După un periplu prin Bucureşti şi Anglia s-a întors la Botoşani unde şi-a deschis un centru de recuperare cum nu se prea întâlneşte prin zonă. Este fiziokinetoterapeut şi la nici 30 de ani a hotărât să îşi ia destinul în propriile mâini şi să îşi iniţieze propriul business. Cel puţin declarativ este însă mai puţin interesat de afacere şi mai mult de recuperarea botoşănenilor. Şi pentru aceea a venit cu câteva noutăţi pe… piaţa serviciilor de aces tip.
- De unde această pasiune pentru fiziokinetoterapie? Aveţi o tradiţie în familie, asta v-aţi dorit de copil să faceţi?
- Pasiunea pentru fiziokinetoterapie a venit natural la un an după terminarea liceului. Mi-a plăcut sportul de mic și m-a atras partea de recuperare a sportivilor. Am descoperit această specializare relativ nouă în domeniul medical și m-am pus pe studiat pentru examenul de admitere. Rezultatele nu au întârziat să apară și am intrat pe unul din locurile de la buget de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. În timpul facultății am făcut voluntariat și am încercat să mă implic și în activități conexe. Apoi am urmat masterul de bioinginerie a reabilitării și am continuat cu partea de voluntariat. M-am înscris la diverse cursuri în acest domeniu și apoi am lucrat în mai multe clinici de recuperare medicală. Mama mea lucrează în domeniul medical și poate m-a influențat într-o oarecare măsură, dar nu pot zice că este chiar o tradiție de familie. Poate va fi pentru generația următoare :)
- Ştiu că la un moment dat aţi încercat să lucraţi la o unitate a statului. Cum de aţi ajuns până la urmă în privat?
- Da, în urmă cu ceva ani am fost la un concurs la care au fost foarte mulți participanți și am luat nota cea mai mare la acel examen, dar se pare că au fost și alte criterii de care eu nu am știut. Nu mai contează ce a fost și contează doar prezentul și eventual viitorul.
- Ce v-a determinat să lăsaţi Bucureştiul şi să reveniţi la Botoşani?
- Nu eu l-am lăsat, ci el pe mine. Lăsând gluma la o parte, sunt perioade în viața asta când trebuie să iei decizii în funcție de ceea ce îți dorești să faci mai departe. Eu am analizat foarte bine unde aș putea să mă dezvolt din punct de vedere al carierei și am ajuns la concluzia că Botoșaniul are o nevoie acută de un centru profesional de fiziokinetoterapie care să se muleze exact pe cerințele pacienților sau clienților. Și dacă stăm bine și ne gândim unde altundeva este mai bine ca acasă? Am fost o mică perioadă în Anglia și acolo am învățat cât de mult își iubesc englezii țara și locurile unde s-au născut. Noi de ce nu suntem așa? Asta a fost o altă întrebare retorică.
- Cât este greu la 20 şi ceva de ani să fii şi fiziokinetoterapeut, şi antreprenor?
- În primul rând mă simt flatat pentru întrebare pentru că am aproape 30. În al doilea rând nu este nimic dificil când iubești ceea ce faci și vrei să ai rezultate reale. Le mai spun pacienților că eu nu am deschis acest centru în ideea de business. Când mă trezesc dimineața, mă gândesc la ce ar trebui să mai îmbunătățesc la procedurile și manevrele efectuate de mine pentru a avea pacienți cât mai mulțumiți. Dacă acest WorkTape Medical se va transforma într-un business în următorii ani va fi minunat, dar nu acesta este elementul principal pe care îl urmăresc.
- Pentru cei mai puţin iniţiaţi, în câteva cuvinte, ce faceţi mai exact dvs. la Worktape Medical Botoşani?
- Pe scurt: kinetoterapie, electrostimulare TENS, masaj terapeutic, bandajare neuromusculară. Îmbinăm toate aceste elemente într-un mod cât mai profesional pentru a avea rezultate și ne informăm mereu din studii recente din străinătate pentru a fi la curent cu evoluția acestui domeniu extrem de complex.
- Şi de ce ar trebui să aleagă botoşănenii acest centru şi nu altul? Cu ce sunteţi diferiţi?
- Cred că elementul principal este acela că aici se lucrează individual și se acordă pacientului atenție maximă. Chiar dacă o ședință durează 50 de minute, niciodată nu ne uităm la ceas și chiar dacă stăm două ore pentru a ne atinge obiectivele recuperării, nu suntem deloc stresați de asta și preferăm să nu lucrăm pe bandă rulantă. Ca noutate, am adus conceptul de prevenție cardiovasculară și am primit un feed-back foarte bun din partea medicilor și al pacienților. Cred că lumea a conștientizat că este mai important să previi decât să tratezi.
- Trataţi şi sportivi?
- Tratăm și sportivii și la acest capitol menționez deja celebrele bandajări neuromusculare. Sunt acele bandaje de diverse culori care se aplică pe locul de tratat și activează microcirculația în zona respectivă, producând o autoregenerare a țesutului.
- Ce garanţie au oamenii care vă trec pragul şi scot nişte bani din buzunar că se vor însănătoşi sau că măcar vor simţi o ameliorare?
- Cred că despre asta ar trebui să vorbească pacienții care deja ne-au trecut pragul și au fost extrem de mulțumiți de serviciile noastre și până acum nu am primit nicio reclamație, dar suntem deschiși să ne îmbunătățim zi de zi.
- Dar ne puteţi da câteva exemple de persoane pe care le-aţi îngrijit de-a lungul timpului şi care au avut parte de o recuperare încununată de succes?
- Primul exemplu care îmi vine în cap este marele actor Mircea Albulescu care a suferit o operație de triplu bypass și imediat după aceea a venit la recuperare la singurul centru privat exclusiv de recuperare și prevenție cardiovasculară din România. Acolo lucram în acea perioadă și am făcut patru săptămâni de recuperare și practic am reușit să-l aduc la o viață normală. Am lucrat cu sute de pacienți și am încercat să dau maximum de fiecare dată.
- Ştiu că oferiţi şi consultanţă pentru un stil de viaţă sănătos. Ce este însă nesănătos în ceea ce fac botoşănenii, ce aţi identificat că ar fi în neregulă?
- Am rămas impresionat de faptul că botoșănenii mănâncă din ce în ce mai sănătos și se informează în legătură cu tipurile de alimente. Mai sunt și o categorie de oameni care nu pun preț pe partea alimentară și noi încercăm să le explicăm că alimentele reprezintă carburantul nostru esențial și contează enorm calitatea și cantitatea. Mens sana in corpore sano!
A consemnat Sergiu BĂLĂȘCĂU
VEZI ȘI:
Worktape Medical – premieră în recuperarea și... relaxarea de la Botoșani – GALERIE FOTO
ACUM: Deputatul Șoptică, un nou început la final de mandat – VIDEO
Sergiu Bălășcău
Sep 10, 2024
Redacția Botoșăneanul
Sep 10, 2024
Sfântul Cuvios Onufrie cinstit la Mănăstirea Sihăstria Voronei
Redacția Botoșăneanul
Sep 10, 2024
„Micul prinț”, TREI zile de spectacol la Teatrul Vasilache
Redacția Botoșăneanul
Sep 10, 2024
Redacția Botoșăneanul
Sep 10, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile