Interviuri
INTERVIU incendiar Cătălin Buhăianu : Eu n-am trecut de la PDL la PSD
„Toată lumea spunea, inclusiv premierul, că organizaţia este împotrivă. OK, de acord. Ce m-a deranjat este că s-a prezentat că organizaţia a votat împotrivă la maniera următoare: haideţi să supunem la vot deschis oportunitatea candidaturii  mele şi a votat toată lumea cu mâna sus, deci şi cei care mi-au spus «n-ar fi rău, mai sunt probleme dar se pot rezolva pe traseu», la toţi le-a fost frică pentru că, evident, se creează un anumit trend, iar la ceilalţi au votat în secret. Trebuia să mă lase să voteze în secret şi să fiu ultimul, trei voturi să iau, dar nu trei, luam mai multe. Maniera asta în care s-a pus problema a fost o chestie în care ei au prezentat-o la Bucureşti: organizaţia a fost împotrivă, deşi votul a fost unul de genul «aşa-i că nu-i aşa?»
În rest, toată dorinţa mea expresă înainte de a porni toată nebunia asta a fost cu totul alta decât cea de candidatură. Iniţial când am vorbit cu preşedintele partidului, că înainte de a fi prim ministru este preşedinte de partid, a fost aceea de a nu candida, ulterior, două-trei discuţii avute împreună, «mă, poate n-ar fi rău să candidezi» şi am spus doar dacă se decide în sensul ăsta. Pe lângă faptul că o campanie costă bani, şi nu bani puţini, bani mulţi, te angajezi la nişte cheltuieli... sau speră că o să scoată mandate de deputat sau de senator cu 100 de milioane? Se înşeală amarnic. Eu le doresc la toţi să aibă succes, să iasă toţi deputaţi şi senatori. Eu n-am trecut de la PDL la PSD, am spus doar că activez în cadrul grupului parlamentar PSD până la finalul mandatului”
.

-    Dar poţi să activezi într-un grup parlamentar şi să fii membru la alt partid?

-    Atât timp cât n-am o adeziune se poate pentru că, dacă e, continui jocul pe care l-au făcut cei de la PSD, care au spus că Buhăianu nu este membru PSD, dar ăsta este jocul lor.
Catalin Buhaianu la interviu

De aici a pornit discuţia cu deputatul Cătălin Buhăianu, care a generat unul dintre cele mai mari scandaluri politice ale anului când şi-a anunţat trecerea din grupul parlamentar PDL în cel al PSD la doar cinci săptămâni de la pierderea alegerilor locale de către democrat-liberali. Acesta a precizat că, de fapt, nu şi-a dat demisia din PDL şi nici nu a depus adeziune la PSD, însă simplul fapt că îşi desfăşoară activitatea în grupul social-democraţilor reprezintă pentru el un fel de adeziune la partid. Ce va face în viitor a evitat să spună.

"N-am intrat în politică cules de pe stradă"


-    După 9 decembrie...?
-    După 9 decembrie...

-    Vine iarna.
-    Sunt foarte liniştit. În primul rând pentru n-am intrat în politică cules de pe stradă, n-am intrat în politică să mă îmbogăţesc. Să fac avere. Am intrat în politică având crezul că se pot face anumite lucruri de pe postura de parlamentar. Şi Cătălin Buhăianu a votat bugetul României, nu neapărat un buget pentru judeţul Botoşani, şi Cătălin Buhăianu a susţinut amendamente pentru dezvoltarea judeţului. Cred că toţi cei care vor fi parlamentari de Botoşani - că cei care au fost ştiu despre ce este vorba, ştiu cu ce se mănâncă treaba asta - dar cei care vor veni îşi vor da seama de limitarea sau de posibilităţile limitate pe care o să le aibă în exercitarea influenţei la construcţia unui buget.

-    Mai concret, rămâneţi în politică, nu, veţi fi consul, director pe undeva, şef la Inspectoratul Şcolar?
-    Eu nu-mi doresc să ajung să ocup o funcţie, deci nu-mi doresc să ocup o funcţie în administraţia locală sub nici o formă pentru că patimile locale sunt mai presus decât orice calităţi pe care ar trebui să le îndeplinească persoana care ar trebui să ocupe acea funcţie. Sunt foarte multe animozităţi, sunt foarte multe spirite încinse şi iritate. Eu îmi doresc ca cei care conduc astăzi judeţul să facă ceva bun pentru botoşăneni.

