Interviuri
INTERVIU Florin Ţurcanu : „N-am săpat niciodată pentru această funcţie”

În primăvara abia încheiată Florin Ţurcanu a împlinit un an de cînd a preluat, la început cu titlu interimar, preşedinţia PNL Botoşani. Mandatul său este parcat de plecarea unei mulţimi de liberali de vază. Ei spun că s-au certat cu deputatul, acesta susţine că au părăsit partidul pentru că au vrut la putere. Dincolo de asta, Ţurcanu ba era în relaţii cordiale cu prefectul şi-l critica pe Ţâbuleac, ba nu prea mai are treabă cu Roman şi se tot întîlneşte cu şeful CJ. Toate acestea între două contre cu conducerea naţională a partidului şi între numeroase întîlniri cu PDL-işti în care a discutat „despre binele judeţului”.

„Liviu Câmpanu chiar cred că nu a mai vrut să fie preşedinte”

- În primăvară aţi împlinit un an de cînd aţi preluat preşedinţia organizaţiei judeţene. Cum e, mai uşor, mai greu, faţă de ceea ce vă aşteptaţi?
- Mai uşor, mai greu… Sincer să fiu, din punct de vedre personal cred că mult mai greu pentru că am acceptat această funcţie. Vreau să vă spun…

- Aţi acceptat-o? Nu aţi căutat-o, nu aţi dorit-o?

- Nu am căutat-o. Dacă Nicu Rebenciuc ar fi cinstit şi corect, ar spune că am avut o întîlnire la Intercontinental cu senatorul Liviu Câmpanu, înainte de alegeri, cînd a candidat Crin Antonescu împotriva lui Tăriceanu şi i-am spus lui Câmpanu du-te vicepreşedinte, eu nu vreau, mă pun ăştia secretar general la nivel naţional, dacă accept, accept, dacă nu, nu, să facem echipă că nu e bine să stricăm, să rupem… D-lui şi-a dorit acest lucru, a fost total împotriva lui Crin Antonescu şi cred chiar că nu a mai vrut să fie preşedinte pentru că a creat o dispută între el şi conducerea centrală. Eu chiar n-am săpat niciodată pentru această funcţie.

- Cel puţin imaginea creată asta a fost, că aţi lucrat la îndepărtarea d-lui.

- V-am spus, dacă Nicu Rebenciuc ar recunoaşte, poate să confirme acest lucru. Andronic ştie lucrul acesta, îl puteţi întreba că l-am sunat şi pe el şi l-au rugat să îl convingă pe senatorul Câmpanu să înţeleagă că este loc în partid pentru toţi.

- Dar, pînă la urmă, motivul principal al despărţirii dintre deputatul Florin Ţurcanu şi senatorul Liviu Câmpanu, care este în opinia dvs.?

- Eu nu ştiu personal ce s-a întîmplat. A început de cînd am… şi-a dorit d-lui să mă excludă din partid şi de acolo a început toată distracţia. Nu ştiu personal ce să zic, dar asta este. Eu n-am dorit şi n-am să doresc nimănui, avem un Dumnezeu deasupra noastră toţi şi Dumnezeu va vedea care şi cum a greşit.

„Cînd eşti la Putere nu pleacă, vin toţi că vor funcţii”

- Cum se face că în perioada în care era d-lui preşedinte de partid nu prea pleca lumea. De cînd aţi venit dvs. au plecat doi parlamentari, consilieri judeţeni…

- Faceţi o chestiune…

- Primarul de Săveni...

- Faceţi o diferenţă că d-lui cînd era, era la Putere şi oamenii nu pleacă de la Putere, pleacă din Opoziţie, să ne înţelegem… Lucrul ăsta e clar, o să vedeţi şi la PDL, cînd va intra PDL-ul în Opoziţie vor pleca oamenii şi din PDL, ca din toate partide. Cînd eşti la Putere nu pleacă, vin toţi că vor funcţii, vor avantaje, cînd eşti în Opoziţie… Şi eu nu cred cu au plecat foarte mulţi, fiind în Opoziţie.

- Din trei parlamentari mai sunteţi unul, care îi preşedintele partidului.

