Interviuri
INTERVIU Liviu Câmpanu : „Bă, de ce nu s-a putut? Sigur şi-a băgat Câmpanu coada”
Senatorul Liviu Câmpanu este fără îndoială omul politic al momentului. Gestul său de a se dezice de guvernarea PDL – UNPR – UDMR şi de a vota moţiunea, care pare a fi cel puţin pentru moment unul sinucigaş, l-a adus în atenţia unei ţări întregi. A apărut într-o săptămînă la posturile centrale de televiziune cît n-au apărut toţi ceilalţi parlamentari de Botoşani într-un an întreg. Ce l-a determinat însă să facă acest lucru, ce i-a recomandat subprefectului de Botoşani, de cîte ori a stat de vorbă cu primarul Cătălin Flutur, ce treabă are cu Vama Rădăuţi Prut şi cu şeful acesteia Ovidiu Paşalău, dar şi de ce a ales să rămînă independent, precum şi răspunsuri la alte întrebări citiţi în interviul acordat de parlamentar pentru Botoşăneanul.ro. 

„Eu i-am recomandat să rămînă pe poziţia pe care o deţine în momentul de faţă”
-    Subprefectul Moruzi şi-a dat demisia în urmă cu cîteva minute. A procedat bine sau nu?
-    Nu, nu, pe considerentele care vi le-am spus, dar fiecare în viaţa asta ia decizii. E o decizie personală, depinde ce vrea să facă în continuare dl. subprefect Moruzi şi atunci mi se pare normal că nu-i corect să intervină cineva, sau eu, sau altcineva în deciziile d-lui subprefect.
-    Dar aţi avut o discuţie, bănuiesc, cu d-lui. Ce i-aţi recomandat? Mai stai acolo, mai stai o lună, mai stai două, stai pînă cînd îţi expiră mandatul de interimar, nu sta…

-    Eu i-am recomandat să rămînă pe poziţia pe care o deţine în momentul de faţă, asta este recomandarea pe care i-am făcut-o.

-    Şi asta înseamnă că nu v-a ascultat, nu?
-    Nu, vă daţi seama, nu e vorba de ascultat, e vorba de un sfat care putea sau nu fi luat în discuţie. Eu cred însă că – voi ştiţi că în instituţiile statului o demisie poate fi acceptată sau nu poate fi acceptată – eu sunt sigur că această demisia nu va fi luată decît după întoarcerea d-lui prefect din concediu. Acum ştiţi şi dvs. că dl.prefect pleacă în concediu.
„Să nu mai vadă dl.prefect Argentina?”


-    Eu nu cred că o să plîngă dl.prefect că şi-a dat subprefectul demisia.
-    Cine va rămîne la conducerea instituţiei? E posibil ca acest gest al d-lui subprefect, mă întreb eu, să îi strice concediul d-lui prefect, să nu mai vadă dl.prefect Argentina?

-    Argentina?
-    Cred că e normal să facă dl.Moruzi un asemenea gest (să aştepte întoarcerea prefectului din concediu – n.r.).

-    Argentina?
-    Argentina!

-    Dar aveţi informaţii în această privinţă?
-    Da, am auzit o melodie a Madonnei aseară şi probabil îmi reverberează.

-    Aia era Don’t cry for me Argentina.
-    … (rîde)

„De multe ori trebuie să-i mulţumesc soţiei deoarece conduce ea maşina”

-    Sau  Don’t cry for me UNPR. Ce legătură are gestul dvs. de a pleca din UNPR sau a fi dat afară, mă rog, e clar că prima opţiune v-a aparţinut, cu faptul că UNPR-ul n-are nici un post de director la Botoşani?
-    N-are nici o legătură. Am spus-o şi spun în continuare că UNPR, aşa cum era cînd ştiam eu ce se întîmplă în UNPR, nu venise la ciolan. Au fost o serie de discuţii prin care am spus că avem oameni capabili şi buni profesionişti care pot prelua, dacă ni se va cere la un moment dat, asumarea unor responsabilităţi în zona instituţiilor deconcentrate.

-    N-a venit la ciolan, dar eu am 12 ani de jurnalism şi este cea mai ciudată, ca să nu-i zic altfel, participare la guvernare a unui partid în teritoriu: nu are nici un post de director. În afară de subprefect şi un prezumtiv post la vamă mult discutat, nu conduce la Botoşani, n-are pîrghii, n-are nimic. Lumea vă înjură şi la nivel judeţean, dar vă înjură în ciuda faptului că la Botoşani nu conduceţi nimic, vă conduceţi maşina şi atîta.
-    Aşa este şi de multe ori trebuie să-i mulţumesc soţiei deoarece conduce ea maşina. Da, aveţi dreptate, e un comportament anacronic al unui partid. Spuneţi că aveţi 12 ani de jurnalism, trebuia să vedeţi aşa ceva la un moment, iată că acum aţi văzut.
-    Dar nu aţi avut discuţii la centru, n-aţi încercat să îi convingeţi pe cei de acolo să solicite sau să negocieze cu cei de la PDL, cu partenerii din coaliţie, obţinerea unor posturi de conducere la deconcentrate?