"Recunosc că am votat pentru suspendare"


Catalin Buhaianu la interviu 2 -    Dar există posibilitatea asta?
-    Nu ştiu cine a scornit toată ideea asta, eu vă spun doar că, în momentul în care am decis să îmi continui activitatea ca parlamentar în cadrul grupului PSD, nu am am avut la bază o condiţionare. Supărarea mea a venit prin faptul că, ceea ce s-a întâmplat în Guvernarea Boc şi însuşită de dl preşedinte Traian Băsescu... plecarea mea din PDL a coincis cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, pentru că sub o formă sau alta nu am fost de acord cu excesele care au fost din partea dlui preşedinte Traian Băsescu. Recunosc că am votat pentru suspendare, dar de aici şi până la a face alte declaraţii este o cale destul de lungă. Îmi doresc să fac ceea ce am învăţat, sunt profesor, sunt cadru universitar şi cred că în momentul în care voi reuşi să ajung, într-o perioadă de timp, cinci-zece ani, 15, 20, fiecare după posibilităţi, profesor universitar, cred că abia atunci îmi voi vedea încununată munca mea.

-    Să înţelegem că vreţi ca după 9 decembrie să vă întoarceţi la catedră?
-    Oricum, indiferent de ceea ce voi face, nu voi neglija partea profesională.

"Am să-l felicit de fiecare dată când Ovidiu Portariuc va avea o realizare"


-    Aţi încercat să purtaţi o discuţie cu Ovidiu Portariuc?
-    Nu, eu referitor la Ovidiu Portariuc pot să fac o declaraţie şi acum: am să îl felicit public şi am să dau, dacă vreţi, câte o chestie scrisă, indiferent de poziţia pe care o voi avea în viitor, îl voi lăuda şi, dacă vreţi, am să-l sun şi am să-l felicit, de fiecare dată când Ovidiu Portariuc va avea o realizare mare în municipiul Botoşani, în calitate de primar. Şi în momentul în care va avea o primă realizarea sau o singură realizare în municipiul Botoşani cred că toţi botoşănenii ar trebui să plece capul în faţa lui. Până atunci daţi-mi voi să avem cu toţii, şi cei care l-am votat, şi cei care nu l-am votat, reticenţe în maniera în care se desfăşoară administraţia în municipiul Botoşani.
-    Până acum să înţeleg că nu aţi avut nici un motiv să-l sunaţi?
-    L-am sunat de ziua lui, l-am sunat să-l felicit pentru obţinerea mandatului, au fost două telefoane care i le-am dat.
-    Nu, pentru o realizare.
-    Nu! Realizarea a fost în momentul în care a obţinut mandatul, după aceea în calitatea de primar trebuie să îşi spună cuvântul asupra municipalităţii pentru că el a fost ales în baza unor premisiuni electorale pe care le-a făcut şi îmi doresc să-şi îndeplinească măcar jumătate din ceea ce a promis, că jumătate poate o să şi-o ţină în al doilea, al treilea mandat şi dacă va avea o realizare în acest mandat vă spun că voi primul care îl voi felicita, dar doresc să fac lucrul acesta cât mai repede şi atunci cred că şi dl primar Ovidiu Portariuc va realiza că administraţia este de fapt cu totul altceva decât ceea ce înseamnă o campanie electorală.

Catalin Buhaianu la interviu 3

A consemnat Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE un interviu realizat cu deputatul Cătălin Buhăianu în septembrie 2010:
 INTERVIU C.Buhăianu : Ada Macovei mi-a fost şef de cabinet, de asta ne sînt legate numele
VEZI ŞI:
 Răzbunare cruntă anti-Buhăianu cu maşină mortuară şi poster electoral la PDL – VIDEO & FOTOGALERIE

Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
Ce-i atat de icendiar? Pe cine-l doare-n scula de umflatu asta?
8 noiembrie 2012, 20:11
LA CE PARTID TI-A MAI RAMAS SA ..... ? POATE DOAR PE AL LUI DAN DIACOIESCU PARTIDUL PROSTOVANILOR NU L-AI PUPAT. CRED CA ACOLO TI-AI GASI VOCATIA. FUGI FUGUTA CA DEJA DUDUIA GHERVASIUC SI BUMBULINA RITZI TI-AU LUAT-O INAINTE SI SE OCUPA LOCURILE. ORICUM DAN DIACOIESCU ARE FUNDUL MAI MIC DECAT BASELU SI NU INCAP FOARTE MULTI PUPIN...RISTI. PLUS CA, ASA CUM SUSTII, COSTA PARALE.
8 noiembrie 2012, 19:55
Mihaela, stiam si asta, dar nu cred ca e o scuza pentru orice a facut dupa.
6 noiembrie 2012, 14:56
Oameni de nimic care n=au facut decat sa-si umple buzunarele.Pe 9 decembrie ai spus ca vine iarna,asa ca ai grija sa-ti cumperi o hainuta mai grosuta ca posibilitatea sa-ti fie frig e mare.
6 noiembrie 2012, 11:26
Vlahi, daca nu stiai, desi cam toata lumea stie, deputatul a plecat din PSD tocmai din cauza lui Contac!
6 noiembrie 2012, 09:44
Draga Jorj, Cristina e un nume ft frumos, insa nu imi apartine . Multumesc oricum pt "presupunere".
5 noiembrie 2012, 17:48
Acu 8 ani il pupai in fund pe Contac si te-ai facut cu un loc eligibil pe liste . Ai zburat la PDL cand a inceput sa bata vantul din directia aia. Acu vrei inapoi? Hai sictir!PS - vorbind de avere: ai inceput mandatul locuind la ANL si-l termini la Alpha Land. Aveai o masina la mana a doua, acu ai SUV ( doua, de fapt, ca doar prima doamna n-o sa mearga cu maxi-taxi) . As putea sa mai continui...CAt despre Balascau, ce sa zic, penibil la maxim . Vezi sa nu faci rana la limba.
5 noiembrie 2012, 15:34
Desigur madam Cristina nu am luat titlul de doctor precum distinsul dvs.De..putat
5 noiembrie 2012, 12:43
Bravo, ft bun interviul!
5 noiembrie 2012, 09:47
Bravo, ft bun interviul!
5 noiembrie 2012, 09:47
Incredibil, nu candideaza, nu mai deranjeaza pe nimeni politic, si totusi dragii nostri politicieni botosaneni le este in continuare frica de deputat. Oare de ce domnilor? Poate pt ca e singurul om capabil sa castige alegerile pe drept, poate ca e singurul care a facut ceva pt Botosani,poate pt ca e singurul care are curajul sa spuna in fata tot ceea ce nu e drept si corect, poate ca se va intoarce intr-o buna zi si atunci, dragi politicieni botosaneni, veti disparea unul cate unul, veti fi uitati si "ingropati" de noi, cetatenii acestui oras!
5 noiembrie 2012, 09:46
Jorj invata sa scrii si sa te exprimi si pune osul la munca, poate asa o sa intelegi si tu ca un om in 8 ani isi poate lua o masina si o casa, bineinteles prin munca asidua si la intins mana, asa cum sunteti majoritatea.
5 noiembrie 2012, 09:31
Va felicit domnule deputat pt acest interviu. Ne pare rau ca nu sunteti in cursa pt un nou mandat, dar cu siguranta vom mai auzi de dvs din orice pozitie veti fi, pt ca sunteti un om de cuvant, onorabil si de mare caracter. Mai rar oameni ca dvs! Mult succes in continuare
5 noiembrie 2012, 09:27
O curva de om, un tradator ordinar.
5 noiembrie 2012, 08:57
Sunt persoane in PSD la care le e frica de Buhaianu. Se pare ca nici "capra" lui Marcu nu e straina de acest lucru
5 noiembrie 2012, 08:56
Poate ne spune-ti cativa profesori gr I cu vechimea dvs.care au obtinut in 8 ani de parlamentar prin redistribuire averea pe care o aveti aceasta data,de la un prapadit de Oltcit la jyp si de la locuinta ANL la vila Alfa Lende un salt urias?!
5 noiembrie 2012, 07:56
Domnule Balascau sunteti formidabil!Felicitari!Nu am mai ras de la Stan si Bran incoace atat de mult!Cel mai mult mi-au placut primele fraze ale deputatului...hahaha....trecand in tegistrul serios Farfuridi si Branzovenescu erau mici copii pe langa asta!
4 noiembrie 2012, 18:01
Mars mizerie! Chiar nu te-ai saturat sa lingi toate fundurile posibile?...ESTI UN TERMINAT!
4 noiembrie 2012, 17:05
Ce intelegeti, domnule profesor, prin "chestie scrisa"?
4 noiembrie 2012, 16:29
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
18 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.