Interviuri
INTERVIU Florin Ghiorghiţă, dezvăluiri de la HSR, la… duş: Am stat fărăun loc de muncă aproape doi ani şi jumătate, nu a interesat pe nimeni
Fostul, timp de 12 ani, viceprimar al municipiului Botoşani, este figuracentrală a lumii politice locale de două săptămâni. După ApR, PRM şiPDL, după ce a declarat că preferă să se retragă din politică decât săpărăsească rândurile democrat-liberalilor, după ce în nenumărate rândurii-a adus laude publice lui Cătălin Flutur, Florin Ghiorghiţă a votatpentru demiterea propriului coleg de partid, Eugen Ţurcanu, care îi este şi rudă, din funcţia de viceprimar şia contribuit decisiv la desemnarea unui viceprimar de la PSD. Înaceastă mişcare s-a aliat cu Ovidiu Portariuc şi Cosmin
Florin Ghiorghiţă intră astfel în istoria politicii botoşănene post revoluţionare, fiind autorul uneia dintre cele mai răsunătoare trădări politice. Săptămâna trecută, cel care s-a supărat pe partid după ce nu a mai fost susţinut pentru al patrulea mandat de viceprimar şi a votat alături de PSD-işti după ce a dobândit o funcţie la Registrul Auto Român, a participat la Somax TV,  la o ediţie specială Botoşăneanul TV. Afirmaţiile sale de atunci capătă acum alte conotaţii. Cele mai importante pasaje din acea emisiune le regăsiţi mai jos


"În PDL, sunt o serie de oameni fără nici un fel de rezultate, chiar şi preşedintele organizaţiei municipale..."

-    Acum, în momentul de faţă, membrul cărui partid sunteţi?
-    Deci eu, niciodată, nu mi-am dat demisia din PDL, niciodată nu am semnat o hârtie către un alt partid politic. Pe mine viaţa m-a învăţat că, de obicei, nu trebuie să mă grăbesc să iau decizii – şi mai ales în politică – în momentul în care sunt schimbări majore sau se preconizează a fi schimbări majore în viaţa unui partid, chiar şi a unui candidat sau a unui om. Este data o ordonanţă, acum nouă-zece zile a fost publicată, mai are termen de valabilitate încă 35 de zile. Nu cred că cineva ar fi trebuit să semneze o apartenenţă la un partid sau altul sau la a deveni sau nu independent. Toate aceste discuţii nu îşi au rostul în momentul de faţă. Eu sunt membru al PDL, nu mi-am dat demisia şi deocamdată nu-mi voi da demisia dacă nu voi fi împins spre acest lucru.

-    Dar de unde toate aceste discuţii în jurul dvs., precum că intenţionaţi sau aţi trădat deja, dar nu s-a produs şi oficial aeastă chestiune?
-    Probabil sunt unii binevoituri care au tot interesul. Aşa cum în ultimii doi ani am fost exclus din aproape toate funcţiile politice, scos şi din organizaţia municipală şi din cea judeţeană, din Biroul Permanent Local şi din Biroul Permanent Judeţean, probabil că, în momentul în care am candidat pe anumite funcţii şi nu am fost dorit de către colegii mei, probabil că sunt unii dintre ei care la ora actuală îşi propun cu tot dinadinsul să te împingă să faci un anumit pas sau să nu faci nici un pas, dar să-ţi lanseze tot felul de acuze. Din păcate, la ora actuală, la noi, în PDL, sunt o serie de oameni fără nici un fel de rezultate, chiar şi preşedintele organizaţiei municipale...

