Interviuri
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
  • Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.
  • Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.

Mai multe birouri decât angajați 

 

Gabriel Tănasă, consilier local PSD la al doilea mandat, a obținut postul de director cu susținere social-democrată, ștafeta fiind preluată de la actualul viceprimar, Bogdan Buhăianu.

 

În doi ani, cel de-al doilea a reușit să modifice organigrama trimițând la pensie 18 angajați care au deschis procese în instanță pentru a-și recâștiga posturile. Niciunul nu a câștigat.

 

S-a ajuns astfel la situația în care, din totalul de 245 de salariați ai Urban Serv, doar 25 să fie din rândul personalului TESA. Asta și după ce activitatea de administrare a piețelor și cimitirelor a fost preluată de Primăria Botoșani.

 

Iar din 2022 vor rămâne 20.

 

Cele cinci posturi eliberate nu vor fi transferate pe partea de producție. Cel puțin nu la acest moment, Gabriel Tănasă explicând faptul că activitatea la birouri poate fi eficientă cu doar 20 de salariați.

 

”Din punctul de vedere strict al personalul din producție, nu avem de gând să facem restructurări, ba chiar ne gândim ca de anul viitor să începem să avem alte activități de care trebuie să ne ocupăm, dar vom comunica la momentul respectiv și ne dorim să facem angajări în ceea ce privește personalul de producție. Iar în ceea ce privește personalul TESA, eu mă bucur că am găsit o companie bine așezată și structurată. Vom ajunge să avem la birouri doar un număr de 20 de persoane. Atât. Gândiți-vă că din totalul de 245 de aangajați ai Urban Serv la momentul acesta, din iarnă vor mai rămâne 20 de persoane la birouri: La momentul acesta suntem 25”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

 

Toți cei cinci salariați ale căror posturi au fost restructurate se vor pensiona, aceștia activând încă la serviciul resurse umane, la biroul tehnic și cel de mediu, dar și în segmentul administrativ.

 

Ceea ce înseamnă eliberarea unui număr de aproximativ 10 birouri care au rămas neocupate. Și care în vara aceasta au fost igienizate, urmând ca procesul de modernizare al clădirii să fie extins inclusiv anul viitor, în procedură etapizată, în funcție de resursele financiare ale unității.

 

Incubator de afaceri la Urban Serv?

 

Cu birourile rămase libere, actuala conducere are un plan...

 

„Noi le punem la dispoziția Primăriei. Putem ajunge la închiriere a unor spații din cadrul Urban Serv pentru că mi se pare așa, că ar trebui să fim buni gospodari cu spațiile noastre, fiind ale municipalității. La momentul acesta noi nu reușim să avem persoane în fiecare birou prin prisma politicilor pe care le-am avut în ultimii ani, aceea de a face angajări pe partea de personalul de producție și diminuarea personalului TESA. Ar putea fi un al doilea incubator de afaceri, pentru tinerii întreprinzători, cred că la astfel de destinații s-ar potrivi cel mai mult”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

 

Paznicii înlocuiți cu... cartele

 

Planurile de economisire includ chiar și partea de pază umană, la care s-ar putea renunța din 2022.

 

„Avem în intenție ca de anul viitor să trecem la această parte de tehnologizare și să renunțăm efectiv la paza umană, la sediul administrativ. La momentul acesta nu putem să o facem pentru că pe lângă personalul administrativ din birouri, cei de la pază se ocupă și de toate obiectele pe care le avem în curtea societății. Aici este baza celor de la salubrizare, fiind în mijocul orașului, de aici pleacă toate echipele de la salubrizare. Mai avem de acoperit cu paza umană durata schimbului doi, durata nopții, dar gândim un sistem ca să reducem costurile și pe partea asta. Iar personalul care la acest moment deservește paza societății va trece pe partea de producție, oamenii vor avea de ales între salubrizare și partea de colectare și transport gunoi menajer”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

În paralel, tânărul director continuă și politica de majorare a veniturilor angajaților, tot în ideea eficientizării activității. Mai ales a celei din stradă, cea mai vizibilă pentru cetățeni și cartea de vizită a orașului cunoscut va fiind cel mai verde din România.

