Interviuri
INTERVIU Florin Ghiorghiţă : „Numai şobolanii părăsesc corabia la greu”
După o pauză de cîteva luni în care a întrerupt aproape orice colaborare cu mass- media locală, Florin Ghiorghiţă a revenit la sentimente mai bune şi a reluat relaţia cu ziariştii. Motivul pentru care a fost supărat pe presă, discuţii despre investiţiile din municipiu, dar şi ce planuri de viitor are pentru cariera sa politică, redăm într-un amplu interviu cu viceprimarul Florin Ghiorghiţă, realizat de Botoşăneanul.ro. Totul la un deceniu de Primărie pentru fostul membru ApR şi PRM.
„Singurul lucru pe care ni l-a spus dl.primar a fost să avem grijă de declarăm”


- Mai sunteţi supărat pe ziarişti?
- Nu am fost niciodată supărat pe ziarişti, poate pe atitudinea unora dintre ei şi mai ales pe modul de reflectare a celor ce declaram. Au fost momente cînd declaram ceva şi apărea în presă cu totul altceva şi din cauza asta chiar am avut unele probleme. Acesta a fost singurul meu motiv de a renunţa la un moment dat la relaţiile cu presa şi poate am vrut să demonstrez unora dintre ziarişti care scriau că sunt dependent de imagine şi de interviuri şi nu este chiar aşa. Şi mă simţeam foarte bine cînd nu aveam în fiecare zi cel puţin o jumătate de oră sau o oră pentru presă. Dar pînă la urmă suntem pe o funcţie publică, trebuie să dăm relaţii la presă, indiferent că ne convine sau nu, este o relaţie normală care trebuie să se desfăşoare între noi şi presă. Am greşit şi eu, probabil cu greşit şi unii ziarişti, pentru asta mi-am cerut şi scuze faţă de cei care consider ei că poate la un moment dat am greşit şi sper într-o colaborare foarte bună de acum înainte.

- S-a tot vehiculat la acea vreme că vi s-ar fi interzis de primar să nu mai vorbiţi cu presa.
- Nu, sub nici o formă, nu. Deci nu a existat niciodată măcar o singură astfel de discuţie, singurul lucru pe care ni l-a spus dl.primar a fost să avem grijă de declarăm, adică să declarăm în cunoştinţă de cauză, pentru că de multe ori apar declaraţii aşa cum  spuneam, care nu sunt redate cel mai fidel, sau poate se înţelege greşit sau poate chiar cîteodată se dădeau declaraţii în necunoştinţă de cauză a unui viceprimar despre compartimentul celuilalt viceprimar, sau poate despre anumite proiecte care nu ar fi trebuit să apară la un moment dat şi atunci ne-a rugat să fim toţi trei corelaţi, adică să ştim măcar ce spune unul, ce spune celălalt, ca să nu cădem în ridicol la un moment dat. Acesta a fost singurul lucru, în nici un caz nu a fost o interdicţie din partea d-lui, sub nici o formă.

- Şi ce anume v-a determinat să reveniţi asupra deciziei de a relua relaţiile cu presa?
- Dvs. poate ştiţi mai bine decît oricine că a fost un an de muncă şi mai ales un an cu probleme foarte multe, cu bani foarte puţini, cu destul de multe greve, poate şi probleme politice, administrative, care au creat o stare de surescitare pînă la urmă la fiecare dintre noi. Eu zic că, concediul mi-a prins foarte bine şi după ce m-am şi odihnit, m-am întors mai calm, mai lucid şi chiar cred că mi-a prins foarte bine, şi de asta zic că am revenit la o relaţie normală aşa cum am avut-o de 10 ani cu presa.
„Şi în casă cînd îţi demolezi pereţii (…) mai înjuri meseriaşii pentru că se mişcă greu”

