Interviuri
INTERVIU Federovici: Femeile au acel iz al demnităţii care lipseşte unor bărbaţi
Doina Elena Federovici este în prezent preşedintele Organizaţiei Femeilor Sociale Democrate Botoşani. O prezenţă extrem de plăcută ea, este unul dintre personajele vieţii politice locale, fiind devotată apărării doctrinei partidului dar şi cu o implicare continuă în diverse activităţi derulate atît pe plan social sau cultural, cît şi pe cel politic, alături de celelalte reprezentante ale sexului frumos din PSD Botoşani. Este de părere că femeile pot face politică la fel de bine cum o fac şi bărbaţii, însă au nevoie de foarte multă determinare pentru a se putea impune în acest domeniu, uneori considerat ca fiind destinat exclusiv bărbaţilor.
Cînd aţi intrat în politică şi ce anume v-a determinat să faceţi acest pas?
Sunt ani buni de atunci. Am intrat în politică pentru că am avut şansa de a lucra cu persoane implicate în politică, care pentru mine au fost modele şi de la care am învăţat foarte multe. Omul politic Viorica Afrăsinei a fost determinant pentru cariera mea politică. Pe de altă parte aici am găsit echipa  împreună cu care pot să las în urma mea nişte lucruri care pot să se vadă. Din punctul meu de vedere politica, nu cred că este o zonă foarte simplă şi prea uşor de asumat. Nu este atât de liniară ca o carieră pe care poţi să o faci într-un alt domeniu din viaţa publică. Şi de aceea pentru a schimba ceea ce nu-ţi place trebuie să te implici nu să stai deoparte şi să critici.
Am 17 ani de când activez în acest partid, când partidul s-a poziţionat şi la putere şi în opoziţie. În toată această perioadă nu am căutat rampe de lansare în alte partide, nu mi-am negociat niciodată sprijinul politic sau poziţia în partid. M-am format însă cu răbdare şi seriozitate cu respect şi încredere în oamenii valoroşi din jurul meu. Am avut decenţa şi răbdarea să învăţ, să mă implic şi să dovedesc mai întâi.
Intrarea femeilor în politică nu este stînjenită de bărbaţi
Vă place să faceţi politică?
Categoric da. Cine nu are disponibilităţi de abordare a altor probleme decât propriile lui probleme, atunci nu are ce căuta în politică. Pentru că în politică trebuie să pui întotdeauna înainte problemele celorlalţi si daca ştii să faci acest lucru atunci ai toate şansele sa fii ancorat în realităţile vremurilor pe care  le trăim. De aceea, în politică trebuie să ştii să treci peste înfrângeri, să-ţi refaci potenţialul, ca să-ţi poţi urma drumul  şi lucrul acesta nu-l poţi învăţa decât uitându-te la ce s-a întâmplat în jurul tău, sau trăind tu asemenea experienţe.
Este politica un domeniu destinat exclusiv bărbaţilor sau poate fi dusă şi de reprezentantele sexului frumos?
Nu este un domeniu  destinat exclusiv bărbaţilor. Femeile din politică au însă acel ceva ce le lipseşte multor bărbaţi. Acel iz al demnităţii, al clasei, al eleganţei.
Intrarea femeilor in politica nu este stânjenită de bărbaţi, ci mai curând de propria lor reticenţă de a-şi stabili un astfel de obiectiv. Este o opţiune personală, şi ea depinde de mulţi factori. Este adevărat că, din motive care ţin de acea mentalitate păcătoasă a românilor în ceea ce le priveşte pe femei, prea puţine dintre ele îşi propun sa facă o carieră în politică, şi o planifică în cele mai mici amănunte,
De aceea încurajarea şi promovarea implicării femeilor în politică şi în viaţa publică, respectarea şi punerea în practică a principiului egalităţii de şanse, reprezentarea mai bună a femeilor în structurile de conducere şi de decizie ale partidelor trebuie să fie prioritare.
În altă ordine de idei o femeie  nu trebuie sa imite bărbaţii din politică, nu trebuie sa dea dovadă de aceeaşi aroganţă şi agresivitate ca bărbaţii. Trebuie să se vadă diferenţa, altminteri oamenii vor alege originalul, nu copia.
Deşi femeile sunt majoritare în totalul populaţiei, ele sunt slab reprezentate în toate domeniile
Sunt femeile importante într-un partid, sau contează doar imaginea, iar deciziile importante sunt luate doar de bărbaţi?
