Interviuri
INTERVIU Florinel Ursu : Acţionarii ne-au păcălit cu primele

La numai 28 de ani, Florinel Ursu, jucătorul care în urmă cu doar 3 ani de zile ridica tribunele de la Botoşani în picioare, pare să fi ajuns la apusul carierei sale. O accidentare care a recidivat a dus practic la plafonarea acestui jucător care promitea să ajungă departe şi care a părăsit clubul pentru care a evoluat cea mai lungă perioadă din cariera sa … pe uşa din spate. Fără ca cineva să se mai intereseze de soarta lui, fără să mai audă strigătele tribunelor care l-au iubit odată şi la auzul cărora vibra pe teren, Florinel Ursu şi-a făcut ieşirea din viaţa fotbalistică, dezamăgit de sportul rege care i-a fost a doua familie, dezamăgit de cei care odată îi promiteau laurii.

Viitorul său pare închis pe moment, presimte că şi-a încheiat conturile cu fotbalul, iar singurele frămîntări pe care le are acum se îndreaptă spre propria familie şi spre cei doi copii pe care trebuie să îi crească.

Florinel Ursu

Popovici nu mi-a dat nici o şansă

- Cît timp ai evoluat pentru FC Botoşani?

- 3 ani şi jumătate, iar la Botoşani am venit de la Petrolul Moineşti, am mai jucat la Dunărea Galaţi, în mai multe locuri, dar la Moineşti mai mult, iar cea mai lungă perioadă a fost la Botoşani.

- Care a fost motivul plecării tale de la echipa la care ai evoluat cel mai mult, vrei să îţi închei cariera sau aşa s-a decis?

- În trei ani şi jumătate doar prima parte de doi ani a fost frumoasă, a fost o perioadă bună şi ultima jumătate care a fost mai rea. Motivele cred că ar fi neacordare de şanse pe care nu le-am avut din partea antrenorului, poate nici eu nu am fost cum eram înainte, dar nici nu am avut şanse cînd trebuia, mă refer la perioada de cînd a venit dl. Popovici. La Apostol am avut şanse, am jucat, dar nu a ţinut echipa. A fost cum a fost cu Apostol, fiind la început nu a ştiut să ne ţină, a avut şi el greşelile lui, dar de cînd a venit Popovici nu am mai avut şanse să joc, au fost alţii preferaţi să joace în locul meu, chiar forţaţi, jucători care chiar nu meritau să joace.

- Crezi că faptul că nu ai intrat tu pe teren şi au fost forţaţi alţii să intre se poate datora într-o oarecare măsură şi unor presiuni venite din partea conducerii?

- Da, posibil, o explicaţie ar fi faptul că unii trebuiau văzuţi de impresari de exemplu, nu pot da nume, el a fost influenţat oricum de conducere, trebuia să vadă pe cineva, nu conta că nu a prins lotul o lună sau două, în meciul respectiv trebuia să joace.

- Şi pînă la urmă aceste încercări de vînzare a unor fotbalişti au avut finalitate?

- Se vede realitatea, că nu au vîndut pe nimeni şi s-au făcut multe greşeli, mai ales cu vechea gardă care a fost de acum 2-3 ani şi cu care s-au făcut nişte nedreptăţi mari. S-a renunţat uşor la nişte jucători care au dus greul în spate, iar alţii care au jucat 15 minute adunat, au avut mai multe beneficii şi mai multe şanse.

S-au adus jucători slabi pe bani mulţi, care au înşelat aşteptările

- Şi care ar fi motivul din punctul tău de vedere?

- În ultima perioadă a lui Leo Grozavu s-a schimbat strategia la echipă, de creştere de jucători de perspectivă, au cumpărat jucători tineri şi care au înşelat aşteptările 99% dintre ei. În afară de Tincu sau Ghiceanu, restul nu dau şanse la nimeni, după părerea mea s-au făcut erori, s-a renunţat la unii jucători care au promovat echipa, au susţinut echipa ani de zile şi s-a renunţat foarte uşor la ei, mă refer la Ovidiu Ciobanu, Andrieş, Mihai Filip, etc. Momentan la mine.