- Vă place cum arată oraşul?
- Îmi place că este şantier în oraş, acesta este principalul lucru pe care pot să îl apreciez. Nu îmi place în unele locuri pentru că se întîrzie destul de mult ceea ce trebuie făcut. Din fericire pentru noi avem foarte multe proiecte cu foarte mulţi bani europeni şi aşa cum am promis încă din 2004, cînd am intrat la actuala conducere, am zis că oraşul va deveni un şantier şi va fi un şantier. E bine că se lucrează, e bine că avem proiecte de sute de milioane de euro dacă le punem toate capăt la capăt, cu investiţii enorme şi majoritatea cu bani europeni, fără a aloca bani din bugetul local. Sunt lucrări care trebuiau făcute de 20-30 de ani în urmă, sau mă rog de-a lungul timpului, lucrări care nu s-au făcut şi noi încercăm să le facem într-un timp cît mai scurt. Aţi văzut şi primarul a fost ales „Europeanul lunii” pentru cele mai multe fonduri europene atrase într-o comunitate locală. Îmbucurător este faptul că nu ne vom opri aici, din contră chiar am semnat contractele pentru cele de pe Axa 1 şi organizăm licitaţiile şi toată zona centrală a oraşului se va moderniza. Va fi mult, mult mai frumoasă şi mult mai bine realizată din punct de vedere tehnic şi atunci faţa oraşului într-adevăr se va schimba şi spunem noi în bine. Totodată, vor fi finalizate şi proiectele actuale, aici mă refer la şoselele de centură care la ora actuală creează cel mai mare disconfort în oraş şi aici mă refer la Zona Industrială, Împărat Traian şi Petru Rareş la care lucrează două firme, una care mă rog nu prea este învăţată să lucreze în oraş şi au apărut unele probleme corelate cu întîrzierile celor de la ISPA, una dintre ele cu probleme financiare care să dea Domnul să şi le rezolve să poată să continue, dar măcar să ne lase poate contractăm cu altcineva, să scoatem restul de executat la licitaţie cu altcineva să le putem finaliza.

Ghiorghita

Acolo unde am avut o firmă serioasă din Botoşani care lucrează şi e învăţată să lucreze, acolo zona spre Lebăda, am văzut cu toţii cît de repede au evoluat, sunt în avans deja cu lucrările şi e foarte posibil ca pînă la finalul anului să închidem zona respectivă şi am schimbat într-adevăr în bine intrarea în oraş. Totodată, chiar dacă mulţi nu cred, proiectul cu zona de agrement este într-un stadiu foarte avansat, din păcate nu pot să spun cine, dar a întîrziat partea de proiectare şi în momentul în care avem totul finalizat, contractul va fi semnat cît de repede. Şi nu este din vina ministerului, nu este din vina Primăriei, este din vina unui proiectant care a întîrziat nepermis de mult ceea ce i s-a cerut. Şi în momentul în care îl vom avea vom semna contractul şi aici şi într-adevăr putem spune după aia, aşa cum acum ne gîndim să ne ducem la Braşov sau la Gura Humorului să mergem la un bazin, aşa se vor gîndi alţii din alte judeţe să vină la Botoşani. Botoşaniul va deveni un pol de interes. Într-adevăr şi în casă cînd îţi demolezi pereţii sau vrei să îţi faci curat sau dai tencuiala jos de pe pereţi, este o stare de disconfort, nu mai poţi să dormi în casă, te duci şi dormi la vecini, mai înjuri meseriaşii pentru că se mişcă greu, pentru că oricît de bine s-ar mişca ţi se pare că se mişcă prea greu şi atunci într-adevăr apare starea de disconfort, dar dacă şi mai întîrzie cum este cazul unor societăţi care lucrează şi la ora actuală atunci cu siguranţă apar întîrzieri.

