Interviuri
INTERVIU Marius Oroşanu- Conducerea Impact ar trebui să îşi depună mandatul
La numai cîteva luni de la organizarea alegerilor pentru noua structură de conducere a celui mai mare sindicat din judeţ, spiritele s-au încins între cel care a predat ştafeta, respectiv fostul lider Marius Oroşanu şi actuala conducere. Motivul îl constituie finalitatea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă de la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Marius Oroşanu, preşedintele Cartel Alfa a criticat în termeni extremi de duri modul în care au gestionat aceste negocieri cei din actuala conducere a Sindicatului Impact. Mai mult, nu este exclusă posibilitatea înfiinţării unui nou sindicat la nivel de DGASPC, variantă de altfel susţinută de fostul lider, Marius Oroşanu.

După cîteva luni de negocieri într-un final conflictul de muncă creat la Direcţia Copilului a fost stins. Cum comentaţi decizia comisiei de arbitraj şi finalitatea acestor negocieri?
Din punctul meu de vedere, cred că totuşi a fost o decizie greşită a comisiei de arbitraj şi cu riscul pe care mi-l asum apreciez că , cei peste 1.000 de salariaţi ai DGASPC plătesc acum şi unele greşeli a echipei de negocieri din conducerea Sindicatului Impact. Cînd spun asta mă gîndesc cel puţin la două trei momente de pe parcursul acestor negocieri, respectiv momentul în care s-au consultat salariaţii dacă doresc să intre în grevă sau să urmeze procedura medierii şi a arbitrajului, nu a fost o consultare reală, la modul în care salariaţilor să li se spună foarte clar ce s-a obţinut pînă atunci şi ce nu s-a obţinut şi salariaţii au fost oarecum greşit informaţi că ar exista anumite drepturi obţinute. După aceea mă gîndesc la momentul în care s-a ajuns la arbitraj, asta o văd ca principala greşeală a echipei de negociere şi a conducerii Sindicatului Impact cînd s-a ajuns la arbitraj, după ce Ministerul Muncii a confirmat că arbitrul desemnat iniţial, doamna Gabriela Mihai este compatibilă şi poate să fie arbitru. Nu trebuia sub nici o formă Sindicatul Impact să accepte modificarea comisiei de arbitraj şi schimbarea acestui arbitru. Era legal să fie arbitru doamna Gabriela Mihai ştia foarte bine problema de pe parcursul concilierii şi nu trebuia să accepte Sindicatul Impact schimbarea acestui arbitru. Din punctul meu de vedere a fost o greşeală impardonabilă iar asta arată fie lipsa de experienţă a celor de la Impact, fie orice alte interese, dar vreau să cred că a fost doar o lipsă de experienţă şi o greşeală.
Bănuiesc că aţi urmărit îndeaproape negocierile care s-au întins pe o perioadă mai lungă, practic ce au cîştigat cei de la Sindicatul Impact în noul CCM?
O să vă surprindă ce spun, dar aş putea să spun că nu am urmărit foarte îndeaproape, din interiorul lor….Vă întreb pentru că aţi condus sindicatul timp de 10 ani şi bănuiesc că v-a interesat soarta angajaţilor…..
