Interviuri
INTERVIU Mihai Baltă : După conferinţa judeţeană organizaţia PSD va fi mai puternică

Fostul preşedinte al PSD încearcă să revină în prim planul vieţii politice botoşănene. După aproape şase ani în care a activat ca simplu membru, Mihai Baltă şi-a depus candidatura la şefia filialei. Asta după ce anul trecut şi-a retras-o în ziua alegerilor. Fost prefect în perioada 1992 – 1996 şi deputat în legislatura 2000 – 2004, el a condus filiala din anii în care ţărăniştii s-au aflat la putere şi pînă aproape de ieşirea PSD de la guvernare. În perioada în care a lipsit din primele rînduri ale vieţii politice, printre altele, Mihai Baltă a activat ca expert la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii, ca expert tehnic judiciar pe securitatea muncii şi a predat cursuri la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. În paralel, a fost membru al comitetului director al Federaţiei Române de Şah, este maestru al sportului în şah şi component al lotului naţional de şah.

- Ce v-a determinat să vă depuneţi candidatura pentru preşedinţia organizaţiei judeţene PSD?
- În primul rînd este o prevedere statutară care permite oricărui membru de partid să îşi depună candidatura la funcţia pe care doreşte să candideze şi pentru care cei din sală îşi vor spune punctul de vedere dacă este sau nu cea mai bună alegere pentru funcţia respectivă. Fiind membru al acestui partid, candidez la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Şi vreau să continui o serie de proiecte pe care mi le-am propus în perioada următoare împreună cu cei care sunt la conferinţă.

„Într-un proces de alegere a unei conduceri de partid nu trebuie să existe surprize”

- Cum ar fi…?
- Nu le nominalizez, voi prezenta programul în cadrul conferinţei, mai lucrez şi acum la el, mă consult cu foarte mulţi dintre colegii mei care ar fi formula cea mai bună de mers în continuare sub aspectul programelor şi, în consecinţă, după conferinţă se va vedea care sunt şi aceste aspecte.

- Pentru mulţi, inclusiv pentru preşedintele în funcţie al PSD-ului de la Botoşani, a fost o surpriză depunerea candidaturii de către dvs. Senatorul Marcu chiar spunea că „la rezultatele pe care le-am obţinut la prezidenţiale, nu mă aşteptam să am contracandidat”.
- Într-un proces de alegere a unei conduceri de partid nu trebuie să existe surprize. Deci, fiecare dintre membrii partidului, pot candida. Pe de altă parte, rezultatele au fost într-adevăr foarte bune la alegerile prezidenţiale, dar la alegerile locale sunt diferite faţă de cele prezidenţiale.

- Şi la locale rezultatele nu au fost tocmai cele aşteptate?
- În condiţiile în care noi la această dată nu avem conducerea în sistemul administrativ local este clar că nu aşa ceva s-a dorit.

„Am fost simplu membru de partid”

- Aţi avut o tentativă de a candida şi anul trecut, cam pe vremea aceasta. Ce v-a determinat atunci să vă retrageţi?
- Am explicat că m-am retras din motive politice pe care nu le comentez. Era o serie întreagă de aspecte legate de participarea mea la conferinţa judeţeană, la conferinţa judeţeană erau invitaţi numai membri care aveau funcţie în partid. În urma unor discuţii pe care le-am avut cu colegii mei am optat pentru a mă retrage.

- La conferinţa municipală aţi avut o luare de poziţie destul de dură faţă de unele lucruri care s-ar întîmpla în partid. Spuneaţi inclusiv că ar fi unele grupuri de interese, mai mici sau mai mari, mai mult sau mai puţin voalat. Aţi spus lucrul acesta şi aţi criticat inclusiv modul în care s-au desemnat delegaţii pentru congres.
- Am avut o atitudine realistă şi am explicat nişte lucruri care s-au produs în viaţa organizaţiei şi care în mod normal trebuiau să aibă un alt mod de manifestare, inclusiv desemnarea delegaţilor la congresul partidului care a avut loc în luna februarie la Bucureşti. Nu este o atitudine dură! Este o atitudine reală.

- Da, dar pe cale nu mulţi au îndrăznit să o spună, să o critice, să o scoată în evidenţă. Aţi spus-o dvs. şi a mai spus-o candidatul de la municipiu, Costel Lupaşcu
- Nu fac asocieri cu celelalte candidaturi. Am spus ceea ce am crezut că trebuie să spun într-o conferinţă municipală cu toată deschiderea pentru cei prezenţi în sală.

- Cel puţin la vîrf nu aţi mai fost perceput ca un om cu o activitate politică intensă. Ce aţi făcut din punct de vedere politic în ultimii cinci-şase ani?
- Am fost simplu membru de partid.