„Au mai apărut şi astea cu zona monumentelor, cu arheologii”
- Apropos de întîrzieri vroiam să vă întreb de ce întîrzie atît de mult investiţiile în Botoşani, exemplu Centrul Vechi care avea termen de finalizare în această toamnă, se urmăreşte împingerea acestora în an electoral?
- Nu, sub nici o formă, interesul nostru şi al firmelor este să terminăm cît mai repede pentru că şi ei cu cît lungesc perioada cu atît trebuie să dea salarii la oameni. Şi atunci nici lor nu le convine, economic vorbind nu mai rămîn cu nici un fel de profit, pentru că licitaţiile la fonduri europene, ceea ce ai licitat cu aia te duci mai departe şi aşa e lucrarea, sub nici o formă nu poţi să apari cu note de renunţare. Şi atunci nici nouă, nici lor nu le-ar conveni să amîne. Din păcate proiectantul cînd face un proiect la Botoşani, şi în alte părţi se întîmplă la fel am văzut, fac un proiect la viteză, vin şi licitează partea de proiectare cu bani foarte puţini, îl fac la viteză şi îl fac destul de superficial. În momentul în care ei de exemplu în Centrul Vechi au intrat şi aveau acolo consolidare la unele imobile, de fapt la consolidare au văzut că le-au intrat sute de metri cubi de beton sau lucrări mult, mult mai ample decît ceea ce era prevăzut iniţial în proiect şi atunci vrei, nu vrei apar întîrzieri, perioade moarte în care nu poţi lucra, sau fel de fel de modificări de proiect. Au mai apărut şi astea cu zona monumentelor, cu arheologii, am descoperit cuptoarele respective şi ne-au blocat destul de mult acolo activitatea, iar s-a făcut un proiect la cuptoarele respective pentru că am vrut să poată fi vizitate şi a fost un proiect prost făcut şi care nu le punea absolut deloc în valoare, pînă la urmă s-a luat decizia să le astupăm şi să marcăm doar locul respectiv. Sunt timpi morţi pe care din păcate lumea îi resimte, eu zic că ar trebui o implicare mai mare din partea unora, poate şi societăţile au avut unele probleme şi financiare şi de personal care din punctul meu de vedere nu sunt normale.

„Traian Băsescu nu a fost niciodată un brand la Botoşani”

- Ce anume v-a determinat să vă anunţaţi candidatura la preşedinţia organizaţiei municipale PDL în condiţiile în care la alegerile pentru europarlamentare şi prezidenţiale aţi obţinut rezultate mult sub cele de la alegerile locale?
- Într-adevăr eu mi-am manifestat intenţia de a candida. De ce să nu spunem drept, un partid sau o activitate nu se părăseşte la greu, cel puţin acesta este principiul meu. Ar fi foarte uşor acum pentru toată lumea să ne dăm deoparte şi să lăsăm pe alţii să îşi rupă gîtul, cam aşa se discută în politică şi atunci dacă unii au preferat acum să spună că nu candidează pentru nici o funcţie, o să rămînă simplu membru, să nu creadă că cineva o să îi ridice o statuie. Ghiorghita 2Chiar şi noi care conducem să nu credem că ne ridică cineva o statuie, din contră ne asumăm toate riscurile, toate eşecurile guvernării la un moment dat şi fiecare dintre noi resimţim pe plan politic acest lucru. În schimb, în momente de criză trebuie să fim mai uniţi decît în momente de bine, pentru că la bine vine toată lumea şi dacă eşti bun într-adevăr, o dovedeşti în momente de genul acesta. Eu spun că noi ne-am cuplat şi ne-am organizat foarte bine la alegerile locale şi cu toate că la alegerile parlamentare noi în Botoşani am cîştigat două colegii şi probabil îl cîştigam şi pe al treilea, dar din păcate dl.Ionescu a murit şi am avut nişte pierderi destul de importante pe colegiul respectiv care era cel mai bun colegiu din Botoşani. Politic vorbind nu am avut probleme, chiar şi europarlamentarele au fost rezultate să spunem undeva în media ţării, eram undeva mai sus de mijlocul clasamentului, în schimb la alegerile prezidenţiale am avut o problemă mare poate şi pentru că Traian Băsescu nu a fost niciodată un brand la Botoşani. Tot politic vorbind acesta a fost momentul şi astea au fost condiţiile, să nu credeţi că noi nu ne-am implicat sau nu am încercat să ne organizăm mai bine, am făcut-o dar asta a fost la Botoşani. S-au făcut destule analize au fost probabil şi alţii mai îndreptăţiţi decît noi să le facă, noi ne-am asumat la un moment dat şi acea răspundere prin demisia d-lui Flutur, eu am rămas la conducerea organizaţiei municipale pentru că altfel probabil s-ar fi restructurat tot partidul şi la un moment dat nu mai avea cine să organizeze absolut nimic. În schimb biroul a rămas, vor fi organizate din  nou alegeri şi probabil dacă am făcut ceva sau vom face vom vedea la următoarele alegeri.