Cătălin Flutur "s-a înconjurat de câţiva oameni care preferă să îi sufle în ureche"

-    Fostul senator Daniel Humelnicu, nu cred că ştiu toţi oamenii despre cine este vorba.
-    Şi de ce să n-o spunem pe şleau şi am spus-o dintotdeauna, în momentul în care Cătălin Flutur, preşedintele organizaţiei judeţene, şi-a asumat eşecul pentru alegerile din 2012, preşedintele organizaţiei municipale nu a făcut acelaşi lcuru. Mai mult, acelaşi preşedinte, la alegerile europarlamentare, în care a ajuns „cu succes” la un scor de 9% sau chiar sub 9% pe unele organizaţii din municipiul Botoşani, cu siguranţă a tăcut şi nu a spus absolut nimic şi nu şi-a asumat nici un pic de răspundere. Asta în condiţiile în care, în momentul în care m-a înlocuit din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, eu veneam după o serie de rezultate pozitive. Începând cu 2007, când am obţinut un 29% la alegerile europarlamentare, candidat Florin Ghiorghiţă. În 2005, când am intrat în PD după alegerile locale, PD-ul avea 6% la consilieri locali şi 2% la candidatul de primar. În momentul în care am preluat acea organizaţie locală după fuziunea cu PLD-ul şi bineînţeles cu acordul dlui Cătălin Flutur, am ajuns să scoatem la alegerile locale din 2008, 52% la Consiliul Local şi 62% la candidatul de primar.

-    Spuneţi că este meritul dvs. principal?
-    Eu nu ştiu dacă este numai meritul meu, meritul echipei pe care am format-o în jurul meu. Este meritrul întregii echipe, a întregului lot care a evoluat la momentul respectiv şi care a obţinut, normal, şi pe un anumit trend politic la nivel naţional, a obţinut nişte rezultate foarte importante. Din păcate, acel lot a fost înlocuit, a fost distrus – de ce să nu le spunem pe cele drepte? – şi, din păcate, la ora actuală, este cineva care tinde spre 6,2% sau 5,2% la alegerile care vor urma. E greu, e rău să spui aşa ceva despre colegii tăi, dar, din păcate, i-am spus şi dlui Flutur cu diverse ocazii, s-a înconjurat de câţiva oameni care preferă să îi sufle în ureche, să-i spună tot felul de bârfe de la nivelul Consiliului Local, a consilierilor judeţeni, că nu-i bun Ghiorghiţă, că n-a fost bun Buhăianu, că n-a fost bună Macovei, că n-au fost buni mai mulţi şi, din păcate, au rămas câţiva în jurul lui fără rezultate şi repet, fără nici un rezultat.

"Chiar şi femeile, la organizaţia municipală, toată lumea, ar trebui să îşi asume un anumit succes sau un anumit eşec"

-    Vă este greu să daţi nume, de ce nu faceţi nominalizări?
-    Nu. Nu îmi este greu să dau nume, nu mi-a fost niciodată greu să dau nume.

-    Din ceea ce aţi spus se subînţelege că, doar din cauza preşedintelui de la municipiu, a ex-senatorului Daniel Humelnicu se întâmplă toate.
-    Niciodată nu mi-a fost greu să dau nume, am dat-o şi în cadrul Biroului Local şi în cadrul Biroului Permanent Judeţean...

-    Ei, dar acolo nu este presa, nu vede lumea.
-    Nu contează, asta nu sunt discuţii care ar trebui neapărat să le vadă lumea, sunt discuţii pe care noi, ca bărbaţi, ar trebui să le asumăm şi fiecare dintre noi ar trebui să facă lucrul ăsta. Chiar şi femeile, la organizaţia municipală, toată lumea, ar trebui să îşi asume un anumit succes sau un anumit eşec. Din păcate, în ultimul timp ne asumăm cam multe eşecuri şi asta nu e bine. Şi, din păcate, mereu vinovatul de serviciu a fost Florin Ghiorghiţă.

"În scandalul cu câinii noi nici nu ştiam ce se întâmplă acolo"

florin ghiorghita la somax tv -    D-le Ghiorghiţă, ce eşec v-aţi sumat dvs. dacă suntem la ora asumărilor?
-    Într-un moment în care am discutat într-un birou, între opt ochi, eram patru persoane într-un birou al dlui Flutur, după acel sandal cu câinii de prin 2011 şi acel scandal cu HSR-ul, cu ridicările şi în momentul în care mi s-a cerut să facă un pas în spate...

-    Cine v-a cerut?
-    Conducerea de la momentul respectiv a partidului.