- Şi în cazul tău cum s-a procedat, cum ai fost anunţat că se renunţă la serviciile tale?

- Păi tocmai că nu am fost, prin gesturi, prin faptul că nu am fost băgat şi practic mi-au dat de înţeles că nu mai intru în calculele lor, mai mult nea Cornel (n.r. Cornel Şfaiţer), că dl. Popovici nu mi-a zis nimic. Popovici a avut discuţii individuale cu majoritatea jucătorilor în afară de mine şi încă unul, doi. El atît mi-a zis înainte de meciul de la Galaţi din tur că mă bagă titular şi după aia nu m-a mai băgat deloc. Asta a fost singura discuţie cu el. Nu ştiu dacă l-am dezamăgit, pentru că atunci cu Galaţiul, în tur acasă, luni înainte de meci am avut o discuţie în care el s-a adresat faţă de mine, că în următoarea sîmbătă după jocul cu Bacăul intru şi după aia nu m-a băgat nici cinci minute, a intrat altcineva. Şi de atunci şi eu am fost supărat. Mi-a scăzut şi interesul, erau alţii care erau accidentaţi 3 zile şi trebuiau să joace, vroiau, nu vroiau trebuiau să joace.

Giani Florian mi-a făcut rău involuntar

- Cît de mult ţi-a afectat acea accidentare cariera ta?

- Păi de atunci practic eu am început să sufăr, pentru că eu trebuia să fac repaus, dar aveam nevoie de rezultate şi am fost forţat să mă antrenez şi doctorul Pompiliu Popescu mi-a dat liber la antrenamente, dar a fost prea repede, pe mine m-a forţat, fără să vrea Giani Florian, era nevoie de mine în teren, el practic mi-a făcut rău indirect, fără să vrea. Nu îi port pică, din contră şi acum ţin legătura cu el, dar aşa a fost atunci şi pe toată perioada cît am stat accidentat nu am primit o primă măcar, deşi alţii primeau şi deşi dl. Iftime mi-a promis, trebuia să aibă bunul simţ să îmi dea şi mie, pentru că eu la club m-am accidentat, în cantonamentul din Antalya.

- De cine crezi că a fost influenţat Popovici pentru a renunţa la tine dintre oficialii clubului?

- Nu cred că dl. Iftime sau dl. Şfaiţer s-au băgat ei să îi zică, doar poate pentru faptul că deja am 28 de ani şi eram printre cei vîrstnici şi vroiau să aducă pe altcineva, nu pot să îmi dau seama, dar mergînd pe faptul că nu am mai jucat după accidentare, cred că acesta a fost motivul. Nu am mai jucat în ultimul timp pentru că nu-mi dădea şanse dl. Popovici.

Majoritatea jucătorilor au plecat fără să-şi primească toţi banii

- Deci să înţeleg că supărarea ta este îndreptată spre Popovici nu spre Şfaiţer sau Iftime.

- Aaa, în privinţa conducerii am altă supărare, ţinînd cont că am trei ani jumătate, în perioada aia cînd am venit eu, echipa care eram pe atunci cu Leo Grozavu, a fost o perioadă în care a fost bine, erau rezultate şi din care au rămas şi nişte prime restante, iar ei au ieşit şi au vorbit în presă că ei nu rămîn datori la nici un jucător şi vreau să spun că, acum cînd am plecat şi nu numai în cazul meu, toţi cei care au plecat, primele au rămas neplătite, contractul l-au dat primele nu, din 2008-2009 din retur de cînd a venit dl. Popovici, 3-4 prime restante care tot ne-a păcălit pe faţă că ni le dă şi alte 3-4 din turul de campionat, noi cei care am plecat nu am mai luat aceşti bani. Aşa că ei nu mai au cuvînt, ei ies în presă şi zic că sunt cei mai corecţi, dar nu este aşa. Dar asta contează mai puţin, ceea ce contează este felul în care se renunţă la unii jucători, cei care au dus greul şi au stat pe bani puţini. Iar alţii au venit şi au jucat cîte 10 minute, au jumătate de pasă la echipă şi o bară de un an sau doi ani şi au cîştigat cît alţii în patru ani. Eu amintesc doar meciul de la Giurgiu cînd era 2-2, erau disperaţi şi am dat gol şi pasă de gol, dar acum s-a uitat uşor.

