Interviuri
INTERVIU Oprişanu : A conduce Spitalul de Psihiatrie sau o mină, nu e nici o diferenţă
Gabriel Oprişanu a preluat conducerea Spitalului de Psihiatrie în prima parte a lunii noiembrie 2011. L-a înlocuit astfel pe medicul Nicolae Vlad, unul dintre cei mai vechi şefi de instituţii din Botoşani. Numirea sa a fost precedată de un concurs organizat de Consiliul Judeţean contestat atît de el, cît şi de contracandidatul său Mihai Pîrvu, şeful serviciului de resurse umane de la Direcţia de Sănătate Publică. Învestirea în funcţie a generat şi acuze din partea unor lideri politici care reclamau o înţelegere secretă în care mai intrau preşedintele CJ Mihai Ţâbuleac şi postul Somax TV. Despre toate aceste lucruri şi despre multe altele citiţi în rîndurile ce urmează.

-    Vă gândeaţi vreodată că dvs., un doctor oftalmolog, o să ajungeţi să conduceţi Spitalul de Psihiatrie?
-    Acum, dacă privim Spitalul de Psihiatrie ca o unitate sanitară, nu trebuie să vă mire. Dacă privim din punct de vedere al specificului, iarăşi nu trebuie să vă mire. Şi am să detailez fiecare aspect. Ca unitate sanitară se conduce ca orice unitate sanitară, este vorba de pacienţi care se adresează pentru a primi servicii medicale pe care managerul şi echipa de conducere au obligaţia de a le asigura condiţiile cele mai bune de tratament, iar din punct de vedere al specificului, cu siguranţă, nu managerul şi nici directorul medical nu dau consultaţii. Sunt medicii specialişti care le asigură aceste consultaţii. Eu chiar spuneam la un moment dat, când m-am înscris la acest concurs, că a conduce Spitalul Judeţean, Spitalul de Psihiatrie, o mină sau o centrală nucleară nu este nici o diferenţă. Totul ţine de management.

„Nu se poate compara experienţa mea cu experienţa mea unui şef de personal”

-    Aţi adus aminte de concurs, cât a contat factorul politic în desemnarea câştigătorului?
-    Na, acum având în vedere că eu sunt oarecum… oarecum mai departe aşa de politică, nu prea sunt foarte implicat, nu cred că a contat foarte mult.

-    V-am întrebat asta pentru că au fost destul acuze că postul v-ar fi revenit dată fiind apartenenţa la un anumit partid.
-    Nu, nu, nu, eu, ştiţi foarte bine, sunt membru PSD, nu sunt în organele de conducere ale acestui partid, iar PSD este în opoziţie de doi ani de zile.

-    Şi au mai fost tot atunci acuze privitoare la o înţelegere cu postul Somax TV.
-    (Râde)… Mă rog, fiecare spune ce crede, nu… n-are sens să discutăm, a fost un concurs care s-a desfăşurat sub atenta monitorizare a opiniei publice prin intermediul dvs., a presei. S-a văzut că… şi era normal la urma urmei, pentru ca rezultatul să fie acesta deoarece experienţa în management nu poate fi comparată. Poate că sunt multe de învăţat, lucruri pe care le mai am şi eu de învăţat, dar totuşi, ca experienţă în management, nu se poate compara experienţa mea cu experienţa mea unui şef de personal.

„Indisciplina economico-financiară era extrem de mare”
-    Ce aţi găsit aici când aţi venit, în linii mari? Ce v-aţi aşteptat să găsiţi şi nu aţi găsit?
-    Indisciplina economico-financiară era extrem de mare, a fost foarte surprinzător pentru mine partea economică pe care am găsit-o, faptul că… şi vă dau un singur exemplu, faptul că la descentralizarea unităţilor sanitare, ştiţi foarte bine, Ministerul Sănătăţii a plătit datoriile unităţilor sanitare şi am găsit aici facturi care n-au fost achitate prin această posibilitate, motivându-se faptul că nu a fost program informatic, că nu le-a identificat. De altfel, a fost un lucru pe care l-a descoperit Casa de Asigurări de Sănătate printr-un control anterior venirii noastre aici. Practic, noi am fi putut primi de la Ministerul Sănătăţii nişte bunuri şi servicii care erau prestate anterior descentralizării, nu am fost în stare să le cerem şi nu am primit banii. Este vorba de vreo două miliarde de lei. Asta se cumulează cu alte 14 miliarde care erau la momentul preluării mandatului de către noi şi în total datoria unităţii sanitare era de 16 miliarde, din care 2,4 miliarde erau dări la stat neplătite pe salarii deja achitate, deci bani în cont, dar nu erau banii viraţi la stat.

