Interviuri
INTERVIU Nicolae Rebenciuc : „Pînă acum nu mi-a ieşit nimic”
Nicolae Rebenciuc a constituit surpriza alegerilor parlamentare din 2008. A ieşit pe locul 3 în Colegiul Flămînzi, însă în urma redistribuirilor a intrat în Parlament în detrimentului social-democratului de atunci Mircea Dănuţă, care cîştigase colegiul. Ca o mulţime de alţi membri importanţi ai PNL şi deputatul a intrat în conflict cu noul lider judeţean al liberalilor şi la mai puţin de un an de la dobîndirea mandatului a părăsit partidul. Iniţial a aderat la grupul independenţilor, însă cînd s-au demarat procedurile pentru înfiinţarea Uniunii Naţionale pentru Progresul României a refuzat să adere la noua formaţiune şi a preferat să intre în PDL, unde a fost dsemnat şef al Colegiului Flămînzi.

„Chiar mi-aş permite să mă laud un pic”

-    Ce mai faceţi, că vă vede lumea destul de rar pe la Botoşani?
-    Da, este adevărat, vin mai rar pe la Botoşani pentru că am mult de muncă în colegiu, mai ales acum m-am axat pe preluarea problemelor din colegiu.

-    Şi care ar fi principalele probleme pe care le-aţi rezolvat deja în colegiu sau care sunt pe cale de rezolvare?
-    Deci chiar mi-aş permite să mă laud un pic.

-    Păi dacă v-am întrebat eu…
-    De exemplu, am reuşit să atrag nişte fonduri pentru Colegiul Flămînzi, care a primit la rectificarea bugetară de la începutul lunii decembrie 50.000 la Călăraşi, 50.000 la Coşula, 100.000 la Flămînzi. La ordonanţa 7, în toamnă, a primit cei mai mulţi bani Colegiul Flămînzi. Spun acest lucru datorită faptului că s-au primit bani la Albeşti, de exemplu, 700.000 de lei, s-au primit la Călăraşi 100.000 de lei, la Flămânzi 240.000 de lei, la Cristeşti 250.000 de lei.

„Sunt convins că n-o să-mi iasă”

-    Şi care a fost rolul dvs.? Noi ştim că parlamentarii fac legi în primul rînd, nu au bugete la dispoziţie, nu sunt ordonatori de credite.
-    Aveţi perfectă dreptate, după cum se observă şi din activitatea mea parlamentară, nu mai sunt iniţiatorul a aşa de multe legi ca şi pînă acum, dar în schimb am reuşit să mă ocup de latura cealaltă de atragere a unor fonduri pentru localităţi, de a face lobby, de a insista pentru a fi prioritare localităţile din Colegiul Flămînzi.

-    Lumea ştiţi cum spune, „nu-ţi dă nimeni un leu dacă nu-i iese şi lui măcar 50 de bani din leul ăla”. Dvs. vă iese ceva?
-    Sunt convins că n-o să-mi iasă, pînă acum nu mi-a ieşit nimic.

-    Dar nu-i timpul pierdut…
-    Nu, nu se pune problema aşa. Este suficient să rezolv problemele din colegiu, şcoli, poduri şi pietruirea de drumuri.

„Nu mai rîvnesc la altă funcţie”

-    Sunt acum în plină desfăşurare alegerile interne din PDL. Vă băgaţi la vreo funcţie de conducere?
-    Nu, deci eu am o funcţie deja oferită prin statut, de şef de colegiu şi nu mai rîvnesc la altă funcţie. Este suficient, de-aş putea face faţă cu brio la cea pe care o am.

-    Vicepreşedinte, secretar, ceva…
-    Nu, nu, nu, nu, nu. O să insist pentru dl. Ciobanu care este colegul meu (Ioan Ciobanu, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii – n.r.). Am de muncă în cadrul Colegiului Flămînzi.

-    Asta ar înseamna că aveţi deja un atu în desemnarea candidatului la parlamentare pe respectivul colegiu peste doi ani, fiind deja şef de colegiu?
-    Da, da, da, am asigurată candidatura.

„Referitor la alegerea mea ca deputat, teoretic trebuia să ies”

-    Multă lume spunea că aţi avut ghinion cînd aţi pierdut alegerile la Primăria Flămînzi la cîteva zeci de voturi, alţii spun că aţi avut noroc pentru că ulterior aţi ajuns parlamentar. Dvs. cum consideraţi?
-    Consider aşa, ca atare, şi un ghinion, şi un noroc, asta e… Probabil că, la Primărie, dacă eram puţin mai perseverent, fiindcă în primul tur am cîştigat la peste 100 de voturi, în al doilea am pierdut la 70 de voturi... Dar, oricum, imediat după alegeri am mers la Prefectură şi ştiam lucrul acesta că trebuia să candidez acolo. Iar referitor la alegerea mea ca deputat, teoretic trebuia să ies, era condiţia de bază să cîştige Strugaru la Darabani şi eu să iau peste 3.000 de voturi, ceea ce s-a întîmplat.
Rebe
-    Dar v-aţi gîndit vreodată la posibilitatea de a ieşi parlamentar de pe locul 3 pe respectivul colegiu sau a fost o surpriză totală?
-    Da, posibilitatea era, fiind alegeri uninominale, dar la care contau şi rezultatul partidului. Deci ţinînd cont de scorul partidului, care la precedentele alegeri locale fusese de peste 30%, automat, normal, trebuia să îi revină doi parlamentari şi se ştia deja în proporţie de 80% fiecare partid cam pe ce colegiu cîştigă şi aveam şanse, dar la a ieşi din a doua şansă era totuşi o diferenţă.

Ţurcanu? „N-am putut să-mi dau seama cît este de slab”

-    Aţi fost membru PNL pînă acum aproximativ un an de zile, ce s-a întîmplat în partid după instalarea noului preşedinte, apropos şi de dl.Ciobanu pe care l-aţi amintit?
-    De fapt, disputele în interiorul partidului, atît la nivel judeţean cît şi naţional, au pornit cînd s-au făcut alegerile la nivel naţional. O mare parte dintre candidaţi îl susţineau pe Tăriceanu şi mai puţini pe Crin Antonescu. Întîmplîndu-se că a ieşit Crin Antonescu a dus la iscarea unor dispute la toate organizaţiile judeţene şi asta a fost. A fost însă vorba şi de disputele care au fost la noi la nivel judeţean între dl.senator Câmpanu şi dl.deputat Ţurcanu. Atunci fiecare dintre noi a avut de ales, şi-a exprimat opţiunea.

-    Este un lucru chiar atît de groaznic să-l ai şef la partid pe Florin Ţurcanu?
-    Nu ştiu, eu n-aş putea exact să vă spun dacă este groaznic sau nu fiindcă în calitatea sa de şef eu am fost foarte puţin timp membru PNL, n-am putut să-mi dau seama cît este de slab.

-    Sau cît de bun…
-    Fie şi aşa spus dacă vreţi dvs.

„Am văzut că suntem presaţi de a forma un nou partid”

-    Aţi mers într-o primă fază alături de independenţi, dar la un moment dat, mai ales în perioada cînd s-a creat UNPR, aţi abandonat acest proiect politic şi aţi intrat în PDL. De ce nu aţi continuat cu partidul care s-a creat pe osatura grupului independenţilor din Parlament?
Rebenciuc 2-    În momentul cînd m-am despărţit de PNL nu am făcut-o pentru nici un partid sau cu gîndul la înfiinţarea altui partid, deci varianta a fost de a fi independent, fără formaţiune politică. Am stat la independenţi împreună cu ceilalţi colegi, am fost în prima fază şapte şi cînd am văzut că suntem presaţi de a forma un nou partid, atunci a trebuit să iau o decizie şi zic eu că am luat decizia cea mai potrivită… pentru Colegiul Flămînzi.

-    Chiar şi acum credeţi că aţi luat decizia cea mai potrivită, la cît de înjuraţi sunt PDL-ul şi Guvernul la ora actuală din cauza măsurilor nepopulare?
-    Acuma, trecînd un an de zile de cînd am luat decizia, chiar sunt convins că am luat decizia cea mai bună.

„Intenţionez să mai candidez pentru încă un mandat de parlamentar”

-    În 2012 unde candidaţi, la Primărie, la Parlament?
-    În 2012 intenţionez să mai candidez pentru încă un mandat de parlamentar ţinînd cont că am un colegiu destul de bun. Teoretic este bun, aproximativ peste 50% aş spune acum că este cel mai bun colegiu de deputaţi din judeţul Botoşani şi, mai ales că este şi Flămînziul, unde sigur se obţin voturi destul de multe şi dacă ia Flămînziul, indiferent de candidatul de colegiu, dacă va lua Flămînziul înseamnă că va lua 3.000 de voturi, înseamnă peste 30%, ceea ce este o rampă de lansare.

-    Pe asta vă bazaţi cînd spuneţi că este Colegiul Flămînzi unul foarte bun?
-    Nu, nu, nu, mă refer atît la actualii primari PDL, cît şi la localităţile unde am cîştigat eu înainte şi care nu erau PNL-iste.

-    Bine, primarii se mai pot schimba înainte de alegerile parlamentare.
-    Da, am luat măsuri de prevedere, acum avem alegeri interne, avem propuneri de primari, sunt convins că acest Colegiu Flămînzi va avea cel puţin 60% primari PDL.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
Felicitari dl. deputat Rebenciuc, implicarea dumneavoastra in atragerea fondurilor in special ptr. Flamanzi este cum se spune in Romaneste " JOS PALARIA"Sper sa continuati sa va faceti datoria la fel de bine si in urmatorii 2 ani fata de cei care v-au ales deputat.Cu tot respectul un Flamanzean din diaspora
15 ianuarie 2011, 13:07
Bai Ioane tare prost mai esti, de ce nu rogi pe cineva sa-i faca si lui nevastata un copil pentru a te lauda si pe tine cineva.
9 ianuarie 2011, 16:59
Inafara de fiul sau, singurul ramas in tara dintre copii cine il mai lauda pe acest linge blide care a plecat pentru bani la portocalii. Un om de nimic care in Flaminzi nu iese decat noaptea sau la intruniririle PDL, deoarece arunca lumea cu pietre dupa el.
9 ianuarie 2011, 10:49
D-le Rebenciuc,aduceti la cunostinta botosanenilor ca ati demarat la Corni si POMANA ELECTORALA,in vederea sustinerii candidatului PDL,Dorel Dorneanu,ca ati oferit pachete alegatorilor ca MITA ELECTORALA,pachete insotite de cartea D-stra de vizita.Eu as ruga organele competente sa cerceteze si sa aplice legile in vigoare.Restul e vrajeala.
9 ianuarie 2011, 07:36
va multumim domnule deputat, intradevar implicarea dumneavoastra in localitatile din colegiul Flamanzi este totala.
8 ianuarie 2011, 19:07
Felicitari pentru munca depusa in acest colegiu!
8 ianuarie 2011, 11:34
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.