Interviuri
INTERVIU Federovici: Femeile au acel iz al demnităţii care lipseşte unor bărbaţi
Doina Elena Federovici este în prezent preşedintele Organizaţiei Femeilor Sociale Democrate Botoşani. O prezenţă extrem de plăcută ea, este unul dintre personajele vieţii politice locale, fiind devotată apărării doctrinei partidului dar şi cu o implicare continuă în diverse activităţi derulate atît pe plan social sau cultural, cît şi pe cel politic, alături de celelalte reprezentante ale sexului frumos din PSD Botoşani. Este de părere că femeile pot face politică la fel de bine cum o fac şi bărbaţii, însă au nevoie de foarte multă determinare pentru a se putea impune în acest domeniu, uneori considerat ca fiind destinat exclusiv bărbaţilor.
Cînd aţi intrat în politică şi ce anume v-a determinat să faceţi acest pas?
Sunt ani buni de atunci. Am intrat în politică pentru că am avut şansa de a lucra cu persoane implicate în politică, care pentru mine au fost modele şi de la care am învăţat foarte multe. Omul politic Viorica Afrăsinei a fost determinant pentru cariera mea politică. Pe de altă parte aici am găsit echipa  împreună cu care pot să las în urma mea nişte lucruri care pot să se vadă. Din punctul meu de vedere politica, nu cred că este o zonă foarte simplă şi prea uşor de asumat. Nu este atât de liniară ca o carieră pe care poţi să o faci într-un alt domeniu din viaţa publică. Şi de aceea pentru a schimba ceea ce nu-ţi place trebuie să te implici nu să stai deoparte şi să critici.
Am 17 ani de când activez în acest partid, când partidul s-a poziţionat şi la putere şi în opoziţie. În toată această perioadă nu am căutat rampe de lansare în alte partide, nu mi-am negociat niciodată sprijinul politic sau poziţia în partid. M-am format însă cu răbdare şi seriozitate cu respect şi încredere în oamenii valoroşi din jurul meu. Am avut decenţa şi răbdarea să învăţ, să mă implic şi să dovedesc mai întâi.
Intrarea femeilor în politică nu este stînjenită de bărbaţi
Vă place să faceţi politică?
Categoric da. Cine nu are disponibilităţi de abordare a altor probleme decât propriile lui probleme, atunci nu are ce căuta în politică. Pentru că în politică trebuie să pui întotdeauna înainte problemele celorlalţi si daca ştii să faci acest lucru atunci ai toate şansele sa fii ancorat în realităţile vremurilor pe care  le trăim. De aceea, în politică trebuie să ştii să treci peste înfrângeri, să-ţi refaci potenţialul, ca să-ţi poţi urma drumul  şi lucrul acesta nu-l poţi învăţa decât uitându-te la ce s-a întâmplat în jurul tău, sau trăind tu asemenea experienţe.
Este politica un domeniu destinat exclusiv bărbaţilor sau poate fi dusă şi de reprezentantele sexului frumos?
Nu este un domeniu  destinat exclusiv bărbaţilor. Femeile din politică au însă acel ceva ce le lipseşte multor bărbaţi. Acel iz al demnităţii, al clasei, al eleganţei.
Intrarea femeilor in politica nu este stânjenită de bărbaţi, ci mai curând de propria lor reticenţă de a-şi stabili un astfel de obiectiv. Este o opţiune personală, şi ea depinde de mulţi factori. Este adevărat că, din motive care ţin de acea mentalitate păcătoasă a românilor în ceea ce le priveşte pe femei, prea puţine dintre ele îşi propun sa facă o carieră în politică, şi o planifică în cele mai mici amănunte,
De aceea încurajarea şi promovarea implicării femeilor în politică şi în viaţa publică, respectarea şi punerea în practică a principiului egalităţii de şanse, reprezentarea mai bună a femeilor în structurile de conducere şi de decizie ale partidelor trebuie să fie prioritare.
În altă ordine de idei o femeie  nu trebuie sa imite bărbaţii din politică, nu trebuie sa dea dovadă de aceeaşi aroganţă şi agresivitate ca bărbaţii. Trebuie să se vadă diferenţa, altminteri oamenii vor alege originalul, nu copia.
Deşi femeile sunt majoritare în totalul populaţiei, ele sunt slab reprezentate în toate domeniile
Sunt femeile importante într-un partid, sau contează doar imaginea, iar deciziile importante sunt luate doar de bărbaţi?
