Interviuri
INTERVIU D.Istrati : Dl.Luca are studii de predicator, cred că n-are peste 8 clase

Dumitru Istrati a activat în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară timp de 30 de ani, din care 13 în fruntea instituţiei, pe postul de director. După atîţia ani, cînd zilnic a păşit pragul acestei unităţi, a fost pus pe lista neagră a disponibilizaţilor din cauza unui scandal uriaş, care face trimitere la un prejudiciu semnificativ adus bugetului statului, dar şi, după cum susţine chiar el, la presiunile unor persoane influente. Dumitru Istrate rupe însă tăcerea şi face public modul în care a fost înlăturat din fruntea OCPI, dar şi de pe statul de plată a acestei instituţii.

- Cum aţi ajuns pe lista disponibilizaţilor?
- Timp de 30 de ani am lucrat în OCPI, după 17 ani de activitate am reuşit să ajung şeful acestei instituţii, am fost director timp de 13 ani. În 1997 am înfiinţat instituţia asta care funcţionează azi, este înfiinţată de mine cînd eram director general, inginer şef, contabil, femeie de serviciu, eram de toate, singura persoană angajată în instituţie. Erau doar două instituţii la acea dată, OCAOTA, s-a numit instituţia. Am rămas în fruntea instituţiei pînă în iunie 2009, cînd actualul director a Agenţiei Naţionale m-a chemat şi mi-a solicitat să renunţ la funcţie.

- De ce?
- Pentru că trebuia să renunţ…

„Era prefect Roman şi mi-a solicitat să fac un pas înapoi, în spate aşa, eu am refuzat”

- Au intervenit interesele politice?
- Da, păi interese politice au fost de la început. Eu am fost director în patru guverne, cînd au venit la putere PDL-iştii cu PSD-iştii în 2008 au împărţit posturile. Postul de director la OCPI a revenit PDL-ului, postul 2 care nu exista la această instituţie a fost la PSD. Ei crezînd că inginerul şef ar fi un loc 2. Dar nu, instituţia funcţionează cu un director şi patru servicii.

- Şi, v-au chemat la Bucureşti şi v-au cerut demisia…
- Am fost chemat la prefect în ianuarie 2009, era prefect Roman şi mi-a solicitat să fac un pas înapoi, în spate aşa, eu am refuzat, pentru că nu m-a pus el pe mine director la OCPI şi am un şef la Bucureşti. Şi dacă şeful meu o să îmi solicite, voi renunţa, nu mă lega scaunul acesta de instituţie, numai că aveam vechime şi o muncă de o viaţă. Mă duc la Bucureşti la şeful meu, îi spun că m-a chemat prefectul, el mi-a explicat că nu mă poate ajuta cu nimic, dar deocamdată nu a solicitat nimeni eliberarea mea din funcţie. Cînd o va solicita o să mă anunţe. Şi într-adevăr au trecut lunile de zile… De altfel, eu nu am fost singurul director chemat de prefect, pe rînd aşa au fost toţi directorii, eu repet, i-am zis că nu demisionez din funcţie, nu scriu cu mîna mea demisia, că nu vreau, cînd o fi oi putea să renunţ, fără demisie, eu demisia nu o înţelegeam. Şi la finele lunii iunie mă cheamă directorul general de la Agenţie, cînd eram în concediu, m-a rugat cînd mă întorc din concediu, prima zi după concediu, mi-a explicat că trebuie să renunţ şi asta este. Am făcut o solicitare în care renunţam la funcţia de director şi ocupam un post vacant din instituţie care a fost de şef serviciu şi care era vacant de un an de zile şi consideram că meritam. Cînd m-am întors din concediu, pe data de 8 iulie, într-adevăr a venit persoana care era agreată pentru acest post.

„El nu are nici o pregătire, cred că mai mult de opt clase nu a fost la şcoală”

- Cum a fost colaborarea cu actualul director, Mihai Luca, cel care v-a înlocuit?
- Cu dl.Luca nu a existat nici o colaborare în ceea ce mă priveşte, nu m-a întrebat niciodată nimic. Am avut cîteva întîlniri cu el pentru că numirea cu delegaţie a unui şef de serviciu este atribuţia ordonatorului de credite, după o lună sau două m-a numit în această funcţie, care era şi solicitarea mea şi m-a numit. Şi m-am convins că nu prea aveam ce discuta eu cu el. El personal nu are, nu că nu are o pregătire de specialitate, el nu are nici o pregătire, cred că mai mult de opt clase nu a fost la şcoală. El are un Institut de acesta al Culturii Creştine după Evanghelie, m-am uitat şi el pe un site din acesta a unui institut, ei pregătesc predicatori sau cum se numesc ei, asta e pregătirea lui cu studii superioare cu care se laudă. Mai are o diplomă din 2008 precum că are facultatea de drept din cadrul unei universităţi americane, secţia de drept de trei ani, diploma este nu antetul numai al facultăţii, fără al Ministerului Educaţiei, posibil că acea diplomă nu era şi nu mai este valabilă, asta e părerea mea, poate să fie valabilă. Şi asta sunt studiile lui. Omul nu are cunoştinţe despre acest domeniu de activitate şi nici nu funcţionează în sistem organizat.

