Interviuri
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
  • Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.
  • Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.

Mai multe birouri decât angajați 

 

Gabriel Tănasă, consilier local PSD la al doilea mandat, a obținut postul de director cu susținere social-democrată, ștafeta fiind preluată de la actualul viceprimar, Bogdan Buhăianu.

 

În doi ani, cel de-al doilea a reușit să modifice organigrama trimițând la pensie 18 angajați care au deschis procese în instanță pentru a-și recâștiga posturile. Niciunul nu a câștigat.

 

S-a ajuns astfel la situația în care, din totalul de 245 de salariați ai Urban Serv, doar 25 să fie din rândul personalului TESA. Asta și după ce activitatea de administrare a piețelor și cimitirelor a fost preluată de Primăria Botoșani.

 

Iar din 2022 vor rămâne 20.

 

Cele cinci posturi eliberate nu vor fi transferate pe partea de producție. Cel puțin nu la acest moment, Gabriel Tănasă explicând faptul că activitatea la birouri poate fi eficientă cu doar 20 de salariați.

 

”Din punctul de vedere strict al personalul din producție, nu avem de gând să facem restructurări, ba chiar ne gândim ca de anul viitor să începem să avem alte activități de care trebuie să ne ocupăm, dar vom comunica la momentul respectiv și ne dorim să facem angajări în ceea ce privește personalul de producție. Iar în ceea ce privește personalul TESA, eu mă bucur că am găsit o companie bine așezată și structurată. Vom ajunge să avem la birouri doar un număr de 20 de persoane. Atât. Gândiți-vă că din totalul de 245 de aangajați ai Urban Serv la momentul acesta, din iarnă vor mai rămâne 20 de persoane la birouri: La momentul acesta suntem 25”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

 

Toți cei cinci salariați ale căror posturi au fost restructurate se vor pensiona, aceștia activând încă la serviciul resurse umane, la biroul tehnic și cel de mediu, dar și în segmentul administrativ.

 

Ceea ce înseamnă eliberarea unui număr de aproximativ 10 birouri care au rămas neocupate. Și care în vara aceasta au fost igienizate, urmând ca procesul de modernizare al clădirii să fie extins inclusiv anul viitor, în procedură etapizată, în funcție de resursele financiare ale unității.

 

Incubator de afaceri la Urban Serv?

 

Cu birourile rămase libere, actuala conducere are un plan...

 

„Noi le punem la dispoziția Primăriei. Putem ajunge la închiriere a unor spații din cadrul Urban Serv pentru că mi se pare așa, că ar trebui să fim buni gospodari cu spațiile noastre, fiind ale municipalității. La momentul acesta noi nu reușim să avem persoane în fiecare birou prin prisma politicilor pe care le-am avut în ultimii ani, aceea de a face angajări pe partea de personalul de producție și diminuarea personalului TESA. Ar putea fi un al doilea incubator de afaceri, pentru tinerii întreprinzători, cred că la astfel de destinații s-ar potrivi cel mai mult”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

 

Paznicii înlocuiți cu... cartele

 

Planurile de economisire includ chiar și partea de pază umană, la care s-ar putea renunța din 2022.

 

„Avem în intenție ca de anul viitor să trecem la această parte de tehnologizare și să renunțăm efectiv la paza umană, la sediul administrativ. La momentul acesta nu putem să o facem pentru că pe lângă personalul administrativ din birouri, cei de la pază se ocupă și de toate obiectele pe care le avem în curtea societății. Aici este baza celor de la salubrizare, fiind în mijocul orașului, de aici pleacă toate echipele de la salubrizare. Mai avem de acoperit cu paza umană durata schimbului doi, durata nopții, dar gândim un sistem ca să reducem costurile și pe partea asta. Iar personalul care la acest moment deservește paza societății va trece pe partea de producție, oamenii vor avea de ales între salubrizare și partea de colectare și transport gunoi menajer”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

În paralel, tânărul director continuă și politica de majorare a veniturilor angajaților, tot în ideea eficientizării activității. Mai ales a celei din stradă, cea mai vizibilă pentru cetățeni și cartea de vizită a orașului cunoscut va fiind cel mai verde din România.