Leo Grozavu a fost cel mai bun antrenor la Botoşaniului

- Cum îl cataloghezi pe Leo Grozavu?

- Leo Grozavu a fost cel mai autoritar antrenor de la FC Botoşani, care totul depindea numai de el, ce spunea el aia se făcea, de la jucători la conducere, dar şi cel mai apropiat de jucători, iar relaţia mea cu el a fost una normală de antrenor-jucător. Am avut o relaţie foarte bună, toţi am avut, a fost cel mai bun antrenor care a fost la Botoşani şi nu e numai părerea mea, mai mulţi băieţi care au fost în perioada aia şi care au mai avut antrenori gîndesc aşa. Cu Leo Grozavu a fost o perioadă de un an şi jumătate, a fost cred cea mai frumoasă perioadă la FC Botoşani de mulţi ani încoace.

- Şi cel mai slab antrenor?

- (rîde) … Toţi în afară de Leo Grozavu, de la Mihai Ciobanu pînă la Popovici, acum toţi îşi caută interesul. Ca oameni, ca autoritate, au fost mai slabi, ca rezultate fiecare a avut mai mult sau mai puţin, dar ca atmosferă, nu a mai fost aşa ca la Leo, nu s-a mai făcut un echilibru pentru jucători, iar eu am fost unul dintre jucătorii aceştia la care nu a existat echilibru în ultima vreme.

Florinel Ursu

- Care au fost colegii care ţi-au fost mai apropiaţi?

- Păi cu toţi m-am înţeles bine, toţi au avut plusuri sau minusuri, dar mai apropiat am fost de Ovidiu Ciobanu şi Vasilică Prisacă, cel care şi acum ţine echipa, că altfel ar fi cu un picior în C.

- Care a fost relaţia ta cu Ştefan Apostol?

- Nu vreau să comentez nimic de el, el a fost jucător, apoi antrenor, apoi iar a revenit la jucător, aici cred că a greşit el, asta e părerea mea, dar fiecare îşi urmăreşte interesul.

- Ce vei face în continuare?

- Eu mai am contract cu FC Botoşani pînă în vară, dar nu am mai fost ţinut la echipă. Aam încercat să vorbesc cu ei să îmi găsească altă echipă, au zis că nu au unde, iar la FC Botoşani, nu se mai poate, toate locurile sunt ocupate şi ca să vin eu să le plîng la poartă nu îmi stă în caracter, mai bine stau acasă cu copiii mei, cu băiatul şi cu fata, bine măcar că am alocaţie de la ei. Probabil că voi pleca la muncă în străinătate, este una dintre variante, aştept să treacă această perioadă care e grea pentru mine, dacă fotbal nu se mai poate, voi pleca, eu familia trebuie să mi-o întreţin.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
salutari tuturor fanilor din BOTOSANI!As dori sa transmit prin intermediul dvs. multe salutari si multe succese fotbalului BOTOSANEAN! Am citit si eu materialul dvs. dar nu sunt de acord referitor la acea fortare privind revenirea mai devreme decat era cazul dupa accid. suferita de FL. URSU! Tin sa precizez ca NIMIC nu s-a facut la intamplare in mandatul nostru la echipa,ba mai mult am tinut permanent o stransa legatura cu : JUCATORUL - MEDICUL POMP. POPESCU - FANE POENARU( cel care a intermediat investigatiile si interv. lui ).Sincer imi pare f. rau de decizia luata de FL.URSU,pe care in mod personal am incercat sa-l ajut in gasirea unui angajament!Tuturor va doresc realizari si numai SUCCESE!GIANI FLORIAN.
16 februarie 2010, 18:52
lasa ursule,Dumnezeu nu doarme,asa fac astia de la botosani cu toti jucatorii,sunt interese la mijloc,va iesi soarele si pe stada ta, bafta!
16 februarie 2010, 16:30
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.1 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.5 o C
Darabani
4.1 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.