 

Gabriel Tănasă: „Ne gândim practic să continuăm aceeași politică de salarizare din ultimii ani, toate costurile care au fost suportate cu cei cinci angajați vor trece în plată către restul personalului care se ocupă de producție. Anul acesta toți cei care deserveau partea de colectare și transport gunoi, au beneficiat de creșteri salariale. Nu cred că a trecut o lună de când am reușit să mărim încă o dată salariile șoferilor. Să nu vă imaginați că este unul foarte mare, încă suntem la un nivel mic de salarizare, dar sperăm ca anul viitor să mai facem încă o tranșă de creșteri salariale”.

 

Anul acesta a beneficiat de măriri salariale 30% din personalul de producție, iar anul viitor vine rândul oamenilor care lucrează pe autocompactoare, la manipularea containerelor de pe încărcătoare. Planul este ca până la finele anului viitor să se ajungă la majorări ale veniturilor pentru tot personalul de producție. Anul acesta, șoferii de exemplu au primit o sumă de 250 de lei brut la salarii, ajungându-se la un net total de 2.500 de lei.

 

În anul care a trecut de la preluarea postului de director general, Gabriel Tănasă a avut timpul necesar pentru a se familiariza la propriu cu specificul activității de la Urban Serv, în trecut fiind la curent cu problematica companiei doar din postura de consilier local.

 

„Nicio zi nu seamănă cu alta, tot timpul avem ceva nou cu care ne confruntăm. Din păcate, am avut și un an greu de gestionat din cauza pandemiei care ne-a dat tuturor viețile peste cap. Suntem întinși la maximum cu numărul de angajați, nu am adoptat până acum politica de angajare pe perioadă determinată, pentru că nici nu știm care este orizontul nostru de așteptare, la ce să ne referim când vrem să angajăm oameni în producție, pentru că nu știm cât o să dureze. Dar până acum nu avem reclamații, din punctul meu de vedere, îmi place să cred că orașul este curat, oamenii observă lucrul acesta, sper să parcurgem cât mai curând și această perioadă care ne ține încordați la maximum și ne face să lucrăm cu utilajele de colectare și transport în două schimburi”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

 

Intră și Urban Serv în rând cu lumea


În dimineața zilei de luni, 15 noiembrie 2021, sediul central al companiei semăna cu un mic șantier. După peste două decenii de existență, Urban Serv trece la sistemul centralizat de încălzire și renunță la clasicele sobe din teracotă care au fost sursă de căldură în toți acești ani.

 

„După cum vedeți ne racordăm la sistemul centralizat de încălzire și distribuție apă caldă de la Modern Calor. E o investiție pe care o realizăm din fonduri proprii, fiind printre ultimele societăți care ne încălzeam cu sobe. Am găsit înțelegere la nivelul Primăriei Botoșani, prin sprijinul dlui primar Cosmin Andrei. Banii pentru realizarea investiției i-am avut noi, din surse proprii, am găsit înțelegere la domnii de la Modern Calor, lucrările au demarat acum două săptămâni și sperăm ca în alte două săptămâni întreaga societate să fie racordată la sistemul centralizat de încălzire. Pentru noi este un beneficiu și în același timp respectăm și ultimele reglementări de mediu în acord cu energia verde. Nu știu cine gândește măsurile acestea, le-aș recomanda să vadă realitatea din teren, din România”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

*România renunță la încălzirea pe lemne ca un ”preț” plătit pentru fondurile care vor intra în țara noastră prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Guvernul s-a angajat față de autoritățile europene, aprobat săptămâna aceasta la Bruxelles, să pună în vigoare, până cel târziu în ultimul trimestru din 2023, un cadru legislativ de decarbonizare a sectorului de încălzire și răcire, care să includă măsuri de diversificare a mixului energetic prin renunțarea la lemn ca sursă de combustibil în acest sector.

