Interviuri
INTERVIU Miss Boboc 2011 Mara Bucşinescu : Sunt şi fete mai frumoase decât mine
Mara Bucşinescu este cea mai frumoasă elevă de clasa a IX-a din Botoşani. Ea a obţinut titlul de Miss Boboc Botoşani şi Miss Popularitate 2011. Are 15 ani şi este elevă în clasa aIX-a B la Liceul de Arte ”Ştefan Luchian”, secţia de muzică.
„Ei mi-au spus că sunt frumoasă, dar eu nu sunt foarte sigură de asta”
- Ce te-a determinat să participi la Miss Boboc 2011?
- Probabil că dorinţa de a mă face cunoscută. Voiam să îi fac pe ceilalţi să ştie că şi eu exist în acest liceu. Sunt o persoană mai timidă şi mi-a fost dintotdeauna greu să mă integrez în diferite grupuri sociale.
- Care a fost diferenţa între pregătirea pentru concursurile Miss Boboc Liceul de Arte „Ştefan Luchian” şi Miss Boboc Botoşani?
- Diferenţa a fost că la Miss Boboc Liceul de Arte persoanele cu care am lucrat îmi erau cunoscute, pe când în finală am întâlnit necunoscuţi, dar cu care m-am împrietenit ulterior. A fost o experienţă ce ne-a legat. Bineînţeles că nu au fost la fel de multe momente distractive ca în liceu, dar toate fetele erau prietenoase.
- După părerea ta, ce ai avut în plus faţă de celelalte concurente?
- Nu am înţeles niciodată acest lucru. Nu ştiu ce au văzut membrii juriului mai mult la mine. Ei mi-au spus că sunt frumoasă, dar eu nu sunt foarte sigură de asta.
- Nu crezi că eşti cea mai frumoasă fată din Botoşani?
- Nu, toate eram drăguţe şi în Botoşani sunt fete mult mai frumoase, chiar şi de vârsta mea, dar probabil că ele nu au curajul să se afirme. Nici eu nu l-am avut când am urcat, iniţial, pe scenă şi am văzut mulţimea din public, dar când i-am auzit pe colegii mei strigându-mi numele... m-au încurajat.
„S-au arătat mai interesaţi unii băieţi, dar nu neapărat cei la care mă aşteptam eu”
- Te-ai gândit vreo clipă la o viitoare carieră de model?
- Da, m-am gândit să profesez în acest domeniu, dar nu la nivel înalt. Tratez modelingul doar ca pe un hobby. Cariera pe care o am în vizor este de muzică. Vreau să studiez la Londra sau la Paris în cadrul unei facultăţi de canto clasic.
- Ai fost contactată de agenţii de modeling imediat după obţinerea titlului Miss Boboc Botoşani?
- Nu, nu am fost contactată de vreo agenţie, însă am auzit că voi avea ocazia să merg la vară într-o tabără gratuită . Nu am încă detalii.

- Cum te privesc ceilalţi acum? Ce s-a schimbat în viaţa ta?
- La fel pentru că eu sunt aceeaşi persoană. Colegii sunt la fel pentru că sunt prietenii mei. Ei mă văd aşa cum sunt cu adevărat, chiar dacă unii oameni mă consideră mai rea sau altfel, prietenii mei m-au susţinut dintotdeauna.
- Băieţii sunt, probabil, mai interesaţi acum de tine. Suntem curioşi să aflăm dacă ai o relaţie.
- Într-adevăr s-au arătat mai interesaţi unii băieţi, dar nu neapărat cei la care mă aşteptam eu. Momentan nu am un prieten.
„Este o experienţă de neuitat”
- Povesteşte-ne ceva ”picant” din culisele spectacolului.
- Cel mai ciudat mi s-a părut momentul de dinaintea decernării premiilor când toate concurentele au venit la mine şi m-au îmbrăţişat, fără să înţeleg de ce. Toată lumea mă felicita pentru că se aştepta să câştig, dar eu, nu.
