Interviuri
INTERVIU Cristian Ungureanu : „Niciodată nu am spus nu la Botoşani”

„La casierie, la casierie” a fost şi rămîne refrenul lui preferat, care îl face să vibreze cînd echipa pentru care joacă iese din teren victorioasă în aplauzele suporterilor. Cristian Ungureanu este unul dintre cei mai animaţi fotbalişti, care a ştiut deopotrivă să încînte suporterii prin golurile pe care le-a marcat, dar a şi schimbat o sumedenie de cluburi de-a lungul carierei. A trecut prin mîna a zeci de antrenori, iar acum la vîrsta de 30 de ani se simte încă în formă şi îşi doreşte să mai joace fotbal încă cîţiva ani de zile. În prezent apără culorile echipei Concordia Chiajna, după o scurtă experienţă la Minerul Lupeni, iar sîmbăta 20 februarie pe Stadionul Municipal îşi va înfrunta foştii colegi de vestiar, luptă din care speră să iasă victorios.

„Îmi propun să marchez cu Botoşani”

- Am văzut că în etapa precedentă ai fost titular la Chiajna şi chiar ai marcat, deci bănuiesc că vei face parte din primul 11 şi în meciul cu FC Botoşani. Cum te simţi cînd ştii că revii pe Stadionul Municipal?
- Eu mereu revin cu plăcere la Botoşani, dar ştii cum e, eu sper într-o victorie a echipei pentru care joc şi mai ales sper să fiu unul dintre marcatori.

- Cum crezi că vei fi primit de suporteri?
- Relaţia mea cu suporterii de la Botoşani eu cred că mereu a fost una bună şi mai ales cred că ei au înţeles mereu că eu sunt fotbalist profesionist şi trebuie să îmi fac treaba la echipa de care sunt plătit.

- Cîte goluri îţi propui să marchezi sîmbătă la Botoşani, avînd în vedere că ultima dată cu Chiajna ai oferit o dublă.
- Sincer nu îmi propun la nici un meci să marchez un anumit număr de goluri, ci doar să marchez.

- Şi ai un pronostic, care crezi că va fi scorul?
- Nu îmi place să dau pronosticuri la meciuri, dar înclin spre victoria în favoarea echipei mele, îmi doresc foarte mult să cîştigăm mai ales că noi suntem în lupta pentru promovare şi ne-am propus ca printr-o victorie sîmbătă să ne apropiem de primele clasate.

- Are Concordia Chiajna ca obiectiv promovarea în acest sezon?
- Da, Chiajna rămîne o favorită la promovare chiar dacă locul în clasament este altul decît ne-am fi dorit noi în momentul acesta, dar o victorie la Botoşani ne-ar apropia foarte mult de ceea ce şi-a propus Chiajna în acest sezon.

- Şi crezi că prin valoarea jucătorilor care se află acum în componenţa echipei se va atinge acest obiectiv?
- Da, sincer să fiu cred că, din cîte ştiu eu şi cunosc foarte bine seria asta, jucînd la atîtea echipe, Chiajna are unul din cele mai puternice loturi chiar unul dintre cele mai puternice loturi. În pauza competiţională s-au făcut muşte transferuri şi chiar îmbucurător sunt fotbalişti foarte buni.

„Discuţiile despre transferul meu la FC Botoşani au rămas în aer”

Cristian Ungureanu - Concordia

- Înaintea acestui retur de campionat au fost mai multe zvonuri referitoare la o eventuală revenire a ta la FC Botoşani, zvonuri care nu s-au mai concretizat. Ce s-a întîmplat de fapt?
- Sincer să fiu nu ştiu ce s-a întîmplat, am fost la un stadiu de discuţii avansate cu FC Botoşani, la un moment dat lucrurile au rămas în stand-by şi mie nu prea îmi place să comentez mai mult, discuţiile au rămas în aer, asta a fost tot.

- A fost o neconcordanţă din punct de vedere financiar?
- Nici nu am discutat despre acest aspect.

- Dar de cine ai fost tu contactat?
- Păi nu ştiu dacă am fost chiar contactat de cineva, că eu vorbesc mai mereu cu cei din conducere, mai ales de sărbători. Eu tot timpul am avut o relaţie bună şi cu dl. Valeriu Iftime şi cu dl. Cornel Şfaiţer, am discutat cu ei, se propusese din cîte am înţeles transferul meu la echipă, am discutat puţin atunci. Nu m-a mai sunat nimeni şi atunci am înţeles că nu e momentul să revin acum, poate voi reveni.

- Dar îţi doreşti asta?
- Niciodată nu am spus nu la Botoşani.

- Bănuiesc că ai mai citit prin presă despre componenţa lotului de la FC Botoşani şi transferurile efectuate. Valoric, consideri că este mai bun decît cel al echipei tale?
- Nu aş putea să spun pentru că în primul rînd nu am jucat cu mulţi dintre jucătorii de la FC Botoşani şi atunci dacă nu i-am văzut pe teren sau la antrenamente nu aş putea să îmi dau cu părerea.

