Interviuri
INTERVIU Marius Oroşanu- Conducerea Impact ar trebui să îşi depună mandatul
La numai cîteva luni de la organizarea alegerilor pentru noua structură de conducere a celui mai mare sindicat din judeţ, spiritele s-au încins între cel care a predat ştafeta, respectiv fostul lider Marius Oroşanu şi actuala conducere. Motivul îl constituie finalitatea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă de la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Marius Oroşanu, preşedintele Cartel Alfa a criticat în termeni extremi de duri modul în care au gestionat aceste negocieri cei din actuala conducere a Sindicatului Impact. Mai mult, nu este exclusă posibilitatea înfiinţării unui nou sindicat la nivel de DGASPC, variantă de altfel susţinută de fostul lider, Marius Oroşanu.

După cîteva luni de negocieri într-un final conflictul de muncă creat la Direcţia Copilului a fost stins. Cum comentaţi decizia comisiei de arbitraj şi finalitatea acestor negocieri?
Din punctul meu de vedere, cred că totuşi a fost o decizie greşită a comisiei de arbitraj şi cu riscul pe care mi-l asum apreciez că , cei peste 1.000 de salariaţi ai DGASPC plătesc acum şi unele greşeli a echipei de negocieri din conducerea Sindicatului Impact. Cînd spun asta mă gîndesc cel puţin la două trei momente de pe parcursul acestor negocieri, respectiv momentul în care s-au consultat salariaţii dacă doresc să intre în grevă sau să urmeze procedura medierii şi a arbitrajului, nu a fost o consultare reală, la modul în care salariaţilor să li se spună foarte clar ce s-a obţinut pînă atunci şi ce nu s-a obţinut şi salariaţii au fost oarecum greşit informaţi că ar exista anumite drepturi obţinute. După aceea mă gîndesc la momentul în care s-a ajuns la arbitraj, asta o văd ca principala greşeală a echipei de negociere şi a conducerii Sindicatului Impact cînd s-a ajuns la arbitraj, după ce Ministerul Muncii a confirmat că arbitrul desemnat iniţial, doamna Gabriela Mihai este compatibilă şi poate să fie arbitru. Nu trebuia sub nici o formă Sindicatul Impact să accepte modificarea comisiei de arbitraj şi schimbarea acestui arbitru. Era legal să fie arbitru doamna Gabriela Mihai ştia foarte bine problema de pe parcursul concilierii şi nu trebuia să accepte Sindicatul Impact schimbarea acestui arbitru. Din punctul meu de vedere a fost o greşeală impardonabilă iar asta arată fie lipsa de experienţă a celor de la Impact, fie orice alte interese, dar vreau să cred că a fost doar o lipsă de experienţă şi o greşeală.
Bănuiesc că aţi urmărit îndeaproape negocierile care s-au întins pe o perioadă mai lungă, practic ce au cîştigat cei de la Sindicatul Impact în noul CCM?
O să vă surprindă ce spun, dar aş putea să spun că nu am urmărit foarte îndeaproape, din interiorul lor….Vă întreb pentru că aţi condus sindicatul timp de 10 ani şi bănuiesc că v-a interesat soarta angajaţilor…..
Da, am condus 10 ani de zile, este un sindicat din cadrul Cartel Alfa dar pe parcursul acestor negocieri şi pe parcursul concilierii, medierii şi arbitrajului, echipa de negociere a sindicatului a considerat că are abilităţile, cunoştinţele suficiente şi nu au apelat la, eu ştiu, sfatul nostru de la Cartel Alfa, nu au apelat la ajutorul nostru sau la sprijinul nostru, astfel încît nu cunosc amănunte ce ţin de negocieri, inclusiv nu ni s-a prezentat nici nouă la nivel de Cartel Alfa nici la nivelul membrilor de sindicat nu s-a prezentat ceea ce s-a negociat şi ceea ce s-a obţinut. Deci nu  aş putea spune în acest moment ce s-a obţinut, dar din informaţii, eu ştiu, aşa culese din preajma echipei de negociere, sau din preajma patronatului pot să spun că, administraţia, patronatul este foarte fericit în acest moment. Ori dacă patronatul este foarte fericit este clar că, probabil ei şi-au îndeplinit scopul, pentru dînşii este un succes, în clipa în care vom vedea forma semnată, vom vedea într-adevăr dacă s-a obţinut ceva sau era mai bine să nu se accepte nici o clauză, rămînînd astfel posibilitatea deschisă pentru un eventual conflict pe parcursul anului. Semnarea unui  contract chel, gol, fără nici un drept pentru salariaţi nu face altceva decît să blocheze orice posibilitate timp de un an şi jumătate de a solicita drepturi pentru salariaţii pe care îi reprezinţi.