OCPI Botosani

- Mai nou, am solicitat anumite informaţii d-lui director în privinţa reorganizării instituţiei, a posturilor desfiinţate şi a criteriilor de selecţie a persoanelor care au primit preaviz, printre care şi dvs. Am înţeles că lista disponibilizărilor a fost semnată de dl.Luca.
- Eu am primit preaviz, pe data de 8 a lunii acesteia încetează raportul meu de muncă cu această instituţie, aştept decizia. Ce să spun? De reorganizările astea şi de disponibilizări se tot vorbeşte, Guvernul a luat această decizie, fiecare instituţie trebuia să stabilească nişte criterii, în afară de criteriile care le-a stabilit agenţia. Deci agenţia a trimis o adresă prin care face cunoscută baza legală, este un Contract Colectiv de Muncă la nivel naţional la bugetari şi Codul Muncii. Ce spun aceste criterii, persoanele să nu cumuleze pensia cu salariul, cei care îndeplinesc condiţii de pensionare şi nu s-au pensionat încă, cei care au abateri, să nu aibă copii în întreţinere, se ştiu criteriile, urmînd ca instituţia împreună cu sindicatul să stabilească şi alte criterii. Acestea se refereau la posturi, nu la persoane. Şi s-au desfiinţat nişte posturi, apoi s-a văzut despre ce persoane este vorba. Eu nu am văzut aceste criterii, le-am solicitat şi eu scris, nu am primit nimic pînă acum. El motivează că, în ceea ce mă priveşte ar fi primit instrucţiuni de la agenţie, că i s-a impus să mă dea pe mine afară, legat de scandalul acesta care a început.

„Este un dosar la Parchet…”

- Apropos de scandalul financiar, multe degete acuzatoare au fost îndreptate spre instituţie, spre dvs., există şi o anchetă penală acolo. Cum comentaţi ceea ce s-a întîmplat?
- Bineînţeles că au fost degete acuzatoare şi spre mine, eu eram acela la care se făcea referire în anchetă, eu fiind şef trebuia să gestionez această activitate. Eu semnam nişte documente, semnam zilnic zeci, sute de documente. Era în grija mea, a postului să semnez aceste documente. Circuitul lor în sistem îşi urma cursul normal şi eu nu verificam dacă erau taxate, ele oricum aveau o chitanţă ataşată, nu verificam chitanţa altei persoane. Chitanţa se tăia pe cel care făcea lucrarea, pe persoana autorizată sau pe alte persoane, nici nu era obligaţia mea să verific a cui era chitanţa şi cine a achitat-o. Important era să fie achitată, plata se făcea la casierii, unde se tăia chitanţă, se ataşa la lucrare, se înregistra la contabilitate. Au fost şi unele care nu au fost tarifate, în sfîrşit, dar este greu de verificat. Neînţelegerile astea nu se regăsesc în contabilitate.

- Dvs., după declanşarea acestui scandal financiar, aţi fost cercetat, aţi dat declaraţii?
- Nu m-a chemat nimeni niciodată să dau declaraţii, sau să mă întrebe ce s-a întîmplat, dar oficiului i-a revenit sarcina să sesizeze organele de cercetare penală în vederea stabilirii prejudiciului şi stabilirii persoanelor vinovate. Este un dosar la Parchet…

„Nu eram eu persoana care să fie disponibilizată”

- Vi s-a comunicat din partea procurorilor că v-aţi afla printre persoanele cercetate?
- Nu, pentru că am văzut adresa trimisă la agenţie, sesizarea nu face referire la persoane, face referire la aspectul problemei, atît. Dar probabil că voi fi chemat să dau explicaţii. Au fost chemate pînă acum două persoane din cadrul instituţiei la secţia asta DNA de la Botoşani. Au dat cîte o declaraţie scrisă, urmează să… dar probabil că nu este treaba lor să facă aceste verificări, dar ei s-au autosesizat în urma scandalului din presă şi a solicitărilor prefectului.

- Rămîneţi cu un gust amar că vă faceţi astfel ieşirea din instituţie după 30 de ani de zile?
- Normal că rămîn, nu eram eu persoana care să fie disponibilizată cu atît mai mult cu cît, eu sunt singura persoană de specialitate cu studii superioare din cadrul acestei instituţii, la stat. Persoane cu studii superioare în acest domeniu în cadrul instituţiei nu mai sunt. Sunt numai cu studii medii. Poate trebuia să plec mai de mult, dar ocupînd o funcţie nu am plecat, numai modul în care s-a procedat deranjează, dar poate trebuia  să plec mai de mult.

„El trebuie să îşi recupereze banii pe care i-a pierdut şase luni de zile stînd pe tuşă”

D.Istrati - OCPI- Aveţi de gînd să vă cereţi dreptatea în instanţă?
- Normal, pentru că vizibilă este răzbunarea unui individ care a şi urmărit de mai multe ori, cu diverse ocazii, că datorită mie el a trebuit să intervină personal ca eu să plec din funcţia în care eram ca să poată el să o ocupe.

