Interviuri
INTERVIU Florinel Ursu : Acţionarii ne-au păcălit cu primele

La numai 28 de ani, Florinel Ursu, jucătorul care în urmă cu doar 3 ani de zile ridica tribunele de la Botoşani în picioare, pare să fi ajuns la apusul carierei sale. O accidentare care a recidivat a dus practic la plafonarea acestui jucător care promitea să ajungă departe şi care a părăsit clubul pentru care a evoluat cea mai lungă perioadă din cariera sa … pe uşa din spate. Fără ca cineva să se mai intereseze de soarta lui, fără să mai audă strigătele tribunelor care l-au iubit odată şi la auzul cărora vibra pe teren, Florinel Ursu şi-a făcut ieşirea din viaţa fotbalistică, dezamăgit de sportul rege care i-a fost a doua familie, dezamăgit de cei care odată îi promiteau laurii.

Viitorul său pare închis pe moment, presimte că şi-a încheiat conturile cu fotbalul, iar singurele frămîntări pe care le are acum se îndreaptă spre propria familie şi spre cei doi copii pe care trebuie să îi crească.

Florinel Ursu

Popovici nu mi-a dat nici o şansă

- Cît timp ai evoluat pentru FC Botoşani?

- 3 ani şi jumătate, iar la Botoşani am venit de la Petrolul Moineşti, am mai jucat la Dunărea Galaţi, în mai multe locuri, dar la Moineşti mai mult, iar cea mai lungă perioadă a fost la Botoşani.

- Care a fost motivul plecării tale de la echipa la care ai evoluat cel mai mult, vrei să îţi închei cariera sau aşa s-a decis?

- În trei ani şi jumătate doar prima parte de doi ani a fost frumoasă, a fost o perioadă bună şi ultima jumătate care a fost mai rea. Motivele cred că ar fi neacordare de şanse pe care nu le-am avut din partea antrenorului, poate nici eu nu am fost cum eram înainte, dar nici nu am avut şanse cînd trebuia, mă refer la perioada de cînd a venit dl. Popovici. La Apostol am avut şanse, am jucat, dar nu a ţinut echipa. A fost cum a fost cu Apostol, fiind la început nu a ştiut să ne ţină, a avut şi el greşelile lui, dar de cînd a venit Popovici nu am mai avut şanse să joc, au fost alţii preferaţi să joace în locul meu, chiar forţaţi, jucători care chiar nu meritau să joace.

- Crezi că faptul că nu ai intrat tu pe teren şi au fost forţaţi alţii să intre se poate datora într-o oarecare măsură şi unor presiuni venite din partea conducerii?

- Da, posibil, o explicaţie ar fi faptul că unii trebuiau văzuţi de impresari de exemplu, nu pot da nume, el a fost influenţat oricum de conducere, trebuia să vadă pe cineva, nu conta că nu a prins lotul o lună sau două, în meciul respectiv trebuia să joace.

- Şi pînă la urmă aceste încercări de vînzare a unor fotbalişti au avut finalitate?

- Se vede realitatea, că nu au vîndut pe nimeni şi s-au făcut multe greşeli, mai ales cu vechea gardă care a fost de acum 2-3 ani şi cu care s-au făcut nişte nedreptăţi mari. S-a renunţat uşor la nişte jucători care au dus greul în spate, iar alţii care au jucat 15 minute adunat, au avut mai multe beneficii şi mai multe şanse.

S-au adus jucători slabi pe bani mulţi, care au înşelat aşteptările

- Şi care ar fi motivul din punctul tău de vedere?

- În ultima perioadă a lui Leo Grozavu s-a schimbat strategia la echipă, de creştere de jucători de perspectivă, au cumpărat jucători tineri şi care au înşelat aşteptările 99% dintre ei. În afară de Tincu sau Ghiceanu, restul nu dau şanse la nimeni, după părerea mea s-au făcut erori, s-a renunţat la unii jucători care au promovat echipa, au susţinut echipa ani de zile şi s-a renunţat foarte uşor la ei, mă refer la Ovidiu Ciobanu, Andrieş, Mihai Filip, etc. Momentan la mine.

