Interviuri
INTERVIU Daniel Moruzi : „Dl.prefect a fost foarte suspicios în ceea ce mă priveşte”
După o perioadă de aproape un an de zile, cît timp a ocupat scaunul de subprefect al judeţului, Daniel Moruzi îşi face ieşirea din administraţia publică locală, prin demisie, într-un mod la fel de neaşteptat în care şi-a făcut şi intrarea, atunci cînd Uniunea Naţională pentru Progresul României l-a susţinut pentru această funcţie. Mandatul său nu poate fi catalogat ca fiind unul liniştit mai ales prin prisma relaţiei aproape inexistente cu prefectul Cristian Roman, iar singurele regrete pe care la are la final, ar fi că nu a reuşit să ducă la bun sfîrşit unele proiecte pe care şi le-a propus. Daniel Moruzi va reveni pe un post de comisar în cadrul Gărzii Financiare unde, susţine el, se va simţi mult mai „util”.
„Am întîlnit oameni de la care nu am avut ce să învăţ”

- Vă pare rău că v-aţi dat demisia din funcţia de subprefect?
- Îmi pare rău într-o oarecare măsură pentru că am avut proiecte pe care am vrut să le duc la bun sfîrşit. Din anumite puncte de vedere, nu îmi pare rău pentru că a fost decizia mea şi tot timpul fac ceea ce cred eu că e mai bine să fac.
- Puteţi spune că aţi învăţat ceva în această perioadă de un an de zile cît aţi stat în această funcţie, ceva care va fi folositor pe viitor?
- Sunt convins că am învăţat multe lucruri, îmi place să cred că am întîlnit oameni de la care am învăţat cîte ceva. Din păcate am întîlnit oameni de la care nu am avut ce să învăţ, dar aşa e în viaţă, de la unii înveţi mai multe, de la alţii nu înveţi nimic. De la unii înveţi să nu te porţi ca ei. Sunt convins că din punct de vedere profesional îmi va ajuta perioada asta şi mă ajută să mă dezvolt pe viitor în cariera mea.

„Am vrut să am şi eu doza mea de importanţă”
- Care ar fi motivul pentru care nu aţi reuşit totuşi să legaţi o relaţie mai strînsă de colaborare cu prefectul?
- Am mai spus că avem personalităţi diferite şi probabil că dl.prefect a fost foarte suspicios în ceea ce mă priveşte şi m-a interpretat greşit şi probabil că, de fapt, sigur nu m-am identificat cu situaţia în care trebuia să stau într-un birou şi am vrut să am şi eu doza mea de importanţă, să am şi eu doza mea de implicare şi atunci d-lui probabil că a interpretat greşit şi din momentul acela au apărut probleme. Dar din punctul meu de vedere chiar este că şi acele probleme au fost constructive şi sunt convins că şi d-lui a înţeles că sunt oameni care vor să facă ceva şi care trebuie lăsaţi să îşi facă treaba la urma urmei. Este o instituţie a cetăţenilor, ei trebuie să beneficieze de serviciile angajaţilor din Prefectură, de serviciile persoanelor din conducerea Prefecturii şi nu altcineva. Sunt convins că a înţeles lucrul acesta. Şi mai cred că se va comporta diferit cu ceilalţi subprefecţi care vor urma.
- Va avea o atitudine mai deschisă?
- Mi-ar plăcea să cred că va avea o atitudine mult mai deschisă pentru că fiecare vrea să se  simtă util acolo unde e şi vrea să îşi lase amprenta în ceea ce face.

