Interviuri
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar

Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       

”Multă lume intră în politica noilor partide cu idealuri înalte și poate chiar cu ceva naivitate; visăm să schimbăm lumea”

 


-    Care a fost viață dvs. politică până la PLUS? Dacă a existat vreuna...
-     (râde) Nu una foarte intensă și agitată, deși eu mă consider un cetățean responsabil și implicat! Mai mult, nu am făcut parte din niciun partid politic până la PLUS și nici nu mă interesa vreo altă formațiune clasică. Multă lume intră în politica noilor partide cu idealuri înalte și poate chiar cu ceva naivitate; visăm să schimbăm lumea. În realitate, lumea se schimbă prin pași mici, repetați și apăsați. În ceea ce privește viața mea în PLUS, în calitate de Președinte al Filialei Botoșani muncesc foarte mult, mai ales pe partea de organizare. Un partid se aseamănă foarte mult cu o companie multinațională în care sunt oameni diferiți, cu stiluri diferite de a face politică. Pentru ca organizația să funcționeze, trebuie foarte mult management, iar aici mi-a folosit foarte mult experiența din domeniul bancar.

 


-         De ce PLUS și nu un partid parlamentar?
-         Foarte simplu: îmi place să construiesc de la temelie, iar dacă am decis să mă implic, nu vreau să fac politică second-hand. Chiar îmi doresc pentru botoșăneni să creez un mediu politic în care să simtă că vor să ni se alăture, că suntem aproape de ei, pentru ei. Poate sună a clișeu, dar politica trebuie să fie cu și despre oameni.

 


”Este un câștig pentru toți faptul că ne-am unit pentru aceste alegeri”

 


MAGDA OLENIUC PLUS-    Care este ponderea reprezentanților PLUS pe listele comune cu USR la alegerile locale?
-    În urma negocierilor, care sunt normale în orice alianță, am ajuns la un acord în ceea ce privește candidaturile. Ambele formațiuni au un număr foarte similar de membri, prin urmare această campanie este susținută în mod egal de ambele formațiuni. La urma-urmei, avem practic aceleași obiective!

 


-    Ce aduce PLUS în... plus USR-ului la acest scrutin?
-     În primul rând, ne aducem membrii și experiența în gestiunea resurselor politice și a oamenilor, dar și energie, bună dispoziție și mult entuziasm! De fapt, toate acestea s-au dublat fiindcă am găsit oameni la USR cu același tonus ca al nostru. Este un câștig pentru toți faptul că ne-am unit pentru aceste alegeri.

 


”Avem nevoie de un Plan Urbanistic General nou, vizionar care să ne arate cum ar trebui să fie Botoșaniul peste ani”

 


-    Printre obiectivele de candidat la Consiliul Local ați menționat și ”proiecte destinate nevoilor concrete ale botoșănenilor”. Fiind vorba despre ”nevoi concrete” spuneți-ne clar un proiect de hotărâre de Consiliu Local pe care v-ați gândit să îl inițiați dacă dobândiți mandatul.
-    Primul lucru va fi să ne concentrăm pe urbanism. Mai concret, pe modul în care orașul este organizat. Vedem cu toții că se construiesc blocuri între blocuri, iar vizual, arhitectonic, orașul poate fi mult mai coerent. Cred că avem nevoie de un Plan Urbanistic General nou, vizionar care să ne arate cum ar trebui să fie Botoșaniul peste ani. Apoi, o să mă implic personal în construirea de locuri de joacă pentru copii; este o necesitate urgentă, consider eu. Nu în ultimul rând, vrem să revitalizăm Zona Industrială, dar aici este o poveste lungă...

 


-    Propuneți ”digitalizarea serviciilor publice”. Spuneți-ne două servicii care țin de municipalitate pe care le vedeți digitalizate.
-    Primul, transportul public. Mă refer la timpii de așteptare în stații a mijloacelor de transport public, care pot fi monitorizați extrem de ușor, chiar prin telefoane mobile date conducătorilor și vatmanilor. Este o investiție minimă, iar cu o aplicație de mobil se pot urmări unde sunt mijloacele de transport și în cât timp ajung în stație. Al doilea punct ar fi „renovarea” și extinderea sistemului de plată a impozitelor on-line. Este un început bun ce avem acum, însă interfața este primitivă, iar foarte multe autorizații se pot transmite și obține tot digital.

 


”Chiar nu m-am gândit că este atât de dezolantă Zona Industrială”

 


MAGDA OLENIUC-    Am văzut că în această campanie ați colindat orașul stradă cu stradă. Ați descoperit vreun lucru pe care nu îl știați?
-    Sincer, chiar nu m-am gândit că este atât de dezolantă Zona Industrială... Am văzut gunoaie, clădiri în paragină, copii înghesuiți printre mașini fiindcă trebuie să se joace în parcări, neavând locuri de joacă. Oamenii de acolo, însă, au fost deschiși, mai dornici de schimbare, mai dispuși să vorbească cu cei care au posibilitatea de a schimba ceva în viața lor.

 

 

-    Dacă ar fi să facem un Top 3 al problemelor de care s-au plâns botoșănenii la întâlnirile pe care le-ați avut în perioada electorală...

-    Lipsa locurilor de joacă pentru copii. Apoi, lipsa locurilor de muncă și, nu îl ultimul rând modul haotic în care se construiesc noi blocuri în detrimentul spațiilor verzi.

 


”Multe decizii ale consilierilor locali au respectat legea, însă din punct de vedere moral au făcut multe lucruri în defavoarea botoșănenilor”

 


-    Care este obiectivul PLUS pentru aceste alegeri? Concret, care este scorul electoral propus pentru Consiliul Județean și Consiliul Local?
-    Scopul final este, evident, să obținem un rezultat foarte bun, astfel încât să putem pune în aplicare în CL proiectele și propunerile noastre. Nu aș putea să dau un pronostic fiindcă USR PLUS au surprins din ce în ce mai mult la fiecare rundă de alegeri. Decizia votului este în mâna botoșănenilor.

 

-    Ce nu ați face niciodată în calitate de consilier local?
-    Niciodată nimic ilegal sau imoral. Este o nuanță foarte importantă, fiindcă multe decizii ale consilierilor locali au respectat legea, însă din punct de vedere moral au făcut multe lucruri în defavoarea botoșănenilor. Cred că oamenii care ne votează trebuie să aibă ultimul cuvânt și de aceea îmi doresc o consultare constantă cu toți botoșănenii pentru proiectele pe care le avem pe masă la Consiliul Local.

 

 

Comandat de UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200251

 

 

loading...
Europarlamentarul Ramona Strugariu ajunge vineri la Botoșani
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
 

Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Loading...
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Loading...
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
9.4 o C
Bucecea
9.9 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.