-    Dl Flutur?
-    Exact!

-    Dlui v-a cerut să faceţi un pas în spate?
-    Da... şi împreună cu dl Humelnicu şi dl Buhăianu, erau de faţă. În momentul în care eu am făcut un pas în spate cu toate că, vă spun în premieră acum, în scandalul cu câinii noi nici nu ştiam ce se întâmplă acolo şi nici nu ştiam ce s-a întâmplat măcar. A fost un gest al meu de bună colegialitate şi de asumare a răspunderii şi mi-am asumat-o eu. A trebuit să mi-o asum şi mi-am asumat-o eu.


"Eram la duş, în momentul în care m-am ridicat, am văzut că aveam vreo 17 apeluri ratate şi toate de la colegii din presă"

-    Staţi puţin, cum adică nu ştiaţi ce se întâmplă acolo, dar cine ştia?
-    Cel care se ocupa direct de gestionarea câinilor.

-    Eugen Ţurcanu?
-    Exact. N-am spus-o niciodată, n-am vrut să o spun, dar din păcate eu mi-am asumat acel scandal, am suferit din cauza lui şi voi suferi probabil şi în continuare. Am stat patru ani în judecată, de vreo patru ori cred că tot s-a întors dosarul la parchet şi la Judecătoria până ce s-a dat NUP şi s-a clasat acel dosar.

-    Să ne înţelegem bine: Eugen Ţurcanu era şi la acea dată membru de vază al PDL, era director la DSPSA şi era direct în subordinea dvs.
-    Corect.

-    Ei, şi dlui nu v-a informat că într-o noapte urmează să omoare 200 şi ceva de câini?
-    Nu.

-    Şi dvs. aţi aflat de la noi, de la ziarişti?
-    Da, dimineaţă când m-aţi sunat, eram la duş, în momentul în care m-am ridicat, am văzut că aveam vreo 17 apeluri ratate şi toate de la colegii din presă. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva, m-am informat, am văzut ce s-a întâmplat, mi-am asumat-o. Asta a fost în momentul respectiv, dar hai să trecem peste. Eu cred că am dat dovadă până la urmă şi de colegialitate. Şi de respect faţă de colegii mei, şi de spirit de echipă. Am tras multe, chiar şi cu HSR-ul, cu toate celelalte, am tras multe pe mine, am preferat să îmi stric eu imaginea în detrimentul altora, să câştige alţii. Am pierdut, e OK, e foarte bine, să dea Domnul să câştige alţii care au rămas cu imaginea intactă.

HSR? "Au fost persoane mult mai sus puse decât mine la ora respectivă, şi nu mă refer aici la dl. Flutur, mă refer la alţii, care au făcut lobby pentru societatea respectivă"

-    Cum s-a ajuns aici, v-a obligat cineva? Sau eraţi vinovatul de serviciu? Se întâmplă următorul lucru: există o tactică a anumitor conducători de instituţii ca ei să iasă în faţă cu aspectele pozitive şi să aibă unul, doi adjuncţi care să iasă cu mesajele negative. Aveaţi dvs. acel rol de a ieşi cu mesajul negativ v-aţi asumat conştient acest lucru?
-     Mi-e greu să spun... Mi-am asumat conştient acest lucru. În cadrul Biroului Loca, al Executivului Primăriei, împreună cu toţi ceilalţi, la un moment dat am hotărât să se facă ordine în oraş şi una dintre măsurile pe care şi presa ni le cerea în mod imperativ şi cetăţenii, o mare parte dintre ei, era rezolvarea problemei circualţiei şi a parcărilor neregulamentare. S-a luat acea decizie, s-a organizat o licitaţie, a câştigat o anumită firmă. Din păcate, a fost în subordinea mea, mi-a asumat-o şi pe asta. OK, asta a fost, am răspuns de problemele edilitare, mi-am asumat-o, mi-o asum şi acum.