Din 2000 nu a mai existat un CCM atît de gol de drepturi
Tot aud de criza financiară, de lipsa resurselor financiare, de restructurări anunţate în rîndul bugetarilor. În aceste condiţii, în contextul crizei, s-ar fi putut scoate mai mult în urma acestor negocieri pentru angajaţi? Dv. aţi fi putut scoate mai mult pentru angajaţi?
Ştiţi cum, pe de o parte dacă spun că da, imediat cineva ar putea să spună că după  război mulţi viteji se arată, e greu de spus acum dacă da sau nu.
Bine, atunci să reformulez. În cei 10 ani cît aţi fost la conducerea Sindicatului Impact aţi mai avut un CCM cu atît de puţine beneficii financiare pentru salariaţi?
Nu, niciodată, deci din 2000 pînă în prezent nu a existat un CCM atît de gol de drepturi şi nu mă refer doar la drepturile financiare, aici este iar un lucru important, dacă nu ar exista drepturi financiare să spunem, dacă ar exista în schimb o prezenţă a sindicatului în tot ce înseamnă act de decizie a angajatorului, deci o prezenţă efectivă a sindicatului, un acord, să existe acorduri între sindicat şi administraţie atunci priveşte modificarea raportului de muncă şi toate celelalte, nu simple consultări sau simple avize formale. Măcar acestea dacă ar fi existat salariaţii s-ar fi simţit oarecum protejaţi. Din păcate, din informaţiile pe care le am şi aşteptăm să vedem, tot ce a fost pînă în prezent în decurs de ani de zile, implicarea sindicatului la mod de participare în actul de decizie alături de angajator, a fost anulat acum şi a fost transformat pe simplă consultare sau pe simple avize formale. Ori aici este dacă vreţi o greşeală de strategie, decît să fac sindicatul să fie un partener pur formal în dialogul social, mai bine nu îl fac deloc şi păstrez tot timpul posibilitatea de a reacţiona prin conflicte de muncă pentru a pune presiune asupra angajatorului. Rămîne de văzut, repet, rămîne de văzut contractul, dar am impresia că este cel mai slab CCM la nivel acestei instituţii, ori ştiţi cum e, cine învinge are laurii respectivi pe cap, cine este învins, va trebui să îşi asume responsabilitatea ca atare şi părerea mea, pentru binele acestui sindicat şi pentru a menţine la nivelul care este din punctul de vedere al numărului de membri, va trebui ca, cel puţin echipa de negociere dacă nu întreaga conducere a sindicatului să analizeze în perioada imediat următoare foarte clar rezultatul acestor negocieri, să îşi asume responsabilitatea eşecului acestor negocieri şi să îşi depună mandatul organizînd alegeri pentru a vedea dacă mai au sau nu mai au sprijinul salariaţilor pe care îi reprezintă. Practic principalul obiectiv al acestei conduceri a sindicatului pentru anul acesta a fost negocierea CCM. Dacă nu şi l-au îndeplinit la nivel dorit de membri ar trebui atunci să ceară acest vot de încredere al membrilor prin organizarea unor alegeri. Dacă se vor plafona de funcţie sau dacă vor refuza să îşi asume eşecul acestor negocieri există riscul ca fie sindicatul să se dezbine, fie pur şi simplu salariaţii să îţi piardă încrederea în sindicat şi nu neapărat să meargă la altul, ci pur şi simplu să prefere statutul de salariat nesindicalizat.