Da, am condus 10 ani de zile, este un sindicat din cadrul Cartel Alfa dar pe parcursul acestor negocieri şi pe parcursul concilierii, medierii şi arbitrajului, echipa de negociere a sindicatului a considerat că are abilităţile, cunoştinţele suficiente şi nu au apelat la, eu ştiu, sfatul nostru de la Cartel Alfa, nu au apelat la ajutorul nostru sau la sprijinul nostru, astfel încît nu cunosc amănunte ce ţin de negocieri, inclusiv nu ni s-a prezentat nici nouă la nivel de Cartel Alfa nici la nivelul membrilor de sindicat nu s-a prezentat ceea ce s-a negociat şi ceea ce s-a obţinut. Deci nu  aş putea spune în acest moment ce s-a obţinut, dar din informaţii, eu ştiu, aşa culese din preajma echipei de negociere, sau din preajma patronatului pot să spun că, administraţia, patronatul este foarte fericit în acest moment. Ori dacă patronatul este foarte fericit este clar că, probabil ei şi-au îndeplinit scopul, pentru dînşii este un succes, în clipa în care vom vedea forma semnată, vom vedea într-adevăr dacă s-a obţinut ceva sau era mai bine să nu se accepte nici o clauză, rămînînd astfel posibilitatea deschisă pentru un eventual conflict pe parcursul anului. Semnarea unui  contract chel, gol, fără nici un drept pentru salariaţi nu face altceva decît să blocheze orice posibilitate timp de un an şi jumătate de a solicita drepturi pentru salariaţii pe care îi reprezinţi.
Din 2000 nu a mai existat un CCM atît de gol de drepturi
Tot aud de criza financiară, de lipsa resurselor financiare, de restructurări anunţate în rîndul bugetarilor. În aceste condiţii, în contextul crizei, s-ar fi putut scoate mai mult în urma acestor negocieri pentru angajaţi? Dv. aţi fi putut scoate mai mult pentru angajaţi?
Ştiţi cum, pe de o parte dacă spun că da, imediat cineva ar putea să spună că după  război mulţi viteji se arată, e greu de spus acum dacă da sau nu.
Bine, atunci să reformulez. În cei 10 ani cît aţi fost la conducerea Sindicatului Impact aţi mai avut un CCM cu atît de puţine beneficii financiare pentru salariaţi?
Nu, niciodată, deci din 2000 pînă în prezent nu a existat un CCM atît de gol de drepturi şi nu mă refer doar la drepturile financiare, aici este iar un lucru important, dacă nu ar exista drepturi financiare să spunem, dacă ar exista în schimb o prezenţă a sindicatului în tot ce înseamnă act de decizie a angajatorului, deci o prezenţă efectivă a sindicatului, un acord, să existe acorduri între sindicat şi administraţie atunci priveşte modificarea raportului de muncă şi toate celelalte, nu simple consultări sau simple avize formale. Măcar acestea dacă ar fi existat salariaţii s-ar fi simţit oarecum protejaţi. Din păcate, din informaţiile pe care le am şi aşteptăm să vedem, tot ce a fost pînă în prezent în decurs de ani de zile, implicarea sindicatului la mod de participare în actul de decizie alături de angajator, a fost anulat acum şi a fost transformat pe simplă consultare sau pe simple avize formale. Ori aici este dacă vreţi o greşeală de strategie, decît să fac sindicatul să fie un partener pur formal în dialogul social, mai bine nu îl fac deloc şi păstrez tot timpul posibilitatea de a reacţiona prin conflicte de muncă pentru a pune presiune asupra angajatorului. Rămîne de văzut, repet, rămîne de văzut contractul, dar am impresia că este cel mai slab CCM la nivel acestei instituţii, ori ştiţi cum e, cine învinge are laurii respectivi pe cap, cine este învins, va trebui să îşi asume responsabilitatea ca atare şi părerea mea, pentru binele acestui sindicat şi pentru a menţine la nivelul care este din punctul de vedere al numărului de membri, va trebui ca, cel puţin echipa de negociere dacă nu întreaga conducere a sindicatului să analizeze în perioada imediat următoare foarte clar rezultatul acestor negocieri, să îşi asume responsabilitatea eşecului acestor negocieri şi să îşi depună mandatul organizînd alegeri pentru a vedea dacă mai au sau nu mai au sprijinul salariaţilor pe care îi reprezintă. Practic principalul obiectiv al acestei conduceri a sindicatului pentru anul acesta a fost negocierea CCM. Dacă nu şi l-au îndeplinit la nivel dorit de membri ar trebui atunci să ceară acest vot de încredere al membrilor prin organizarea unor alegeri. Dacă se vor plafona de funcţie sau dacă vor refuza să îşi asume eşecul acestor negocieri există riscul ca fie sindicatul să se dezbine, fie pur şi simplu salariaţii să îţi piardă încrederea în sindicat şi nu neapărat să meargă la altul, ci pur şi simplu să prefere statutul de salariat nesindicalizat.