- Şi în cazul tău cum s-a procedat, cum ai fost anunţat că se renunţă la serviciile tale?

- Păi tocmai că nu am fost, prin gesturi, prin faptul că nu am fost băgat şi practic mi-au dat de înţeles că nu mai intru în calculele lor, mai mult nea Cornel (n.r. Cornel Şfaiţer), că dl. Popovici nu mi-a zis nimic. Popovici a avut discuţii individuale cu majoritatea jucătorilor în afară de mine şi încă unul, doi. El atît mi-a zis înainte de meciul de la Galaţi din tur că mă bagă titular şi după aia nu m-a mai băgat deloc. Asta a fost singura discuţie cu el. Nu ştiu dacă l-am dezamăgit, pentru că atunci cu Galaţiul, în tur acasă, luni înainte de meci am avut o discuţie în care el s-a adresat faţă de mine, că în următoarea sîmbătă după jocul cu Bacăul intru şi după aia nu m-a băgat nici cinci minute, a intrat altcineva. Şi de atunci şi eu am fost supărat. Mi-a scăzut şi interesul, erau alţii care erau accidentaţi 3 zile şi trebuiau să joace, vroiau, nu vroiau trebuiau să joace.

Giani Florian mi-a făcut rău involuntar

- Cît de mult ţi-a afectat acea accidentare cariera ta?

- Păi de atunci practic eu am început să sufăr, pentru că eu trebuia să fac repaus, dar aveam nevoie de rezultate şi am fost forţat să mă antrenez şi doctorul Pompiliu Popescu mi-a dat liber la antrenamente, dar a fost prea repede, pe mine m-a forţat, fără să vrea Giani Florian, era nevoie de mine în teren, el practic mi-a făcut rău indirect, fără să vrea. Nu îi port pică, din contră şi acum ţin legătura cu el, dar aşa a fost atunci şi pe toată perioada cît am stat accidentat nu am primit o primă măcar, deşi alţii primeau şi deşi dl. Iftime mi-a promis, trebuia să aibă bunul simţ să îmi dea şi mie, pentru că eu la club m-am accidentat, în cantonamentul din Antalya.

- De cine crezi că a fost influenţat Popovici pentru a renunţa la tine dintre oficialii clubului?

- Nu cred că dl. Iftime sau dl. Şfaiţer s-au băgat ei să îi zică, doar poate pentru faptul că deja am 28 de ani şi eram printre cei vîrstnici şi vroiau să aducă pe altcineva, nu pot să îmi dau seama, dar mergînd pe faptul că nu am mai jucat după accidentare, cred că acesta a fost motivul. Nu am mai jucat în ultimul timp pentru că nu-mi dădea şanse dl. Popovici.

Majoritatea jucătorilor au plecat fără să-şi primească toţi banii

- Deci să înţeleg că supărarea ta este îndreptată spre Popovici nu spre Şfaiţer sau Iftime.

- Aaa, în privinţa conducerii am altă supărare, ţinînd cont că am trei ani jumătate, în perioada aia cînd am venit eu, echipa care eram pe atunci cu Leo Grozavu, a fost o perioadă în care a fost bine, erau rezultate şi din care au rămas şi nişte prime restante, iar ei au ieşit şi au vorbit în presă că ei nu rămîn datori la nici un jucător şi vreau să spun că, acum cînd am plecat şi nu numai în cazul meu, toţi cei care au plecat, primele au rămas neplătite, contractul l-au dat primele nu, din 2008-2009 din retur de cînd a venit dl. Popovici, 3-4 prime restante care tot ne-a păcălit pe faţă că ni le dă şi alte 3-4 din turul de campionat, noi cei care am plecat nu am mai luat aceşti bani. Aşa că ei nu mai au cuvînt, ei ies în presă şi zic că sunt cei mai corecţi, dar nu este aşa. Dar asta contează mai puţin, ceea ce contează este felul în care se renunţă la unii jucători, cei care au dus greul şi au stat pe bani puţini. Iar alţii au venit şi au jucat cîte 10 minute, au jumătate de pasă la echipă şi o bară de un an sau doi ani şi au cîştigat cît alţii în patru ani. Eu amintesc doar meciul de la Giurgiu cînd era 2-2, erau disperaţi şi am dat gol şi pasă de gol, dar acum s-a uitat uşor.