- Haideţi să ne înţelegem, nu-i vina mea. Nu-i vina mea că a plecat Nicu Rebenciuc, aşa s-a gîndit d-lui, a considerat că e mai bine la Putere, nu am eu nici o vină. Şi era mult mai uşor dacă eram trei parlamentari decît unul.

- Dar au fost care i-aţi dat şi afară: Ioan Ciobanu, d-na Aroşoaie de la Darabani...

- D-na Aroşoaie este la UNPR, d-na Bahrin la fel. Nu poţi să ţii în partid oameni care…

- Atunci nu erau la UNPR.

- Hai să fim serioşi, erau cu partidul care erau, umblau cu Câmpanu, nu ştiu pentru cine umblau. Nu poţi să ai funcţii în partid şi să faci muncă pentru alt partid, nu… Ei au vrut să plece exact ca Gabriel Oprişanu, mi-a spus mie în birou aici să îi dau binecuvîntare să plece.

- Şi i-aţi dat?

- Nu, i-am spus că, dacă pleacă, pleacă, e treaba lui. Eu nu pot să îi spun pleacă şi cînd o să vii înapoi eşti aşteptat cu uşa deschisă, nu.

- Şi mai pleacă cineva, a mai venit cineva după binecuvîntare?

- Au venit în partid. Şi astăzi am înscris un inginer de la OCOT, d-na doctor Puflea va veni şi se va înscrie în partid, am înţeles că a venit o asistentă şi a întrebat cînd mă poate găsi aici. Am primit semnale multe că doresc oamenii să se înscrie în partid.

„Dl.prefect mă suna şi mă chema”

- În ce relaţii mai sunteţi cu prefectul Cristian Roman? La un moment dat vă vizitaţi mai des, acum mai rar, aşa, vă văd pe acolo.

- Ne vizitam mai des doar că d-lui mă suna şi mă chema. Nu mă pot duce la prefectul judeţului… eu personal dacă mă dorea, mă chema.

- D-lui vă chema?

- Da, da.

- Şi pentru ce vă chema?

- Discuţii despre judeţ.

- Şi acum de ce nu vă mai cheamă?

- Consideră că nu mai are nevoie de deputatul Florin Ţurcanu să sprijine judeţul Botoşani. Poate apelează la alţi parlamentari care sprijină în totalitate judeţul Botoşani.

Florin Turcanu

- Apropos de întîlniri, avut nevoie şi aşa mai departe, cum se facă că dl.Ţâbuleac se întîlneşte mai des cu dvs. de la PNL decît cu parlamentarii de la PDL?

- Nu ştiu, de ce mă întrebaţi pe mine ce face dl.Ţâbuleac?

- Cu dvs. se întîlneşte, de asta.

- Se întîlneşte pentru că, odată ce am avut şi o înţelegere la nivel de… acum haideţi să… Noi avem o coaliţie cu PSD-ul, d-lui este preşedintele Consiliului Judeţean şi are nevoie să fie sprijinit în proiectele pe care le derulează pentru judeţul Botoşani, nu? Mai mult, acum toate spitalele au trecut în subordinea Consiliului Judeţean, adică are nevoie de sprijin şi cred că este corect şi normal să avem o colaborare corectă cu preşedintele Consiliului Judeţean, nu văd nimic ilogic şi imoral.

„Care firme sunt care nu au datorii la stat?”

- Nu e demagogie să spui că eşti dispus să locuieşti la Bucureşti într-o rulotă şi la Botoşani să stai într-o vilă?

- Nu este nici o situaţie de… neplăcută din punctul meu de vedere să locuiesc la Bucureşti într-o rulotă şi la Botoşani într-o vilă. Am luat o vilă în rate, am prelungit ratele de la trei la cinci ani pentru că afacerile merg foarte greu, nu ştiu… adică asta este…, chiar…

- Sunteţi lovit de criză?

- Am spus şi mai repet, sunt un om care recunosc: criza a afectat societatea la care eu sunt acţionar şi asta este, nu e nici o problemă.

- Sunt voci din PDL, cred că dl.Buhăianu mi-a spus că firma pe care o administraţi ar avea datorii la stat. Este adevărat?

