Interviuri
INTERVIU Relu Tîrzioru : „Mai cîştig un colegiu dacă îl am şi pe fraierul ăla de la Săveni”
Relu Tîrzioru este unul dintre puţinii oameni cu afaceri importante care au reuşit să ajungă primar de oraş. A făcut-o în 2008, pe listele PNL, însă acum situaţia sa politică este una neclară. A participat şi la acţiuni ale PDL, a luat parte şi la vizita la Botoşani a preşedintelui PNL Crin Antonescu, pe care l-a aşteptat chiar la sediul partidului. Recunoaşte că nu se află tocmai în cele mai bune relaţii cu deputatul Florin Ţurcanu, pentru care a jucat un rol poate determinant în intrarea în Parlament. Cel puţin declarativ este însă puţin interesat de politică şi încearcă să îşi canalizeze energiile pe activitatea de administraţie. 80% e hotărît deja să candideze independent la scrutinul din 2012.

„Am avut o problemă cu conducerea de la Botoşani a PNL”

-    V-am întîlnit astăzi aici la sediul PNL. Cum e, sînteţi liberal în continuare sau democrat-liberal?
-    Eu am ieşit primar liberal, e firesc să mă găsiţi la sediul PNL. N-am fost prezent la sediul ăsta… de luni bune n-am trecut pe aici, se ştie că am…
-    S-a văruit între timp…
-    Da e adevărat, s-a văruit. Se ştie că am avut o problemă cu conducerea de la Botoşani a PNL. Asta nu înseamnă că am ceva cu conducerea centrală şi atît timp cît vine preşedintele partidului, în persoana d-lui Crin Antonescu, este frumos, şi firesc, şi fair-play, şi de bun simţ să fiu prezent să îl întîmpin la Botoşani pentru că şi d-lui a făcut-o în nenumărate rînduri la Bucureşti şi cred eu că avem o relaţie bună care ne leagă, nu neapărat de subordonare, cît de prietenie, dacă nu supralicitez. Din punctul meu de vedere cred că am avut întotdeauna o bună colaborare cu preşedintele.

„Au rămas un pic datori, şi dl.Ţurcanu, şi dl.Câmpanu, vis-a-vis de colegiile de unde i-am trimis la Bucureşti”

-    Vorbeaţi de probleme cu conducerea de aici. În ce au constat pînă la urmă aceste probleme?
-    Păi da aţi tot consemnat în presă. Cred că m-aţi văzut şi pe la PDL, am avut discuţii şi la PDL, am avut discuţii şi cu prieteni de prin PSD, deci sunt o persoană liberă, care am muncit şi am obţinut un vot uninominal. Voturile la funcţia de primar sunt, după cum se ştie, obţinute uninominal, chiar dacă candidăm din partea unor partide sau a altora. Eu m-am îndepărtat un pic de sfera politică pentru că am vrut să îmi concentrez toată activitatea asupra problemelor din administraţia locală, nu asupra problemelor politice, pentru că lumea se vede că este epuizată şi în oamenii politici nu mai are încredere. Atunci cred că ar fi frumos şi indicat să veniţi la Săveni şi să vedeţi ce se întîmplă cu adevărat în administraţia locală, una nepolitizată la ora actuală.

-    Ce relaţii mai aveţi cu Florin Ţurcanu? Cu d-lui au fost oarece clinciuri.
-    Ce relaţie să am cu Florin Ţurcanu? Este o relaţie non-combat aşa, nu-i ridic osanale, nu-i… Suntem într-o relaţie normală, între oameni care au avut puncte divergente la un moment dat şi acum, pur şi simplu, ne tolerăm, ne respectăm, ne întîlnim. Eventual, putem merge şi înainte într-un proiect politic sau fiecare să-şi vadă de drumul lui. Eu cred că şi d-lui prin mine sau zona Săveni a susţinut-o cînd liberalii erau la guvernare. Şi nu numai d-lui, era preşedinte la partid Câmpanu atunci, dar sunt absolut convins că mi-am adus aportul considerabil la dobîndirea mandatelor d-lor, a fiecăruia în parte şi eu cred că au rămas un pic datori, şi dl.Ţurcanu, şi dl.Câmpanu, vis-a-vis de colegiile de unde i-am trimis la Bucureşti.

