Interviuri
INTERVIU D.Istrati : Dl.Luca are studii de predicator, cred că n-are peste 8 clase

Dumitru Istrati a activat în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară timp de 30 de ani, din care 13 în fruntea instituţiei, pe postul de director. După atîţia ani, cînd zilnic a păşit pragul acestei unităţi, a fost pus pe lista neagră a disponibilizaţilor din cauza unui scandal uriaş, care face trimitere la un prejudiciu semnificativ adus bugetului statului, dar şi, după cum susţine chiar el, la presiunile unor persoane influente. Dumitru Istrate rupe însă tăcerea şi face public modul în care a fost înlăturat din fruntea OCPI, dar şi de pe statul de plată a acestei instituţii.

- Cum aţi ajuns pe lista disponibilizaţilor?
- Timp de 30 de ani am lucrat în OCPI, după 17 ani de activitate am reuşit să ajung şeful acestei instituţii, am fost director timp de 13 ani. În 1997 am înfiinţat instituţia asta care funcţionează azi, este înfiinţată de mine cînd eram director general, inginer şef, contabil, femeie de serviciu, eram de toate, singura persoană angajată în instituţie. Erau doar două instituţii la acea dată, OCAOTA, s-a numit instituţia. Am rămas în fruntea instituţiei pînă în iunie 2009, cînd actualul director a Agenţiei Naţionale m-a chemat şi mi-a solicitat să renunţ la funcţie.

- De ce?
- Pentru că trebuia să renunţ…

„Era prefect Roman şi mi-a solicitat să fac un pas înapoi, în spate aşa, eu am refuzat”

- Au intervenit interesele politice?
- Da, păi interese politice au fost de la început. Eu am fost director în patru guverne, cînd au venit la putere PDL-iştii cu PSD-iştii în 2008 au împărţit posturile. Postul de director la OCPI a revenit PDL-ului, postul 2 care nu exista la această instituţie a fost la PSD. Ei crezînd că inginerul şef ar fi un loc 2. Dar nu, instituţia funcţionează cu un director şi patru servicii.

- Şi, v-au chemat la Bucureşti şi v-au cerut demisia…
- Am fost chemat la prefect în ianuarie 2009, era prefect Roman şi mi-a solicitat să fac un pas înapoi, în spate aşa, eu am refuzat, pentru că nu m-a pus el pe mine director la OCPI şi am un şef la Bucureşti. Şi dacă şeful meu o să îmi solicite, voi renunţa, nu mă lega scaunul acesta de instituţie, numai că aveam vechime şi o muncă de o viaţă. Mă duc la Bucureşti la şeful meu, îi spun că m-a chemat prefectul, el mi-a explicat că nu mă poate ajuta cu nimic, dar deocamdată nu a solicitat nimeni eliberarea mea din funcţie. Cînd o va solicita o să mă anunţe. Şi într-adevăr au trecut lunile de zile… De altfel, eu nu am fost singurul director chemat de prefect, pe rînd aşa au fost toţi directorii, eu repet, i-am zis că nu demisionez din funcţie, nu scriu cu mîna mea demisia, că nu vreau, cînd o fi oi putea să renunţ, fără demisie, eu demisia nu o înţelegeam. Şi la finele lunii iunie mă cheamă directorul general de la Agenţie, cînd eram în concediu, m-a rugat cînd mă întorc din concediu, prima zi după concediu, mi-a explicat că trebuie să renunţ şi asta este. Am făcut o solicitare în care renunţam la funcţia de director şi ocupam un post vacant din instituţie care a fost de şef serviciu şi care era vacant de un an de zile şi consideram că meritam. Cînd m-am întors din concediu, pe data de 8 iulie, într-adevăr a venit persoana care era agreată pentru acest post.

„El nu are nici o pregătire, cred că mai mult de opt clase nu a fost la şcoală”

- Cum a fost colaborarea cu actualul director, Mihai Luca, cel care v-a înlocuit?
- Cu dl.Luca nu a existat nici o colaborare în ceea ce mă priveşte, nu m-a întrebat niciodată nimic. Am avut cîteva întîlniri cu el pentru că numirea cu delegaţie a unui şef de serviciu este atribuţia ordonatorului de credite, după o lună sau două m-a numit în această funcţie, care era şi solicitarea mea şi m-a numit. Şi m-am convins că nu prea aveam ce discuta eu cu el. El personal nu are, nu că nu are o pregătire de specialitate, el nu are nici o pregătire, cred că mai mult de opt clase nu a fost la şcoală. El are un Institut de acesta al Culturii Creştine după Evanghelie, m-am uitat şi el pe un site din acesta a unui institut, ei pregătesc predicatori sau cum se numesc ei, asta e pregătirea lui cu studii superioare cu care se laudă. Mai are o diplomă din 2008 precum că are facultatea de drept din cadrul unei universităţi americane, secţia de drept de trei ani, diploma este nu antetul numai al facultăţii, fără al Ministerului Educaţiei, posibil că acea diplomă nu era şi nu mai este valabilă, asta e părerea mea, poate să fie valabilă. Şi asta sunt studiile lui. Omul nu are cunoştinţe despre acest domeniu de activitate şi nici nu funcţionează în sistem organizat.

OCPI Botosani

- Mai nou, am solicitat anumite informaţii d-lui director în privinţa reorganizării instituţiei, a posturilor desfiinţate şi a criteriilor de selecţie a persoanelor care au primit preaviz, printre care şi dvs. Am înţeles că lista disponibilizărilor a fost semnată de dl.Luca.
- Eu am primit preaviz, pe data de 8 a lunii acesteia încetează raportul meu de muncă cu această instituţie, aştept decizia. Ce să spun? De reorganizările astea şi de disponibilizări se tot vorbeşte, Guvernul a luat această decizie, fiecare instituţie trebuia să stabilească nişte criterii, în afară de criteriile care le-a stabilit agenţia. Deci agenţia a trimis o adresă prin care face cunoscută baza legală, este un Contract Colectiv de Muncă la nivel naţional la bugetari şi Codul Muncii. Ce spun aceste criterii, persoanele să nu cumuleze pensia cu salariul, cei care îndeplinesc condiţii de pensionare şi nu s-au pensionat încă, cei care au abateri, să nu aibă copii în întreţinere, se ştiu criteriile, urmînd ca instituţia împreună cu sindicatul să stabilească şi alte criterii. Acestea se refereau la posturi, nu la persoane. Şi s-au desfiinţat nişte posturi, apoi s-a văzut despre ce persoane este vorba. Eu nu am văzut aceste criterii, le-am solicitat şi eu scris, nu am primit nimic pînă acum. El motivează că, în ceea ce mă priveşte ar fi primit instrucţiuni de la agenţie, că i s-a impus să mă dea pe mine afară, legat de scandalul acesta care a început.

„Este un dosar la Parchet…”

- Apropos de scandalul financiar, multe degete acuzatoare au fost îndreptate spre instituţie, spre dvs., există şi o anchetă penală acolo. Cum comentaţi ceea ce s-a întîmplat?
- Bineînţeles că au fost degete acuzatoare şi spre mine, eu eram acela la care se făcea referire în anchetă, eu fiind şef trebuia să gestionez această activitate. Eu semnam nişte documente, semnam zilnic zeci, sute de documente. Era în grija mea, a postului să semnez aceste documente. Circuitul lor în sistem îşi urma cursul normal şi eu nu verificam dacă erau taxate, ele oricum aveau o chitanţă ataşată, nu verificam chitanţa altei persoane. Chitanţa se tăia pe cel care făcea lucrarea, pe persoana autorizată sau pe alte persoane, nici nu era obligaţia mea să verific a cui era chitanţa şi cine a achitat-o. Important era să fie achitată, plata se făcea la casierii, unde se tăia chitanţă, se ataşa la lucrare, se înregistra la contabilitate. Au fost şi unele care nu au fost tarifate, în sfîrşit, dar este greu de verificat. Neînţelegerile astea nu se regăsesc în contabilitate.

- Dvs., după declanşarea acestui scandal financiar, aţi fost cercetat, aţi dat declaraţii?
- Nu m-a chemat nimeni niciodată să dau declaraţii, sau să mă întrebe ce s-a întîmplat, dar oficiului i-a revenit sarcina să sesizeze organele de cercetare penală în vederea stabilirii prejudiciului şi stabilirii persoanelor vinovate. Este un dosar la Parchet…

„Nu eram eu persoana care să fie disponibilizată”

- Vi s-a comunicat din partea procurorilor că v-aţi afla printre persoanele cercetate?
- Nu, pentru că am văzut adresa trimisă la agenţie, sesizarea nu face referire la persoane, face referire la aspectul problemei, atît. Dar probabil că voi fi chemat să dau explicaţii. Au fost chemate pînă acum două persoane din cadrul instituţiei la secţia asta DNA de la Botoşani. Au dat cîte o declaraţie scrisă, urmează să… dar probabil că nu este treaba lor să facă aceste verificări, dar ei s-au autosesizat în urma scandalului din presă şi a solicitărilor prefectului.

- Rămîneţi cu un gust amar că vă faceţi astfel ieşirea din instituţie după 30 de ani de zile?
- Normal că rămîn, nu eram eu persoana care să fie disponibilizată cu atît mai mult cu cît, eu sunt singura persoană de specialitate cu studii superioare din cadrul acestei instituţii, la stat. Persoane cu studii superioare în acest domeniu în cadrul instituţiei nu mai sunt. Sunt numai cu studii medii. Poate trebuia să plec mai de mult, dar ocupînd o funcţie nu am plecat, numai modul în care s-a procedat deranjează, dar poate trebuia  să plec mai de mult.

„El trebuie să îşi recupereze banii pe care i-a pierdut şase luni de zile stînd pe tuşă”

D.Istrati - OCPI- Aveţi de gînd să vă cereţi dreptatea în instanţă?
- Normal, pentru că vizibilă este răzbunarea unui individ care a şi urmărit de mai multe ori, cu diverse ocazii, că datorită mie el a trebuit să intervină personal ca eu să plec din funcţia în care eram ca să poată el să o ocupe.