-    Nu. Au existat acele discuţii în care am afirmat că avem oameni capabili, care îşi pot asuma responsabilităţi, dacă se va cere acest lucru.

Campanu 2
Despre PDL-işti : „Ce este al meu este numai al meu, iar ce este al vostru este al nostru”.
-    N-aţi solicitat nici măcar sprijin pentru directorul executiv de la Direcţia de Sănătate Publică?

-    N-am solicitat nimic şi cred că nimeni nu trebuie să solicite nimic de la PDL. Şi spun acest lucru din două motive, unul medical şi unul rezultat din experienţă. Eu cunosc îndeaproape PD-ul din 2003. Dacă vă aduceţi aminte, cînd PD-ul era la 8% şi PNL-ul la 17%, a început să discute foarte serios de formarea Alianţei D.A. Am fost unul dintre puţinii lideri din Moldova care am fost împotriva creării acestei alianţe motivînd într-o întîlnire politică la Roman, cînd venise dl.Tăriceanu să ne convingă de necesitatea acestei alianţe, că marea frică este că, pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Iată că evoluţia evenimentelor în 2005-2006-2007-2008 şi pînă în prezent mi-au arătat că aveam dreptate. Din punct de vedere medical, dacă discutăm despre o analiză comportamentală, e o curiozitate pentru mine. Nu ştiu cum ingineria genetică în general, dar în România în special, a reuşit să aibă succese incomensurabile. Spun asta deoarece tipul de comportament al marii majorităţi, şi în special, a membrilor PD care au funcţie de răspundere şi responsabilităţi, este aproape similar. Singura explicaţie pentru mine este că vorbim de o modificare genetică care se transpune într-o modificare comportamentală. Modificarea comportamentală este de genul următor la membrii PD: „ce este al meu este numai al meu, iar ce este al vostru este al nostru”.
-    Da… aici e ca în familie, soţul, soţia şi banii. Banii soţiei sunt doar ai soţiei, banii soţului sunt ai familiei.

-    Probabil că poate fi dusă discuţia şi în această zonă.

„Am vrut într-adevăr să numesc pe cineva la vamă, dar nu pe dl.Paşalău”
-    Dar eu vroiam să vă întreb o chestie mai concretă: aţi depus vreun demers ca dl.Paşalău să fie şef la vama la care este?

-    Nu…

-    Şi atunci de unde toate aceste discuţii că Paşalău e omul lui Câmpanu?
-    Vreţi să vă spun foarte sincer?
-    Dar pînă acum nu tot sincer mi-aţi spus?

-    Nu, nu, nu, referitor la chestia asta. Această prezumţie că Paşalău ar fi omul lui Câmpanu vine doar dintr-un singur motiv. Dl. Strugaru a încercat, din cîte ştiu eu, să numească şef la vamă pe fiul său. Nereuşind acest lucru a început să se gîndească - „bă, de ce nu s-a putut? Sigur şi-a băgat Câmpanu coada” – neînţelegînd un lucru care este simplu: trebuia să fie un om din sistem, un om cu experienţă şi căruia nu i se putea reproşa nimic. Am înţeles că dl.Paşalău este unul dintre aceştia. Cu sinceritate, am vrut într-adevăr să numesc pe cineva la vamă, dar nu pe dl.Paşalău.
-    Dar pe cine?

-    Pe un prieten de-al meu, o cunoştinţă în care aveam încredere, dar nu e vorba de dl.Paşalău şi cei care sunt în jurul meu ştiu despre cine-i vorba, dar n-aş vrea să vorbesc despre lucrul acesta pentru că spunîndu-i numele persoanei… Acest om este din Finanţe, deci este cu experienţă, este pe zonă, ştie despre ce vorbesc şi de asta n-aş vrea să spun „uite, pe acela îl vroiam”, după care să spună „aaaa, tu eşti prieten cu Câmpanu, hai să te lucrăm şi pe tine”. Nu vreau să-l expun.

„S-a întîmplat o catastrofă şi PNL-ul la Botoşani s-a pricopsit cu persoana aceasta preşedinte”

Campanu independent-    Apropos de prieteni, într-un interviu care l-am făcut prin vară cu preşedintele de la PNL Florin Ţurcanu, spunea că el n-a săpat niciodată pentru funcţia de şef al organizaţiei judeţene. Dvs. sunteţi de aceeaşi părere, v-aţi simţit săpat de d-lui?
-    A, nu, nu, nu, e mult prea elogios să folosiţi chestia cu săpatul. Deci toţi cei care studiază zoologia spun că animalele nu au acţiuni premeditate, lucru care a fost infirmat de anumite tipuri comportamentale. A săpa pe cineva înseamnă a stabili un plan, a juca cînd într-un fel, cînd într-altul. Persoana despre care dvs. m-aţi întrebat n-a făcut lucrul acesta pentru că – şi am spus-o şi la momentul respectiv – din momentul în are a ajuns vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a lucrat nu împotriva mea, ci împotriva partidului. Dacă vă aduceţi aminte, eu personal am avut o tentativă de excludere a d-lui Ţurcanu din partid.