-    Aţi identificat autorii, vinovaţii? Ce măsuri s-au luat?
-    Este în curs auditul pe care l-am solicitat Consiliului Judeţean atât pe probleme de personal, cât şi pe probleme economico-financiare. Am declanşat şi noi o anchetă, de fapt mai multe anchete, pe diverse teme. Una dintre ele este relaţia cu o firmă care am găsit că era un debit al spitalului nostru către acea firmă, dar facturile nu erau ajunse în contabilitate, nu erau înregistrate. Este o cercetare administrativă, comisia de disciplină se va pronunţa.
Oprisanu Psihiatrie
„N-aş putea să spun că tot ceea ce am găsit este din vina managerului”

-    Aţi discutat aceste aspecte cu fostul manager al spitalului?
-    Nu am discutat aceste aspecte pentru că eu cred că nu a fost vina d-lui, el s-a ocupat în special de zona de activitate medicală şi chiar n-aş putea să spun că tot ceea ce am găsit este din vina managerului, deşi există responsabilitate legală în acest sens, dar, din păcate, a avut prea multă încredere în colaboratorii lui apropiaţi. Şi aici mă refer la directorul administrativ, la fostul director financiar-contabil şi atunci când nu eşti tu în miezul problemelor, să urmăreşti, se întâmplă lucruri de genul acesta.

-    Şi atunci cum de se pensionează la câteva luni după ce aţi devenit dvs. manager?
-    Dar îndeplineşte vârsta…

-    Am înţeles că are doctorat şi ar putea să stea până la 70 de ani.
-    Poate va sta până la 70 de ani, nu şi-a exprimat încă o opţiune în acest sens. În momentul în care va cere să i se prelungească contractul, cu siguranţă vom analiza. N-am spus că se va pensiona. Noi suntem obligaţi ca înainte de vârsta de pensionare să întocmim dosarul de pensionare. Acum, există varianta ca d-lui să solicite, dar nu există o solicitare în sensul acesta, deci el trebuie să solicite în scris. Nu este automat prelungit. În momentul când va fi o solicitare, cu siguranţă, comitetul director va discuta acest aspect fără nici un fel de problemă.

„Boala psihică nu se tratează în câteva zile sau săptămâni”
-    Cum de a scăpat Spitalul de Psihiatrie de reorganizarea gândită de ministrul Sănătăţii?
-    Pentru că nu era un spital la care să ne alipească. Noi avem aici, în afară de componenta de acut şi una importantă de cronici. Ştiţi, boala psihică nu se tratează în câteva zile sau săptămâni, necesită perioade lungi de spitalizare, iar pe lângă un spital de urgenţă nu pot exista secţii de cronici. Chiar şi aici aş vrea să semnalez o anomalie pe care am discutat-o noi vis-a-vis de alipirea Sanatoriului Podriga către Spitalul Judeţean aşa cum recomandă ministerul. Fiind o secţie de cronici, credem că mai potrivit, dacă totuşi se va ajunge ca acest lucru să se întâmple, este normal ca Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga să vină în subordinea Spitalului de Psihiatrie, pentru că noi putem asigura personalul calificat şi aici mă refer la medici, că asistenţi au ei, nu au deloc medici, iar pentru Spitalul Judeţean nu îi văd rostul pentru că ar trebui să îl transforme într-o secţie de acuţi. Consiliul Judeţean ne-a solicitat un punct de vedere luni, să facem un răspuns anterior solicitării d-lor, prin care am precizat acest lucru, că am vedea mai interesantă alipirea Sanatoriului Podriga la Spitalul de Psihiatrie, noi putând continua activitatea pe profilul pe care deja îl desfăşurăm, asigurând şi personalul de specialitate. Mă refer la medici şi psihologi.

-    Din ce mi-aţi spus reiese că ar fi o nebunie în activitatea economico-financiară. Ştiu că la un moment dat exista chiar pericolul să se întrerupă furnizarea apei. Mai există acest pericol la ora actuală?
-    Nu există. După cum ştiţi, fosta regie de apă este în subordinea CJ. Dar nu acesta este aspectul. Noi am făcut reeşalonări cu majoritatea unităţilor care aveau furnizate bunuri şi servicii către noi. Avem semnate protocoale de prelungire a datei scadente a plăţilor cu Direcţia Silvică deoarece am luat lemne de acolo pentru Vârfu Câmpului, cu anumite firme de furnizare de medicamente care au înţeles situaţia dificilă a spitalului. Na… spitalul lucrează cu aceste firme, este logic să înţeleagă atunci când există o situaţie mai dificilă pentru că activitatea nu este astăzi şi mâine se încheie, este o activitate de lungă durată şi orice firmă şi instituţie trece la un moment al existenţei sale prin anumite dificultăţi. Ei au înţeles şi cred că o să rezolvăm acest lucru.

