Interviuri
INTERVIU Mihai Baltă : După conferinţa judeţeană organizaţia PSD va fi mai puternică

Fostul preşedinte al PSD încearcă să revină în prim planul vieţii politice botoşănene. După aproape şase ani în care a activat ca simplu membru, Mihai Baltă şi-a depus candidatura la şefia filialei. Asta după ce anul trecut şi-a retras-o în ziua alegerilor. Fost prefect în perioada 1992 – 1996 şi deputat în legislatura 2000 – 2004, el a condus filiala din anii în care ţărăniştii s-au aflat la putere şi pînă aproape de ieşirea PSD de la guvernare. În perioada în care a lipsit din primele rînduri ale vieţii politice, printre altele, Mihai Baltă a activat ca expert la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii, ca expert tehnic judiciar pe securitatea muncii şi a predat cursuri la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. În paralel, a fost membru al comitetului director al Federaţiei Române de Şah, este maestru al sportului în şah şi component al lotului naţional de şah.

- Ce v-a determinat să vă depuneţi candidatura pentru preşedinţia organizaţiei judeţene PSD?
- În primul rînd este o prevedere statutară care permite oricărui membru de partid să îşi depună candidatura la funcţia pe care doreşte să candideze şi pentru care cei din sală îşi vor spune punctul de vedere dacă este sau nu cea mai bună alegere pentru funcţia respectivă. Fiind membru al acestui partid, candidez la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Şi vreau să continui o serie de proiecte pe care mi le-am propus în perioada următoare împreună cu cei care sunt la conferinţă.

„Într-un proces de alegere a unei conduceri de partid nu trebuie să existe surprize”

- Cum ar fi…?
- Nu le nominalizez, voi prezenta programul în cadrul conferinţei, mai lucrez şi acum la el, mă consult cu foarte mulţi dintre colegii mei care ar fi formula cea mai bună de mers în continuare sub aspectul programelor şi, în consecinţă, după conferinţă se va vedea care sunt şi aceste aspecte.

- Pentru mulţi, inclusiv pentru preşedintele în funcţie al PSD-ului de la Botoşani, a fost o surpriză depunerea candidaturii de către dvs. Senatorul Marcu chiar spunea că „la rezultatele pe care le-am obţinut la prezidenţiale, nu mă aşteptam să am contracandidat”.
- Într-un proces de alegere a unei conduceri de partid nu trebuie să existe surprize. Deci, fiecare dintre membrii partidului, pot candida. Pe de altă parte, rezultatele au fost într-adevăr foarte bune la alegerile prezidenţiale, dar la alegerile locale sunt diferite faţă de cele prezidenţiale.

- Şi la locale rezultatele nu au fost tocmai cele aşteptate?
- În condiţiile în care noi la această dată nu avem conducerea în sistemul administrativ local este clar că nu aşa ceva s-a dorit.

„Am fost simplu membru de partid”

- Aţi avut o tentativă de a candida şi anul trecut, cam pe vremea aceasta. Ce v-a determinat atunci să vă retrageţi?
- Am explicat că m-am retras din motive politice pe care nu le comentez. Era o serie întreagă de aspecte legate de participarea mea la conferinţa judeţeană, la conferinţa judeţeană erau invitaţi numai membri care aveau funcţie în partid. În urma unor discuţii pe care le-am avut cu colegii mei am optat pentru a mă retrage.

- La conferinţa municipală aţi avut o luare de poziţie destul de dură faţă de unele lucruri care s-ar întîmpla în partid. Spuneaţi inclusiv că ar fi unele grupuri de interese, mai mici sau mai mari, mai mult sau mai puţin voalat. Aţi spus lucrul acesta şi aţi criticat inclusiv modul în care s-au desemnat delegaţii pentru congres.
- Am avut o atitudine realistă şi am explicat nişte lucruri care s-au produs în viaţa organizaţiei şi care în mod normal trebuiau să aibă un alt mod de manifestare, inclusiv desemnarea delegaţilor la congresul partidului care a avut loc în luna februarie la Bucureşti. Nu este o atitudine dură! Este o atitudine reală.

- Da, dar pe cale nu mulţi au îndrăznit să o spună, să o critice, să o scoată în evidenţă. Aţi spus-o dvs. şi a mai spus-o candidatul de la municipiu, Costel Lupaşcu
- Nu fac asocieri cu celelalte candidaturi. Am spus ceea ce am crezut că trebuie să spun într-o conferinţă municipală cu toată deschiderea pentru cei prezenţi în sală.

- Cel puţin la vîrf nu aţi mai fost perceput ca un om cu o activitate politică intensă. Ce aţi făcut din punct de vedere politic în ultimii cinci-şase ani?
- Am fost simplu membru de partid.