- Da şi care e problema lui. Am în jur la 600 de milioane, plătesc lunar 150-200 de milioane, e foarte important că le înregistrez, care-i problema dacă are datorii? Care firme sunt care nu au datorii la stat? Este vreo problemă? Am să le plătesc, sunt datoriile firmei, plătesc lunar cît pot 150-200 de milioane, ce pot să fac?

- Se spune că unul din motivele pentru care am intrat în criză economică e faptul că arieratele la buget sunt foarte mari.

- Ei şi?

- Poieniţa are 600 de milioane, Petromidia are nu ştiu cîte miliarde şi aşa mai departe.

- Şi d-lui cît a plătit la buget? Hai să verificăm, adică sunt vinovate firmele care înregistrează venituri şi nu dovedesc să le plătească. Am ieşit de iarnă, pe timp de iarnă fabricile de pîine merg cum merg, da? Pe timp de vară tot timpul la sfîrşitul anului aveam 300 de milioane, în decembrie am plătit la zi, eram 300 de milioane în luna decembrie. Ianuarie, februarie, martie, s-au mai adunat, am mai plătit, lunar am plătit 150-200 de milioane, cît am putut. O să plătesc pe vară. Foarte important este că înregistrez veniturile şi cheltuielile şi o să le plătesc. Firma are 40 de angajaţi, sunt cheltuieli, nu poţi aşa simplu. «Are datorii!» na… Să o închidă, să o falimenteze dacă au datorii, să scape de ea.

„Voi fi obligat să candidez la Consiliul Judeţean”

- Spuneaţi acum vreo două-trei săptămîni că vă gîndiţi să vă retrageţi pentru că politica vă face rău în ceea ce priveşte afacerile. Vorbeaţi serios?

- Foarte serios am vorbit şi le-am zis şi la colegii mei, dacă nu voi simţi în 2012 că am o echipă solidă în spatele meu iau în calcul să mă retrag din politică.

- Dar echipa nu trebuie să o faceţi dvs.?

- Da, dar nu sunt copii mici să îi pun ca la grădiniţă, fiecare ce are de făcut. Ei trebuie să se implice… pentru că eu voi fi obligat să candidez la Consiliul Judeţean.

- Obligat de cine?

- Pentru că nimeni nu îşi asumă această candidatură.

- Nimeni din partid?

Florin Turcanu- Nimeni. Şi dacă nu am o echipă solidă şi puternică care să mă sprijine să cîştig Consiliul Judeţean sau, dacă nu îl cîştig, să îl pierd onorabil, nu mă duc aşa ca să mă aflu în treabă. Şi ştiţi cum e, cînd îi bine toţi sunt părtaşi, cînd e rău unul singur, preşedintele e vinovat şi atunci ori suntem o echipă… Şi mă deranjează şi discuţiile astea pe sub masă, că îşi doresc… Îi întreb, d-le care vă doriţi, am nevoie de candidaţi la Parlament, am nevoie de candidaţi la primării. Am auzit că la preşedinte sunt doi, trei, patru care vor, la muncă puţini. Nu am nici o problemă, chiar nu ţin, le-am spus tot timpul. Am informat şi Bucureştiul că nu mă ţin cu mîna de scaunul de preşedinte la Botoşani, dacă au o variantă mai bună, nu am nici o problemă. Voi scăpa să cheltui 100, 100 şi ceva de milioane dacă nu mai sunt preşedinte.

- Ăştia îi cheltuiţi…

- Da, lunar, datorită faptului că sunt preşedinte.

- Pe ce îi cheltuiţi?

- Pe cheltuielile care sunt de făcut.

- Cu sediu sau cu ce?

- Contribuţii, contribuţia filialei, sunt cheltuieli.

- Dar nu se plătesc cotizaţii deloc, adică plătiţi numai dvs. din buzunar?

- Se plătesc cît se plătesc, dar la cîte cheltuieli sunt nu acoperă nimic.

„Sorescu o să fie obligat să candideze”

- Spuneaţi că, pentru preşedinţia CJ sunteţi aproape obligat să candidaţi, pentru municipiul cine oare e aproape obligat să candideze?