„Noi am reuşit ca în 4 luni de zile să aducem spitalul pe linia de plutire”

-    Aici a fost, cel puţin relativ, linişte în ce priveşte relaţia dintre sindicat şi conducerea unităţii. Mulţi ani, până ce să veniţi dvs., nu au fost proteste. Cum de au apărut după ce aţi venit dvs. aici?
-    V-aş răspunde mai plastic, dar o s-o facem între patru ochi. S-a întâmplat că au fost proteste şi înainte de a veni noi, există o nemulţumire a oamenilor vis-a-vis de neacordarea tichetelor de masă, dar nu este o situaţie pe care am generat-o noi, aşa am preluat-o. Ultimele tichete de masă s-au acordat în luna august, iar mai grav decât atât, ele nu au fost nici achitate către furnizor, rămânând tot în sarcina noastră să le achităm. Până a putea ajunge să acordăm aceste tichete de masă este nevoie de o oarecare reorganizare şi este ceea ce dorim să facem şi am făcut de când am preluat şi dorim să continuăm. Oprisanu PsihiatrieChiar am înaintat către Ministerul Sănătăţii o nouă structură a spitalului, în care am mărit numărul de paturi de la acuţi şi am micşorat numărului paturi de cronici pentru că pe acuţi noi aveam cazuri rezolvate peste valoarea contractului cu CAS, care este dată de numărul de paturi şi mereu aveam peste, care nu puteau fi decontate, fiind în afara contractului, iar pe cronici în mod constant aveam minus şi atunci mutând o serie de paturi dinspre zona de cronici spre zona de acuţi, practic am făcut o echilibrare asupra adresabilităţii bolnavilor, ceea ce ne permite un contract mai bun cu CAS. Am obţinut un contract mai bun cu CAS, deci faţă de 12,5 miliarde, cât era media anului trecut, pe primele trei luni avem 14,8 miliarde, ceea ce este o creştere substanţială, urmează să plătim datoriile către firme dacă finanţarea va fi la nivelul contractului, ceea ce, din nefericire, din cauza colectării, nu prea se întâmplă. Noi am reuşit ca în 4 luni de zile să aducem spitalul pe linia de plutire şi să nu mai aibă datorii depăşite, că orice unitate are datorii interne şi atunci vom putea relua discuţia cu sindicatul pentru acordarea tichetelor de masă, în momentul în care unitatea nu va mai avea facturi cu termene de plată depăşite.

„Urmează ca liderii USL să hotărască candidatul comun pentru Primăria Botoşani”

-    Am să termin cu o întrebare politică. V-aţi dori să candidaţi la Primăria Botoşani?
-    Într-adevăr, există o discuţie în acest sens, nu este o hotărâre care să… Urmează ca liderii USL să hotărască candidatul comun pentru Primăria Botoşani şi pentru Consiliul Judeţean. Eu consider că această alianţă este într-adevăr singura şansă pentru a putea ţine piept sau pentru a putea îndepărta ceea ce se întâmplă astăzi în România.

-    Dar vă gândiţi la o candidatură, analizaţi posibilitatea aceasta?
-    Se va face un sondaj de opinie şi probabil vor fi incluse mai multe persoane.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
Loading...
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
Oprisanu e cel mai corupt om din botosani ...acum 2 ani era la pnl ...iar acum e la psd ..umbla numai dupa furat . unde se invarte ceva e si oprisanu. asa si cu functia mai sus mentionata :)
20 ianuarie 2012, 12:53
Dar Pirvu mai lucreaza ca sef de personal caci mai mult e la baut cu Pricop baiatul lui de suflet....Bani publici dati de pomana la oameni de teapa lor...
19 februarie 2011, 19:40
cred si eu ca e mai bun Oprisanu ca manager totusi e medic decat Pirvu.Pirvu era bun manager la bufet sau cred ca este bun ca sef de personal la DSP ca si asa mai mult sta acasa .Ce activitate mai are el la DSP daca spitalele au trecut la locale?Inafara de sprit si barfa pe holurile DSP-ului ?
19 februarie 2011, 19:37
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.