Interviuri
INTERVIU cu argentinianul care trăiește la Botoșani: Grătarele sunt geniale

Un flash interviu a fost publicat într-un ziar de profil de la nivel național și îl are în centru pe un ”botoșănean adoptat” din Argentina.

Gazeta Sporturilor continuă serialul "Ei despre noi" pe care-l veți regăsi săptămână de săptămână în paginile ziarului. Rubrica este destinată în exclusivitate jucătorilor străini din Liga 1.

 

Atacantul Esteban Ciaccheri de 26 de ani recunoaște că e gurmand și că produsele tradiționale românești l-au cucerit la scurt timp după ce-a ajuns la Botoșani. E sincer și dezvăluie că nu știa prea multe despre țara noastră, dar că în orice moment s-ar întoarce aici în vacanță, iar prietenilor le-ar recomanda să semneze contracte cu formațiile din Liga 1. Esteban are angajament pe un an cu FC Botoșani, iar dacă va confirma, va putea fi cumpărat de la formaţia chiliană Rangers de Talca.

 

De ce a ales România

 

"Pentru că am zis că e momentul să vină și o schimbare în cariera mea, a existat această oportunitate de a veni la FC Botoșani. E o experiență nouă, sper să fie un progres în carieră și să dovedesc să sunt la nivelul celor mai buni fotbaliști pe care-i aveți aici. Vreau să înscriu cât mai mult, meseria mea e să dau goluri, dar nu sunt egoist"

 

Ce știa despre noi

 

"Nu văzusem meciuri din fotbalul românesc, însă auzisem de Steaua, Dinamo sau CFR Cluj. Când am primit oferta din România am început să caut pe internet cât mai multe detalii. Așa am descoperit că ați avut doi fotbaliști uriași: Gică Hagi și Adrian Mutu! Sunt doi jucători-fenomen, i-am urmărit în câteva filmulețe pe YouTube"

 

    Nume complet: Esteban Ciaccheri

    Data nașterii: 20 mai 1991 (26 de ani)

    Locul nașterii: Pilar (Argentina)

    Post: atacant

    Echipă actuală: FC Botoșani

    Număr: 21

    Cotă de piață: 100.000 euro

 

Orașele din România

 

"Botoșaniul e un oraș foarte, foarte liniștit. Când n-am fost ocupat cu antrenamentele, am mers și la Iași. Wow!, ce oraș fabulos! Îmi doresc să am timp să călătoresc mai mult prin țară pentru că multe locuri din România sunt ca din cărțile cu povești"

 

Ce face în timpul liber

 

"Sunt fericit că aici sunt coleg cu Joni Rodriguez, un jucător cu care mă ştiu din Argentina. Am evoluat unul împotriva celuilalt. De cele mai multe ori ieșim împreună în oraș, mergem la mall, la restaurant. Botoșaniul e un oraș cu oameni calmi și chiar o să le recomand prietenilor fotbaliști să vină în România"

 

Cluburi unde a mai jucat:

 

    2012-2013: Rivadavia

    2013: Rangers de Talca

    2014: Sarmiento

    2015: Arsenal de Sarandí

    2016: Juventud Unida Universitario

    2016-2017: Rivadavia

    2017 - prezent: FC Botoșani

 

Mâncare

 

"Mâncarea din România e asemănătoare cu cea din Argentina, deci n-am avut niciun fel de probleme să mă adaptez din acest punct de vedere. Ca și la mine acasă, aici se mănâncă foarte mult grătar, multă carne de pui sau de porc ori produse de vânat. Toată mâncarea e excelentă, iar eu nu sunt deloc pretențios"

 

Ce-și propune în Liga 1

 

"Sunt un jucător perseverent care încearcă la fiecare meci să fie cel mai bun. Am destule calități, dar și lucruri care trebuie să fie îmbunătățite. Trebuie să muncim mult împreună dacă vrem să avem rezultate pozitive în timp scurt. Nu-mi pare rău că am ajuns la Botoșani, voi munci din greu pentru că vreau să fiu cel mai bun"

 

Despre Botoșani

 

"Echipa este sus în clasament și vreau să prindem play-off-ul. O să fie o luptă grea întrucât sunt multe echipe foarte bune, valoroase, care ne pot pune probleme. Important e ca noi să ne pregătim serios, să nu ne intereseze ce fac alții. Vom lucra la intensitate maximă pentru că fanii noștri vin la stadion și au nevoie de rezultate pozitive"

 

ARGENTINA

 

Sistem politic: republică federală

Suprafața: 2.780.400 km²

Populație: 41.660.417

Capitala: Buenos Aires (13 milioane de locuitori)

Monedă: peso argentinian(1 euro = 21 pesos)

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
FC Botoșani se află pe locul 2 într-un top național, după CFR Cluj

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
26 mai 2023
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
12.2 o C
Bucecea
12.3 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
12.7 o C
Ştefăneşti
13.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.