- Ce îţi place să faci în timpul liber?
- Pasiunea mea este în special muzica, pe partea de pian şi canto. Îmi place şi desenul, dar visez să devin o compozitoare renumită de muzică. De asemenea, cartea mea preferată este „Rem”, de Mircea Cărtărescu.
- Au tot apărut tot felul de speculaţii cum că părinţii tăi ar fi influenţat alegerea juriului. Ce părere ai despre acest lucru?
- Da, am auzit, deşi nu cred nimic. Îmi ştiu părinţii şi ştiu că ei mereu luptă corect. M-au ajutat foarte mult în această competiţie, dar nu în felul în care cred oamenii, ci pe plan moral. Am fost surprinsă să aud că sunt persoane şi din străinătate chiar, care m-au votat pentru titlul de Miss Popularitate.
- Ce sfat ai pentru viitoarele concurente la Miss Boboc Botoşani?
- Este o experienţă de neuitat şi le propun să păşească înainte cu tot curajul pentru că nu e nimic de pierdut. Te faci doar mai cunoscut şi mai îndrăgit de cei din jurul tău.
- Vei mai participa şi la alte concursuri de frumuseţe?
- Desigur, pentru că sunt experienţe deosebite. Am în plan să particip la Miss Preuniversitaria, când voi ajunge în clasa a XII-a.
A consemnat Mădălina IACOB
Interviu realizat pentru MediaTIN – ziar editat de Asociaţia B-Right Media în cadrul proiectului „MediaTIN – Iniţierea tinerilor în presă”, cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul Tineret în Acţiune. Mai multe despre această publicaţie pe: http://mediatin.blogspot.com/  şi https://www.facebook.com/pages/MediaTIN/228043747206884
CITEŞTE ŞI:
 Mara Bucşinescu şi Codrin Epuraş au câştigat Miss Boboc 2011
  Finala Boboc 2011 - călărie, tensiune, fuste scurte-scurte - GALERIE FOTO

FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Loading...
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Loading...
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
photoshop-ul te face mai frumoasa
26 februarie 2012, 13:34
Si ar trebui sa fie o problema faptul ce e fata de consilier ? Daca ar fi avut doar acest "talent", banuiesc ca nu ar fi iesit si Miss Popularitate. Asta a fost pe baza de voturi online, nu ? Adevarul e ca inainte de toate e frumoasa !
25 februarie 2012, 09:37
E FRUMOASA DAR ESTE SI FATA UNUI CONSILIER DE LA PRIMARIA BT
24 februarie 2012, 08:35
AM vazut-o pe Mara o data sau de doua ori.Suntem un fel de rude:D .E foarte frumoasa..
23 februarie 2012, 10:24
nu o cunosc pe Mara personal dar asa e,e frumoasa si simpla si pare o persoana destul de modesta si inteligenta.
21 februarie 2012, 22:34
Mara este si o persoana inteligenta,asa ca nu cred ca e vorba de o "pipita" oarecare ce se bazeaza numai pe frumusetea ei si nu poate vorbi nimic in public.Totusi raspunsurile ei mi s-au parut frumoase.Mai vorbeste dupa ce cunosti persoana respectiva !
20 februarie 2012, 20:08
poate ar trebui sa publicati si despre rezultatele de la olimpiadele scolare ale elevilor( care tocmai se desfasoara), nu numai despre concursuri de frumusete.Vorbim si de inteligenta, nu?
19 februarie 2012, 22:07
Narcisismul asta.Era clar ca o sa castige ea..
19 februarie 2012, 21:23
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Dacă nu ai credință, nu poți face această lucrare. Doar nădăjduind în mila lui Dumnezeu îi putem ajuta pe cei care ne solicită sprijinul. Eu nu fac nimic deosebit. Aici e lucrarea lui Dumnezeu!”,Vlad Plăcintă, preș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.7 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
0.0 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
1.6 o C
Ştefăneşti
0.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.