- Vă referiţi aici la actualul director?
- Dar la cine? El a fost nevoit să aştepte pînă cînd eu am fost chemat să renunţ la funcţie. Şi de atunci nu urmăreşte altceva decît să se răzbune, el trebuie să îşi recupereze banii pe care i-a pierdut şase luni de zile stînd pe tuşă.

- În instanţa de judecată ce anume veţi solicita?
- Voi solicita anularea deciziei de disponibilizare şi plata tuturor drepturilor, repunerea în funcţia în care am fost, ţinînd cont că nu s-au respectat criteriile impuse de agenţie şi de organizaţia sindicală, că sunt nişte reguli şi aici. Disponibilizările s-au făcut după ureche, cu aprobarea directorului, din informaţiile pe care le am nu a fost consultat nici un şef de serviciu.

- Mai sunt şi alţi colegi de-ai dvs. care au fost disponibilizaţi şi care vor apela la instanţă?
- Da, am vorbit cu colegii mei care au fost restructuraţi, majoritatea au declarat că vor ataca decizia.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
nu cred ca daca ai facut in 1980 scoala pe rupte acum in 2010 cu atata tehnologie mai ai vreo valoare \"cartea\" facuta acu 30 de ani.....ceea ce trebuie sa facem noi acum este s ane gandim cum evoluam....iar functia de director nu are nici o treaba cu meseria.....director=manajer...asadar DOMN cu 8 clase cred ca se descurca mai bine decat ati facuto dvs dle istrati.....
22 decembrie 2010, 16:46
numirile politice ,fara comentarii!!!!!!!!!!!!!!
10 octombrie 2010, 13:25
Perfecta dreptate are domnul Istrate in privinta ,,lingaului,,de.....lucifer.
4 octombrie 2010, 15:34
azi asistam la un spectacol total in ceea ce priveste cadastru adica furatu, toata lumae fura de la mic la mare, iar cei mai mici fura si mai mult pentru ca exita la fiecare sectie acolo cativa care traga tot ce prind si contabil, si planuri si lucrari tot, plus ca peste toate umbla vorba in targ ca cei mici chiar le impun celor mare care sunt prea redusi ce sa faca si le ofera chiar solutii tot in profitul lor, deci nu uita ca tot cei mici te-au facut iar cei mari au ramas cu buza umflata
4 octombrie 2010, 13:54
Doresc să-i răspund domnului lucifer la cele 4 întrebări care îl frământă pe el nu pe mine:1. Jumătate din actualul personal este angajat de mine, numai că cei cu studii de specialitate în domeniu au preferat sistemul privat, nu cel de la stat, ca exemplu vă pot spune că ultima persoană cu studii de specialitate care a plecat în sistemul privat a fost chiar inginera şefă.2. Eu sunt absolvent al facultăţii de geodezie din cadrul fostului Institut de Construcţii Bucureşti, azi Universitatea Tehnică Bucureşti, promoţia 1980 când în românia se făcea carte.3. Nu cred că cei de la DNA aşteaptă să vină oamenii la ei, îi cheamă ei dacă au probleme.4. M-am reactivat expert judiciar la sfârşitul anului 2009, declaraţia de avere este din luna mai 2009.
4 octombrie 2010, 08:42
Dincolo de interventiile ,,cu dedicatie'', care au un anumit subiectivism, trebuie sa spun ca problemele de la Oficiul de cadastru au drept temelie un management absolut dezastruos, iresponsabilitate sau, cine mai stie, poate chiar elemente de coruptie.Deci, d-l Istrati trebuie sa raspunda pentru asemenea ,,porcarii'' pe care le-a patronat cu voie sau fara voie - asta ramine sa ne spuna anchetatorii.
3 octombrie 2010, 11:20
Dedicatie speciala:Maria si Mihaela cu “x si 0”,Au ramas tot la cadastru.Iar tu pleci ca “melu”…Ti-au placut amanteleSi iarba de coastaFetele s-au desteptatTu plecasi ca “proasta”.DNA – ul te asteaptaBani ai cheltuitFetele nu te ajutaSi-ai ajuns falit.
2 octombrie 2010, 11:07
Mult stimate domnule istrate,Doresc sa-ti raspund la unele intrebari care te framanta de la infiintarea institutiei:1. Nu sunt salariati cu studii superioare in domeniu pentru ca te-ai ferit ca dracu de tamaie sa angajezi ca sa nu aiba cine sa-ti ia locul!2. Ai studii de cadastru, dar nu stii nici cat un tehnician, deoarece ai ramas la nivelul rudimentar de acum 30 de ani iar la calculator te uiti ca gaina printre leaturi!3. Nu ai fost la DNA, dar te asteapta oamenii acolo sa explici unde sunt banii neincasati pe chitante si fa bine si nu mai baga pe altii care au facut doar ce le-ai spus tu!4. Ce faci in timpul serviciului pe la instante(trebonal)? Esti expert judiciar dar incasarile nu le declari in declaratia de avere! Se numeste fals in decalaratii!
2 octombrie 2010, 08:31
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.