Au crezut că acoperă prin entuziasm lipsa abilităţilor
În acest punct, vă pare rău că aţi renunţat la conducerea Sindicatului Impact?
Nu pot să spun, rău îmi pare că am renunţat, dar nu aveam la momentul respectiv nici o alternativă, deci renunţarea era bine determinată, motivele erau bine determinate. Îmi pare rău că nu a existat acea continuitate pe care mi-am dorit-o la momentul ianuarie 2010, că nu a existat o consultare permanentă între sindicat şi Filiala Cartel Alfa, că, cei din cadrul Sindicatului Impact, deşi cu experienţă foarte mică au crezut că vor reuşi prin entuziasm să acopere lipsa abilităţilor sau lipsa experienţei şi ce este şi mai trist şi mai trist este că practic au făcut experimente de negociere, de şedinţe de negociere pe spinarea membrilor de sindicat şi a salariaţilor. Deci practic, ar fi trebuit să îşi lase orgoliile la o parte, cei din echipa de negociere, chiar dacă ar fi existat anumite conflicte între conducerea Sindicatului Impact şi eventual reprezentanţii Cartel Alfa, ar fi trebuit să se gîndească că ei au în spate 1.000 şi ceva de salariaţi pe care îi reprezintă şi să îşi calce pe orgolii şi să solicite sprijin şi eu ştiu, consultanţă de specialitate pentru această procedură. Categoric, noi de la Cartel Alfa nu vrem să intervenim în organizarea unui sindicat din cadrul Filialei decît la solicitarea acestuia. Au crezut că se descurcă, din păcate s-a dovedit că nu s-au descurcat cel puţin în această privinţă.
Există membri de sindicat care v-ar fi abordat deja nemulţumiţi de actuala conducere a sindicatului şi cu dorinţa de se alătura unei alte organizaţii?

Sunt membri de sindicat din cadrul Impact care au contactat conducerea Cartel Alfa în vederea exprimării nemulţumirii pe care o au faţă de modalitatea în care această conducere a Impactului îşi desfăşoară activitatea. Ca şi reprezentant al Filialei nu pot să fac altceva decît să îmi păstrez membrii în cadrul Filialei. De aceea fac un apel la conducerea Sindicatului Impact, de urgenţă să-şi asume responsabilitatea şi să organizeze nişte alegeri pentru a vedea în ce măsură mai au sau nu mai au încrederea membrilor de sindicat. În situaţia în care va exista un comitet de iniţiativă care să dorească să înfiinţeze un alt  sindicat în cadrul DGASPC, voi avea discuţii cu respectivii şi vom alege ceea ce este mai bine pentru Cartel Alfa. În final, deci eu sunt pus aici să reprezint interesele Cartelului Alfa şi voi face ceea ce este mai bine pentru Cartel Alfa şi pentru Cartel Alfa este mai bine să nu piardă nici un membru. Dacă un sindicat de bază îşi poate permite să piardă sau nu membri, Cartel Alfa nu-şi permite să piardă nici un membru de sindicat. Deci voi încuraja orice este în interesul Cartel Alfa şi a membrilor de sindicat din bază. Eu sper să nu se ajungă în situaţia înfiinţării unui alt sindicat ci sper să aibă suficientă maturitate cei de la actuala conducere de a rezolva problema.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC


INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
E clar ca fostul lider de sindicat Impact doreste scindarea acestuia cind , nu demult aproape ca ruga noua conducere adus a si prin aportul sau, san u scindeze sindicatul .Oricum ca sugestie pentru numele noului sidicat cred ca ar fi mai potrivit numele de “Marius Orosanu SRL”. Astfel s-ar vedea inca odata daca mai e nevoie ca cel care conduce e EL sin u o asa-zisa echipa pentru ac e strain de acest terme pentru ca nu are incredere in ea. Pacat ca noilor recruit ai acestui sidicat ce se plamadeste in zilelel acestea nu li se spune si cit vor plati pentru reprezentare in instanta, ei cred ca totul e pe gratis. Foarte gresit , la “Marius Orosanu SRL” nimic nu-I pe gratis.