-    Eşuată!
-    Eşuată datorită mie, datorită bunei mele credinţe că chiar lucrurile se vor îndrepta.

-    Bine, simplificînd înţeleg că dvs. încercaţi să spuneţi că nu v-a săpat fiindcă n-ar fi fost în stare de aşa ceva. Dar atunci cum a ajuns preşedinte?
-    Sunt evenimente care se întîmplă datorită faptului că cineva creează acele eveniemnte şi sunt şi catastrofe. Uite că s-a întîmplat o catastrofă şi PNL-ul la Botoşani s-a pricopsit cu persoana aceasta preşedinte. E o calamitate naturală care s-a întîmplat.

„Nici eu nu sunt mulţumit”

-    Aţi fost la guvernare aproape un an de zile alături de PDL. V-aţi întîlnit în această perioadă cu liderul PDL de la Botoşani, cu preşedintele organizaţiei, să discutaţi despre modul de guvernare la nivel local, de transpunerea programului de guvernare la Botoşani?
-    Da, da, m-am întîlnit de mai multe ori cu liderul organizaţiei PDL de la Botoşani, de trei ori la cererea mea şi o dată la cererea domniei sale. Mai exact, la cererea domniei sale, cînd m-a invitat la nunta cînd l-a cununat pe dl.Şerbănoiu.
-    Eu tocmai vroiam să vă întreb cu ce a rămas judeţul sau cît de folositoare au fost pentru judeţ aceste întîlniri…? La una e clar, ne-am ales cu un fin de primar în fruntea Poliţiei…

-    Am spus-o şi-o voi spune cu sinceritate totdeauna, din păcate nici eu nu sunt mulţumit. Avînd în vedere faptul că, în perioada 2007-finalul anului 2008, prin faptul că am susţinut proiecte ale comunităţilor locale, ale primăriilor, ale spitalelor, ale instituţiilor de învăţămînt, am reuşit să aduc în judeţ peste 2.000 de miliarde, iar 2.000 de miliarde înseamnă, foarte simplu dacă încercăm să calculăm, bugetul pe doi ani de zile, la nivelul anului 2007, al Consiliului Judeţean, ceea ce înseamnă enorm. În 2010 am reuşit prin susţinerea unor proiecte să aduc doar 20 de miliarde la Botoşani. I-am adus, sunt bani veniţi în Botoşani, sunt 9 miliarde la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean. Nimeni nu v-a spus lucrul acesta pentru că nimeni n-are interes. Singurul care v-ar putea spune şi care ştie lucrul acesta pentru că el este cel care mi-a pus în braţe proiectul, este dl.Petrică Rădăuceanu. Am adus cîteva sute de milioane pentru mai multe biserici, am adus cîteva miliarde pentru cîteva şcoli, deci sunt bani care au venit în judeţ pe proiecte.

„Viaţa politică a lui Liviu Câmpanu a fost foarte în cumpănă”

-    Eu vă întrebasem despre colaborarea cu şeful de la PDL, dar în fine renunţ la asta şi vă întreb altceva: de ce alegeţi să rămîneţi independent pînă în 2012, că mă gîndesc că, mai ales datorită votului din Senat, unde majoritatea este pusă sub semnul întrebării, n-aţi duce lipsă de oferte?
-    Nu vreau să fac înţelegeri conjuncturale cu nici o formaţiune politică. Aşa cum bine ştiţi dvs. şi toţi cei care mă cunosc şi alegătorii mei, din păcate, viaţa politică a lui Liviu Câmpanu a fost foarte în cumpănă în aceşti aproape doi ani de zile de cînd este mandatul de senator. Şi, vă rog să mă credeţi, chiar nu vreau să fac greşeli luînd decizii pripite cu privire la evoluţia mea politică ulterioară.

-    Într-un interviu pe care mi l-aţi acordat prin primăvară spuneaţi că în următorii patru-cinci ani vă vedeţi oriunde, de la primar de Darabani pînă la preşedinte al României. Vă mai vedeţi în posturile astea?
-    Sigur, da, da, această prezentare a unor posibile evoluţii ulterioare a carierei mele politice rămîne valabilă. Asta nu înseamnă că trebuie să fii legat de un partid politic sau neapărat legat de un partid politic pentru a face astfel de previziuni cu privire la evoluţia mea politică.
Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂUINTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
felicitari, incaodata si va doresc mult succes in tot ce veti dori sa intreprindeti, primar, presedinte, va voi sustine.
10 noiembrie 2010, 21:34
dnule senator, va tinem pumnii in continuare, noi am votat omul si nu partidul! Multumim pentru ceea ce ati facut pentru judet!
2 noiembrie 2010, 09:14
Din ex-pozitiile senatorului campanu realizez orientarea cameleonului...Cititi fiecare litera a frazei(exceptamd prima de la "din")
30 octombrie 2010, 20:50
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.1 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
3.8 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.1 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.