Au crezut că acoperă prin entuziasm lipsa abilităţilor
În acest punct, vă pare rău că aţi renunţat la conducerea Sindicatului Impact?
Nu pot să spun, rău îmi pare că am renunţat, dar nu aveam la momentul respectiv nici o alternativă, deci renunţarea era bine determinată, motivele erau bine determinate. Îmi pare rău că nu a existat acea continuitate pe care mi-am dorit-o la momentul ianuarie 2010, că nu a existat o consultare permanentă între sindicat şi Filiala Cartel Alfa, că, cei din cadrul Sindicatului Impact, deşi cu experienţă foarte mică au crezut că vor reuşi prin entuziasm să acopere lipsa abilităţilor sau lipsa experienţei şi ce este şi mai trist şi mai trist este că practic au făcut experimente de negociere, de şedinţe de negociere pe spinarea membrilor de sindicat şi a salariaţilor. Deci practic, ar fi trebuit să îşi lase orgoliile la o parte, cei din echipa de negociere, chiar dacă ar fi existat anumite conflicte între conducerea Sindicatului Impact şi eventual reprezentanţii Cartel Alfa, ar fi trebuit să se gîndească că ei au în spate 1.000 şi ceva de salariaţi pe care îi reprezintă şi să îşi calce pe orgolii şi să solicite sprijin şi eu ştiu, consultanţă de specialitate pentru această procedură. Categoric, noi de la Cartel Alfa nu vrem să intervenim în organizarea unui sindicat din cadrul Filialei decît la solicitarea acestuia. Au crezut că se descurcă, din păcate s-a dovedit că nu s-au descurcat cel puţin în această privinţă.
Există membri de sindicat care v-ar fi abordat deja nemulţumiţi de actuala conducere a sindicatului şi cu dorinţa de se alătura unei alte organizaţii?

Sunt membri de sindicat din cadrul Impact care au contactat conducerea Cartel Alfa în vederea exprimării nemulţumirii pe care o au faţă de modalitatea în care această conducere a Impactului îşi desfăşoară activitatea. Ca şi reprezentant al Filialei nu pot să fac altceva decît să îmi păstrez membrii în cadrul Filialei. De aceea fac un apel la conducerea Sindicatului Impact, de urgenţă să-şi asume responsabilitatea şi să organizeze nişte alegeri pentru a vedea în ce măsură mai au sau nu mai au încrederea membrilor de sindicat. În situaţia în care va exista un comitet de iniţiativă care să dorească să înfiinţeze un alt  sindicat în cadrul DGASPC, voi avea discuţii cu respectivii şi vom alege ceea ce este mai bine pentru Cartel Alfa. În final, deci eu sunt pus aici să reprezint interesele Cartelului Alfa şi voi face ceea ce este mai bine pentru Cartel Alfa şi pentru Cartel Alfa este mai bine să nu piardă nici un membru. Dacă un sindicat de bază îşi poate permite să piardă sau nu membri, Cartel Alfa nu-şi permite să piardă nici un membru de sindicat. Deci voi încuraja orice este în interesul Cartel Alfa şi a membrilor de sindicat din bază. Eu sper să nu se ajungă în situaţia înfiinţării unui alt sindicat ci sper să aibă suficientă maturitate cei de la actuala conducere de a rezolva problema.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC


INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
E clar ca fostul lider de sindicat Impact doreste scindarea acestuia cind , nu demult aproape ca ruga noua conducere adus a si prin aportul sau, san u scindeze sindicatul .Oricum ca sugestie pentru numele noului sidicat cred ca ar fi mai potrivit numele de “Marius Orosanu SRL”. Astfel s-ar vedea inca odata daca mai e nevoie ca cel care conduce e EL sin u o asa-zisa echipa pentru ac e strain de acest terme pentru ca nu are incredere in ea. Pacat ca noilor recruit ai acestui sidicat ce se plamadeste in zilelel acestea nu li se spune si cit vor plati pentru reprezentare in instanta, ei cred ca totul e pe gratis. Foarte gresit , la “Marius Orosanu SRL” nimic nu-I pe gratis.