prefect, subprefect

„Am o oarecare părere de rău”
- Există vreo persoană din Prefectură cu care aţi reuşit să legaţi o relaţie mai strînsă?
- Nu am venit aici să îmi fac prieteni. Am avut relaţii de colaborare cu oamenii cu care am intrat în contact în perioada asta, cu angajaţii care m-au ajutat să îşi ducă la îndeplinire anumite atribuţii. Nu cred că mi-am făcut prieteni şi nici nu am urmărit să îmi fac prieteni, am luat-o ca pe o provocare din punct de vedere profesional, am încercat să colaborez cît mai bine cu fiecare, dacă am reuşit, asta rămîne de văzut.
- Este vreun lucru de care vă pare rău că nu aţi reuşit să îl faceţi?
- Am o oarecare părere de rău, tot timpul mă gîndesc că nu poate să iasă totul perfect, că nu a ieşit totul perfect, nu are cum, tot timpul sunt lucruri de reproşat. Dar regrete mari, nu. Mi-ar fi plăcut foarte mult ca să am o colaborare mult mai strînsă cu persoanele din conducerea Instituţiei Prefectului şi să lucrăm în beneficiul administraţiei pînă la urmă pentru că asta e menirea noastră. Dar am mai spus că atîta timp cît administraţia din România, nu numai la nivelul Botoşaniului este politizată, nu cred că cineva va avea de cîştigat din asta.

„Mă consider liberal convins”

- Luaţi în calcul o eventuală întoarcere aici, la Prefectură?
- Sunt posturi trecătoare, am ştiut de la început, sunt posturi politice în primul rînd, nu sunt pe termen lung şi nu poţi să îşi faci calcule privind o eventuală revenire.
subprefect- Dacă dl.Liviu Cîmpanu nu îşi dădea demisia dvs. vă mai dădeaţi?
- Oscilam între a rămîne aici şi a mă reîntoarce la Garda Financiară şi înainte de a-şi da dl.senator demisia, dar faptul că d-lui şi-a dat demisia m-a determinat şi pe mine să fac la fel.
- Ce intenţionaţi să faceţi a doua zi după ce plecaţi din Prefectură?
- Să îmi iau concediu.
- Aveţi vreo intenţie de a intra în politică?
- Nu, nu deocamdată nu mă văd făcînd parte din scena politică a judeţului Botoşani. Eu mă consider liberal convins, dar nu mă văd cochetînd cu Partidul Naţional Liberal, la nivelul Botoşaniului.

„Nu mă văd în măsura negocierii vreunui post la nivelul judeţului”

- La momentul în care v-aţi dat demisia au fost anumite zvonuri că aţi fi negociat o funcţie pentru un membru al familiei dvs. Cît de adevărate sunt aceste zvonuri?
- Am auzit şi eu aceste zvonuri, este ciudată abordarea şi interpretarea, mi se pare chiar absurd, nu mă văd în măsura negocierii vreunui post la nivelul judeţului Botoşani şi nu cred că oamenii din fruntea judeţului stau să negocieze cu mine posturile astea, mi se pare chiar absurd.
- Vă regăsiţi mai mult în cadrul Gărzii Financiare decît la Prefectură?
- Sunt convins că da, am mai spus sunt activităţi cu totul şi cu totul diferite şi fiecare se simte bine cînd face şi ceea ce îi place şi se simte util serviciului căruia îi aparţine. Sunt convins că mă voi simţi mult mai util acolo unde am şi responsabilităţi şi unde am şi un cuvînt de spus.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC


INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
@Dan: se scrie: mă-ta, adică de la maică-ta, nu mata...analfabetus ! PS: Uăi, Moruzi ce moacă de Baby-Face ai....ţi-ai uitat pamperşii maro la Prefectură...
14 noiembrie 2010, 15:35
Vezi daca nu ai stiut sai pupi in c-r cum trebuie?
14 noiembrie 2010, 10:49
mucoasa e mata!!!
13 noiembrie 2010, 19:46
Un mucos, ajuns din intamplare prea sus fata de unde ii este locul. Auzi, ca a "invatat/nu a invatat". Mai baietas, posturile platite din impozite nu sunt pentru a-ti termina tu studiile, sunt pentru randament administrativ!! Din cauza unor aiuriti cu aere, precum acesti Moruzi si Campani, avem una din cele mai slabe administratii din Europa. Ati auzit de informatica in administratie? Ce ati propus voi doi, ce lege, regulament, activitate ati optimizat? Noroc ca si-a dat demisia inainte de a baga mana in banul public, asta ar fi pus capac.
13 noiembrie 2010, 16:13
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
Noi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, am declanșat acțiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activitățile de inspecție și control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.1 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
3.8 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.1 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.