9 august 2010, 20:48
@doctor whoTu ai incercat sa pari inteligent si mai ales in pas cu "adolescentii" in cazul prescurtarilor respective? Ca sa fiu sincer si sa ti spun parerea mea, nu ai facut nimic, decat sa arati ca ai cu 2 clase mai mult decat trenul(sau poate nici alea). Daca tot esti asa revoltat, de ce nu iti scrii numele si adaugi comentarii cu un pseudonim.Si asa ca pentru cultura ta generala(nu ca m-as justifica in fata ta, ca oricum dupa limbajul tau, nu meriti) am fost acest nick pentru ca nu sunt din domeniu sau din sistem, dar prefer sa citesc comentariile persoanelor ca tine, pentru ca ma amuza bagatorii in seama...
9 august 2010, 19:22
Codificat mesaj, dar in eventualitatea in care prin MO te-ai referit la subsemnatul, atunci trebuie sa stii cateva aspecte: in primul rand nici eu si nici ceilalti repreyentanti ai Cartel ALFA nu am fost cuprinsi in echipa de negociere! In prima sedinta a sindicatului (procesul verbal exista si poate fi verificat) actuala conducere au stabilit atat echipa de negociere, cat si membrii in comisia paritara sau in comisia de disciplina. S-au numit ei intre ei, dupa cum s-au considerat competenti in problema respectiva. Nimic despre mine sau ceilalti din Cartel ALFA. A fost optiunea lor si le-am respectat-o, desi prin orgoliul (sau inconstienta) lor au afectat interesele a peste 1000 de membri. Ulterior, timp de aproape doua luni, de cate ori presedintele sau prim-vicepresedintele IMPACT au apelat la sfatul meu l-au primit. La sediul Cartel ALFA sau la IMPACT, de la caz la caz. Pot confirma, sper, acest adevar. La un moment dat insa Biroul Executiv al IMPACT a VOTAT indepartarea de Cartel ALFA. Presedintele sindicatului a fost santajat cu 4 demisii si a fost pus sa aleaga intre sprijinul filialei si cei 4 din Biroul executiv. Cine erau cei 4? Sa ii spuna el, daca are un minim de responsabilitate. Sau sa spuna public cei 4, vinovatii morali, alaturi de presedintele care a dat dovada de slabiciune, de esecul negocierilor. Intrebarea pe care si-o pun membrii, atunci cand discuta cu mine este alta: nu au putut, nu au stiut sau nu au vrut sa negocieze? Cum se poate traduce sa mergi in timpul conflictului de munca cu directorul la vizionat meciuri de fotbal si la servit un intaritor la barul de langa Casa Tineretului? Prostie? Umilinta? Inconstienta? Slugarnicie? Greu de spus! Ar fi multe de spus! Inclusiv despre sume forfetare, despre dorinta conducerii IMPACT de a pleca din Cartel ALFA catre alta structura sindicala si despre altele! Am toleranta fata de nestiutori sau fata de incepatori! Dar nu si fata de parsivi si de tradatori! Pe curand!
7 august 2010, 21:38
De ce WTF nu a participat si MO la negocieri, ca statutul ii da voie, daca se crede asa potent? A, nu mai putea sa ciripeasca acum.In cazul asta STFU.
7 august 2010, 16:34
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Față de PNDL vrem să folosim niște criterii specifice pentru că sunt totuși niște diferențe, inclusiv legate de județ. Și pot să vă dau câteva cifre. În județul Botoșani populația care nu este deservită de apă și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3816 lei
CHF
Francul elveţian
4.7642 lei
GBP
Lira sterlină
5.9008 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8403 lei
XAU
Gramul de aur
258.9166 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2424 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3716 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1268 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4669 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6641 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
-0.4 o C
Bucecea
1.5 o C
Darabani
-0.9 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.