„În loc să plîng pe la partid, e mai bine să plîng pe la Bucureşti”
-    Nu vă prea sprijină în aducerea de fonduri, în atragerea unor proiecte?
-    Parlamentarii de opoziţie se ştie că nu prea au mare succes.

-    Câmpanu a fost teoretic la putere vreo 10 luni.
-    Teoretic a fost la putere, el a ales o altă cale politică, fiecare îşi rezolvă problemele aşa cum ştie el de cuviinţă, eu am considerat că, în loc să plîng pe la partid, e mai bine să plîng pe la Bucureşti că ora exactă se dă la Bucureşti. Bag seamă că nici cei de la PDL n-au reuşit şi n-am observat să primesc vreun sprijin de undeva, firave încercări, dar d-lor nu îşi pot rezolva probleme d-lor din partidul lor.

-    N-a impresionat pe nimeni lacrimile dvs.
-    Lacrimile? Ba da! Proiectele care sunt aduse şi oraşul arată cum arată datorită exclusiv abilităţii mele politice şi nu unui partid sau a altuia. Deci, pur şi simplu, mi-am făcut lobby de unul singur, fără a implica partide.

„Ne-au fost retraşi toţi banii din trimestrul IV”

-    Apropos de Primărie, spuneaţi că aţi vrea să mergem acolo să vedem cum arată. Eu vă întreb o chestiune foarte la modă: da’ bani de salarii mai aveţi, de curent? Se plîng o mulţime de primari că nu mai au.
-    Deci Primăria Săveni... chiar şi acum avem investiţii în derulare, avem o mare problemă datorită faptului că a venit rectificare negativă şi ne-au fost retraşi toţi banii din trimestrul IV, fără ca cei care au făcut acea rectificare să ştie despre ce este vorba, ce înseamnă banii din trimestrul IV. Înseamnă carburant la şcoli, pregătirea sezonului de iarnă pentru unităţile de învăţămînt şi unitatea de asistenţă medico-socială. Din punctul ăsta de vedere am probleme, în rest nu am nici un fel de problemă pentru că orice gospodar, orice manager, trebuie să-şi chivernisească banii de aşa manieră încît să nu rămînă fără. Deci am bani pentru salarii, pentru toate.

-    Şi de unde i-aţi scos dacă vi i-au luat?
-    Fac sacrificii, încă n-am cumpărat carburant, am cumpărat cantităţi foarte mici de lemne, de motorină, să nu rămînă copiii, mai ales la şcoala primară, să nu rămînă fără căldură şi urmează ca să achiziţionăm combustibil lichid pentru liceu, dar ne trebuie undeva la vreo 900 de milioane şi acum, cu cîteva sacrificii, o să reuşim să o scoatem la capăt că, pînă la urmă, de asta ne votează lumea, nu ca să ne plîngem, să găsim soluţii ca d-lor să nu simtă ceea ce simt ceilalţi, adică criza.
-    Pînă la urmă de unde aţi făcut rost de bani? Spuneaţi că vi s-au retras toate fondurile din trimestrul IV.
-    Din încasări...

Tirzioru

„Banii se dădeau pe ajutoare la cetăţeni de etnie romă”
-    Mai plătesc oamenii taxe şi impozite?
-    Trebuie să plătească taxe şi impozite. Fiecare om, cum are drepturi, are şi îndatoriri. La Săveni nu se eliberează adeverinţă de nici un fel pînă nu vedem în ce fel îşi plătesc taxele şi impozitele.
-    Dar nu credeţi că această atitudine va aduce deservicii în planul imaginii, al popularităţii?
-    Nu, pentru că am o experienţă din punctul ăsta de vedere. Am avut înaintea mea un primar care dădea ajutoare pe la cetăţeni de etnie romă. Nu că nu li s-ar cuveni, dar numai atunci cînd ai posibilitatea s-o faci. Datorii de 30 de miliarde am primit la preluarea mandatului, iar banii se dădeau pe ajutoare la cetăţeni de etnie romă să aibă de jucat jocuri de noroc.