- Şi asta presupune…
- Asta presupune în acelaşi timp o implicare la nivelul unui membru de partid într-o organizaţie şi în acelaşi timp un contact continuu cu cei care sunt alegătorii noştri şi membrii noştri de partid. Şi discuţii continue cu ei… chiar dacă nu ai funcţie în partid poţi să porţi asemenea discuţii, poţi să-ţi formezi un punct de vedere şi poţi să consideri că la un moment dat poţi să candidezi pentru o funcţie în partid.

- Cotizaţie aţi plătit în această perioadă?
- Da, da…

Mihai Balta

„În timp ce noi lucram aici (…) un alt grup încerca să impună anumite persoane în conducere”

- Au trecut de acum aproape şase ani de zile de cînd aţi plecat din fruntea organizaţiei judeţene, dar nici acum nu sunt clare motivele. Le puteţi spune după atîţia ani?
- Le-am explicat de altfel, le-am explicat… Mi se reproşa în mod deosebit că s-au pierdut alegerile locale la municipiu. În acelaşi timp fusese şi un sistem de vot în partid cu nominalizarea candidaţilor pentru listele parlamentare. În urma unor discuţii pe care le-am avut datorită acestor aspecte prezentate mi-am prezentat demisia şi am cedat conducerea organizaţiei către o echipă formată din trei membri, atunci aceasta era formula agreată.

- Atunci, în urma acelor alegeri interne din partid, pregătitoare pentru listele de la parlamentare, dvs. trebuia totuşi să fiţi pe un loc eligibil.
- De moment ce mi-am dat demisia n-a mai fost un loc eligibil. Eram într-adevăr pe primul loc iniţial.

- Aţi renunţat dvs. sau…
- Am explicat foarte clar că este o decizie care trebuie luată în partid. În acelaşi timp, în timp ce noi lucram aici, în condiţiile pe care le aveam, un alt grup încerca să impună anumite persoane în conducerea partidului. Era o situaţie şi am încercat să evit o stare de conflict.

- A avut atunci vreun rol Constantin Conţac în plecarea dvs.?
- Nu comentez dacă au avut roluri unul sau celălalt. Decizia a fost una personală, probabil că am luat-o şi în ideea în care activitatea partidului în continuare se va îmbunătăţi, pentru că noi aveam rezultate foarte bune înainte, timpul nu a confirmat acest punct de vedere al meu şi acum trebuie ca organizaţia Botoşani să devină o organizaţie puternică.

„Nu obligatoriu preşedintele de partid trebuie să fie şi candidat la o anumită funcţie”

- Întorcîndu-ne în 2010, spuneţi-ne măcar un lucru pe care l-aţi putea face dvs. astfel încît să se îmbunătăţească activitatea organizaţiei de la Botoşani, fără să ne dezvăluiţi din secretele pe care le ţineţi pentru conferinţă.

- Nu e un secret pentru conferinţă, dar organizaţia unui partid puternic trebuie să se implice foarte mult în viaţa locuitorilor judeţului Botoşani. Nu există partid care să nu îşi propună ca în locul în care activează, în care este constituit, să nu ducă la îmbunătăţirea vieţii locuitorilor şi a celor care l-au ales. Acesta este un program de măsuri şi acesta este scopul.

- Nu luptaţi cumva şi împotriva unor persoane din conducerea centrală a partidului dat fiind faptul că secretarul general Liviu Dragnea, cînd a venit la Botoşani, a cerut aproape imperativ d-lui Marcu să îşi depună candidatura?
- Nu, nu! Sunt nişte probleme care se clarifică, în timp, în partid. Nu obligatoriu preşedintele de partid trebuie să fie şi candidat la o anumită funcţie, deci în fiecare partid trebuie să fie doi-trei candidaţi pentru o anumită funcţie ca să se poată alege o dată în cadrul partidului care este cel mai bun şi acela să meargă în continuare sprijinit de către ceilalţi. Nu sunt într-o relaţie conflictuală cu nimeni din conducerea partidului. Opţiunile sunt personale sau politice şi nu le comentez.

„Nu am făcut intervenţii pentru a mă susţine”

M.Balta- Lumea se întreabă acum pe ce vă bazaţi cînd vă depuneţi candidatura, cine vă susţine, care sunt oamenii care vă sprijină, organizaţiile locale care vă acordă încrederea…
- Mă bazez pe oamenii din sală, asta…

- Nu vă faceţi campanie în teritoriu?
- Am avut discuţii înainte de a-mi depune candidatura cu colegii mei, prin care i-am anunţat că doresc să candidez, nu am făcut intervenţii pentru a mă susţine sau nu, le-am explicat intenţia mea constructivă şi cei din sală vor decide prin vot programul sau cel care va forma programul în perioada următoare.