-    Adică să înţelegem că s-a semnat un contract, s-a perfectat o afacere peste capul dvs.?
-    Nu neapărat peste capul meu, că am participat şi eu acolo, cu toate că eu nu am semnat nici un contract, nu am participat la nici o semnătură, dar din păcate, au fost persoane mult mai sus puse decât mine la ora respectivă, şi nu mă refer aici la dl. Flutur, mă refer la alţii, care au făcut lobby pentru societatea respectivă, pentru contractul respectiv, interesaţi sau neinteresaţi şi, din păcate, la un moment dat, au dat în spate şi au găsit, la fel, vinovatul de serviciu. Şi am spus-o de multe ori, le-am spus-o lor, o spun şi acum, ferească Dumnezeu să mă apuc la un moment dat să vorbesc ceea ce ştiu şi despre aceste contracte.
-    Să ştiţi că noi vă lăsăm să vorbiţi.

-    Prefer să mă abţin. Încă!

"În momentul în care îţi asiguri o anumită linişte să preferi să taci şi să profiţi de liniştea familială"

-    Aţi spus „persoane mai sus puse chiar şi decât Cătălin Flutur”. Dlui era primar, mai sus pus în oraşul ăsta decât primar nu este nimeni, iar politic era preşedintele PDL Botoşani, care era formaţiunea de guvernământ, adică, cel puţin pe hârtie, era nr.1 în Botoşani.
-    Să ştiţi că nu vorbesc prostii când spus persoane sus puse şi mi le asum... şi din oraş, şi din judeţ, şi de la nivel naţional.

-    Vă temeţi de cineva dacă nu faceţi aceste nominalizări?
-    Nu mă tem de absolut nimeni în afară de Dumnezeu. Nu m-am temut niciodată şi nici nu o să mă tem de acum încolo?

-    Şi atunci de ce evitaţi să faceţi publice presiunile la care aţi fost supus?
-    Prefer la momentul acesta să tac, deocamdată...

-    Şi cât mai taceţi dle Ghiorghiţă?
-    Posibil ca în momentul în care îţi asiguri o anumită linişte să preferi să taci şi să profiţi de liniştea familială, de liniştea profesională şi preferi să taci, pe veci probabil.

"Nu a interesat pe nimeni că am stat nici măcar în şomaj"

-    Aţi spus de liniştea profesională. Multe întrebări ne-au fost adresate: dl Ghiorghiţă cu ce se mai ocupă acum? Cu ce vă mai ocupaţi?
-    Era bine dacă mai întrebau şi alţii cu ce mă ocup eu în perioada respectivă pentru că, din păcate, nu m-a întrebat nimeni cu ce m-am ocupat după terminarea mandatului de viceprimar. Nu a interesat pe nimeni că am stat nici măcar în şomaj, am stat fără un loc de muncă aproape doi ani şi jumătate. Nu a interesat pe absolut nimeni că, la un moment dat, poate nu aveai cu ce să îţi întreţii familia sau să-ţi plăteşti cheltuielile comune. În momentul în care ai reuşit ceva pe plan profesional şi repet, pe plan profesional şi nu politic, atunci încep şi acuzele. Şi, din păcate, la momentul ăsta suntem acum, când am reuşit să rezolv ceva pe plan profesional, au început acele discuţii: ba că ţi l-a dat PSD-ul, ba că ţi l-a dat UNPR-ul, ba că ţi l-a dat mai ştiu eu cine, ba că eşti obligat, ba că nu eşti obligat. Nu! Nu mi-a dat nimeni, nimic degeaba..

- V-aţi luat singur?
-    Mi-am luat singur, exact. Şi, din păcate pentru unii, am spus-o zilele trecute şi am văzut că aţi publicat zilele trecute pe site, şi am ţinut să-mi public acea diplomă de licenţă, am absolvit cu 10, ca şef de promoţie acea facultate, o facultate de stat grea, foarte grea, cu o diplomă de inginer şi meseria nu mi-o va lua nimeni, niciodată. Cu toate că, v-o spun iarăşi acum, în premieră, legea îmi securiza acel loc de muncă pe care îl aveam la Electroalfa însă din 2000, când am ieşit viceprimar şi trebuia să mă întorc la Electroalfa, în 2012, când s-a terminat, locul de muncă era desfiinţat şi n-am putut să mă mai întorc.