Categoric imaginea unei femei în politică şi nu numai, este foarte importantă şi contează, însă  buna pregătire, performanţa, fermitatea în atitudini au un cuvânt greu de spus. Pe de altă parte ideal ar fi atunci când judecăm performanţa cuiva angajat în politică, sexul sa nu aibă ce căuta printre criteriile de judecată. În fond, bărbaţi şi femei, tineri sau bătrâni, suntem în primul rând cetăţeni cu drepturi şi obligaţii egale, iar sistemul politic actual interzice orice fel de discriminare pe criterii de sex.
Strict statistic  vorbind, deşi femeile sunt majoritare în totalul  populaţiei, ele sunt slab reprezentate nu doar în politică, ci şi în alte domenii ale vieţii economice şi sociale. Este o realitate care spune multe despre noi şi despre felul nostru de a gândi. Nu poţi ignora sau subaprecia cel mai mare segment social, femeile, doar pentru că sunt femei şi trebuie „tratate” ca atare. În consecinţă femeile sunt importante în politică. Deciziile importante  se iau inclusiv cu voturile femeilor dintr-o structură de conducere. În Biroul Per,anent judeţean al PSD o treime dintre vicepreşedinţi sunt femei care au candidat cot la cot cu colegii bărbaţi. La nivelul partidului  reprezentarea femeilor  în organele de conducere de la toate nivelurile nu trebuie să fie mai mică de 30%.
 
Dar se poate impune, prin idei sau concepţii o femeie la fel de bine precum o face un bărbat, de exemplu?
De ce nu? Trebuie  să fim determinate şi hotărâte să facem paşii necesari, prin implicare. Cine doreşte să-şi asume această responsabilitate trebuie însă să facă acest lucru cu mult curaj. Promovarea dialogului deschis, confruntarea de idei, comunicarea şi informarea, planificarea riguroasă a activităţilor şi a sistemului de lucru determină de la sine impunerea. Trebuie sa conştientizăm faptul ca nu este suficient sa avem mai multe femei în politică, ci trebuie sa avem femei bine pregătite, capabile să-şi asume poziţii cheie în toate structurile de conducere şi de decizie la nivelul partidelor dar si in viata publica.
V-am văzut implicându-vă într-o serie de acţiuni sociale, aceasta este politica PSD sau o faceţi pentru că aşa vă stă în caracter, pentru a vă ajuta semenii aflaţi în impas?
Acţiunile pe care le promovăm la nivelul organizaţiei noastre nu privesc doar partea socială. Proiectele iniţiate au avut şi au ca preocupare problematica femeii, a copilului, a violenţei şi discriminării, a principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Proiectele nostre nu se opresc însă aici. În aceeaşi măsură femeile din organizaţia noastră participă la toate acţiunile care se realizează în cadrul departamentelor  din cadrul partidului, învăţământ, sănătate, economic,  social, etc.
Acţiunile sociale însă, continuă buna practică dobândită de către organizaţiile noastre de femei în ce priveşte acţiunile caritabile, de solidaritate cu persoanele care trec prin anumite dificultăţi materiale. Nu poţi însă să faci asemenea acţiuni dacă nu eşti o persoană sensibilă. Dumneavoastră aţi relatat pe larg aceste acţiuni ale noastre în care au fost implicate multe doamne din organizaţie.
Politica în general nu este agresivă, există oameni politici agresivi
De politică se vorbeşte şi se va vorbi mereu, politica există dintotdeauna, chiar şi Moromete făcea politică, credeţi că a evoluat politica în România să zicem de două decenii încoace? În ce sens?
Revoluţia din 1989  a schimbat radical politica în ţara noastră. Este un alt fel de politică, cu deschidere către structurile internaţionale. Sunt multe însă de spus despre politica ultimilor 20 de ani. Depinde din ce punct de vedere privim această evoluţie.
Însă spre dezamăgirea  mea, ceea ce se întâmplă acum dacă privim prin prisma măsurilor politice care au fost luate în ultima perioadă de actualii guvernanţi nu, nu a evoluat. Din contră ne-am întors la practicile de înainte de 1989. Cei mai mulţi dintre români consideră societatea în care trăiesc ca fiind incorectă, funcţionând fără respectarea unui set de reguli indispensabile şi intangibile. În România de azi inegalităţile nu sunt doar financiare. Nu avem doar săraci şi bogaţi. Avem oameni izolaţi, oameni fără şanse, oameni fără respect şi fără perspectivă. Şansele, statutul, respectul şi recunoaşterea vin pe criterii incorecte.