Categoric imaginea unei femei în politică şi nu numai, este foarte importantă şi contează, însă  buna pregătire, performanţa, fermitatea în atitudini au un cuvânt greu de spus. Pe de altă parte ideal ar fi atunci când judecăm performanţa cuiva angajat în politică, sexul sa nu aibă ce căuta printre criteriile de judecată. În fond, bărbaţi şi femei, tineri sau bătrâni, suntem în primul rând cetăţeni cu drepturi şi obligaţii egale, iar sistemul politic actual interzice orice fel de discriminare pe criterii de sex.
Strict statistic  vorbind, deşi femeile sunt majoritare în totalul  populaţiei, ele sunt slab reprezentate nu doar în politică, ci şi în alte domenii ale vieţii economice şi sociale. Este o realitate care spune multe despre noi şi despre felul nostru de a gândi. Nu poţi ignora sau subaprecia cel mai mare segment social, femeile, doar pentru că sunt femei şi trebuie „tratate” ca atare. În consecinţă femeile sunt importante în politică. Deciziile importante  se iau inclusiv cu voturile femeilor dintr-o structură de conducere. În Biroul Per,anent judeţean al PSD o treime dintre vicepreşedinţi sunt femei care au candidat cot la cot cu colegii bărbaţi. La nivelul partidului  reprezentarea femeilor  în organele de conducere de la toate nivelurile nu trebuie să fie mai mică de 30%.
 
Dar se poate impune, prin idei sau concepţii o femeie la fel de bine precum o face un bărbat, de exemplu?
De ce nu? Trebuie  să fim determinate şi hotărâte să facem paşii necesari, prin implicare. Cine doreşte să-şi asume această responsabilitate trebuie însă să facă acest lucru cu mult curaj. Promovarea dialogului deschis, confruntarea de idei, comunicarea şi informarea, planificarea riguroasă a activităţilor şi a sistemului de lucru determină de la sine impunerea. Trebuie sa conştientizăm faptul ca nu este suficient sa avem mai multe femei în politică, ci trebuie sa avem femei bine pregătite, capabile să-şi asume poziţii cheie în toate structurile de conducere şi de decizie la nivelul partidelor dar si in viata publica.
V-am văzut implicându-vă într-o serie de acţiuni sociale, aceasta este politica PSD sau o faceţi pentru că aşa vă stă în caracter, pentru a vă ajuta semenii aflaţi în impas?
Acţiunile pe care le promovăm la nivelul organizaţiei noastre nu privesc doar partea socială. Proiectele iniţiate au avut şi au ca preocupare problematica femeii, a copilului, a violenţei şi discriminării, a principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Proiectele nostre nu se opresc însă aici. În aceeaşi măsură femeile din organizaţia noastră participă la toate acţiunile care se realizează în cadrul departamentelor  din cadrul partidului, învăţământ, sănătate, economic,  social, etc.
Acţiunile sociale însă, continuă buna practică dobândită de către organizaţiile noastre de femei în ce priveşte acţiunile caritabile, de solidaritate cu persoanele care trec prin anumite dificultăţi materiale. Nu poţi însă să faci asemenea acţiuni dacă nu eşti o persoană sensibilă. Dumneavoastră aţi relatat pe larg aceste acţiuni ale noastre în care au fost implicate multe doamne din organizaţie.
Politica în general nu este agresivă, există oameni politici agresivi
De politică se vorbeşte şi se va vorbi mereu, politica există dintotdeauna, chiar şi Moromete făcea politică, credeţi că a evoluat politica în România să zicem de două decenii încoace? În ce sens?
Revoluţia din 1989  a schimbat radical politica în ţara noastră. Este un alt fel de politică, cu deschidere către structurile internaţionale. Sunt multe însă de spus despre politica ultimilor 20 de ani. Depinde din ce punct de vedere privim această evoluţie.
Însă spre dezamăgirea  mea, ceea ce se întâmplă acum dacă privim prin prisma măsurilor politice care au fost luate în ultima perioadă de actualii guvernanţi nu, nu a evoluat. Din contră ne-am întors la practicile de înainte de 1989. Cei mai mulţi dintre români consideră societatea în care trăiesc ca fiind incorectă, funcţionând fără respectarea unui set de reguli indispensabile şi intangibile. În România de azi inegalităţile nu sunt doar financiare. Nu avem doar săraci şi bogaţi. Avem oameni izolaţi, oameni fără şanse, oameni fără respect şi fără perspectivă. Şansele, statutul, respectul şi recunoaşterea vin pe criterii incorecte.