„Sub nici o formă nu voi pleca în alt partid”
- Peste doi ani la locale mai candidaţi?
- E prea devreme să vorbesc acum despre aşa ceva, e mult prea devreme, vom vedea în funcţie de rezultatele de atunci. Vroiam să vă spun un lucru şi îl afirm cu cea mai mare tărie, sub nici o formă nu voi pleca în alt partid vreodată indiferent cît de greu va fi, indiferent dacă va fi să îmi închei cariera politică sau să ies din viaţa politică, sub nici  o formă nu voi pleca la un alt partid, în nici un caz PSD, PNL…

- Chiar şi cu riscul de a vă asocia imaginea cu PDL care este într-o continuă scădere în sondaje?
- Cădere în sondaje au toate partidele în momentul în care guvernează şi mai mult decît atît într-un moment de criză majoră. Vedem în toată Europa ce se întîmplă şi în Germania şi în Anglia, Spania, vedem manifestaţii zilnice chiar cu mult mai violente decît în România şi în multe alte ţări, nu mai spun Grecia. Sunt momente foarte grele pe care trebuie să ni le asumăm şi aşa cum am spus numai şobolanii părăsesc corabia la greu, nu vreau să plec, chiar dacă vom pica oricît de mult, pînă la urmă rostul nostru este să muncim să dovedim că pe plan local ne facem treaba în totalitate. Că ne asociază la un moment dat numele de guvernare este şi normal, dar sperăm şi noi la mai bine, poate de la anul o să îşi revină şi poate vom începe să creştem. Şi PSD-ul era la un moment dat destul de jos, era la 16,17% şi uite că au ajuns la alegeri la 30 şi ceva la sută. Totuşi suntem un partid puternic, cu o structură foarte bună de primari, de preşedinţi de consilii judeţene şi alegerile pot fi organizate destul de bine. Şi omul pînă la urmă cînd vede că tu în comunitatea ta te-ai străduit şi ai făcut ceva chiar dacă ai avut bani puţini, la noi în comunitate s-au atras foarte multe fonduri europene şi dacă oraşul va arăta bine, în 2012 cînd vor fi alegerile probabil vom fi realeşi, dacă nu, probabil că vor veni alţii care vor face mai mult.


- Cum mai merge echipa dvs. de fotbal?
- Echipa de fotbal în campionat merge destul de bine pentru că din 9 meciuri avem 9 victorii, nici un egal, nici o înfrîngere, golaveraj foarte bun. Este o echipă făcută în totalitate din tineri şi copii din Botoşani, nu am vrut sub nici o formă să aducem importuri sau plombe de prin alte părţi chiar dacă se credeau mari vedete sau mari jucători, am vrut să facem o echipă din Botoşani. Să joace din plăcere, să formeze un grup compact şi dacă la anul vom promova poate vom reuşi şi alte condiţii. Să încercăm o promovare poate în Divizia C.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC


INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
Mare prostie a facut ca a inceput sa faca din nou declaratii ! Ainceput sa se vada ca nu a invatat nimic din trei mandate de viceprimar si ii este gindul numai la afaceri ! Cum poti sa afirmi ca Primaria a dat subventii pentru Eltrans ca sa cumpere tramvaie ? Destinatia banilor de subventie este bine stabilita de lege si in nici un caz nu este pentru achizitii de tramvaie ! Nu-i convine prelungirea traseului la tramvai de la capatul lui 1 la capatul lui 2 fiindca ii afecteaza interesele de la Microbuzul . Ce are PDL scazuta imaginea ca partid , dar cu el la conducerea organizatiei municipale chiar ca nu va exista .
24 octombrie 2010, 11:51
asa a facut el cind a plecat din PRM
24 octombrie 2010, 11:14
24 octombrie 2010, 08:05
POATE OMUL VREA SA SE PRIVATIZEZE, DE CE NU-L LASA PRESA IN PACE ? Are toate conditiile, a facut nu un pic, ci mai mult cheag, ar fi cazul sa investeasca in locuri de munca pentru contribuabilii care au contribuit la cheagul lui. LASATI PATRONUL SA GANDEASCA.
23 octombrie 2010, 05:27
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.5 o C
Dorohoi
2.7 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
3.3 o C
Saveni
2.5 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.