Putem vorbi la ora actuală despre o politică mai agresivă, dusă uneori la extrem?
Politica în general nu este agresivă. Putem vorbi  mai degrabă de  persoane sau oameni  politici agresivi cu ghilimelele de rigoare şi avem suficiente exemple în acest sens, pe care le putem vedea în dezbaterile publice sau chiar în dezbaterile din plenul parlamentului.
M-am regăsit în PSD pentru că aici sunt oameni la fel de determinaţi ca şi mine
De ce v-aţi regăsit în PSD, de ce nu PDL sau PNL?
Solidaritatea, empatia sunt valori ale social democraţiei. Pe mine ca şi structură umană mă caracterizează aceste valori fiind ataşată de ele. M-am regăsit în PSD pentru că aici sunt oameni la fel de hotărâţi ca şi mine, care vor să facă mai mult, pentru că aici pot să lupt pentru ideile în care cred, pentru că dreapta nu va rezolva niciodată problemele societăţii româneşti, problemele sociale pot fi rezolvate de oameni cu vederi social democrate.
V-aţi aflat şi la conducerea unei instituţii publice, Direcţia de Statistică, credeţi că vi se potrivea această funcţie, avînd în vedere că astfel de numiri sunt făcute de cele mai multe ori politic….
Conducerea acestei instituţii pot spune că a fost  o provocare pentru mine. Statistica este un domeniu fascinant din toate punctele de vedere. Numire politică sau nu am demonstrat profesionalism şi performanţă. Şi nu o spun eu ci au spus-o la vremea respectivă factorii în domeniu. Pentru mine important nu a fost să  realizez ceva o singură dată ci să realizez ceva în fiecare zi, să las o urmă pe unde am trecut, şi mai ales important pentru mine nu a fost să am succes, important a fost să am valoare, iar dacă veţi trece prin această instituţie vi se va confirma acest lucru.

Dacă ar fi să aveţi posibilitatea de a mai conduce vreo instituţie publică botoşăneană, ce anume v-ar tenta, să zicem că ar fi o provocare pentru dv., ce instituţie aţi prelua? (ex: Prestaţii Sociale, Agenţia Forţelor de Muncă, Direcţia Agricolă, Inspectoratul de Muncă, Arhive, etc)
Pregătirea pe care o am cred că îmi permite să conduc  la fel de bine o altă instituţie deconcentrată a judeţului aşa cum am făcut-o la Direcţia Judeţeană de Statistică.  A nominaliza acum  o instituţie sau alta nu cred că are sens.
În cazul în care aţi avea oportunitatea de a prelua o funcţie mai importantă, unde v-aţi regăsi, să zicem în Senat sau Camera Deputaţilor, sau la nivel local în conducerea Filialei Judeţene?
Mai sunt aproximativ doi ani până atunci. Lucrurile se pot schimba de la o zi la alta şi a spune acum unde mă voi regăsi atunci este mult. Categoric fiecare om politic are o ţintă. Important este să  ai susţinerea şi aprecierea colegilor pentru a fi nominalizat pentru o anumită funcţie ţinând cont atât de profesionalism, performanţă şi notorietate.
Ce aţi schimba la politica dusă de actuala guvernare în cazul în care aţi fi un factor decizional?
România, condusă de actualii guvernanţi a ajuns într-o situaţie gravă, fără precedent, din punct de vedere economic, financiar şi social, dar şi ca imagine în Europa şi în lume. În ultimii ani au explodat inegalităţile de tot felul, a crescut numărul cetăţenilor fără şanse şi fără perspectivă. Tot mai mulţi români, cu o situaţie defavorizată, tineri, vârstnici, femei, copii, bolnavi sunt umiliţi şi trataţi ca asistaţi sociali.
Ce aş schimba? Multe aş spune.