„Minerul Lupeni a fost greşeala vieţii mele”

- Ai fost o perioadă la Minerul Lupeni, cum ai ajuns acolo?
- Am fost în discuţii cu nişte impresari, nu eram pe atunci în vederile celor de la Chiajna, am zis să plec pentru că eu vroiam să joc fotbal şi am zis că e momentul oportun să joc undeva. Am plecat acolo, am stat, am marcat pentru ei, am semnat chiar şi la un moment dat s-a rupt ceva, nu ştiu ce şi am revenit aici. Am stat la Lupeni o lună de zile. Am jucat amicale, am făcut cantonament cu ei, am marcat şi goluri şi la un moment dat a venit cineva şi mi-a zis că a venit un jucător de culoare care a semnat pe trei ani de zile, că e plătit jumătate din cît sunt eu plătit în şase luni de zile şi ar vrea să îl ţină pe el că suntem de valori apropiate şi la mine ar vrea să renunţe pentru că contractul meu încă nu a fost înregistrat la Federaţia Română de Fotbal. Şi atunci am zis că nu e nici o problemă, am dat mîna şi ne-am despărţit.

Cristian Ungureanu si suporterii FC-ului- Şi cu cît ai fost plătit pentru o lună de antrenament la Minerul Lupeni?
- Sumele sunt confidenţiale. Eu am fost plătit, dar nu cu cît ne-am înţeles. Oricum, eu cred că a fost greşeala vieţii mele faptul că am semnat cu ei. Am vrut să le returnez şi banii pe care îi primisem de la ei şi să plec.

- Ai nimerit la această echipă în mijlocul unui scandal sexual, nu ţi-a fost teamă că ai fi putut fi etichetat ca unii dintre foştii tăi colegi?
- Foştii mei colegi au dreptul la viaţa lor privată şi atîta tot, altceva nu am de comentat, fiecare îşi alege să trăiască cum vrea. Pe mine mă interesează doar din punct de vedere fotbalistic.

- A afectat acest scandal atmosfera din vestiar, a fost mai tensionată?
- Nu, pentru că suntem fotbalişti profesionişti şi ne interesează doar acest aspect. Ce se întîmplă în afară nu ne-a afectat, iar personal nu am mintea atît de îngustă încît să judec pe cineva.

- Viaţa ta fotbalistică pare a fi o adevărată telenovelă, schimbi uneori echipele ca pe cămăşi. Te plictiseşti într-un singur loc? Îţi place mereu să experimentezi?
- Eu aşa am considerat atunci cînd am plecat de la o echipă, dacă am avut senzaţia că nu pot juca fotbal acolo, am plecat în altă parte unde am putut face acest lucru, am căutat echipe care să mă lase să joc. Iar dacă m-am perindat pe la atîtea echipe înseamnă că am valoare.

„Visul meu pe moment este să fiu titular constant la Chiajna”

- Ce planuri de viitor ai?
- Sincer eu aş vrea să rămîn la Chiajna mai mult timp, mai am contract cu ei un an şi jumătate, aş vrea să reconfirm dacă mai este nevoie încă o dată că am valoare să joc aici, unde lotul este foarte numeros şi foarte bun din punct de vedere valoric. Eu înţeleg şi antrenorii pentru că e foarte greu să se decidă asupra primului 11, asupra primului 18, iar planuri de viitor la fotbal nu prea se fac, adică aşa m-a învăţat pe mine viaţa de fotbalist. Pe viitor cred că îmi doresc cel mai mult să evoluez la Chiajna în primul 11, să fiu un titular constant.

- Majoritatea cluburilor din liga secundă se confruntă cu probleme financiare dată fiind criza economică pe care o traversăm, sunt probleme şi la Chiajna?
- Nu, din punctul acesta de vedere chiar nu am decît cuvinte de laudă pentru dl. primar, suntem cu contractele la zi, nu sunt probleme, trebuie să demonstrăm noi că avem valoare şi să nu înşelăm aşteptările. Noi suntem datori faţă de dl. primar, în rest d-lui faţă de noi cu nici măcar un cent.

- Dacă ar fi să primeşti o ofertă de la un club din străinătate unde ai vrea să evoluezi?
- Probabil că orice fotbalist ar spune că vrea să fie ca şi Cristiano Ronaldo şi să evolueze la Real Madrid, Eu, repet, vreau să fiu titular la Chiajna în primul rînd şi apoi o să vedem, am avut multe oferte şi nu am putut să merg şi în momentul acesta cred că dacă spun o să-mi poarte ghinion şi atunci nu mai zic.

„Leo Grozavu a fost un antrenor foarte ciudat”

- Mai eşti supărat pe Leo Grozavu?
- Eu nu am fost supărat niciodată pe Leo Grozavu. Singurul lucru pe care l-am afirmat vis a vis de Leo Grozavu a fost faptul că el a fost un antrenor foarte ciudat, nu m-am declarat nemulţumit de calităţile sale de antrenor, am schimbat mulţi antrenori la viaţa mea, dar el a fost cel mai ciudat şi atîta tot.

- Care este modelul tău de fotbalist?
- Mie îmi place Luca Toni, de la AS Roma, cred că mă apropii de stilul lui, dar la dimensiuni mai reduse de nivel, avînd în vedere şi echipele la care evoluăm.

Cristian Ungureanu-atacant
Data şi locul naşterii- Botoşani, 17 septembrie 1980
Echipe la care a evoluat: Steaua (Juniori), FCM Dorohoi, Telecom Iaşi, Dacia Unirea Brăila, FC Snagov, Universitatea Craiova, Forex Braşov, FC Botoşani, Concordia Chiajna.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
14 martie 2010, 12:54
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9210 lei
USD
Dolarul SUA
4.8330 lei
CHF
Francul elveţian
5.0392 lei
GBP
Lira sterlină
5.8375 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5786 lei
XAU
Gramul de aur
276.1646 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2491 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2522 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3658 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7446 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2007 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.2 o C
Dorohoi
21.9 o C
Bucecea
23.4 o C
Darabani
21.2 o C
Saveni
22.1 o C
Ştefăneşti
35.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.