- Şi asta presupune…
- Asta presupune în acelaşi timp o implicare la nivelul unui membru de partid într-o organizaţie şi în acelaşi timp un contact continuu cu cei care sunt alegătorii noştri şi membrii noştri de partid. Şi discuţii continue cu ei… chiar dacă nu ai funcţie în partid poţi să porţi asemenea discuţii, poţi să-ţi formezi un punct de vedere şi poţi să consideri că la un moment dat poţi să candidezi pentru o funcţie în partid.

- Cotizaţie aţi plătit în această perioadă?
- Da, da…

Mihai Balta

„În timp ce noi lucram aici (…) un alt grup încerca să impună anumite persoane în conducere”

- Au trecut de acum aproape şase ani de zile de cînd aţi plecat din fruntea organizaţiei judeţene, dar nici acum nu sunt clare motivele. Le puteţi spune după atîţia ani?
- Le-am explicat de altfel, le-am explicat… Mi se reproşa în mod deosebit că s-au pierdut alegerile locale la municipiu. În acelaşi timp fusese şi un sistem de vot în partid cu nominalizarea candidaţilor pentru listele parlamentare. În urma unor discuţii pe care le-am avut datorită acestor aspecte prezentate mi-am prezentat demisia şi am cedat conducerea organizaţiei către o echipă formată din trei membri, atunci aceasta era formula agreată.

- Atunci, în urma acelor alegeri interne din partid, pregătitoare pentru listele de la parlamentare, dvs. trebuia totuşi să fiţi pe un loc eligibil.
- De moment ce mi-am dat demisia n-a mai fost un loc eligibil. Eram într-adevăr pe primul loc iniţial.

- Aţi renunţat dvs. sau…
- Am explicat foarte clar că este o decizie care trebuie luată în partid. În acelaşi timp, în timp ce noi lucram aici, în condiţiile pe care le aveam, un alt grup încerca să impună anumite persoane în conducerea partidului. Era o situaţie şi am încercat să evit o stare de conflict.

- A avut atunci vreun rol Constantin Conţac în plecarea dvs.?
- Nu comentez dacă au avut roluri unul sau celălalt. Decizia a fost una personală, probabil că am luat-o şi în ideea în care activitatea partidului în continuare se va îmbunătăţi, pentru că noi aveam rezultate foarte bune înainte, timpul nu a confirmat acest punct de vedere al meu şi acum trebuie ca organizaţia Botoşani să devină o organizaţie puternică.

„Nu obligatoriu preşedintele de partid trebuie să fie şi candidat la o anumită funcţie”

- Întorcîndu-ne în 2010, spuneţi-ne măcar un lucru pe care l-aţi putea face dvs. astfel încît să se îmbunătăţească activitatea organizaţiei de la Botoşani, fără să ne dezvăluiţi din secretele pe care le ţineţi pentru conferinţă.

- Nu e un secret pentru conferinţă, dar organizaţia unui partid puternic trebuie să se implice foarte mult în viaţa locuitorilor judeţului Botoşani. Nu există partid care să nu îşi propună ca în locul în care activează, în care este constituit, să nu ducă la îmbunătăţirea vieţii locuitorilor şi a celor care l-au ales. Acesta este un program de măsuri şi acesta este scopul.

- Nu luptaţi cumva şi împotriva unor persoane din conducerea centrală a partidului dat fiind faptul că secretarul general Liviu Dragnea, cînd a venit la Botoşani, a cerut aproape imperativ d-lui Marcu să îşi depună candidatura?
- Nu, nu! Sunt nişte probleme care se clarifică, în timp, în partid. Nu obligatoriu preşedintele de partid trebuie să fie şi candidat la o anumită funcţie, deci în fiecare partid trebuie să fie doi-trei candidaţi pentru o anumită funcţie ca să se poată alege o dată în cadrul partidului care este cel mai bun şi acela să meargă în continuare sprijinit de către ceilalţi. Nu sunt într-o relaţie conflictuală cu nimeni din conducerea partidului. Opţiunile sunt personale sau politice şi nu le comentez.

„Nu am făcut intervenţii pentru a mă susţine”

M.Balta- Lumea se întreabă acum pe ce vă bazaţi cînd vă depuneţi candidatura, cine vă susţine, care sunt oamenii care vă sprijină, organizaţiile locale care vă acordă încrederea…
- Mă bazez pe oamenii din sală, asta…

- Nu vă faceţi campanie în teritoriu?
- Am avut discuţii înainte de a-mi depune candidatura cu colegii mei, prin care i-am anunţat că doresc să candidez, nu am făcut intervenţii pentru a mă susţine sau nu, le-am explicat intenţia mea constructivă şi cei din sală vor decide prin vot programul sau cel care va forma programul în perioada următoare.