 

110.000 de lei

este investiția societății Urban Serv

 

Modern Calor a venit cu racordul până la limita de proprietate, iar valoarea investiției pentru compania de termoficare s-a ridicat la suma de 25.000 de lei.

 

 

Înainte de a finaliza toate detaliile privitoare la activitățile de deszăpezire din municipiul Botoșani înaintea unei noi ierni care se apropie, salariații de la compania de salubrizare se luptă cu cantitățile uriașe de deșeuri vegetale specifice toamnei, dar și cu alte probleme care doar prin partea aceasta de țară par să se producă.

 

Frunzele le dau bătăi de cap în această perioadă, într-un context în care instituțiile de protejare a mediului au interzis incendierea lor. S-au amenajat astfel locuri speciale pentru depozitarea frunzelor, însă în unele cartiere accesul mașinilor Urban Serv se face cu dificultate.

 

În cartierul Maxim Gorki din centrul orașului, unul dintre cele mai aglomerate, în dimineața zilei de luni, șoferul mașinii de încărcare a fost nevoit să efectueze mai mullte manevre pentru a ajunge la țarcul cu resturi vegetale.

 

Mașinile parcate i-au îngreunat misiunea. S-a obișnuit deja, pentru că zona este mereu aglomerată.

 

 

În schimb, în unele cartiere, oamenii care locuiesc la case sau chiar gospodarii asociațiilor de proprietari obișnuiesc să arunce aceste deșeuri vegetale pe platforme.

 

„E o perioadă tare grea pentru noi cu aceste deșeuri vegetale, cu frunze în mod special. Profit pe această cale și chiar vreau să fac un apel către președinții de asociații de proprietari să-și îndemne gospodarii să nu mai pună frunzele în mijlocul platformelor. Sunt în municipiul Botoșani astfel de țarcuri construite special pentru depozitarea deșeurilor voluminoase și vegetale. Iar restul plarformelor care nu au astfel de țarcuri sunt pentru gunoi menajer. Decât să vină să le pună în mijlocul platformei, noi dăm pe afară de spirit civic unii cetățeni în momentul în care vedem o grămadă de frunze, imediat se amestecă și cu gunoi menajer și revenim la imaginea acelor platforme pline de gunoi de care zic eu că ar trebui să uităm repede”,

Gabriel Tănasă, director general SC Urban Serv SA

 

Compania orașului s-a pregătit deja și pentru prima ninsoare

 

Utilajele au fost deja scoase în probe pe străzi, iar primele cantități de sare și nisip utilizate ca material antiderapant au ajuns în depozite.

 

Avem semnat un acord cadru pe o cantitate de 1.500 de tone de sare, de zilele trecute sarea a început să ne fie livrată. Toate aceste spații de depozitare din spate până la sfârșitul săptămânii vor fi umplute. Utilajele sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește revizia lor, au fost scoase deja în probe pe teren, deci mai mult ca sigur nu vom avea probleme”Gabriel Tănasă.

 

Săptămâna viitoare urmează să ajungă la Botoșani încă trei utilaje pentru iarnă, printre care un inumog sau acel „tanc al mașinilor de deszăpezire” cum mai este știut de cunoscători. Dotarea parcului auto va continua în limita resurselor financiare disponibile, iar conducerea Urban Serv dă asigurări că pe străzile orașului nu vor mai fi văzute tradiționalele tractoare care datează din comunism.

 

loading...
Noul director de la Urban Serv și-a început activitatea printre oameni – GALERIE FOTO
Compania Urban Serv chemată să igienizeze locuința piromanului din Primăverii – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
Loading...
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
După ce Urban Serv a pierdut anul trecut cele doua activități importante administrare piețe și cimitire, normal ca s-au eliberat birourile prin mutarea foștilor salariați în pavilionul administrativ din piață mare.Dacă se mai pierde și celelalte activități atunci logic ca nu o sa mai rămână nici un salariat prin birouri.
16 noiembrie 2021, 08:09
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.5 o C
Dorohoi
-2.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-3.1 o C
Saveni
-2.1 o C
Ştefăneşti
-0.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.