- Vă referiţi aici la actualul director?
- Dar la cine? El a fost nevoit să aştepte pînă cînd eu am fost chemat să renunţ la funcţie. Şi de atunci nu urmăreşte altceva decît să se răzbune, el trebuie să îşi recupereze banii pe care i-a pierdut şase luni de zile stînd pe tuşă.

- În instanţa de judecată ce anume veţi solicita?
- Voi solicita anularea deciziei de disponibilizare şi plata tuturor drepturilor, repunerea în funcţia în care am fost, ţinînd cont că nu s-au respectat criteriile impuse de agenţie şi de organizaţia sindicală, că sunt nişte reguli şi aici. Disponibilizările s-au făcut după ureche, cu aprobarea directorului, din informaţiile pe care le am nu a fost consultat nici un şef de serviciu.

- Mai sunt şi alţi colegi de-ai dvs. care au fost disponibilizaţi şi care vor apela la instanţă?
- Da, am vorbit cu colegii mei care au fost restructuraţi, majoritatea au declarat că vor ataca decizia.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
nu cred ca daca ai facut in 1980 scoala pe rupte acum in 2010 cu atata tehnologie mai ai vreo valoare \"cartea\" facuta acu 30 de ani.....ceea ce trebuie sa facem noi acum este s ane gandim cum evoluam....iar functia de director nu are nici o treaba cu meseria.....director=manajer...asadar DOMN cu 8 clase cred ca se descurca mai bine decat ati facuto dvs dle istrati.....
22 decembrie 2010, 16:46
numirile politice ,fara comentarii!!!!!!!!!!!!!!
10 octombrie 2010, 13:25
Perfecta dreptate are domnul Istrate in privinta ,,lingaului,,de.....lucifer.
4 octombrie 2010, 15:34
azi asistam la un spectacol total in ceea ce priveste cadastru adica furatu, toata lumae fura de la mic la mare, iar cei mai mici fura si mai mult pentru ca exita la fiecare sectie acolo cativa care traga tot ce prind si contabil, si planuri si lucrari tot, plus ca peste toate umbla vorba in targ ca cei mici chiar le impun celor mare care sunt prea redusi ce sa faca si le ofera chiar solutii tot in profitul lor, deci nu uita ca tot cei mici te-au facut iar cei mari au ramas cu buza umflata
4 octombrie 2010, 13:54
Doresc să-i răspund domnului lucifer la cele 4 întrebări care îl frământă pe el nu pe mine:1. Jumătate din actualul personal este angajat de mine, numai că cei cu studii de specialitate în domeniu au preferat sistemul privat, nu cel de la stat, ca exemplu vă pot spune că ultima persoană cu studii de specialitate care a plecat în sistemul privat a fost chiar inginera şefă.2. Eu sunt absolvent al facultăţii de geodezie din cadrul fostului Institut de Construcţii Bucureşti, azi Universitatea Tehnică Bucureşti, promoţia 1980 când în românia se făcea carte.3. Nu cred că cei de la DNA aşteaptă să vină oamenii la ei, îi cheamă ei dacă au probleme.4. M-am reactivat expert judiciar la sfârşitul anului 2009, declaraţia de avere este din luna mai 2009.
4 octombrie 2010, 08:42
Dincolo de interventiile ,,cu dedicatie'', care au un anumit subiectivism, trebuie sa spun ca problemele de la Oficiul de cadastru au drept temelie un management absolut dezastruos, iresponsabilitate sau, cine mai stie, poate chiar elemente de coruptie.Deci, d-l Istrati trebuie sa raspunda pentru asemenea ,,porcarii'' pe care le-a patronat cu voie sau fara voie - asta ramine sa ne spuna anchetatorii.
3 octombrie 2010, 11:20
Dedicatie speciala:Maria si Mihaela cu “x si 0”,Au ramas tot la cadastru.Iar tu pleci ca “melu”…Ti-au placut amanteleSi iarba de coastaFetele s-au desteptatTu plecasi ca “proasta”.DNA – ul te asteaptaBani ai cheltuitFetele nu te ajutaSi-ai ajuns falit.
2 octombrie 2010, 11:07
Mult stimate domnule istrate,Doresc sa-ti raspund la unele intrebari care te framanta de la infiintarea institutiei:1. Nu sunt salariati cu studii superioare in domeniu pentru ca te-ai ferit ca dracu de tamaie sa angajezi ca sa nu aiba cine sa-ti ia locul!2. Ai studii de cadastru, dar nu stii nici cat un tehnician, deoarece ai ramas la nivelul rudimentar de acum 30 de ani iar la calculator te uiti ca gaina printre leaturi!3. Nu ai fost la DNA, dar te asteapta oamenii acolo sa explici unde sunt banii neincasati pe chitante si fa bine si nu mai baga pe altii care au facut doar ce le-ai spus tu!4. Ce faci in timpul serviciului pe la instante(trebonal)? Esti expert judiciar dar incasarile nu le declari in declaratia de avere! Se numeste fals in decalaratii!
2 octombrie 2010, 08:31
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
-0.4 o C
Bucecea
1.5 o C
Darabani
-0.9 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.