-    Şi aţi mai stins din cele 30 de miliarde datorii?
-    Primăria oraşului Săveni este la ora asta în condiţii bune, nu am oprit o oră iluminatul public într-un an de zile, doar dacă am avut defecţiuni, am asfaltat o parte din străzi, am făcut puncte de colectare selectivă a gunoiului. La Săveni se lucrează în continuare, am asfaltat vreo 4 km de trotuare.

„Sunt destule biruri puse pe capul cetăţenilor în tot ceea ce înseamnă România”
-    Apropos de asfalt, cum rămîne cu chestia aia că Săveniul o să aibă mai multe locuri de parcare decît maşini.
-    Păi vă invit la Săveni să vedeţi.

-    Aveţi numai trei maşini sau…?
-    Nu, nu, nu, sunt foarte multe maşini, chiar foarte multe, am rămas surprins cîte maşini. O să vă invit la Săveni să vedeţi cam cum arată parcările oraşului noaptea, cînd sunt arhipline şi încă o să mai oferim condiţii fiindcă am scos acum încă vreo 70 de locuri de garaje. Mi se pare corect să amenajăm şi locuri de garaje, să nu facem doar parcări în aer liber pentru că locurile de garaj au o dublă întrebuinţare, neavînd un sistem centralizat, oamenii folosesc garajul şi ca depozit pentru combustibilul solid, parchează şi maşinile în condiţii de siguranţă şi atunci sunt atinse două obiective.

-    Vă gîndiţi să faceţi şi un fel de HSR la Săveni, să ridice maşinile care nu sunt parcate cum trebuie?
-    Nu, eu cred că firmele astea ar trebui să dispară în toată România pentru că sunt destule biruri puse pe capul cetăţenilor în tot ceea ce înseamnă România. Eu cred că, să mai punem noi alte biruri de la Primărie cred că ar fi eronat, iar o firmă care, ştiu eu… cred că ar trebui să facem educaţie cu cetăţenii şi pe ăştia să îi aducem în stradă acolo unde este nevoie de ei, nu unde nu e nevoie de ei. Să îi aducem în stradă, să facem educaţie, să dăm amenzi suportabile, amenzi care să se poată încasa la bugetul local pentru că nu fac altceva decît să dea amenzi de zeci de milioane, bani care nu se pot încasa şi în condiţiile astea cred că mai bine ar fi să le dea amenzi de 200-300 de mii. Noi vedem amenzi de 5 milioane şi salariu de 4 milioane şi 800.

„Am luat legătura personal cu trupele Iris, Direcţia 5”

- Cum aţi reuşit să aduceţi prin toamnă trupele care le-aţi adus la Săveni că a rămas Botoşaniul fără Festivalul Verii?
Relu- Păi practic eu eram veriga a doua, atunci dorea să facă şi municipiul Botoşani serbările verii, berii, ceva de genul acesta, iar ca o alternativă la acei cîntăreţi care trebuiau să vină era să cînte cîţiva şi la Săveni, să organizăm un spectacol de amploare. În condiţiile în care Botoşani nu a mai organizat, am organizat la Săveni şi după ce am semnat contract şi după ce am avut un program foarte bine încărcat, am luat legătura personal cu trupele Iris, Direcţia 5.
- Şi cît a costat şi de unde banii?
- Banii, practic, în cea mai mare parte de la sponsori şi nu vă ascund că sunt om de afaceri şi în proporţie de 60% i-am pus personal.