Leo Grozavu a fost cel mai bun antrenor la Botoşaniului

- Cum îl cataloghezi pe Leo Grozavu?

- Leo Grozavu a fost cel mai autoritar antrenor de la FC Botoşani, care totul depindea numai de el, ce spunea el aia se făcea, de la jucători la conducere, dar şi cel mai apropiat de jucători, iar relaţia mea cu el a fost una normală de antrenor-jucător. Am avut o relaţie foarte bună, toţi am avut, a fost cel mai bun antrenor care a fost la Botoşani şi nu e numai părerea mea, mai mulţi băieţi care au fost în perioada aia şi care au mai avut antrenori gîndesc aşa. Cu Leo Grozavu a fost o perioadă de un an şi jumătate, a fost cred cea mai frumoasă perioadă la FC Botoşani de mulţi ani încoace.

- Şi cel mai slab antrenor?

- (rîde) … Toţi în afară de Leo Grozavu, de la Mihai Ciobanu pînă la Popovici, acum toţi îşi caută interesul. Ca oameni, ca autoritate, au fost mai slabi, ca rezultate fiecare a avut mai mult sau mai puţin, dar ca atmosferă, nu a mai fost aşa ca la Leo, nu s-a mai făcut un echilibru pentru jucători, iar eu am fost unul dintre jucătorii aceştia la care nu a existat echilibru în ultima vreme.

Florinel Ursu

- Care au fost colegii care ţi-au fost mai apropiaţi?

- Păi cu toţi m-am înţeles bine, toţi au avut plusuri sau minusuri, dar mai apropiat am fost de Ovidiu Ciobanu şi Vasilică Prisacă, cel care şi acum ţine echipa, că altfel ar fi cu un picior în C.

- Care a fost relaţia ta cu Ştefan Apostol?

- Nu vreau să comentez nimic de el, el a fost jucător, apoi antrenor, apoi iar a revenit la jucător, aici cred că a greşit el, asta e părerea mea, dar fiecare îşi urmăreşte interesul.

- Ce vei face în continuare?

- Eu mai am contract cu FC Botoşani pînă în vară, dar nu am mai fost ţinut la echipă. Aam încercat să vorbesc cu ei să îmi găsească altă echipă, au zis că nu au unde, iar la FC Botoşani, nu se mai poate, toate locurile sunt ocupate şi ca să vin eu să le plîng la poartă nu îmi stă în caracter, mai bine stau acasă cu copiii mei, cu băiatul şi cu fata, bine măcar că am alocaţie de la ei. Probabil că voi pleca la muncă în străinătate, este una dintre variante, aştept să treacă această perioadă care e grea pentru mine, dacă fotbal nu se mai poate, voi pleca, eu familia trebuie să mi-o întreţin.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

Urmărește-ne și pe Google News

Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
salutari tuturor fanilor din BOTOSANI!As dori sa transmit prin intermediul dvs. multe salutari si multe succese fotbalului BOTOSANEAN! Am citit si eu materialul dvs. dar nu sunt de acord referitor la acea fortare privind revenirea mai devreme decat era cazul dupa accid. suferita de FL. URSU! Tin sa precizez ca NIMIC nu s-a facut la intamplare in mandatul nostru la echipa,ba mai mult am tinut permanent o stransa legatura cu : JUCATORUL - MEDICUL POMP. POPESCU - FANE POENARU( cel care a intermediat investigatiile si interv. lui ).Sincer imi pare f. rau de decizia luata de FL.URSU,pe care in mod personal am incercat sa-l ajut in gasirea unui angajament!Tuturor va doresc realizari si numai SUCCESE!GIANI FLORIAN.
16 februarie 2010, 18:52
lasa ursule,Dumnezeu nu doarme,asa fac astia de la botosani cu toti jucatorii,sunt interese la mijloc,va iesi soarele si pe stada ta, bafta!
16 februarie 2010, 16:30
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
26 mai 2023
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
12.0 o C
Bucecea
13.5 o C
Darabani
11.2 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
12.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.