"Am preferat ca banii pe care îi câştig să nu îi cheltui pe curve"

-    Ei, şi nu aţi purtat o discuţie cu administratorul de acolo?
-    Nu am purtat nici un fel de discuţie, în momentul în care societatea a trecut prin anujmite transformări, ne-au trecut pe Electroalfa Internaţional, Electroalfa Internaţional au desfiinţat-o, rămăsesem singurul angajat la un moment dat pe acea societate, s-a pierdut şi acel loc de muncă. Mă rog, asta este.

-    Spuneaţi că nici măcar şomer nu aţi fost după terminarea mandatului. Dincolo de asta. Şi noi la Botoşăneanul am dat de nenumărate ori... nu ştiu cum să-i spun, imobilul care trebuia să fie garaj şi a devenit florărie. Am dat o vilă de la Cişmea, am dat un BMW X 5. Există nişte bunuri achiziţionate sau, mă rog, dobândite, în aceşti 12 ani în care aţi fost viceprimar. Adică mi se pare exagerat să vă plângeţi după 12 ani de Primărie că o duceţi prost.
florin ghiorghita la botosaneanul tv -    Nu, în 12 ani de Primărie nu am dus-o prost şi o recunosc, şi am spus lucrul acesta şi am să-l spun totdeauna. Deci, în momentul în care eu am preferat ca banii pe care îi câştig să nu îi cheltui pe curve, mă scuzaţi că spun expresia asta, pe femei uşoare, nu m-am dus în cluburi, nu m-am dus în crâşme să stau toată ziua beat prin şanţuri, din contră, în momentul în care am avut un ban şi am apelat la un credit... În permanenţă m-am dezvoltat prin credite. În momentul în care am apelat la un credit, am făcut un spaţiu comercial, l-am închiriat, am luat o chirie, din chiria respectivă tot m-am dezvoltat şi am făcut altceva în permanenţă. La nivelul anilor 2005-2006 aveam venituri de peste 200 de milioane de lei vechi pe lună.

-    De unde 200 de milioane pe lună în 2005-2006? Dvs. lucraţi la Primărie atunci.
-    Din chirii, din salarii, din salariile soţiei, din toate celelalte adunam undeva la 200 de milioane lei pe lună. Acei bani eu nu-i cheltuiam aiurea şi majoritatea i-am investit şi reinvestit. Când am hotărât să-mi cumpăr o maşină, să-mi fac şi o casă, am făcut lucrul acesta şi mi-l asum, l-am făcut şi l-am făcut foarte bine, dar în momentul în care s-a terminat contractul la Primărie am rămas cu aproape 100.000 de euro credite în bănci, credite care pe multă lume nu interesează, nu ştie ce se întâmplă.

"Sunt cel mai conştiincios platnic la ora actuală, mă refer la utilităţi"

-    Cu plata apei sunteţi la zi?
-    Sunt mai mult decât la zi, sunt şi cu plata în avans dacă vreţi să ştiţi.

-    Adică aţi plătit 400 de milioane de lei vechi, cât vi se imputau?

-    Dar nu erau 400 de milioane, s-au plătit undeva la vreo 70 de milioane de lei vechi, au fost undeva la 920 metri cubi de apă, cât era înregistrat pe apometru, cei de la „Apă” ştiu, i-am plătit la zi, cred că sunt cel mai conştiincios platnic la ora actuală, mă refer la utilităţi. Am un tată care mă ţine cu absolut toate facturile la zi, el vine, el îmi ia banii, el se duce şi plăteşte.

-    Tata plăteşte din banii dlui sau...?
-    Din banii mei, din banii lui, din banii familiei.

-    N-aveţi timp dvs. să mergeţi să plătiţi facturile? Se poate plăti şi online.
-    Din păcate nu am mai avut timp, nu am mai avut cred pentru a plăti online.

"Iau în calcul şi să rămân în continuare ca viceprimar. Ca... pardon, mă scuzaţi, ca şi..."