 

Gabriel Tănasă: „Ne gândim practic să continuăm aceeași politică de salarizare din ultimii ani, toate costurile care au fost suportate cu cei cinci angajați vor trece în plată către restul personalului care se ocupă de producție. Anul acesta toți cei care deserveau partea de colectare și transport gunoi, au beneficiat de creșteri salariale. Nu cred că a trecut o lună de când am reușit să mărim încă o dată salariile șoferilor. Să nu vă imaginați că este unul foarte mare, încă suntem la un nivel mic de salarizare, dar sperăm ca anul viitor să mai facem încă o tranșă de creșteri salariale”.

 

Anul acesta a beneficiat de măriri salariale 30% din personalul de producție, iar anul viitor vine rândul oamenilor care lucrează pe autocompactoare, la manipularea containerelor de pe încărcătoare. Planul este ca până la finele anului viitor să se ajungă la majorări ale veniturilor pentru tot personalul de producție. Anul acesta, șoferii de exemplu au primit o sumă de 250 de lei brut la salarii, ajungându-se la un net total de 2.500 de lei.

 

În anul care a trecut de la preluarea postului de director general, Gabriel Tănasă a avut timpul necesar pentru a se familiariza la propriu cu specificul activității de la Urban Serv, în trecut fiind la curent cu problematica companiei doar din postura de consilier local.

 

„Nicio zi nu seamănă cu alta, tot timpul avem ceva nou cu care ne confruntăm. Din păcate, am avut și un an greu de gestionat din cauza pandemiei care ne-a dat tuturor viețile peste cap. Suntem întinși la maximum cu numărul de angajați, nu am adoptat până acum politica de angajare pe perioadă determinată, pentru că nici nu știm care este orizontul nostru de așteptare, la ce să ne referim când vrem să angajăm oameni în producție, pentru că nu știm cât o să dureze. Dar până acum nu avem reclamații, din punctul meu de vedere, îmi place să cred că orașul este curat, oamenii observă lucrul acesta, sper să parcurgem cât mai curând și această perioadă care ne ține încordați la maximum și ne face să lucrăm cu utilajele de colectare și transport în două schimburi”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

 

Intră și Urban Serv în rând cu lumea


În dimineața zilei de luni, 15 noiembrie 2021, sediul central al companiei semăna cu un mic șantier. După peste două decenii de existență, Urban Serv trece la sistemul centralizat de încălzire și renunță la clasicele sobe din teracotă care au fost sursă de căldură în toți acești ani.

 

„După cum vedeți ne racordăm la sistemul centralizat de încălzire și distribuție apă caldă de la Modern Calor. E o investiție pe care o realizăm din fonduri proprii, fiind printre ultimele societăți care ne încălzeam cu sobe. Am găsit înțelegere la nivelul Primăriei Botoșani, prin sprijinul dlui primar Cosmin Andrei. Banii pentru realizarea investiției i-am avut noi, din surse proprii, am găsit înțelegere la domnii de la Modern Calor, lucrările au demarat acum două săptămâni și sperăm ca în alte două săptămâni întreaga societate să fie racordată la sistemul centralizat de încălzire. Pentru noi este un beneficiu și în același timp respectăm și ultimele reglementări de mediu în acord cu energia verde. Nu știu cine gândește măsurile acestea, le-aș recomanda să vadă realitatea din teren, din România”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

*România renunță la încălzirea pe lemne ca un ”preț” plătit pentru fondurile care vor intra în țara noastră prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Guvernul s-a angajat față de autoritățile europene, aprobat săptămâna aceasta la Bruxelles, să pună în vigoare, până cel târziu în ultimul trimestru din 2023, un cadru legislativ de decarbonizare a sectorului de încălzire și răcire, care să includă măsuri de diversificare a mixului energetic prin renunțarea la lemn ca sursă de combustibil în acest sector.

