat echipe care să mă lase să joc. Iar dacă m-am perindat pe la atîtea echipe înseamnă că am valoare.

„Visul meu pe moment este să fiu titular constant la Chiajna”

- Ce planuri de viitor ai?
- Sincer eu aş vrea să rămîn la Chiajna mai mult timp, mai am contract cu ei un an şi jumătate, aş vrea să reconfirm dacă mai este nevoie încă o dată că am valoare să joc aici, unde lotul este foarte numeros şi foarte bun din punct de vedere valoric. Eu înţeleg şi antrenorii pentru că e foarte greu să se decidă asupra primului 11, asupra primului 18, iar planuri de viitor la fotbal nu prea se fac, adică aşa m-a învăţat pe mine viaţa de fotbalist. Pe viitor cred că îmi doresc cel mai mult să evoluez la Chiajna în primul 11, să fiu un titular constant.

- Majoritatea cluburilor din liga secundă se confruntă cu probleme financiare dată fiind criza economică pe care o traversăm, sunt probleme şi la Chiajna?
- Nu, din punctul acesta de vedere chiar nu am decît cuvinte de laudă pentru dl. primar, suntem cu contractele la zi, nu sunt probleme, trebuie să demonstrăm noi că avem valoare şi să nu înşelăm aşteptările. Noi suntem datori faţă de dl. primar, în rest d-lui faţă de noi cu nici măcar un cent.

- Dacă ar fi să primeşti o ofertă de la un club din străinătate unde ai vrea să evoluezi?
- Probabil că orice fotbalist ar spune că vrea să fie ca şi Cristiano Ronaldo şi să evolueze la Real Madrid, Eu, repet, vreau să fiu titular la Chiajna în primul rînd şi apoi o să vedem, am avut multe oferte şi nu am putut să merg şi în momentul acesta cred că dacă spun o să-mi poarte ghinion şi atunci nu mai zic.

„Leo Grozavu a fost un antrenor foarte ciudat”

- Mai eşti supărat pe Leo Grozavu?
- Eu nu am fost supărat niciodată pe Leo Grozavu. Singurul lucru pe care l-am afirmat vis a vis de Leo Grozavu a fost faptul că el a fost un antrenor foarte ciudat, nu m-am declarat nemulţumit de calităţile sale de antrenor, am schimbat mulţi antrenori la viaţa mea, dar el a fost cel mai ciudat şi atîta tot.

- Care este modelul tău de fotbalist?
- Mie îmi place Luca Toni, de la AS Roma, cred că mă apropii de stilul lui, dar la dimensiuni mai reduse de nivel, avînd în vedere şi echipele la care evoluăm.

Cristian Ungureanu-atacant
Data şi locul naşterii- Botoşani, 17 septembrie 1980
Echipe la care a evoluat: Steaua (Juniori), FCM Dorohoi, Telecom Iaşi, Dacia Unirea Brăila, FC Snagov, Universitatea Craiova, Forex Braşov, FC Botoşani, Concordia Chiajna.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
14 martie 2010, 12:54
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.1 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.5 o C
Darabani
4.1 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.