- La ora la care vorbim avem trei variante: Sorescu, Cătălina Lupaşcu, Cilibiu. Mai vedem… dar la ora actuală Sorescu o să fie obligat să candideze. Dacă îşi asumă, dacă nu, vom vedea. Deja am împărţit, Sorescu şi Cătălina Lupaşcu au preluat conducerea colegiilor din Botoşani, unul un colegiu şi unul un colegiu.

- Unde vă vedeţi, nu peste doi ani că atunci sunt alegeri, peste patru ani?

- Cum adică…?

- Adică tot în politică sau doar în afaceri?

- Eu vreau să mă văd sănătos şi restul nu contează ce am să fac. Oricum, afaceri sunt obligat să fac.

- De cine? Sunteţi obligat să candidaţi, să faceţi afaceri…

- Afaceri trebuie să fac pentru că trebuie să trăiesc, să creez venituri. Şi dacă Dumnezeu o să mă ajute în politică, am să rămîn, dacă nu, nu. În politică este un loc incert.

- Cînd aţi vorbit ultima oară cu Crin Antonescu şi despre ce? Dacă ne puteţi spune…

- Am vorbit la Bucureşti, nu mai ştiu, acum două-trei săptămîni cînd am fost la Bucureşti despre situaţia la nivel naţional, despre Botoşani, pentru că am avut nişte scrisorele trimise pe acolo de o parte din colegii mei, că nu ştiu ce doreau ei.

- Reclamaţii?

- Aşa, un fel de… Şi omul m-a asigurat, mi-a spus «d-le, stai liniştit că pot să trimeată cît or să trimită, că nu se pune problema».

- Erau semnate?

- Nu ştiu, nici nu am vrut să le văd, pe mine nu mă interesează… doi-trei sau patru- cinci colegi, îi ştiu care, dar nu mă interesează, n-are rost să…

- Fac parte din conducerea organizaţiei?

- Poate fac… poate fac.


Interviu realizat de Sergiu Bălăşcău

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Ciobanica de TURCANU ar trebui sa/si lege o franghie de gat si sa se priponeasca la DRACSANI, poate o vedem si pe asta...porki care da lapte.
13 iunie 2010, 17:10
d-l Turcanu minte ca intotdeaunase inseala daca crede ca cineva va mai lupta ca el sa ajunga presedinte al CJ au musct-o multi ,sau saturat de minciunile lui ,echipa veche e dezamagitaSINGURA SANSA ESTE SA GASEASCA ALTI FRAERIcine credeti ca va mai aduce voturi pentru S:R:L: turcanu?atit timp cit a transformat partidul in SRL? -RAMONA....VISEAZA FRUMOS
13 iunie 2010, 14:42
M-am inscris o singura data intr-un partid, in 1999, si partidul era PNL.Dl Turcanu va trebui sa demonstreze ca este adevarat ce spune, asa cum in curand va trebui sa justifice cu probe, si nu cu vorbe, multe alte lucruri.Cat despre inscrierile in partidul d-lui, am auzit ca in capul listei este Mos Craciun, Iepurasul de Pasti il asteapta la usa iar Scufita Rosie umbla bezmetica sa se inscrie."Somnul ratiunii naste monstri"
12 iunie 2010, 22:31
M-am inscris o singura data intr-un partid, in 1999, si partidul era PNL.Dl Turcanu va trebui sa demonstreze ca este adevarat ce spune, asa cum in curand va trebui sa justifice cu probe, si nu cu vorbe, multe alte lucruri.Cat despre inscrierile in partidul d-lui, am auzit ca in capul listei este Mos Craciun, Iepurasul de Pasti il asteapta la usa iar Scufita Rosie umbla bezmetica sa se inscrie."Somnul ratiunii naste monstri"
12 iunie 2010, 22:28
Relu Tarzioru a plecat pentru ca a vazut ca n-are sanse sa scoata banii imprumutati deputatului porkofil, Sorescu sta pentru ca mai asteapta ca dep. sa-i dea niste bani !!!Slabe sanse. in rest minciuni, minciuni de Dracsani......Doctorul Vlad nu vine la voi porky,? ca sa te vindece pe tine, pe Iavorenciuc si pe cei care au ramas in preajma ta !!!
12 iunie 2010, 15:40
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
Noi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, am declanșat acțiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activitățile de inspecție și control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
-2.4 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.