-    Citat din Florin Ghiorghiţă, din Botoşăneanul, dintr-un interviu din octombrie 2010:  „sunt momente foarte grele pe care trebuie să ni le asumăm şi aşa cum am mai spus, numai şobolani părăsesc corabia la greu. Nu vreau să plec, chiar dacă vom pica oricât de mult, până la urmă rostul nostru este să muncim şi să dovedim că pe plan local ne facem treaba în totalitate”. Păi acum daţi impresia unui şobolan care părăseşte corabia la greu.
-    Nu...

-    Păi dacă spuneţi că luaţi în calcul varianta să vă declaraţi independent.

-    Da, iau în calcul şi varianta asta, dar iau în calcul şi să rămân în continuare ca viceprimar. Ca... pardon, mă scuzaţi, ca şi...

-    Gura păcătosului, nu?

-    Nu, chiar am greşit, mă gândeam la altceva, îmi cer scuze... să rămân în continuare în PDL, eu chiar asta îmi doresc şi, v-am spus, dacă voi rămâne, şi cred că voi rămâne, voi rămâne datorită lui Cătălin Flutur. Şi nici în caz a altcuiva pentru că, credeţi-mă, m-am convins de ce specimene sunt în zona respectivă.
A consemnat Sergiu BĂLĂŞCĂU
FACEŢI COMPARAŢIE CU INTERVIUL ACORDAT DE FLORIN GHIORGHIŢĂ ÎN 2010:
INTERVIU Florin Ghiorghiţă : „Numai şobolanii părăsesc corabia la greu”
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
Dreptul (vice)primarului de a fi curvă
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Fara comentarii adaug:afacerea cu flori plantate in Botosani(flori de la sera Distinsului ROMAN),folosirea salii Polivalente si a sc.nr.17 pentru fotbal cu taximetristii,fara a achita chiria,piscina fara apometru.
12 noiembrie 2015, 09:36
Wa gheo bine mai zici ca nu ai dus banii la curve dar I ai adus acasa la tine O MARE CURVA ....Dupa ce te ai prostituat cu pedelistii acum te ai bagat in pat cu neamtul , etnobotanicul si batranul betiv tincu...tare iti mai place politica (curvia) ... de ce nu ai spus atunci ca flutur ,turcanu te forteaza sa ti faci vila pe locul unui garaj , te fortau sa strangi banii de la hsr ,microbuzul ,taximetristi ....ti a placut sa te dai in barci cu aia si acum ti a revenit pofta
18 septembrie 2014, 14:49
Wa gheo bine mai zici ca nu ai dus banii la curve dar I ai adus acasa la tine O MARE CURVA ....Dupa ce te ai prostituat cu pedelistii acum te ai bagat in pat cu neamtul , etnobotanicul si batranul betiv tincu...tare iti mai place politica (curvia) ... de ce nu ai spus atunci ca flutur ,turcanu te forteaza sa ti faci vila pe locul unui garaj , te fortau sa strangi banii de la hsr ,microbuzul ,taximetristi ....ti a placut sa te dai in barci cu aia si acum ti a revenit pofta
18 septembrie 2014, 14:49
Eu nu ma uit la televizor de vreo 3 ani. Deci si prin urmare nu-mi rau ce idioti mai apar pe micul ecran. Am oroare de toti politicienii indiferent de culoare politica. Chiar si de agariciu ' cu pricina care candva il musca rau de tot pe :"neamt" si pe cei din ceata plagiatorului. Ciolanele sunt dulci ! Ps: De fapt nenea de mai sus si-a adus aminte ca el a fost intotdeauna social democrat, pardon socialist, pardon komunist. SA TRAIASCA DISTINSUL SI ONORABILUL SI NEMAIPOMENITUL DR. COPY PASTE PARINTELE NOSTRU CARE ARE GRIJA DE TOTI POLITICIENII LOCALI!SI TOTUSI LA SC MICROBUZUL SRL BOTOSANI CINE ESTE CU ADEVARAT PATRONUL???? Cineva, candva (nu va intereseaza ba curiosilor!) a pus un apartament la bataie la o banca sub forma de ipoteca pentu firma de mai sus............
18 septembrie 2014, 13:52
In concluzie si cel analfabet si cel licentiat tot dupa stomac actioneaza! Ambii traiesc ca sa manance? gheorghita sa intelegem ca ai fost un HAPLEA?
18 septembrie 2014, 12:56