Putem vorbi la ora actuală despre o politică mai agresivă, dusă uneori la extrem?
Politica în general nu este agresivă. Putem vorbi  mai degrabă de  persoane sau oameni  politici agresivi cu ghilimelele de rigoare şi avem suficiente exemple în acest sens, pe care le putem vedea în dezbaterile publice sau chiar în dezbaterile din plenul parlamentului.
M-am regăsit în PSD pentru că aici sunt oameni la fel de determinaţi ca şi mine
De ce v-aţi regăsit în PSD, de ce nu PDL sau PNL?
Solidaritatea, empatia sunt valori ale social democraţiei. Pe mine ca şi structură umană mă caracterizează aceste valori fiind ataşată de ele. M-am regăsit în PSD pentru că aici sunt oameni la fel de hotărâţi ca şi mine, care vor să facă mai mult, pentru că aici pot să lupt pentru ideile în care cred, pentru că dreapta nu va rezolva niciodată problemele societăţii româneşti, problemele sociale pot fi rezolvate de oameni cu vederi social democrate.
V-aţi aflat şi la conducerea unei instituţii publice, Direcţia de Statistică, credeţi că vi se potrivea această funcţie, avînd în vedere că astfel de numiri sunt făcute de cele mai multe ori politic….
Conducerea acestei instituţii pot spune că a fost  o provocare pentru mine. Statistica este un domeniu fascinant din toate punctele de vedere. Numire politică sau nu am demonstrat profesionalism şi performanţă. Şi nu o spun eu ci au spus-o la vremea respectivă factorii în domeniu. Pentru mine important nu a fost să  realizez ceva o singură dată ci să realizez ceva în fiecare zi, să las o urmă pe unde am trecut, şi mai ales important pentru mine nu a fost să am succes, important a fost să am valoare, iar dacă veţi trece prin această instituţie vi se va confirma acest lucru.

Dacă ar fi să aveţi posibilitatea de a mai conduce vreo instituţie publică botoşăneană, ce anume v-ar tenta, să zicem că ar fi o provocare pentru dv., ce instituţie aţi prelua? (ex: Prestaţii Sociale, Agenţia Forţelor de Muncă, Direcţia Agricolă, Inspectoratul de Muncă, Arhive, etc)
Pregătirea pe care o am cred că îmi permite să conduc  la fel de bine o altă instituţie deconcentrată a judeţului aşa cum am făcut-o la Direcţia Judeţeană de Statistică.  A nominaliza acum  o instituţie sau alta nu cred că are sens.
În cazul în care aţi avea oportunitatea de a prelua o funcţie mai importantă, unde v-aţi regăsi, să zicem în Senat sau Camera Deputaţilor, sau la nivel local în conducerea Filialei Judeţene?
Mai sunt aproximativ doi ani până atunci. Lucrurile se pot schimba de la o zi la alta şi a spune acum unde mă voi regăsi atunci este mult. Categoric fiecare om politic are o ţintă. Important este să  ai susţinerea şi aprecierea colegilor pentru a fi nominalizat pentru o anumită funcţie ţinând cont atât de profesionalism, performanţă şi notorietate.
Ce aţi schimba la politica dusă de actuala guvernare în cazul în care aţi fi un factor decizional?
România, condusă de actualii guvernanţi a ajuns într-o situaţie gravă, fără precedent, din punct de vedere economic, financiar şi social, dar şi ca imagine în Europa şi în lume. În ultimii ani au explodat inegalităţile de tot felul, a crescut numărul cetăţenilor fără şanse şi fără perspectivă. Tot mai mulţi români, cu o situaţie defavorizată, tineri, vârstnici, femei, copii, bolnavi sunt umiliţi şi trataţi ca asistaţi sociali.
Ce aş schimba? Multe aş spune.