- Ce o să faceţi dacă o să cîştigaţi, ce o să faceţi dacă o să pierdeţi?
- Sigur că, dacă voi cîştiga, voi milita pentru programul pe care îl propun. Dacă voi pierde, voi considera că programul meu sau puncte din el vor fi luate în continuare de echipa care va conduce organizaţia Botoşani pentru că sunt puncte care eu cred că trebuie să fie aplicate şi respectate.

- Credeţi că săptămîna viitoare pe timpul acesta o să fiţi preşedinte la PSD Botoşani?
- Nu fac supoziţii de acest gen. Cred că, după conferinţa judeţeană, organizaţia de la Botoşani va fi mai puternică.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Succes domnule BALTA, sper sa castigati alegerile si sa-i puneti in banca lor pe sforarii din partid ,Macaleti , Vazdoaga si clientela lor. Doresc ca prim criteriu la psd sa fie profesionalismul si moralitatea omului ,nu banii si pupaturile in fund a sefilor pentru a accede la ciolan. De asta suntem astazi in prapastie am promovat lingai in functii si nu oameni competenti. Aveti nevoie de oameni tineri , nepatati de jocurile de culise ale hienelor din psd.
27 iunie 2010, 10:15
26 iunie 2010, 20:52
pt. petru, puia,...Uite ca gresesti ! Sau nu stii sa citesti ce am scris. Pe Marcu, de 6 ani nu l-am vazut decat la TV (local, nu..), iar pe Balta cred ca-l vad de 2-3 ori pe an, ...pe strada. Daca tu faci parte dintr-o gasca,..., stai in gasca ta ! Daca nu scriai, ...
26 iunie 2010, 19:41
ar fi avut votul meu daca nu s-ar fi "asociat" cu niste nulitati..pacat d-le balta.... faceti-va o echipa competitiva din care scoateti curvele si atunci poate o sa primiti ceva voturi....si mai lasati programul..oamenii nu sunt interesati de vorbe, si domonco isi propune sa castige 99% din primarii, Cj-ul..s.a.m.d. dar il crede cineva?oamenii vor sa vada echipa cu care veniti...
26 iunie 2010, 17:25
e interesant ca marcu et.comp. si-au pus gasca sa comenteze.si mai interesant este insa faptul ca mai toata lumea s-a lamurit cu marcu,miroase a prost numai cand deschide gura!
26 iunie 2010, 16:56
uite la el ce mosnegoi,dar chiar nu va mai este rusine,si ai o figura de fomist,merg rau lucrurile nu? nu mai merg afacerile lui Razvan bine,hai mai nea Balta ,pune osul la munca si arata-ne de ce esti asa bun dar nu prin intermediul unui partid,altfel vrem,cu titluri din astea cumparate cit sinteti politicieni nu dai pe spate pe nimeni sa stii,nu toti sint necunoscatori
26 iunie 2010, 13:01
Pe cine a promovat Balta, pe Buhaianu care era prieten cu fiul sau...hai sa ne amintim...ceilalti membri tineri n-au existat pt el...si unde sunt acestia astazi. S-a confruntat vreodata Balta cu votul electoratului...nu...numai pe lista partidului. Hai sa fim seriosi.
26 iunie 2010, 11:20
1.Alegerile din 2004 s-au pierdut din cauza lui Balta. Pana in iarna lui 2003 (cand nu a fost caldura), Egner i-a luat fata lui Balta cu prezenta la televizor. De atunci a inceput raca impotriva lui Egner (lupta pentru imagine publica !!!). Iarna nua a venit pacura, iar fraierul de Egner iar s-a bagat in fata, ca sa apere nesimtirea celor de la Bucuresti (Balta era parlamentar). Preluarea de catre Egner a nemultumirii populatiei, a fost mana cereasca pentru Balta. Si atunci, s-a dezlantuit cu toata rautatea asupra lui Egner (solicitarea de anchete penale, etc., aranjamente, etc.), astfel incat, Dl. Flutur a castigat fluierand alegerile din 2004, terenul fiind pregatit de Balta si acolitii lui. Sigur ca, intr-o zi, pe telefonul rosu, i s-a cerut si lui Balta sa plece. Pentru faptul ca a plecat fara tam-tam (ca, Contac), oamenii poate ii mai pastreaza o imagine relativ buna (din afara). Dar cine mai stie (din interior) cate ceva, stie ca Balta, cu moaca lui relativ inocenta si democrata, a tinut sub calcai tot judetul. Un singur om i s-a opus: Egner. Si...au festelit-o amandoi.2.Marcu e slabut, dar...asta e !!!
26 iunie 2010, 10:49
D-le Balta de ce nu spuneti care sunt adevaratele cauze ale demisiei d-stra din anul 2004,de ce incercati sa duceti lumea in eroare ?Pentru a va aduce aminte de adevaratele cauze ale demisiei, va recomand sa apelati la niste filmulete din acea perioada in care actorul principal sunte-ti d-stra Mister Mike.
26 iunie 2010, 10:16
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.1 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
3.8 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.1 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.