- Ce o să faceţi dacă o să cîştigaţi, ce o să faceţi dacă o să pierdeţi?
- Sigur că, dacă voi cîştiga, voi milita pentru programul pe care îl propun. Dacă voi pierde, voi considera că programul meu sau puncte din el vor fi luate în continuare de echipa care va conduce organizaţia Botoşani pentru că sunt puncte care eu cred că trebuie să fie aplicate şi respectate.

- Credeţi că săptămîna viitoare pe timpul acesta o să fiţi preşedinte la PSD Botoşani?
- Nu fac supoziţii de acest gen. Cred că, după conferinţa judeţeană, organizaţia de la Botoşani va fi mai puternică.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Succes domnule BALTA, sper sa castigati alegerile si sa-i puneti in banca lor pe sforarii din partid ,Macaleti , Vazdoaga si clientela lor. Doresc ca prim criteriu la psd sa fie profesionalismul si moralitatea omului ,nu banii si pupaturile in fund a sefilor pentru a accede la ciolan. De asta suntem astazi in prapastie am promovat lingai in functii si nu oameni competenti. Aveti nevoie de oameni tineri , nepatati de jocurile de culise ale hienelor din psd.
27 iunie 2010, 10:15
26 iunie 2010, 20:52
pt. petru, puia,...Uite ca gresesti ! Sau nu stii sa citesti ce am scris. Pe Marcu, de 6 ani nu l-am vazut decat la TV (local, nu..), iar pe Balta cred ca-l vad de 2-3 ori pe an, ...pe strada. Daca tu faci parte dintr-o gasca,..., stai in gasca ta ! Daca nu scriai, ...
26 iunie 2010, 19:41
ar fi avut votul meu daca nu s-ar fi "asociat" cu niste nulitati..pacat d-le balta.... faceti-va o echipa competitiva din care scoateti curvele si atunci poate o sa primiti ceva voturi....si mai lasati programul..oamenii nu sunt interesati de vorbe, si domonco isi propune sa castige 99% din primarii, Cj-ul..s.a.m.d. dar il crede cineva?oamenii vor sa vada echipa cu care veniti...
26 iunie 2010, 17:25
e interesant ca marcu et.comp. si-au pus gasca sa comenteze.si mai interesant este insa faptul ca mai toata lumea s-a lamurit cu marcu,miroase a prost numai cand deschide gura!
26 iunie 2010, 16:56
uite la el ce mosnegoi,dar chiar nu va mai este rusine,si ai o figura de fomist,merg rau lucrurile nu? nu mai merg afacerile lui Razvan bine,hai mai nea Balta ,pune osul la munca si arata-ne de ce esti asa bun dar nu prin intermediul unui partid,altfel vrem,cu titluri din astea cumparate cit sinteti politicieni nu dai pe spate pe nimeni sa stii,nu toti sint necunoscatori
26 iunie 2010, 13:01
Pe cine a promovat Balta, pe Buhaianu care era prieten cu fiul sau...hai sa ne amintim...ceilalti membri tineri n-au existat pt el...si unde sunt acestia astazi. S-a confruntat vreodata Balta cu votul electoratului...nu...numai pe lista partidului. Hai sa fim seriosi.
26 iunie 2010, 11:20
1.Alegerile din 2004 s-au pierdut din cauza lui Balta. Pana in iarna lui 2003 (cand nu a fost caldura), Egner i-a luat fata lui Balta cu prezenta la televizor. De atunci a inceput raca impotriva lui Egner (lupta pentru imagine publica !!!). Iarna nua a venit pacura, iar fraierul de Egner iar s-a bagat in fata, ca sa apere nesimtirea celor de la Bucuresti (Balta era parlamentar). Preluarea de catre Egner a nemultumirii populatiei, a fost mana cereasca pentru Balta. Si atunci, s-a dezlantuit cu toata rautatea asupra lui Egner (solicitarea de anchete penale, etc., aranjamente, etc.), astfel incat, Dl. Flutur a castigat fluierand alegerile din 2004, terenul fiind pregatit de Balta si acolitii lui. Sigur ca, intr-o zi, pe telefonul rosu, i s-a cerut si lui Balta sa plece. Pentru faptul ca a plecat fara tam-tam (ca, Contac), oamenii poate ii mai pastreaza o imagine relativ buna (din afara). Dar cine mai stie (din interior) cate ceva, stie ca Balta, cu moaca lui relativ inocenta si democrata, a tinut sub calcai tot judetul. Un singur om i s-a opus: Egner. Si...au festelit-o amandoi.2.Marcu e slabut, dar...asta e !!!
26 iunie 2010, 10:49
D-le Balta de ce nu spuneti care sunt adevaratele cauze ale demisiei d-stra din anul 2004,de ce incercati sa duceti lumea in eroare ?Pentru a va aduce aminte de adevaratele cauze ale demisiei, va recomand sa apelati la niste filmulete din acea perioada in care actorul principal sunte-ti d-stra Mister Mike.
26 iunie 2010, 10:16
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.