9 august 2010, 20:48
@doctor whoTu ai incercat sa pari inteligent si mai ales in pas cu "adolescentii" in cazul prescurtarilor respective? Ca sa fiu sincer si sa ti spun parerea mea, nu ai facut nimic, decat sa arati ca ai cu 2 clase mai mult decat trenul(sau poate nici alea). Daca tot esti asa revoltat, de ce nu iti scrii numele si adaugi comentarii cu un pseudonim.Si asa ca pentru cultura ta generala(nu ca m-as justifica in fata ta, ca oricum dupa limbajul tau, nu meriti) am fost acest nick pentru ca nu sunt din domeniu sau din sistem, dar prefer sa citesc comentariile persoanelor ca tine, pentru ca ma amuza bagatorii in seama...
9 august 2010, 19:22
Codificat mesaj, dar in eventualitatea in care prin MO te-ai referit la subsemnatul, atunci trebuie sa stii cateva aspecte: in primul rand nici eu si nici ceilalti repreyentanti ai Cartel ALFA nu am fost cuprinsi in echipa de negociere! In prima sedinta a sindicatului (procesul verbal exista si poate fi verificat) actuala conducere au stabilit atat echipa de negociere, cat si membrii in comisia paritara sau in comisia de disciplina. S-au numit ei intre ei, dupa cum s-au considerat competenti in problema respectiva. Nimic despre mine sau ceilalti din Cartel ALFA. A fost optiunea lor si le-am respectat-o, desi prin orgoliul (sau inconstienta) lor au afectat interesele a peste 1000 de membri. Ulterior, timp de aproape doua luni, de cate ori presedintele sau prim-vicepresedintele IMPACT au apelat la sfatul meu l-au primit. La sediul Cartel ALFA sau la IMPACT, de la caz la caz. Pot confirma, sper, acest adevar. La un moment dat insa Biroul Executiv al IMPACT a VOTAT indepartarea de Cartel ALFA. Presedintele sindicatului a fost santajat cu 4 demisii si a fost pus sa aleaga intre sprijinul filialei si cei 4 din Biroul executiv. Cine erau cei 4? Sa ii spuna el, daca are un minim de responsabilitate. Sau sa spuna public cei 4, vinovatii morali, alaturi de presedintele care a dat dovada de slabiciune, de esecul negocierilor. Intrebarea pe care si-o pun membrii, atunci cand discuta cu mine este alta: nu au putut, nu au stiut sau nu au vrut sa negocieze? Cum se poate traduce sa mergi in timpul conflictului de munca cu directorul la vizionat meciuri de fotbal si la servit un intaritor la barul de langa Casa Tineretului? Prostie? Umilinta? Inconstienta? Slugarnicie? Greu de spus! Ar fi multe de spus! Inclusiv despre sume forfetare, despre dorinta conducerii IMPACT de a pleca din Cartel ALFA catre alta structura sindicala si despre altele! Am toleranta fata de nestiutori sau fata de incepatori! Dar nu si fata de parsivi si de tradatori! Pe curand!
7 august 2010, 21:38
De ce WTF nu a participat si MO la negocieri, ca statutul ii da voie, daca se crede asa potent? A, nu mai putea sa ciripeasca acum.In cazul asta STFU.
7 august 2010, 16:34
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.5 o C
Dorohoi
2.7 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
3.3 o C
Saveni
2.5 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.