dl. Balascau, ar trebui sa va indreptati atentia asupra cauzelor care genereaza aceste tradari, asupra legii tampite dupa numele stalinistului dragnea! cu aceasta lege neconstitutionala, imorala, cei de la putere fac presiuni imense asupra politicienilor care, se stie, fac politica pentru anumite interese. stiti ca se fac presiuni asupra politicienilor cu afaceri, asupra politicienilor care muncesc la anumite institutii sau asupra membrilor familiilor lor, presiuni care imi amintesc de anii 75 cand la poarta bunicii s-au prezentat niste cetateni comunisti si au obligat-o sa semneze ca da laptele de la unica vaca la contract.....nu spun ce a patit biata bunica cand s-a intors de la munca campului bunicul. si daca tot suntem la subiectul tradare, va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra fata de actiunea unui consilier local, care se vrea de dreapta, care face parte dintr-un CA la o unitate din municipiu, care voteaza alaturi de directorul psd-ist initiativa acestuia de a vaduvi unitatea de un bun in valoare de 30.000 euro, bun cedat unei comune botosanene. acel consilier, caruia i-am dat votul, a cui interese le apara, a municipiului sau a unei comune?? votul dat fara a cere justificari clare, nu inseamna tradare, sau acest vot este in urma unui troc...politic sau nu?? acel bun a fost folosit de o buna parte a comunitatii locale pana sa fie instrainat fara nici o opozitie din partea consilierului! cat despre ghiorghita, cred ca si-a vazut interesul lui si al copiilor lui, lucru care l-ar fi facut fara nici o retinere orice om aflat in aceasta situatie. si mai vad in interviu ca multe din "bubele negre" au fost luate pe spinarea lui pentru a proteja imaginea altora(daca tot ce declara sunt lucruri adevarate). atunci ma intreb daca sa-i dau sau nu dreptate . as fi curios sa aflu punctul d-voastra de vedere.
18 septembrie 2014, 09:29
Nu sunt fan Ghiorghita,dar ce a declarat in emisiune este in proporție de 80% adevărat.Flutur doar s-a folosit de el pentru a nu-si pata el imaginea.Toti pionii lui Flutur vor fi aruncati de pe nava când nu se va mai putea folosi de ei.Este si cazul jurnalistilor aserviti care ii ridica osanale si care vor fi uitati dupa ce își vor fi făcut treaba.Un 10 pt Ghiorghita pentru ca a realizat la timp ca rolul sau de marioneta trebuie sa înceteze si trebuie sa-si vada de cariera sa profesională.
18 septembrie 2014, 09:11
Am urmarit interesanta emisiune a domnului Balascau din intamplare,aflandu-ma la o terasa cu un amic.Nevertebratul asta,ca individ nu pot sa-l numesc este cu siguranta un caz clinic si cred ca ar face subiectul unui studiu psihiatric extrem de interesant:deci mai intai ne-a povestit ca este somer si fara ocupatie si o duce greu cu femeia si copchilasii,dupa care ne-a zis ca el nu sta in indemnizatia de sapte sute de lei de la consiliul local,dupa care a zis din nou ca este un caz social si ca stat din iunie 2012 fara venituri si ca a ajuns la fundul sacului,dupa care iar a spus ca el are multiple afaceri si spatii pe care le inchiriaza etc,dupa care a zis ca este un extraordinar de bun inginer mecanic,dupa care a amintit faptul ca nu a lucrat niciodata ca inginer mecanic si a ocupat doar functii in administratie,dupa care a zis ca a lucrat cateva luni la Electroalfa cand a absolvit ca mai apoi sa spuna ca doar s-a angajat acolo si a trebuit sa renunte pentru ca era inscris la master la cursuri de zi.Mai e ceva de comentat?
18 septembrie 2014, 09:04
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
10 iulie 2020
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.