 

110.000 de lei

este investiția societății Urban Serv

 

Modern Calor a venit cu racordul până la limita de proprietate, iar valoarea investiției pentru compania de termoficare s-a ridicat la suma de 25.000 de lei.

 

 

Înainte de a finaliza toate detaliile privitoare la activitățile de deszăpezire din municipiul Botoșani înaintea unei noi ierni care se apropie, salariații de la compania de salubrizare se luptă cu cantitățile uriașe de deșeuri vegetale specifice toamnei, dar și cu alte probleme care doar prin partea aceasta de țară par să se producă.

 

Frunzele le dau bătăi de cap în această perioadă, într-un context în care instituțiile de protejare a mediului au interzis incendierea lor. S-au amenajat astfel locuri speciale pentru depozitarea frunzelor, însă în unele cartiere accesul mașinilor Urban Serv se face cu dificultate.

 

În cartierul Maxim Gorki din centrul orașului, unul dintre cele mai aglomerate, în dimineața zilei de luni, șoferul mașinii de încărcare a fost nevoit să efectueze mai mullte manevre pentru a ajunge la țarcul cu resturi vegetale.

 

Mașinile parcate i-au îngreunat misiunea. S-a obișnuit deja, pentru că zona este mereu aglomerată.

 

 

În schimb, în unele cartiere, oamenii care locuiesc la case sau chiar gospodarii asociațiilor de proprietari obișnuiesc să arunce aceste deșeuri vegetale pe platforme.

 

„E o perioadă tare grea pentru noi cu aceste deșeuri vegetale, cu frunze în mod special. Profit pe această cale și chiar vreau să fac un apel către președinții de asociații de proprietari să-și îndemne gospodarii să nu mai pună frunzele în mijlocul platformelor. Sunt în municipiul Botoșani astfel de țarcuri construite special pentru depozitarea deșeurilor voluminoase și vegetale. Iar restul plarformelor care nu au astfel de țarcuri sunt pentru gunoi menajer. Decât să vină să le pună în mijlocul platformei, noi dăm pe afară de spirit civic unii cetățeni în momentul în care vedem o grămadă de frunze, imediat se amestecă și cu gunoi menajer și revenim la imaginea acelor platforme pline de gunoi de care zic eu că ar trebui să uităm repede”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

Compania orașului s-a pregătit deja și pentru prima ninsoare

 

Utilajele au fost deja scoase în probe pe străzi, iar primele cantități de sare și nisip utilizate ca material antiderapant au ajuns în depozite.

 

Avem semnat un acord cadru pe o cantitate de 1.500 de tone de sare, de zilele trecute sarea a început să ne fie livrată. Toate aceste spații de depozitare din spate până la sfârșitul săptămânii vor fi umplute. Utilajele sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește revizia lor, au fost scoase deja în probe pe teren, deci mai mult ca sigur nu vom avea probleme”Gabriel Tănasă.

 

Săptămâna viitoare urmează să ajungă la Botoșani încă trei utilaje pentru iarnă, printre care un inumog sau acel „tanc al mașinilor de deszăpezire” cum mai este știut de cunoscători. Dotarea parcului auto va continua în limita resurselor financiare disponibile, iar conducerea Urban Serv dă asigurări că pe străzile orașului nu vor mai fi văzute tradiționalele tractoare care datează din comunism.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Noul director de la Urban Serv și-a început activitatea printre oameni – GALERIE FOTO
Compania Urban Serv chemată să igienizeze locuința piromanului din Primăverii – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
După ce Urban Serv a pierdut anul trecut cele doua activități importante administrare piețe și cimitire, normal ca s-au eliberat birourile prin mutarea foștilor salariați în pavilionul administrativ din piață mare.Dacă se mai pierde și celelalte activități atunci logic ca nu o sa mai rămână nici un salariat prin birouri.
16 noiembrie 2021, 08:09
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
26 mai 2023
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
12.2 o C
Bucecea
12.3 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
12.7 o C
Ştefăneşti
13.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.