Cred că este imperios necesar să se revină la situaţia dinaintea măsurilor antipopulare luate de actualul Guvern. Să nu uităm că PSD susţine rolul social al statului în care fiecare cetăţean să fie protejat şi sprijinit în spiritul egalităţii şanselor şi al solidarităţii sociale. Trebuie să fie o prioritate susţinerea şi protecţia familiei, a mamelor şi copiilor, a tuturor persoanelor aflate în dificultate. Tocmai de aceea mă regăsesc în PSD şi militez pentru măsurile prevăzute în programul partidului printre care prioritare în domeniu sunt: revenirea la acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, la perioada de 2 ani cu valoarea de 85% din nivelul veniturilor din ultimii 2 ani, acordarea de deduceri fiscale pentru părinţii cu copii mici în vederea plăţii unor îngrijitori maternali,  înfiinţarea de creşe şi grădiniţe simultan cu o politică socială atractivă pentru persoanele care lucrează în acest domeniu, reacordarea ajutorului de 200 de euro pentru tinerii care îşi întemeiază o familie şi a trusoului la naşterea unui copil, program naţional pentru tinerele mame bazat pe Fondul Social Economic, pentru încurajarea desfăşurării de activităţi economice independente, creşterea alocaţiei complementare, pentru familiile cu mai mulţi copii.

Viaţa ne poate rezerva tot felul de surprize
Credeţi că aţi atins apogeul carierei dv politice şi dacă da, cînd, dacă nu, ce ar urma să faceţi?
În decursul timpul am deţinut  diferite funcţii în partid atât la nivel local cât şi la nivel naţional, am început ca simplu membru,  apoi în 1997 am înfiinţat organizaţia de tineret la nivel de judeţ fiind preşedinte un număr bun de ani, Am fost aleasă ulterior vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Tineret. Am deţinut funcţiile de vicepreşedinte şi secretar la nivelul organizaţiei judeţene PSD Botoşani, , iar din toamna anului trecut conduc Organizaţia Femeilor Social Democrate din Judeţ. Nu ştiu dacă am atins apogeul în cariera politică. Viaţa însă ne poate rezerva tot felul de surprize.
Cum vă vedeţi apusul carierei politice?
Sunt o persoană tânără şi este mult prea devreme să mă gândesc la aşa ceva în acest  moment. Cred cu tărie că pot spune însă multe în viaţa politiă. Sunt un om care nu se întoarce în trecut dar care priveşte cu speranţă spre viitor.

INTERVIU realizat de Gabriela ERDIC

INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
Felicitari,oamenii de calitate te vor aprecia si te vor sustine pentru ca esti un om de calitate si un exemplu pentru toti sau toate.Succes!
18 ianuarie 2011, 17:56
Sunt un salaraiat al Directiei de Statistica. Nu am nici cel mai mic interes sa o laud pe doamna Federovici. Pentru cei care nu stiu vreau sa va spun ca este probabil unicul director din acest judet care in momentul in care s-a pus problema disponibilizarilor in institutia noastra si-a pus in joc functia de director refuzind sa nominalizeze salariatii care ar fi trebuit sa fie dati afara. A spus-o clar la vremea respectiva tuturor salariatilor ca prefera sa plece ea decit sa lase niste oameni fara piine. A fost o adevarata doamna. S-a comportant extraordinar de frumos cu toti salariatii. De aceea este regretata si acum. A adus un suflu nou in institutie. Felicitari pentru interviu si va asteptam sa va intoarceti la noi.
17 ianuarie 2011, 17:49
Domnule sau doamna TUTU, Se pare ca ai o problema. Si inca una mare de tot. Daca nu-ti place ceva spune deschis nu prin intermediul unui comentariu. Asta da dovada de multa lasitate. In ce priveste interviul doamnei Federovici, bravo ei. De mult nu am vazut un interviu atit de bun. Are clasa, are diplomatie, are bun simt. Aceasta doamna se pare ca isi stie foarte bine limitele si competentele. Nu pot sa nu o felicit. Pacat ca nu sunt mai multe femei in politica ca domnia sa. Felicitari si va doresc mult succes in activitate.
17 ianuarie 2011, 17:16
Tutu , ori esti prost , ori te faci. Eu cred ca esti.Federovici este un adevarat politician.Asa ca mucles...
17 ianuarie 2011, 03:42
da ne si intrebam,cum de nu v-ati laudat inca intre voi ,ca am vazut ca la PSD e o moda cum dai in tr-o .... sar celelalte si se lauuuuuda intre ele,ca na.. ce sa faca mamucile
16 ianuarie 2011, 18:12
Succes in cariera politica Doina Elena Federovici !
16 ianuarie 2011, 06:14
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.5 o C
Dorohoi
2.7 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
3.3 o C
Saveni
2.5 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.