Cred că este imperios necesar să se revină la situaţia dinaintea măsurilor antipopulare luate de actualul Guvern. Să nu uităm că PSD susţine rolul social al statului în care fiecare cetăţean să fie protejat şi sprijinit în spiritul egalităţii şanselor şi al solidarităţii sociale. Trebuie să fie o prioritate susţinerea şi protecţia familiei, a mamelor şi copiilor, a tuturor persoanelor aflate în dificultate. Tocmai de aceea mă regăsesc în PSD şi militez pentru măsurile prevăzute în programul partidului printre care prioritare în domeniu sunt: revenirea la acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, la perioada de 2 ani cu valoarea de 85% din nivelul veniturilor din ultimii 2 ani, acordarea de deduceri fiscale pentru părinţii cu copii mici în vederea plăţii unor îngrijitori maternali,  înfiinţarea de creşe şi grădiniţe simultan cu o politică socială atractivă pentru persoanele care lucrează în acest domeniu, reacordarea ajutorului de 200 de euro pentru tinerii care îşi întemeiază o familie şi a trusoului la naşterea unui copil, program naţional pentru tinerele mame bazat pe Fondul Social Economic, pentru încurajarea desfăşurării de activităţi economice independente, creşterea alocaţiei complementare, pentru familiile cu mai mulţi copii.

Viaţa ne poate rezerva tot felul de surprize
Credeţi că aţi atins apogeul carierei dv politice şi dacă da, cînd, dacă nu, ce ar urma să faceţi?
În decursul timpul am deţinut  diferite funcţii în partid atât la nivel local cât şi la nivel naţional, am început ca simplu membru,  apoi în 1997 am înfiinţat organizaţia de tineret la nivel de judeţ fiind preşedinte un număr bun de ani, Am fost aleasă ulterior vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Tineret. Am deţinut funcţiile de vicepreşedinte şi secretar la nivelul organizaţiei judeţene PSD Botoşani, , iar din toamna anului trecut conduc Organizaţia Femeilor Social Democrate din Judeţ. Nu ştiu dacă am atins apogeul în cariera politică. Viaţa însă ne poate rezerva tot felul de surprize.
Cum vă vedeţi apusul carierei politice?
Sunt o persoană tânără şi este mult prea devreme să mă gândesc la aşa ceva în acest  moment. Cred cu tărie că pot spune însă multe în viaţa politiă. Sunt un om care nu se întoarce în trecut dar care priveşte cu speranţă spre viitor.

INTERVIU realizat de Gabriela ERDIC

FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Loading...
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Loading...
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Felicitari,oamenii de calitate te vor aprecia si te vor sustine pentru ca esti un om de calitate si un exemplu pentru toti sau toate.Succes!
18 ianuarie 2011, 17:56
Sunt un salaraiat al Directiei de Statistica. Nu am nici cel mai mic interes sa o laud pe doamna Federovici. Pentru cei care nu stiu vreau sa va spun ca este probabil unicul director din acest judet care in momentul in care s-a pus problema disponibilizarilor in institutia noastra si-a pus in joc functia de director refuzind sa nominalizeze salariatii care ar fi trebuit sa fie dati afara. A spus-o clar la vremea respectiva tuturor salariatilor ca prefera sa plece ea decit sa lase niste oameni fara piine. A fost o adevarata doamna. S-a comportant extraordinar de frumos cu toti salariatii. De aceea este regretata si acum. A adus un suflu nou in institutie. Felicitari pentru interviu si va asteptam sa va intoarceti la noi.
17 ianuarie 2011, 17:49
Domnule sau doamna TUTU, Se pare ca ai o problema. Si inca una mare de tot. Daca nu-ti place ceva spune deschis nu prin intermediul unui comentariu. Asta da dovada de multa lasitate. In ce priveste interviul doamnei Federovici, bravo ei. De mult nu am vazut un interviu atit de bun. Are clasa, are diplomatie, are bun simt. Aceasta doamna se pare ca isi stie foarte bine limitele si competentele. Nu pot sa nu o felicit. Pacat ca nu sunt mai multe femei in politica ca domnia sa. Felicitari si va doresc mult succes in activitate.
17 ianuarie 2011, 17:16
Tutu , ori esti prost , ori te faci. Eu cred ca esti.Federovici este un adevarat politician.Asa ca mucles...
17 ianuarie 2011, 03:42
da ne si intrebam,cum de nu v-ati laudat inca intre voi ,ca am vazut ca la PSD e o moda cum dai in tr-o .... sar celelalte si se lauuuuuda intre ele,ca na.. ce sa faca mamucile
16 ianuarie 2011, 18:12
Succes in cariera politica Doina Elena Federovici !
16 ianuarie 2011, 06:14
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Dacă nu ai credință, nu poți face această lucrare. Doar nădăjduind în mila lui Dumnezeu îi putem ajuta pe cei care ne solicită sprijinul. Eu nu fac nimic deosebit. Aici e lucrarea lui Dumnezeu!”,Vlad Plăcintă, preș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.9 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
0.2 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
1.6 o C
Ştefăneşti
4.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.