- Cît aţi dat din propriul buzunar?
- Nu cred că are rost să discutăm de sume. Important este că am făcut un lucru frumos, că oamenii s-au simţit bine, că a fost civilizat, că nu am avut nici un fel de evenimente, că toţi artiştii care au venit la Săveni s-au simţit foarte bine. Au fost primiţi ca la mama acasă, toţi au avut cuvinte bune la adresa oraşului şi s-au simţit deosebit de bine.

„Nu m-am săturat, cînd intri în horă vrei să dansezi”
- Mai sunt mai puţini de doi ani pînă la alegerile locale, cred că ar fi trebuit să vă gîndiţi deja dacă mai candidaţi sau nu.
- Da, cu siguranţă voi candida. Aud foarte mulţi că s-au săturat. E adevărat că este foarte greu…

- Dvs. nu v-aţi săturat, nu?
- Nu m-am săturat, cînd intri în horă vrei să dansezi şi să dansezi pînă la capăt şi să nu laşi mireasa în dans. Am proiecte foarte importante pe care vreau să le derulez, vreau să îmi confund prezentul cu istoria contemporană a oraşului şi să fac din el un oraş cu care eu să mă mîndresc în aceeaşi măsură cu toţi cetăţenii pentru că facem lucruri bune acolo.

- Deci e sigur că o să candidaţi. Pe listele cui?
- Sincer, gîndul meu şi v-am spus că de cînd am intrat primar, dacă pînă a fi primar am fost un om politic chiar cu patimă pe alocuri, acum mă gîndesc tot mai mult să candidez independent.

- Dar nu ştiu după revoluţie vreun botoşănean în tot judeţul care să fi reuşit să ajungă primar de oraş sau municipiu ca independent.
- Cred că şi asta ar fi o bună o ocazie de a-mi demonstra că am făcut exact ceea ce era mai bine pentru oraşul Săveni.
„Eu deocamdată sunt un primar liberal”
- Dar asta înseamnă că trebuie să demisionaţi din PNL… ca să candidaţi independent.
- Nu scrie nicăieri că trebuie să demisionez dintr-un partid sau altul, poţi candida independent. Ţi se poate retrage sprijinul politic dacă doresc ei, dar nu cred eu că e condiţie, că n-ai voie ca membru de partid. Probabil că trebuie respectată o disciplină de partid, dar să ajungem la momentul potrivit şi să ajungem să mă decid să fiu acolo sau să candidez independent, dar vă spun că în proporţie de 80% gîndul meu merge către o candidatură independentă pentru că, de politică, la fel ca mulţi oameni din România, m-am săturat.

- Şi restul de 20% oscilează între PNL şi PDL?
- Nu, restul de 20% oscilează între oamenii de cuvînt, oamenii cu care poţi colabora, între oameni cu care poţi avea parteneriate care să fie respectate, între oamenii care nu dezamăgesc, care atunci cînd scuipă nu ling şi cînd în partidul care eşti, eşti tratat ca un coleg, ca un prieten, nu ca un om cu bani care poate ridica ştacheta sau mai cîştig un colegiu dacă îl am şi pe fraierul ăla de la Săveni sau pe altul de la nu ştiu, ca să nu dau nume. Deci vreau să-mi pun amprenta în politică vis-a-vis de lucruri foarte clare, tranşante şi serioase. Atît timp cît am şi găsesc oameni de cuvînt… Eu deocamdată sunt un primar liberal şi asta se ştie pentru că am candidat şi am ieşit primar pe listele PNL. Am primit sprijin necondiţionat la instalarea mea în funcţie şi cred eu că mare parte din proiectele care sunt în Săveni se datorează PNL, atunci cred că vizita mea la PNL este justificată.
Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU


INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.0 o C
Dorohoi
-0.6 o C
Bucecea
1.7 o C
Darabani
-2.0 o C
Saveni
-0.6 o C
Ştefăneşti
-0.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.